View Full Version : Man kan spise gulerøtter?


Schmoopy
20-01-09, 22:28
Så lenge man holder seg innenfor anbefalt daglig inntak.

Noen dager mangler jeg karbo, og orker ikke 200 g med blomkål flere ganger i uka liksom. Da er jo noen gulerøtter 'billige' karbo...

Schmoopy
20-01-09, 22:30
Forresten det har vel noe med GIen de får når kan koker de, er det ikke noe sånt?

Kitt
20-01-09, 22:42
På ketolyse skal du ikke spise gulerøtter.
De inneholder for mye stivelse, rett og slett.
Karbene skal komme fra grønnsaker som vokser over jorden. Du får heller øke litt på tomater og rød paprika feks om du ligger for langt under 15.

Schmoopy
20-01-09, 22:49
På ketolyse skal du ikke spise gulerøtter.
De inneholder for mye stivelse, rett og slett.
Karbene skal komme fra grønnsaker som vokser over jorden. Du får heller øke litt på tomater og rød paprika feks om du ligger for langt under 15.

Så heller det enn noen nøtter på kvelden?

Kitt
20-01-09, 23:02
Litt av begge deler, kanskje?:confused:
Minst mulig nøtter, da. De kan være partystoppere for noen!:eek:

Kitt
20-01-09, 23:03
Har du laget jukseris, forresten?
Eller blomkålmos med litt fløte og meierismør?
:sikle::sikle::sikle:

Går fort med noen karber om det lager noe sånt!:D

Schmoopy
20-01-09, 23:33
Har du laget jukseris, forresten?
Eller blomkålmos med litt fløte og meierismør?
:sikle::sikle::sikle:

Går fort med noen karber om det lager noe sånt!:D

Nei, do tell.

Har du en oppskrift på det og på hvor mange karbo det blir?

Kitt
20-01-09, 23:39
Jukseris
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2960&highlight=jukseris

Man tager blomkål, river på råkostjern og nuker i mikroen-> "føles" som ris!:D




Blomkålmos
Kok så mye blomkål du vil (myyyyye blir borte i koken), kokes knapt mør, tilsett meierismør (mye:eek:) og en fløteskvett.
Mos til fin mos med stavmikser
Mmmmmmmmm :sikle::sikle::sikle:

Nabojenta trodde hun ikke ville like det, men tigget pent om å få resten av bollen!:D

Kitt
20-01-09, 23:40
Noen har fetaost i blomkålmosen og salt og pepper etc.
Jeg syns ikke den trenger det, men som en forandring innimellom kanskje!

Schmoopy
20-01-09, 23:42
Jukseris
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=2960&highlight=jukseris

Man tager blomkål, river på råkostjern og nuker i mikroen-> "føles" som ris!:D




Blomkålmos
Kok så mye blomkål du vil (myyyyye blir borte i koken), kokes knapt mør, tilsett meierismør (mye:eek:) og en fløteskvett.
Mos til fin mos med stavmikser
Mmmmmmmmm :sikle::sikle::sikle:

Nabojenta trodde hun ikke ville like det, men tigget pent om å få resten av bollen!:D

Føles som ris, smaker som rå blomkål;) hehe

Er den mosen noe jeg kunne tatt og momlet litt som kveldsmat f.eks for å fylle opp med resten av karboene da? Regner du karboene ut i fra den rå blomkålen?

Kitt
20-01-09, 23:49
Føles som ris, smaker som rå blomkål;) hehe
Neida. Smaker egentlig svært lite!

Er den mosen noe jeg kunne tatt og momlet litt som kveldsmat f.eks for å fylle opp med resten av karboene da? Regner du karboene ut i fra den rå blomkålen?Jeg kan fint spise den med teskje til feks litt morpølse feks
Ja, alle karber regnes ut i fra rå vekt. De går ikke noe sted, liksom!

NÅ MÅ jeg legge meg!
Natta!

Regan
21-01-09, 01:18
Ikke for å kuppe tråden altså..
Men kan man spise mais? Ser for meg at det er for mye stivelse i det, selv om det vokser over jorden?

Kitt
21-01-09, 07:32
Nei, vanlig maiskorn har for mye karber, men minimais er ok!:)

Carisma
21-01-09, 08:27
Ikke for å kuppe tråden altså..
Men kan man spise mais? Ser for meg at det er for mye stivelse i det, selv om det vokser over jorden?
Mais og øl er det eneste som har mer påvirkning på blodsukkeret enn rent sukker! :eek: Så nei, man kan ikke spise mais på noen som helst lavkarbofilosofi :)