View Full Version : Islandsterte
Dette er en kake som er mye brukt i min familie - og som her er forandret til lavkarbo kake.
4 eggehviter
1,5 dl Splenda eller tilsvarende søtning Sukrin / Sukrinmelis / Natreen eller gjerne en blanding av disse
2 dl kokos
2 dl malte mandler
100 gr sukkerfri sjokolade
1 ts bakepulver
1/3 l kremfløte
- Pisk eggehvitene stive
- Hakk sjokoladen og legg til side halvparten
- Bland sammen kokos, malte mandler, bakepulver, Splenda og halvparten av sjokoladen
- Vend forsiktig blandingen inn i eggehvitene
- Ha i en liten springform med bakepapir
- Stek på 150 grader i ca 50-60 min
- Avkjøl
- Pisk kremfløten og ha på kaka. Pynt med resten av den hakkede sjokoladen
Den hørtes god ut:sikle:
Har du regna på karbene?
Den hørtes god ut :ja:
Hvor mye karber i den ?
Jeg har ikke regna på karbene - mye fordi jeg glemte å veie før jeg målte....hi hi...
Men kokos har 6 karber pr 100 gr og jeg tror jeg brukte ca 1/3 av en pakning på 200 gr.
Så hvis vi sier:
4 eggehviter - 0 karber
1,5 dl Splenda - 15 karber
2 dl kopper kokos - 4 karber
2 dl malte mandler - 4 karber
100 gr sukkerfri sjokolade (jeg brukte Anton Berg) - 3 karber
1 ts bakepulver - 0 karber
1/3 l kremfløte - 3 karber
Totalt 29 karber
Si at du får 10-12 med. kakestykker utav denne - da blir det ca 2,5 karb pr stykke
Jeg har ikke regna på karbene - mye fordi jeg glemte å veie før jeg målte....hi hi...
Men kokos har 6 karber pr 100 gr og jeg tror jeg brukte ca 1/3 av en pakning på 200 gr.
Så hvis vi sier:
4 eggehviter - 0 karber
1,5 dl Splenda - 15 karber
2 dl kopper kokos - 4 karber
2 dl malte mandler - 4 karber
100 gr sukkerfri sjokolade (jeg brukte Anton Berg) - 3 karber
1 ts bakepulver - 0 karber
1/3 l kremfløte - 3 karber
Totalt 29 karber
Si at du får 10-12 med. kakestykker utav denne - da blir det ca 2,5 karb pr stykke
Men er det ikke en karbohydrat i hvert egg (altså 4 til), og 2.9 kbh pr 100 ml fløte, altså nesten 9 i en kartong?
Nei - det er ca en halv karb i hvert egg.....
mener du 2 dl kokos eller 2 kopper?
mener du 2 dl kokos eller 2 kopper?
Dytter på denne..:D
Beklager - det er 2 dl kopper kokos
Ser at jeg har regna feil i forhold til karbene i fløten. Det er som tidligere nevnt flere karber enn de tre som jeg har skrevet. Man kan nok plusse på 5-6 karber til i denne oppskrifta....
Ser at jeg har regna feil i forhold til karbene i fløten. Det er som tidligere nevnt flere karber enn de tre som jeg har skrevet. Man kan nok plusse på 5-6 karber til i denne oppskrifta....
Takk. Det var ikke for å være pirkete, men sliter litt med å regne sammen alle disse karbene, så jeg var redd det var noe jeg hadde misforstått her.
Hei.:p
Laget denne kaka i går, og den smaker veldig godt, men synes bunnen er veldig tørr og smulete.
Kunne det være en ide og steke den ved litt høyere temp f.eks 175-180, og litt kortere steketid?;)
Hei.:p
Laget denne kaka i går, og den smaker veldig godt, men synes bunnen er veldig tørr og smulete.
Kunne det være en ide og steke den ved litt høyere temp f.eks 175-180, og litt kortere steketid?;)
Har nå funnet ut at det ikke er så lurt å bruke sukrin i kaker, det er muligens det som gjør bunnen tørr og smulete...Skal kjøpe splenda!;)
Beklager - det er 2 dl kopper kokos
??:confused: Nå skjønte jeg enda mindre..2 kopper kokos ELLER to dl?
Takk. Det var ikke for å være pirkete, men sliter litt med å regne sammen alle disse karbene, så jeg var redd det var noe jeg hadde misforstått her.
diett.no (http://www.diett.no) anbefales sterkt. Legg inn oppskrifter og du får ferdigregnet karbo :) ;)
Denne er supergod - skal bakes igjen i morgen!
Denne er supergod - skal bakes igjen i morgen!
Vik fra meg, fristerinne:p
Vik fra meg, fristerinne:p
Det er hevn.... :p
Hver gang jeg sniker meg inn hit ender jeg opp med å bake - OG SPISE - saker og ting jeg strengt tatt burde holde meg unna.... he he....
Det er hevn.... :p
Hver gang jeg sniker meg inn hit ender jeg opp med å bake - OG SPISE - saker og ting jeg strengt tatt burde holde meg unna.... he he....
:lol:
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.