View Full Version : Rundstykker


Veggpryd
31-01-09, 17:57
Disse er laget etter inspirasjon fra Ingis-37's oppskrift på boller/rundstykker (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=14083) og Amariels proteinbrød (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=22102)

4 egg
1 boks sæterrømme
100 - g. kruskakli
100 g. proteinpulver (samma åssen pulver)
1 ts salt
2 toppede ts bakepulver
50 g. smelta smør
1 skvett olivenolje
2 ts JBKM/Nestargel (ristet sammen med 1,5 dl vann) Ikke nødvendig ingrediens!

Visp sammen eggene og rømmen til en jevn røre, og ha oppi de andre ingrediensene. Det blir en røre - ikke deig, så det er best å steke den i store muffinsformer. Jeg brukte de som heter Amerikanske Store.

Stekes på 180 C i ca 20 - 30 minutter.

Blir 10 til 15 rundstykker. :)
18,7 karber totalt. Litt over én karb pr. rundstykke.

http://i42.tinypic.com/2r3wg1w.jpg http://i41.tinypic.com/21et83b.jpg http://i40.tinypic.com/zmmnnr.jpg

Mosepjusk
31-01-09, 18:13
De så veldig gode ut! Skal testes ut en dag :smile:

Adriane
31-01-09, 18:50
Så virkelig gode ut. Skal prøves over helgen:)

Odde
02-02-09, 01:18
Hvor mange ble det av røra - og ca. karboinnhold ? Hever de mye ?

Høres og ser ok ut ja. :)


Odde:rolleyes:

Noen som vet ??

Jabba
02-02-09, 08:09
_For oss som må ha det inn med te-skje......hvor mye vann?
Disse så kjempegode ut !!!

Odde
04-02-09, 14:01
bump, bump

Odde:)

Veggpryd
04-02-09, 18:14
Det ble ca. 10 - 15 stk. Jeg fylte muffinsformene halvfulle og de hevet en del. Jeg ristet Nestargel i ca 1,5 dl vann i glass med lokk.

Muffinsformene er de som heter Store Amerikanske. :)

going down
04-02-09, 19:40
Jeg har nettopp laget disse nå og fikk 20 stk. Hadde ikke veldig store muffins former, og to stk rant over kanten. De ble KJEMPE GOD! Jeg laget dem med bakemiksen fra ketolyse i steden for soyaprotein. Tenkte jeg skulle prøve å lage dem i langpanna neste gang og så skjære opp i stykker. Noen som har prøvd det?

Ken tenke meg denne røren kan brukes til kjeks også:)

Veggpryd
08-02-09, 16:45
Langpanne går sikkert like fint. :) Kjeks blir sikkert godt hvis vi har opp i litt søtt også. Det må testes!

going down
08-02-09, 20:11
Laget disse igjen i dag. Hadde oppi en dæsj med linfrø. Dette er jo som å spise brød igjen, eller egentlig ligner det litt på scones synes jeg. Uansett, GENIALT!!!!!!

Veggpryd
09-02-09, 21:58
Linfrø er sikkert godt i. Blir kanskje litt brød-aktige rundstykker kan jeg tenke meg. :ja:

Odde
10-02-09, 11:57
Linfrø er sikkert godt i. Blir kanskje litt brød-aktige rundstykker kan jeg tenke meg. :ja:

Prøvde også disse i original, og synes det ble litt lite tyggemotstand med bare kruska. Skal lage en runde til med linfrø og/eller andre frøtyper for å få mere tyggefølelse. Oppdater gjerne om linfrø var godt i dem :)

Odde

Veggpryd
10-02-09, 18:45
Men det skal jo ikke være tyggemotstand i rundstykker, da.... :snill: Det er brød det! :lol: Jeg bruker solsikkefrø i stedet for linfrø når jeg baker brød, for linfrø synes jeg kan bli litt veeel bra for magen.:o

Odde
11-02-09, 02:11
Men det skal jo ikke være tyggemotstand i rundstykker, da.... :snill: Det er brød det! :lol: Jeg bruker solsikkefrø i stedet for linfrø når jeg baker brød, for linfrø synes jeg kan bli litt veeel bra for magen.:o

Nei, nei - tyggemotstand MÅ det være for å få litt ut av måltidet. Har aldri vært av den typen selv som liker fine rundstykker, vil helst ha mine av den grove typen. Når jeg tenker på det kan de gjerne være av typen "landbrød" eller hjemmebakt, lunkne med godt smør og ost - hmmmmmmm.

Tenkte jeg skulle forsøke med litt solsikke eller lin, eller har du kanskje andre gode forslag - jeg er ikke så veldig bevandret i bakingens kunst, men gjør så godt jeg kan :)

Odde:D

Solfroken
12-02-09, 18:17
Må man ha Johannesbrødkjernemel til disse ???? Fikk ikke tak i dem i går eller i dag, og tenkte å bake noen i kveld for å ha med i helga (når vi skal til mamma)

:o

Veggpryd
13-02-09, 02:48
Jeg har ikke prøvd uten, men røra blir jo litt fastere av JBKM. Det er godt mulig rundstykkene blir like faste når de er ferdig stekt uten det, men det gjenstår å prøve.

supha
14-02-09, 11:32
Kan man bruke feks soyamel istedenfor proteinpulver? Har gått tom for det:(

Veggpryd
15-02-09, 11:19
Det tror jeg går helt greit. :) Poenget med pulver er jo å få røra litt fastere, så da spiller det ingen rolle hva det er (sålenge det ikke er hvetemel, da :lol:)

supha
16-02-09, 12:34
Jeg lagde disse på søndag og de var ekstra gode i dag. De var brått litt saftigere liksom. Beste lavkarborundstykkene jeg har smakt!! Elsker de. Skal lage de og ta med på fjelltur i helgen:D

Tusen takk for oppskrift. Luv it:p

Veggpryd
16-02-09, 20:28
Så bra! :) Jeg holder på med brødversjonen av denne nå, for rundstykkene blir borte så fort. :o

going down
16-02-09, 20:40
Så bra! :) Jeg holder på med brødversjonen av denne nå, for rundstykkene blir borte så fort. :o
Jeg lager de i mediums muffinsformer og fyller opp slik at jeg får 20 muffins. 2 slike er akkurat passe for meg til et måltid. En "runde" holder som regel i en uke (alt etter hvor mye resten av familien forsyner seg;))

supha
16-02-09, 21:19
Jeg driver og lager nye nå. Naaam. Har mine i amerikansk muffinsform. Tror jeg hadde litt vel mye oppi, for da jeg veide den ene muffinsen, veide den 87 g :rolleyes: Nesten 3 tynne brødskiver. Hehe

valleygirl
17-02-09, 20:05
Laget disse nå og sitter og spiser et halvt et med fløteost. Jeg synes de smaker som skikkelig grovt brød! Jeg er lykkelig!!!!! Takk takk!

mizzzzy
23-02-09, 08:39
hvor mye karbo er det i disse?

Anjoh
23-02-09, 09:32
Noen som har prøvd å ha raspa ost i denne oppskriften? Kan det være godt?

valleygirl
23-02-09, 18:48
hvor mye karbo er det i disse?
Jeg laget dem med soyaprotein, fikk 12 stk ut av røren og regnet de ut til 1,6 karb per stykk.

skarp0ye
02-03-09, 14:06
Disse skal jeg prøve i dag, takker!

Anki1962
02-03-09, 16:06
Disse rundstykkene må jeg prøve, har gått til innkjøp av alle ingredienser så her skal det bakes og tas med til lunsj.

http://tickers.tickerfactory.com/ezt/t/wvqQnJL/weight.png

Bayone
03-03-09, 19:51
Ååå de ser kjempegode ut. Prøve å lage disse i mrg. tenker jeg :ja:

Noen som har prøvd å lage brød av den? Hvor mye må jeg lage da tro?

snutanuta
04-03-09, 08:47
Disse står i ovnen nå:D er velig spent for jeg tror jeg fylte formene litt fulle...første bakeprosjektet med lavkarbo!

Veggpryd
05-03-09, 18:19
Håper de ble fine! :)

snutanuta
05-03-09, 18:46
Håper de ble fine! :)
De ble veldig fine og svæære:D

supha
05-03-09, 19:25
Eneste er at jeg får totalt flere karber enn det som står på oppskriften.

4 egg:1,5 g karbs
Kruskakli: 20 gram karbs ( svenske kruskakli er 15 karbs)
Seterømme: 8,7 g karbs
Proteinpulver: ca 1 g karbs

Er det noe her som jeg ikke skal regne med?

valleygirl
05-03-09, 21:47
Eneste er at jeg får totalt flere karber enn det som står på oppskriften.

4 egg:1,5 g karbs
Kruskakli: 20 gram karbs ( svenske kruskakli er 15 karbs)
Seterømme: 8,7 g karbs
Proteinpulver: ca 1 g karbs

Er det noe her som jeg ikke skal regne med?
nei, men regal kruskakli har 9 karbs per 100 g.

Veggpryd
05-03-09, 22:38
Eneste er at jeg får totalt flere karber enn det som står på oppskriften.

4 egg:1,5 g karbs
Kruskakli: 20 gram karbs ( svenske kruskakli er 15 karbs)
Seterømme: 8,7 g karbs
Proteinpulver: ca 1 g karbs

Er det noe her som jeg ikke skal regne med?

Når jeg slår inn 3 dl rømme får jeg 4,8 karber (mat på data)
Egg: 1,5
Kruska: 9
Proteinpulver: 4 (mitt pulver har 4)

Da får jeg 19,3. Tror jeg slo inn bare 1 dl. rømme når jeg regnet sist.

supha
06-03-09, 10:36
nei, men regal kruskakli har 9 karbs per 100 g.


Iflg SOmebody har Regal Kruskakli 20 karbs pr 100 se. Det var derfor jeg synes det var såå rart.

valleygirl
06-03-09, 17:46
:pIflg SOmebody har Regal Kruskakli 20 karbs pr 100 se. Det var derfor jeg synes det var såå rart.

