View Full Version : Ovnsbakt kylling med sprøstekt ost og fløtesaus
Må bare dele denne med dere. Er helt avhengig av denne og har sikkert spist den 5 ganger den siste uka....
Stek kyllingfileter lett på begge sider i smør og krydre med salt og pepper
Legges i ildfastform i ovnen på 240 grader (varmluft med over -og undervarme) i ca. 20 minutter.
Etter 20 min. heller jeg godt med raspet ost over kyllingene og lar det steke til osten er sprø.
Fløtesausen lager jeg slik:
1 rødløk
5-6 champignong
1 fedd hvitløk
rød chilli (jeg bruker 2 thaichilli og liker det litt sterkt)
finhakkes og stekes i smør.
Krydre med salt og pepper og hell over matfløte.
(Idag hadde jeg også i en dæsj sukkerfri ketchup og tynnet sausen ut med litt vann. Det smakte også.)
Serveres med kokt blomkål og brokkoli og smaker helt fortreffelig :sikle:
mmm den så DIGG ut, må pröves i morgen.
Spiste denne idag (igjen), men denne gangen med kokt brokkoli og "jukseris" istedet for kokt blomkål. FANTASTISK!!! Fikk virklelig følelse av at jeg spiste ris, og det smakte ikke blomkål med sausen over ;-)
har pist det to ganger allerede hehe har ikk eprövd sausen enda siden jeg ikke hadde alt hjemme :D :D
Men sausen er jo halve opplevelsen... stol på meg. Når du først har prøvd den, klarer du ikke slutte.....
Så sausen skal ikke over kyllingene mens de er i ovnen, men etterpå?
Og går det like greit å bruke ordentlig fløte, eller skiller det seg lettere da? Er litt motstander av slike plagsomme "lettsaker".
Jeg bruker aldri noe annet enn kremfløte, og har ikke opplevd at det skiller seg.
Har og bare brukt kremfløte!:)
Nå har jeg akkurat spist denne herlige middagen, den var såå god! Lagde sausen med kremfløte og purre, den smakte skikkelig digg.
Tusen takk for supert middagstips, denne kommer nok til å lages ofte!
Jeg lagde også denne i dag, og den var superduper god. T.o.m ungene likte den her, iallefall guttene. Uten saus selvsagt, det er jo farlig å ha på saus. Men kylling med sprøstekt ost på var helt digg her i huset.
Og jeg og gubben kosa oss MED saus på, var så godt. Tusen takk for at du delte denne med oss :klem:
Denne så god ut. :sikle: Kanskje prøve denne i kveld!
Hvor mye fløte må jeg beregne til sausen?
Jeg brukte en boks matfløte jeg, det holder vel til 2-3 personer...
NAMNAM! *Kokkelere for andre gang!* Super middag! :D
Her lager jeg jukseris av blomkål og brokkoli i dag, så ser for meg enda et smakfullt måltid! *slurp*
Bilde? :D
Jeg tok meg friheten å laste opp bilde av gårdagens måltid. Vi lagde jukseris med både blomkål og brokkoli, og sausen var bare himmelsk! :D nyyyydelig! Vet ikke hvor mye man ser på bildet, og om det ser delikat ut i det hele tatt, men orket ikke dandere så flott og fint, liksom :P Det blir ikke penere dit det kommer ;P
Labbelis, har du laget jukseris av blomkål og brokkoli? Så godt ut..
Labbelis, har du laget jukseris av blomkål og brokkoli? Så godt ut..
Jah! Det var veldig godt :) Bare kuttet begge deler opp i kjøkkenmaskinen sammen, tok på en dæsj margarin og satte i mikroen på full styrke i 7 minutter. :)) Perfecto!
Også får man i tillegg i seg mer vitaminer og næringsstoffer fra brokkolien + at det jo ser ekstra godt ut! :P Er litt kjedelig med kun kokte brokkolibuketter hele tiden.. =)
Nammenamm! Og lykke til hvis du skal prøve det :)
Dette ble søndagsmiddagen i dag og det smakte helt nyydelig!! Takk for at du delte denne oppskriften med oss Sandy!!!
