View Full Version : Saus til skinkestek!


Bjørg
29-01-09, 14:21
På Søndag skal vi ha gjester på good skinkestek. Hva slags saus passer til?
Grønnsaker? Blomkål, brokkoli, rosenkål? Litt tyttebær.
Finnes det gode tyttebær på markedet uten for mye sukker?

Takk!:D

Carisma
29-01-09, 14:27
Jeg ville gått for Sjysaus, kanskje med litt fløte.

Når det gjelder tyttebær så har Heistad sukkerfritt tyttebærsyltetøy

Bjørg
29-01-09, 14:51
Takk!!:) Hvilke butikker fører heistad??

Isalien
29-01-09, 18:52
Kjøp bare frosne tyttebær og rør selv med litt splenda. :) NAM.

Marimari
29-01-09, 21:38
På Søndag skal vi ha gjester på good skinkestek. Hva slags saus passer til?
Grønnsaker? Blomkål, brokkoli, rosenkål? Litt tyttebær.
Finnes det gode tyttebær på markedet uten for mye sukker?

Takk!:D


Hvorfor ikke lage hjemmelaget saus. Brun 2 spisekjeer meierismør og 1-2 spiseskjeer johannesmelkjerne/soyaprotein i en kjele. Spe litt etter litt med kraften fra skinkesteika (rør, rør, rør), supler evt med litt kokt vann og en buljongterning. Kok i 5 min før du heller oppi fløte og salt og pepper etter samk. Nyyydelig:)

The Cat
21-03-10, 19:24
wow, ble jo skikkelig saus, jo!!!!!!!!!!!! Takk og takk!

Nannah
22-03-10, 13:50
Trenger ikke å gjøre det så vanseklig..sil fettet fra langpanna i en kjele...hell i litt kokende vann i den så du får med alt. Tilsett 1-2 beger kremfløte alt etter som hvor mange du lager til. kok opp under omrøring og rør inn 1-2 ts jbk like før det koker.
Under kraftig røring! Smak til og server:)

The Cat
22-03-10, 19:56
Trenger ikke å gjøre det så vanseklig..sil fettet fra langpanna i en kjele...hell i litt kokende vann i den så du får med alt. Tilsett 1-2 beger kremfløte alt etter som hvor mange du lager til. kok opp under omrøring og rør inn 1-2 ts jbk like før det koker.
Under kraftig røring! Smak til og server:)

-men denne sausen blir veldig lys, nesten hvit, ikke sant?? Sausen jeg lagde i går *smakte* brun saus, men var veldig lys i fargen... Gjør ikke så mye selvfølgelig, smaken er det viktige!

Nannah
23-03-10, 15:58
Nei, den blir ikke lys. Det er jo helt brunt fett i langpanna :)

Og det skal ikke smake brun saus...men skinkesteksaus:ja: