View Full Version : Bringebæriskrem!


Skautrollet
21-01-09, 23:07
Dagens nytelse skulle egentlig være vispet fløtekrem med bringebær, men siden bærene var frosne da jeg puttet de i kremen, ble kremen tykk og kald og god i løpet av 2 minutter.

Jeg vispet
1,5 dl fløte med
1 ts splenda
og puttet oppi ca 10 frosne bringebær tilslutt.

Åh, det var godt det! Prøv du også ;)

snuppsi
21-01-09, 23:30
Åååh :) DET skal jeg ha imorgen :D

elian
22-01-09, 07:25
Åååh :) DET skal jeg ha imorgen :D

Det sjal jeg også. Men ikke før neste helg. Prøver å holde meg unna søtstoff nå de første 2 ukene på Ketolyse :p (selv om jeg såvidt smakte i går, og at jeg har søtstoff i eggerøra til frokosten noen ganger, men det MÅ jeg bare, ellers klarer jeg ikke å spise eggerøre....) :rolleyes:

Tone-G
22-01-09, 07:39
Jeg lager dette stadig.. Det er min dessertfavoritt:heia:

Sulphur
22-01-09, 09:14
Du trenger egentlig ikke vispe kremen først en gang. Knekk et egg oppi fløten og blend sammen litt før du tilsetter bær. Full fres i et par sekunder og du har deilig fløteiskrem, som er så godt som et fullverdig måltid. Det er noe avd et beste jeg har smakt, iallefall!

snuppsi
22-01-09, 22:52
Det sjal jeg også. Men ikke før neste helg. Prøver å holde meg unna søtstoff nå de første 2 ukene på Ketolyse :p (selv om jeg såvidt smakte i går, og at jeg har søtstoff i eggerøra til frokosten noen ganger, men det MÅ jeg bare, ellers klarer jeg ikke å spise eggerøre....) :rolleyes:

Åå, så flink du er! Jeg har holdt meg unna (stort sett iallefall) sukkerfri sjokis og sånnt, men har laga litt kakao m litt splenda noen kvelder.. såå godt! Får se hva vekta sier til det imorgen :)

Aphrodithe
22-01-09, 23:00
Gjett hva jeg skal gafle innpå i morgen!

Adelaide
23-01-09, 09:48
Hva er SPLENDA? :o

Odde
23-01-09, 23:42
SPLENDA® er laget av sukralose som er framstilt av sukker, og inneholder ingen kalorier, men er 600 ganger søtere enn sukker. Sukralose ble første gang fremstilt i Storbritannia i 1976, og har vært benyttet i matvarer i snart 30 år. SPLENDA® har gjennomgått mer enn 100 vitenskapelige studier som alle bygger opp under sikkerheten ved å bruke SPLENDA®.

Sakset fra www.jensenco.no (http://www.jensenco.no)

Ellers har jeg en slik Magic Bullet mikser, og den er såååååå fin å lage slik is med, kjempeenkelt.

OddE:cool:

Sulphur
24-01-09, 00:34
Magic bullet, hm... Hvor har jeg nå hørt det uttrykket før. :lol:

Photobscura
24-01-09, 00:38
Dette er jo nesten den berømte jukseisen, jo! Den levde jeg på i sommer :rodme:
Men, den versjonen som Mysticalsaga beskriver er absolutt den beste! Egg er viktig her, for da blir man i tillegg litt mett;)
Og! Kanel og vaniljeessens (ikke vaniljesukker!!) gjør det hele bare helt überhimmelskt.
Nei, nå må jeg legge meg før jeg skulle finne på å springe på Deli de luca for å kjøpe kremfløte. Haha.

valleygirl
24-01-09, 13:49
Du trenger egentlig ikke vispe kremen først en gang. Knekk et egg oppi fløten og blend sammen litt før du tilsetter bær. Full fres i et par sekunder og du har deilig fløteiskrem, som er så godt som et fullverdig måltid. Det er noe avd et beste jeg har smakt, iallefall!