Mmmm.... dette så veldig godt ut!! Gleder meg alt til middagen i morgen!! =)
Fantastisk hyggelig at dere liker dette så godt. Vi er fortsatt hekta og spiser denne sausen til nesten alle måltider. Gjett om gubben er glad for all fløten - han er nemlig på feitekur ;-) Kjempegod ide med brokkoli i jukserisen. Det skal jeg prøve nestegang!
mmm, denne tester jeg i dag :)
Lagde dette i dag - og dette var helt fantastisk nydelig!!!!! :stortsmil :sikle: :sikle:
Men - kresen som jeg er så hadde jeg ikke sopp i sausen, men heller en god ss cf :D
Også la jeg grønnsakene i forma og hadde litt ost over dem også - her spares ikke på fettet :p
Helt nydelig var det! Lagde to porsjoner men vet jammen ikke om jeg klarer å la den siste stå helt til i morgen :uskyldig: :stortsmil
Ah, dette blir middagen min i dag. :)) Gleder meg!
Froskeprinsessen
28-10-10, 19:03
Vi har prøvd denne oppskriften idag og den er helt nydelig, men tror jeg spiste litt for mye , ble igrunnen stappmett. ihvertfall knallfin måte å lage jukseris av blomkålen, Helt fortreffelig smak og skal garantert brukes flere ganger:-) Nam Nam
Prøvde denne oppskriften til middag idag. Tror jeg har fått en ny favoritt. Kjempegodt:spisesnak
Tror jeg spiste litt for mye....
Hei!
Bare lurte på, hvordan lager man jukseris? Den middagen så fantastisk god ut! :o)
Froskeprinsessen
01-11-10, 14:18
Rasp opp blomkål med rivjern, tror 7 min i microen:D bruker raspet blomkål i alt jeg, kamuflerer den godt i saus og salater, funker kjempebra=)
Koker du den litt først, eller rasper du den rå? :)
Har hatt min første lavkarbo-middag i dag, det var denne. Om andre ting er i noe samme gate, da har jeg null og niks og grue for! :D
Det var nydelig mat, takk for middagstipset! :-)
Nita75, mye god mat her ja. Lykke til. Lettest å raspe blomkål rå og koke den.
Jeg er visst blitt avhengig av denne retten.
3 dager på rad...
Som Nita75 ble dette min første lavkarbo middag.. Strålende fornøyd. Supergodt var det..
Laget denne i forige uke, og den var knall god! Mannen påsto det var det beste han hadde smakt, og det var nok ikke langt fra sannheten. Tusen takk!
Nydelig saus!
Takk for oppskrift :blomster:
Sivensvans
10-11-10, 13:55
Og, DER fant jeg dagens middag:p
Denne skal jeg lage i morgen kveld...mmmm..hørtes kjempegod ut.:)
Televimsen
11-11-10, 21:29
OKay.. Hørtes veldig godt ut.. men i oppskriften på fløtesaus har du ikke nevnt fløte..
Jeg er fersking og kanskje litt dum.. men du skal ha de ingrediensene i fløta eller?
**Føler meg litt dum nå**
Fløtesausen lager jeg slik:
1 rødløk
5-6 champignong
1 fedd hvitløk
rød chilli (jeg bruker 2 thaichilli og liker det litt sterkt)
finhakkes og stekes i smør.
Krydre med salt og pepper og hell over matfløte.
(Idag hadde jeg også i en dæsj sukkerfri ketchup og tynnet sausen ut med litt vann. Det smakte også.)
Serveres med kokt blomkål og brokkoli og smaker helt fortreffelig
[/quote]
Det står i oppskriften hell over matfløte i slutten. Ingen spm.er dumme:)
Televimsen
11-11-10, 21:59
[/quote]
Det står i oppskriften hell over matfløte i slutten. Ingen spm.er dumme:)[/quote]
Ups.. der ser du.. øya er det første en blir blind på ja...
Takk :-)
Blir midddagen min idag igjen. Er nok blitt litt avhengig...:p
Candlelight
20-11-10, 16:27
hørtes og så nyyydelig ut!! akkurat en slik rett jeg var på utkikk etter! denne skal lages i kveld, gleder meg allerede ;)
Laget dette til meg og min mann idag...
Nomminom...
Det blir det mer av ja..
Lagde denne til middag i går, ble knallgod. Lagde heldigvis en litt stor posjon slik at det var nok til lunsj til meg i dag, også blir det middag senere i dag :).
Lagde sausen på kremfløte og serverte med broccoli- og blomkålgrateng. Dette blir ikke siste gang for å si det slik...
Mmm, helt nydelig! Blir ikke siste gang jeg lager denne nei! ;)
Høres nydelig ut :) må prøves ut i løpet av uka :)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.