View Full Version : Sju slag til jul uten sukker


Kitt
30-11-08, 21:16
Måtte jo bare poste denne:

http://www.dinside.no/php/art.php?id=795559

Kristin_B
30-11-08, 23:38
Helt schupert!!

Runegutt
01-12-08, 00:09
Blir 7 sorter akkevitt i år

Runegutt
01-12-08, 00:32
Hva er det som får disse funkis folkene til å tro at dette er diamat?
eR JO MASEER med hvetemel i alle oppskriftene. HVETEMEL ER værre enn sukker

danish
01-12-08, 08:12
Hva er det som får disse funkis folkene til å tro at dette er diamat?
eR JO MASEER med hvetemel i alle oppskriftene. HVETEMEL ER værre enn sukker

Og masse fiber, som gjør deg feit. Galskap.

Gi meg en blodig tartar-biff, litt upasteurisert øl eller hetvin oppløst i masse kremfløte og krydder, og som dessert: hjemmelaget iskrem med masse eggeplommer og fløte (krydret med sukker). Det er bedre enn kraftfôret de kaller "funksjonell mat."

Forresten, så blir hvetemel såpass oppvarmet, at det oppstår et stort potensiale for bio-aktive AGE-er (Advanced End Glycation products), som allerede er høy hos diabetikere. Brød er gift for dia-folk!

Frøydis
01-12-08, 22:54
Tror jeg må prøve noen av disse oppskriftene. Er veldig interessert i alt som kan redusere sukkerinntaket litt. Har allerede laget tyske skiver, med mesteparten av fedon lindbergs fruktose i stedet for sukker. De er helt topp. Ikke akkurat lav karbo, men sunnere enn til vanlig ;)

Anitra
02-12-08, 09:15
Jeg også. Siden jeg ikke er en dia person, så gleder jeg meg til julekaker med mindre sukker :)

Runegutt
02-12-08, 10:24
Jammen, snille småpiker, det er lassevis med hvetemel i kakene. vetemel har HØYERE GI enn sukker. Hvetemel er HØYKARBO. Ikke sundt i det heletatt.

Iset
02-12-08, 12:56
Det er jo 40 % mindre karbo i kakene, står det. Mengden hvetemel er jo uansett mye mindre her enn i vanlige kaker, så det er jo et greit alternativ for oss som ikke tenker på vekta men vil unngå FOR mye sukker og mel. :)

Anitra
02-12-08, 14:06
Mengden er jo mindre enn vanlig, og det er ikke slik at jeg skal døtte innpå bøtter og lass :)

Småpike du :fnis:

Runegutt
02-12-08, 14:26
Beklager min manglende dannelse. Rettes til Skjønne Småpiker

Skal prøve meg på en delfiakake med uhyggeligmørk sjokolade og splenda til jul.

Runegutt
02-12-08, 15:31
Beklager min manglende dannelse. Rettes til Skjønne Småpiker

Skal prøve meg på en delfiakake med uhyggeligmørk sjokolade og splenda til jul.

elian
02-12-08, 16:00
Jeg har laget Delfiakake i dag. Gleder meg til å prøve den. Egenkomponert oppskrift. Legger ut hvis den blir god :D

susasa_s
02-12-08, 17:56
men med tanke på at her er en del hvetemel, er det da andre oppskrfter på julekaker som går ann å spise i julen da?? har så fryktelig lyst på julemanner og pepperkaker;P

klarasophie
03-12-08, 11:23
Hei! Hvordan får dere frem oppskriften på disse? Jeg gikk inn på siden deres men fant ikke oppskriftene...

Anitra
03-12-08, 11:41
De ligger på linje 2 under hver kategori.

missnano
03-12-08, 11:43
Men i de "7 slag til Jul" så er det jo hvetemel da... :(

Anitra
03-12-08, 11:53
Ja, men sukkerinnholdet er endret, man bruker sukrin istedenfor. Man kan sikkert erstatte noe mere av melet med mandelmel?

Frøydis
03-12-08, 12:34
Kransekake inneholder stort sett mandler, egg og sukker... Her slipper man å ha i mel. :) Har bakt slike i dag og brukt fruktose i stedet for sukker. Kan sikkert bruke andre søtningsmidler også. Har ikke prøvd det, men mine ble helt ok de... Bitte litt sunnere ;)

Anitra
03-12-08, 12:41
Hva kan erstatte hvitt mel? Og er det noe som kan erstatte melis?

Runegutt
03-12-08, 14:27
Malte mandler, bakemiks, proteinpulver er vel det nærmeste å erstatte hvitt mel med.

Melis kan erstattes av sukrin i foodprofessor

Aylin
03-12-08, 20:12
man kan vel erstatte melet med hi-maize som bare har 34% karbohydrater eller???

susasa_s
04-12-08, 20:07
var på Life og kjøpte Hi-maize i dag..fikk heilt sjokk,var jo en kjempe liten boks for over 100kr..og jeg som hadde tenkt å bytte ut nesten 100% av hvitt mel med det i julekakene;) det kan jammen med bli noen dyre julekake;P

Ridegirl
07-12-08, 13:47
Hi-Maize... Nope... MYE KH i det... Den er mere for de på lavkarbo. Har snakket med han ene inne på funksjonell mat og han mente det ;)

Mandelmelet er forøvrig å anbefale. Kun 8 g KH pr 100 gram. Kan fint brukes i pizza og kaker istedet for bakemix, proteinpulver, osv.
Har en mild smak også, ikke utpreget mandelsmak. I mandelmel er mye av fettet tatt ut så det har en veldig god sugeevne. Bruker mindre av mandelmel enn av hvetemel feks. Det kan brukes uten å blande med annet mel også.

Titt innom siden til funksjonellmat og se hva de har skrivd om mandelmel.
Torkil sier også det kan brukes istedet for bakemix sålenge det kun inneholder 8 g KH pr 100g.

Sukrin/melis: Gjør som Runegutt sier... Noen omganger i foodprossessor...
Vaniljesukker: Sukrin og vaniljestang gis endel omganger i foodprossessor til vaniljestangen er så og si helt mosa. Husk å sprette vaniljestanga og dra ut frøa inni først. Blir et utrolig nydelig vaniljesukker. Har laget dette selv i mange år (da med fruktose). Blir jo mørke prikker i sukkeret etter viniljestanga men smaken veier opp for prikkene ;)
1 pose sukrin, 2 vaniljestenger. Ha vaniljesukkeret i luft-tett boks og du har det leeeeeeenge... :D

Ridegirl
07-12-08, 13:59
Hi-Maize: 31 g KH pr 100g!!! :eek:
Og de fibrene som er i det blir tatt opp i tarmen og omgjort til glukose... Det er laget av mais ;)

Anitra
07-12-08, 17:17
Tusen takk for tips! Skal ihvertfall lage meg vaniljesukker når jeg får sukrinet mitt.

Runegutt
07-12-08, 21:25
Du får prøve med vaniljesplenda også

Anitra
07-12-08, 22:10
Jepp, det skal testes ut!

susasa_s
09-12-08, 09:49
herre, vet ikke hvorfor jeg innbilte meg at det var HI-maz for lavkaroere asså..tenkte ikke engang på å lese bakpå :O nå skal den rett ut!Hehe:) tusen takk for at du sa ifra:)

sol-cellen
11-12-08, 09:35
Dette er nok en misforståelse. Hi-maize har 31 g karbohydrater, og disse er av den langsomme typen (amylose). Fibrene blir ikke tatt opp i tarmen, de blir fermentert av bakterier i tykktarmen, som omdanner det til fettsyrer som bl.a. smørsyre (butyrat) som er viktig for tarmhelsen. Hi-maize gir bl.a. økt insulinfølsomhet og fettforbrenning.

Hi-maize kan fint brukes i et lavkarbokosthold. Det er ikke ment å brukes som ren erstatning for hvetemel, men som et supplement til andre meltyper. En strøken spiseskje (10 gram) gir 3 g karbo og 6 g fiber/resistent stivelse. Man kan f.eks. bruke en kombinasjon av mandelmel, hi-maize og proteinpulver i oppskrifter. Det fine med Hi-maize er at det oppfører seg som stivelse i baking, men ikke i kroppen.

Les mer her om resistent stivelse her:
http://lowcarbdiets.about.com/od/nutrition/a/resistantstarch.htm


Hi-Maize: 31 g KH pr 100g!!! :eek:
Og de fibrene som er i det blir tatt opp i tarmen og omgjort til glukose... Det er laget av mais ;)

sol-cellen
11-12-08, 09:43
Ja, det er mye hvetemel i oppskriftene. Men ved å bytte ut 20% av melet med Hi-maize, vil GI senkes med ca 70%. Dette er slow-carb, ikke low-carb ;)

Jammen, snille småpiker, det er lassevis med hvetemel i kakene. vetemel har HØYERE GI enn sukker. Hvetemel er HØYKARBO. Ikke sundt i det heletatt.

Runegutt
11-12-08, 12:10
Slow er bra. Man blir snill og pen av det.

susasa_s
11-12-08, 20:03
men da kan jeg jo liste meg til å burke litt hi-maize når jeg baker alikevell da:) tusen takk:)