View Full Version : Odense marcipan/mandelmasse.


Human
13-11-08, 16:32
Jeg tuslet rundt på Meny idag og fikk plutselig se Odense marsipan uten tilsatt sukker - 150 gr. pølse. Det nærmer seg jul og ettersom jeg er veldig glad i marsipan puttet jeg et par av disse i kurven.

Jeg spør sikkert dumt men det står(pr.100gr.) Karbohydrat 37gr.(heraf sukkerarter 2gr.)
Er det slik å forstå at det da er 2gr.netto karber pr.100gr.?
Ble litt skeptisk da det i tilfelle er mindre enn det er i mandler og skriften var utrolig liten(måtte ha to sett med briller).:o

nattfrue
13-11-08, 16:57
Jeg tuslet rundt på Meny idag og fikk plutselig se Odense marsipan uten tilsatt sukker - 150 gr. pølse. Det nærmer seg jul og ettersom jeg er veldig glad i marsipan puttet jeg et par av disse i kurven.

Jeg spør sikkert dumt men det står(pr.100gr.) Karbohydrat 37gr.(heraf sukkerarter 2gr.)
Er det slik å forstå at det da er 2gr.netto karber pr.100gr.?

Så flaks har du nok ikke... Det kommer an på hva det er søtet med. I følge matvareguiden (http://www.matvareguiden.no/matvare8547.asp) er denne marsipanen søtet med sorbitol og maltitol - maltitol er OK, men sorbitol opptas som karbohydrater i kroppen og må derfor telles. Nå står det jo ikke noe om hvor mye det er av hver, så det blir litt vanskelig å regne, dessverre.

Human
13-11-08, 17:17
Jaja, det var vel for godt til å være sant.
Produktet smakte nemlig veldig godt det :rolleyes:

Får gi det bort til noen unger i gata jeg ikke liker ;)

JenJen
13-11-08, 17:44
:lol: