View Full Version : Kjøttboller til tapas


Camillawho
17-01-09, 14:56
Hei!
Jeg fant denne oppskriften på Apèrtif og tenkte jeg kunne dele den med dere!
Jeg skal lage denne i kveld til tapaskveld, men utn chorizo og med kyllingkjøttdeig da jeg ikke spiser rødt kjøtt.. Den ser jo veldig god ut da=)


Kjøttboller til tapas
Antall porsjoner:
4

Ingredienser:
500 g kjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 egg
1 pakke chorizopølse
1 dl fetaost i biter
2 ss hakket frisk basilikum
2 ss olje til steking


Fremgangsmåte:
Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter. Bland pølse, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune.
La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.

trillian78
17-01-09, 15:04
De så gode ut ja! Tipper at chorizopølsa er der for krydderet sin skyld. Orntli chorizo har jo en del krydder. Jeg bodde en periode i latinamerika, og da ble fersk chorizo mye brukt som kryddertilsetting i mat. Hvis du skal droppe chorizoen kan det sikkert være lurt å ha litt paprikakrydder og evt. chili og hvitløk i.

Camillawho
17-01-09, 16:03
Ja det har du rett i!

Nå har jeg laget de, og som vanlig når jeg lager mat ble det lit modifiksjoner;P

Siden jeg brukt kyllingkjøttdeig brukte jeg stavmixer og moste det litt ( så de ikke skulle bli så grove ) Jeg tilsatte også finhakket chili og to små vårløk samt litt paprikapulver... Prøvesmakte nå, de ble saftige og supergode=)

Jeg stekte de i meierismør istede for olje også.

malleleo
03-01-11, 16:41
disse har jeg laget, men med chorizopølse, de er dritgode!