"Full fres" på hva da? Jeg har hverken stavmikser eller blender. Går det greit med vanlig mikser? har en sånn med små kniver nedi som jeg bruker til smoothie (når jeg ikke er på lavkarbo for det er juice, jordbær og banan. Sukk.......). Kan jeg bruke den til dette, tror dere?

Photobscura
24-01-09, 13:52
"Full fres" på hva da? Jeg har hverken stavmikser eller blender. Går det greit med vanlig mikser? har en sånn med små kniver nedi som jeg bruker til smoothie (når jeg ikke er på lavkarbo for det er juice, jordbær og banan. Sukk.......). Kan jeg bruke den til dette, tror dere?
Prøv :D

valleygirl
24-01-09, 13:56
Nehei! Har allerede bommet på en del oppskrifter her inne som IKKE ble som jeg hadde trodd. Så hvis det krever utstyr jeg ikke har, så kaster ikke jeg vekk fløte og bær unødvendig!:D

trillian78
24-01-09, 14:01
Ellers har jeg en slik Magic Bullet mikser, og den er såååååå fin å lage slik is med, kjempeenkelt.

OddE:cool:

Magic Bullet'en min er yndlingsredkapet mitt på kjøkkenet. Bruker den nesten hver eneste dag! Hadde en i to år før den plutselig stoppet... Kjøpte en ny SAMME dag. Vet ikke hvordan jeg skal klare meg uten den!

Photobscura
24-01-09, 14:04
Nehei! Har allerede bommet på en del oppskrifter her inne som IKKE ble som jeg hadde trodd. Så hvis det krever utstyr jeg ikke har, så kaster ikke jeg vekk fløte og bær unødvendig!:D
Om det er en sånn boks med kniver som går rundt, så tror jeg det går bra. Jeg har også en sånn som jeg setter skafte til stavmikseren på, sånn ser den ut:
http://www.lefdal.com/is-bin/intershop.static/WFS/store-lefdal-Site/-/nb_NO/images/mx/hb665_mx.jpg
Og det er den jeg bruker når jeg lager jukseis, med bare staven så får jeg bringebær og fløte i taket og uteover veggene :o

valleygirl
24-01-09, 14:07
takk takk. da skal jeg prøve meg på dette i helgen. bare så synd at det kan se ut som om vekttapet går fortere uten fløte og rømme og sånn. Men jeg unner meg det innimellom allikevel. :)

Pearl
24-01-09, 14:15
Du trenger egentlig ikke vispe kremen først en gang. Knekk et egg oppi fløten og blend sammen litt før du tilsetter bær. Full fres i et par sekunder og du har deilig fløteiskrem, som er så godt som et fullverdig måltid. Det er noe avd et beste jeg har smakt, iallefall!
Dette hørtes himmelsk ut. Det er godt det er lørdag. Jeg prøver denne i kveld.:)

Sulphur
24-01-09, 14:28
"Full fres" på hva da? Jeg har hverken stavmikser eller blender. Går det greit med vanlig mikser? har en sånn med små kniver nedi som jeg bruker til smoothie (når jeg ikke er på lavkarbo for det er juice, jordbær og banan. Sukk.......). Kan jeg bruke den til dette, tror dere?

Hvis den funker til smoothie, så funker den til dette.

luringen
24-01-09, 18:46
"Full fres" på hva da? Jeg har hverken stavmikser eller blender. Går det greit med vanlig mikser? har en sånn med små kniver nedi som jeg bruker til smoothie (når jeg ikke er på lavkarbo for det er juice, jordbær og banan. Sukk.......). Kan jeg bruke den til dette, tror dere?

Mange muligehter til smoothie uten bana og juice..;)

Jeg lager sånn "is" med cottage chese, bær og krem...diggers.

Aphrodithe
24-01-09, 21:30
Du trenger egentlig ikke vispe kremen først en gang. Knekk et egg oppi fløten og blend sammen litt før du tilsetter bær. Full fres i et par sekunder og du har deilig fløteiskrem, som er så godt som et fullverdig måltid. Det er noe avd et beste jeg har smakt, iallefall!

