QueenConnie
30-01-09, 15:20
og gjerne litt dumt forklart, siden jeg ikke er noe flink til å lage saus ifra bunn av. haha^^
jeg klarer bare å modifisere litt ;)
takk takk takk :D
Denne har jeg hvert veldig heldig med :-)
Kylling/kalkun saus til 2/3 personer
2 dl vann
Hal boks creme fraishe
Litt hakket løk og paprika (grønn fungerer bra)
En slomp fløte
Kryddre med paprika, karri og hvitløks-krydder
La dette stå å på lav varme, men det må boble litt. Har ikke tatt tiden men ca 15 minutter. Jeg setter vanligvis på sausen før jeg begynner på kylling og salat. Da gjør seg ferdig selv.
Sausen skal bli tykk, kremet og med deilig konsistens!! :) Skal smake som pose-sausene bali og bretagne omtrent. (Dersom den ikke tykner, er det for lite creme fraishe i forhold til vann, eller for liten koketid) Jeg laget sausen til et middagselskap med familien, og min var bedre enn deres posesaus!
Håper du prøver, lykkes og liker den :-)
Ticker'en min var ikke oppdatert:-) Så jeg MÅ legge inn et innlegg til ;p
Skal du steke hel kalkun eller filet?
QueenConnie
30-01-09, 18:22
en hel kalkun var planen :)
QueenConnie
30-01-09, 18:22
åååååh<3 takk for en oppskriften! jeg gleder meg til å prøve den :)
Hvis du skal lage hel kalkun bør du definitivt bruke stekesjyen. Kok gjerne kraft på innmaten også, krydre godt og reduser til omtrent 4-5 dl. Ha i 2 dl fløte og du har en vidunderlig saus. :)
QueenConnie
30-01-09, 18:53
Hvis du skal lage hel kalkun bør du definitivt bruke stekesjyen. Kok gjerne kraft på innmaten også, krydre godt og reduser til omtrent 4-5 dl. Ha i 2 dl fløte og du har en vidunderlig saus. :)
takk takk :) masse tilbud på hele kalkuner i nærbutikken nedi gata, så tenkte jeg skulle rane dem for resten, ferdiglaget kalkun er supert å fryse i biter :):D
takk takk :) masse tilbud på hele kalkuner i nærbutikken nedi gata, så tenkte jeg skulle rane dem for resten, ferdiglaget kalkun er supert å fryse i biter :):D
Tidligere brukte vi stekesjyet og avkoket fra innmaten som foreslått, løk og paprika har jeg ikke brukt før, men fløte og creme feraiche er kjent. I tillegg knuste einebær (gir litt viltpreg over det hele), og så er det det verste - å finne noe som kan erstatte 3-4 skiver med geitost eller skikkelig brunost, for det er også definitivt noe som hever smaken.
Odde:D
QueenConnie
31-01-09, 14:59
hehe, brunost er nukk ikke lovlig gitt^^
finne noe som kan erstatte 3-4 skiver med geitost eller skikkelig brunost,
Hva med snøfrisk? syns det smaker litt brunostaktig jeg.
QueenConnie
01-02-09, 15:23
hmmm :) det har jeg ikke vært borti :) snøfrisk?.. det er den kremosten ikke sant?
hmmm :) det har jeg ikke vært borti :) snøfrisk?.. det er den kremosten ikke sant?
Ja, den er lagd av geitemelk