View Full Version : Lys gløgg


guro
13-10-04, 20:28
Jeg begynner juleforberedelsene i god tid - i hode. Planlegger. Samler oppskrifter slik at julefeiringen blir 'overkommelig' - koselig og uten ukontrolerte utskeielser. Denne gløggen synes jeg er god - uten solbærsirup eller annet søtt. Kun naturlig eplejuice uten tilsatt sukker.Lys gløgg


Kok opp

· 1 liter eplejuice

med et te-egg inneholdende

· 1 ts apotekets gløggkrydder.

Ta kjelen av varmen og la det trekke en time. Varm så opp og server, eller hell på termosen.En festligere variant får du ved å tilsette følgende ved oppvarmingen:

· 1 l halvtørr hvitvin

· 8 ss calvados

· 2 dl skåldede mandler

· (lyse rosiner)

og pynter glassene med en sitronskive.
Et tips til

Julerøkelse

Rester av gammelt julekrydder, gir fin julelukt når det varmes på en aromalampe. Bruk for eksempel:

· nellikspiker
· hel kanel
* biter av tørket ingefær
· mandarinskall

Summer
13-10-04, 20:37
Å Guro, jeg blir jo rent i julestemning av deg jo.... :)

Gode alternativer, og den julerøkelsen hørtes herlig ut! Kan den brukes i vann? Jeg har en aromalampe som jeg bruker å ha vann og olje i... Fungerer det på samme måten?

Anne
13-10-04, 20:50
Det var fine juletips ...Takk takk, Guro:klem:

guro
13-10-04, 21:32
Å Guro, jeg blir jo rent i julestemning av deg jo.... :)

Gode alternativer, og den julerøkelsen hørtes herlig ut! Kan den brukes i vann? Jeg har en aromalampe som jeg bruker å ha vann og olje i... Fungerer det på samme måten?Tror ikke du trenger vannet. Min lampe er et telys med en skål over, en som jeg bruker til vann med olje. Jeg legger krydderne rett i skålen uten vann.

Summer
13-10-04, 21:34
Tror ikke du trenger vannet. Min lampe er et telys med en skål over, en som jeg bruker til vann med olje. Jeg legger krydderne rett i skålen uten vann.jammen, atte, risikerer vi ike at den sprekker eller noeda? Den blir jo kjempevarm.... (når vannet har tørket ut i min, så har jo røyken stått og det luktet svidd...)

guro
13-10-04, 21:40
jammen, atte, risikerer vi ike at den sprekker eller noeda? Den blir jo kjempevarm.... (når vannet har tørket ut i min, så har jo røyken stått og det luktet svidd...)
:confused: Er skålen din av glass? Min er i metall. Ha i litt vann da, vell om du er rett det skal gå galt. Jeg hadde ingen problemer, bare nytelse.

Summer
13-10-04, 21:42
:confused: Er skålen din av glass? Min er i metall. Ha i litt vann da, vell om du er rett det skal gå galt. Jeg hadde ingen problemer, bare nytelse.Åja, jeg må sikkert ha vann i min jeg da... Min er av keramikk :)