Jeg prøvde din versjon, og jeg får ikke fløten stiv når jeg tilsetter det egget. Heller ikke når frosne bær blir heve oppi. Skal den ikke bli stiv kanskje? Putta den i frysen jeg.

going down
24-01-09, 22:06
Jeg prøvde din versjon, og jeg får ikke fløten stiv når jeg tilsetter det egget. Heller ikke når frosne bær blir heve oppi. Skal den ikke bli stiv kanskje? Putta den i frysen jeg.

Det blir mer som soft-is. Sitter akkurat og spiser min dags-rasjon nå:D

Aphrodithe
24-01-09, 22:29
Det blir mer som soft-is. Sitter akkurat og spiser min dags-rasjon nå:D

Jooo, men greia va at den ikke ble det engang, hehe. Hadde regna med den ble litt mykere enn vanlig is, men denne renner, hehe.

Photobscura
24-01-09, 22:32
Jooo, men greia va at den ikke ble det engang, hehe. Hadde regna med den ble litt mykere enn vanlig is, men denne renner, hehe.
Min blir ganske fast, men jeg har lite fløte og mye bær!

Aphrodithe
24-01-09, 22:39
Får prøve igjen, mulig det var noe gale med fløta også :) Selv om den hadde lang holdbarhet og jeg kjøpte den i dag :)

going down
24-01-09, 22:56
Jeg bruker 1/2 dl fløte, 1 egg og heller på med frosne bringebær (stavmikser innimellom) til isen får passe konsistens.

luringen
24-01-09, 23:06
har du ånkli kremfløte da? Hvis den har lang holdbarhet har du kanskje kjøpt matfløte?

Aphrodithe
25-01-09, 10:07
Det var ekte fløte ja :) Kanksje ikke sånn kjempelang holdbarhet, men ble kjøpt i går, så den har jo holdbarhet en stund til mente jeg. Får prøve igjen, og hvis det ikek funker med resten av den, fårj eg kjøpe ny.

Kitt
25-01-09, 13:42
Får prøve igjen, mulig det var noe gale med fløta også :) Selv om den hadde lang holdbarhet og jeg kjøpte den i dag :)
Det er faktisk lettere å piske krem om fløten ikke er for fersk!:)
Moren min kjøper alltid fløte i god tid før hun skal lage noe med krem.

Sulphur
25-01-09, 20:06
Men altså. Kremen skal ikke vispes først. Jeg skrev jo det. :p

Aphrodithe
25-01-09, 20:12
Fikk det til nå, og det er nammenam!!!!

Pearl
25-01-09, 20:15
Min ble nesten litt for fast. Brukte 1/2 pose frosne bringebær og 1 dl kremfløte. Glemte egget. Smakte nydelig likevel. :)

going down
25-01-09, 21:05
Min ble nesten litt for fast. Brukte 1/2 pose frosne bringebær og 1 dl kremfløte. Glemte egget. Smakte nydelig likevel. :)

For meg hadde dette vært 2 porsjoner, og jeg ville hatt 2 egg oppi i forhold til bær og fløte mengde. Regner med det er 400 g i bringebærposen din? Om det er 1 posjon blir det jo ganske mange karber for et måltid.

Kitt
25-01-09, 21:20
Jeg pleier å lage en ganske stor porsjon, har også oppi litt Anton Bergh- sjokolade, og heller resten opp i plastbegre jeg setter i fryseren.

Da er det alltid litt på lur om jeg har lyst på noe godt!:D

Pearl
25-01-09, 21:29
For meg hadde dette vært 2 porsjoner, og jeg ville hatt 2 egg oppi i forhold til bær og fløte mengde. Regner med det er 400 g i bringebærposen din? Om det er 1 posjon blir det jo ganske mange karber for et måltid.
Oooops. Jeg telte ikke. Sprang og sjekket stiksen. Den var heldigvis ganske mørk. Jeg tror faktisk også at jeg tåler flere gram karbohydrater nå enn ifjor og likevel beholde ketosen.

