aldrimerjollycola
28-01-09, 09:04
http://2.bp.blogspot.com/_Ed1iXpBcwXM/SXwbS1dY46I/AAAAAAAAAt4/Cl591s-kruU/s1600-h/L1120160.JPG
chevre finner du i ostedisken, pass på at du velger en med "skorpe" ikke alle ostene har det. feks den ferdigpakka i pyramideform har ikke denne skorpen, og egner seg bedre som smelteost enn å ha i ovnen.
rist først nøttene, til denne lavkarbokuren bruker jeg masse nøtter - gjerne et par håndfuller, og liker best en blanding av valnøtter og grovhakka hasselnøtter (vær litt nøye når du hakker hasselnøtter, for mange av nøttene er ofte harske, og det ser du, så plukk ut disse, så slipper du en vond overraskelse etterpå)
nøttene legger jeg rett på plata i ovnen, starter med ca 180 grader, og gir de et par minutter.
så skrur jeg opp temperaturen til 200 grader.
imellomtiden legger du ostestykket på litt aluminiumsfolie. når ovnen er 200 g, legger du inn osten. hold et øye med nøttene, så de ikke "plutselig" er ferdige! noen ganger feilberegner jeg tiden såpass, at nøttene må ut lenge før osten!
osten er også lett å se når den er ferdig, den vil flyte bittelitt ut på kanten, og og være myk i midten (kjenn etter med fingeren)
lag en enkel salat med de salatbladene du liker, og hell over litt kvalitetsolivenolje og kvalitetsbalsamico!
legg osten over salaten, med litt pepper og nøttene på!
chevre finner du i ostedisken, pass på at du velger en med "skorpe" ikke alle ostene har det. feks den ferdigpakka i pyramideform har ikke denne skorpen, og egner seg bedre som smelteost enn å ha i ovnen.
rist først nøttene, til denne lavkarbokuren bruker jeg masse nøtter - gjerne et par håndfuller, og liker best en blanding av valnøtter og grovhakka hasselnøtter (vær litt nøye når du hakker hasselnøtter, for mange av nøttene er ofte harske, og det ser du, så plukk ut disse, så slipper du en vond overraskelse etterpå)
nøttene legger jeg rett på plata i ovnen, starter med ca 180 grader, og gir de et par minutter.
så skrur jeg opp temperaturen til 200 grader.
imellomtiden legger du ostestykket på litt aluminiumsfolie. når ovnen er 200 g, legger du inn osten. hold et øye med nøttene, så de ikke "plutselig" er ferdige! noen ganger feilberegner jeg tiden såpass, at nøttene må ut lenge før osten!
osten er også lett å se når den er ferdig, den vil flyte bittelitt ut på kanten, og og være myk i midten (kjenn etter med fingeren)
lag en enkel salat med de salatbladene du liker, og hell over litt kvalitetsolivenolje og kvalitetsbalsamico!
legg osten over salaten, med litt pepper og nøttene på!