Sulphur
25-01-09, 21:36
Jeg pleier å lage en ganske stor porsjon, har også oppi litt Anton Bergh- sjokolade, og heller resten opp i plastbegre jeg setter i fryseren.

Da er det alltid litt på lur om jeg har lyst på noe godt!:D

Det gjorde jeg også. Hadde sånne ispinneformer som jeg helte oppi. Yum!

going down
25-01-09, 21:46
Det gjorde jeg også. Hadde sånne ispinneformer som jeg helte oppi. Yum!

Hvilken konsistens får isen da? Blir den ikke full av krystaller? Jeg spiser denne isen nesten hver kveld, så det hadde vært praktisk og kunne lage opp noen ekstra porsjoner. Datteren min blir heller ikke veldig fornøyd når jeg setter i gang stavmikseren når hun ser på barne-tv:o

Kitt
25-01-09, 21:48
Jeg har ikke opplevd "krystallis", nei, og jeg har gjort dette mange ganger!:)

luringen
25-01-09, 23:01
min beste kjøleskapshemmelighet har 1 boks cottage cheese, en boks fløte(krem) og 10-12 bær...vroooom. nam

Gracella
25-01-09, 23:55
Hvilken konsistens får isen da? Blir den ikke full av krystaller? Jeg spiser denne isen nesten hver kveld, så det hadde vært praktisk og kunne lage opp noen ekstra porsjoner. Datteren min blir heller ikke veldig fornøyd når jeg setter i gang stavmikseren når hun ser på barne-tv:o

Jeg mener å ha lest her inne en plass at man kan ha gelatin i hjemmelaget iskrem (slik som denne). Da skal det ikke bli iskrystaller og den holder seg myk når du fryser den.

I går lagde jeg slik is med
1 dl fløte
1 egg
1 ts sukrin
en neve bringebær og en en neve blåbær (ca)

N y y y y y y d e l i g :D!!

Cammis
26-01-09, 13:17
ååå,denne var veeeldig god!
Blir det mer lik is hvis man putter den i fyseren??

Sulphur
26-01-09, 14:44
Nei min blir steinhard. Men det gjør jo ikke noe, fordi jeg fryser overskuddet som ispinne.

Cammis
26-01-09, 23:23
Nam nam,mannen min sa at dette egenlig kalles "trollkrem". Dette har han blitt servert av farmoren sin plenty av ganger. Noen andre so har hørt trollkrem?? Hehe

Skautrollet
26-01-09, 23:41
Nam nam,mannen min sa at dette egenlig kalles "trollkrem". Dette har han blitt servert av farmoren sin plenty av ganger. Noen andre so har hørt trollkrem?? Hehe

Trollkrem er krem og tyttebær?? Mulig Skautrollet er rimelig langt utpå jordet her??

Etter diverse forsøk vender jeg tilbake til orginaloppskriften uten egg og begrenset mengde bær :o Men neste gang prøver jeg blåbær...

Photobscura
26-01-09, 23:45
Nam nam,mannen min sa at dette egenlig kalles "trollkrem". Dette har han blitt servert av farmoren sin plenty av ganger. Noen andre so har hørt trollkrem?? Hehe
Wrong, trollkrem er tyttebær og stivpiskede eggehviter ;)
(I alle fall i følge min brennsikre mor. Mormor lagde ofte dette til oss kidsa da vi var små. Mmmm!)

Sulphur
27-01-09, 00:20
Wrong, trollkrem er tyttebær og stivpiskede eggehviter ;)
(I alle fall i følge min brennsikre mor. Mormor lagde ofte dette til oss kidsa da vi var små. Mmmm!)

Word. De serverer det på gamlehjemmet jeg jobber på all the time. Urk!

luringen
27-01-09, 08:29
trollkrem...mmm...stivpiskede eggehviter, splenda og FRISKE tyttebær. (ikke frosne-blir bittert syns jeg)

Photobscura
27-01-09, 11:02
Urk? Jaja, jeg skal ikke stå inne for mine smaksløker da jeg var seks sju åtte år gammel, men jeg tenker stadig vekk på at jeg skal prøve å lage det. Jeg kan forsatt kjenne smaken av det i munnen. Vi elsket det i alle fall! Men så elsket vi mormor også, fantastiske kvinnen!

Cammis
27-01-09, 11:59
OKI,kanskje hun jukset litt på navnet da-for den var visst lagd på skogsbær!!!

Stupedama
25-06-09, 13:21
Jeg sier bare: SOMMER!!!!

http://farm4.static.flickr.com/3075/2831952466_1d85e244db.jpg?v=0

Note to self: Husk å kjøpe kassevis med norske jordbær og fryse i 100-gramsporsjoner til hele vintern!

Andrine84
03-08-09, 22:42
Har dere oppi et helt egg eller bare plommen?

Stupedama
03-08-09, 22:51
Hele egget. Gled deg, Andrine!

alvepiken
06-08-09, 08:49
Der var det avgjort hva som serveres når mamma og pappa får besøk senere, og jeg må ordne "noe godt til kaffen" :D

4me
07-08-09, 21:23
Du trenger egentlig ikke vispe kremen først en gang. Knekk et egg oppi fløten og blend sammen litt før du tilsetter bær. Full fres i et par sekunder og du har deilig fløteiskrem, som er så godt som et fullverdig måltid. Det er noe avd et beste jeg har smakt, iallefall!


Lagte den for en time siden. Det smakte rett og slett nydelig. Nesten sånn at man får dårlig samvitighet og føler man spiser ulovlig. :o

Skal lage oss det imorgen også! :D

Supermia
13-08-09, 20:57
Steike altså...min blir også helt sånn suppeaktig:confused: Jeg lagde med 1 dl fløte, 1 ts Splenda, 1 egg og en kurv med bringebær.
Noen tips??

Stupedama
13-08-09, 21:20
Var de helt frosne de bæra? Og var det nok? En kurv høres jo mer enn nok ut da, men det spørs hvor stor kurven var. Jeg har oppi til det er ganske fast, men litt softisaktig blir den jo. Nå skal jeg jommen lage det! Lenge siden :sikle:

Photobscura
13-08-09, 22:42
De skal være heeeelt bunnfrosne, eller funker det ikke ;).

Kitt
14-08-09, 00:17
De skal være heeeelt bunnfrosne, eller funker det ikke ;).
Hjelper også om egg og fløte er skikkelig kjøleskap- kalde!

Jeg har alltid noen få egg på lur i kjøleskapet tilfelle is- trangen tar overhånd!;)

Photobscura
14-08-09, 00:29
Hjelper også om egg og fløte er skikkelig kjøleskap- kalde!

Jeg har alltid noen få egg på lur i kjøleskapet tilfelle is- trangen tar overhånd!;)
Åh? Jeg har alltid eggene i kjøleskapet, jeg :o

Rin
14-08-09, 00:59
Åhhh... lagde akkurat en porsjon og satte i fryseren litt, siden det så så utrolig godt ut og jeg har slitt med å få i meg både karber og mat generelt siste dagene :o Det får være lov!

Kitt
14-08-09, 09:23
Hjelper også om egg og fløte er skikkelig kjøleskap- kalde!

Jeg har alltid noen få egg på lur i kjøleskapet tilfelle is- trangen tar overhånd!;)

Åh? Jeg har alltid eggene i kjøleskapet, jeg :o
Pleide det før, jeg også, men lærte at egg holder seg godt i rom- temp og er da bedre å jobbe med enn kalde egg.
Spiser jo mye egg, da, så gamle/dårlige blir de aldri!:p

Photobscura
14-08-09, 11:46
Pleide det før, jeg også, men lærte at egg holder seg godt i rom- temp og er da bedre å jobbe med enn kalde egg.
Spiser jo mye egg, da, så gamle/dårlige blir de aldri!:p
Ah, ok. Er i grunn ikke så mange andre steder å ha dem enn i kjøleskapet her.
Du har nok rett, egg er jo naturens mest perfekte preservasjon :)