Nå sitter jeg og ser på pakken og det står da vitterlig 9!

supha
07-03-09, 11:22
:p

Nå sitter jeg og ser på pakken og det står da vitterlig 9!


Så bra. Det hjelper en del da. Jeg har ikke regal kruskakli selv se, bare den svenske. Men da vet jeg at det er et bedre alternativ.

Proson
07-03-09, 14:04
Hva er JBKM/Nestargel finner det ikke noen plass, er det en erstatning jeg kan bruke, feks ketolyse bakemix;)

Veggpryd
07-03-09, 14:08
JBKM er Johannesbrødkjernemel - som er et fortykningsmiddel, og kan kjøpes på helsekostforretninger. Nestargel er nesten det samme, og kan kjøpes på apoteket. Litt billigere - men må som regel bestilles. Nå lurer jeg på om disse rundstykkene går fint uten JBKM. Jeg baker jo proteinbrød uten JBKM. Skjønner ikke hvorfor jeg har tatt det med egentlig. :confused:

Pulverheksa
25-03-09, 14:19
Her kommer et veldig dumt spm.. Hvor får jeg kjøpt proteinpulver? Jeg er litt ny i denne verden, så kom gjerne med et konkret merke jeg får kjøpt i butikken (ikke på nett). Takker for svar. Disse rundstykkene har jeg veldig lyst til å prøve! Ser yammi ut:D.

Minni1
25-03-09, 18:02
Jeg kjøpte proteinpulver på helsekostbutikken.:)

magan
17-06-09, 11:10
baker noe a la disse nå (hadde ikke kruskakli) nå,ser digg ut inni ovnen, så gleder meg til smake!

vil tipse om at proteinfabrikken har et proteinpulver som er heeelt nøytralt i smak, de har det på noen helsekostbutikker,men de har det i hvertfall der de selger kun proteinpulver o.l
smaker ingenting og er bra i oppskrifter! ikke ettersmak som soya har.. 1kg tror jeg koster 300 men da har man ganske lenge (har hatt min i ett år,men je baker ikke så ofte) og det er fortsatt en del igjen selv etter å ha dytta masse inn i den røra jeg har laget nå!

det der med kruskakli er at regal har endret oppskriften sin, så den nettsiden med innhold er ikke oppdatert. den nye kruskaklien har 9karber.

magan
17-06-09, 13:14
hadde bare 6 muffinsformer (store) så ble en pizzabunn til senere også!

ble ikke så verst! dødmett etter en muffins, det er ikke ofte! :)

Veggpryd
17-06-09, 18:01
Så bra! Fikk lyst på rundstykker jeg nå... :D

Cornelia
14-08-09, 10:15
Disse har jeg ikke fått med meg :-)
Vill gjerne prøve dem men tror desverre bare jeg har proteinpulver med sjokoladesmak hjemme.... :o
Får vente til jeg får lønning å kjøpe en som er smaksnøytral kanskje.
De virker veldig gode i hvertfall!

Luna*
29-08-09, 12:37
Disse skal prøves i helgen :D

LinnKristell
06-09-09, 17:06
Disse står i ovnen nå! Brukte bakemiks istedenfor proteinpulver da. Min første lavkarbo bakst! Gleder meg til å smake dem! De lukter heeerlige!:D

LinnKristell
06-09-09, 20:39
De smakte helt nyydelige! Gleder meg kjempe masse til å spise de til lunsj i morgen!:):D:D

Veggpryd
10-09-09, 13:58
Så bra, LinnKristell! :)

Noen som har prøvd å ha raspa ost i denne oppskriften? Kan det være godt?

Det hørtes veldig godt ut! Tror jeg skal prøve det i dag! :)

Imse
11-02-10, 11:13
Dersom jeg slenger i litt søtning, får jeg søte, grove boller som kan brukes til fastelavensboller da tro? Jeg har aldri prøvd denne oppskrifta før.. Kan jeg bruke ketolyse bakemiks? Det er jo et proteinpulver av myseprotein..

solamito
15-02-10, 15:28
kan man bytte ut protinpulver med ketolyse bakemix???

Charlott
15-02-10, 15:30
kan man bytte ut protinpulver med ketolyse bakemix???

Jeg har nettopp laget disse nå og fikk 20 stk. Hadde ikke veldig store muffins former, og to stk rant over kanten. De ble KJEMPE GOD! Jeg laget dem med bakemiksen fra ketolyse i steden for soyaprotein. Tenkte jeg skulle prøve å lage dem i langpanna neste gang og så skjære opp i stykker. Noen som har prøvd det?

Ken tenke meg denne røren kan brukes til kjeks også:)
Det sto i tråden ;)

BlirFjong
18-02-10, 07:05
Disse var veldig gode! :)
Tror jeg var litt uheldig med saltet i mine, evt er det bare fordi jeg er hyperfølsom for alt som er salt for tiden.. men de var gode likevel. Har med meg til lunsj i dag og gleder meg til å spise ;)

Hvilket pålegg syns dere er best på? Syns vanlig gulost kanskje ble litt "tamt".

Nillomien
22-02-10, 20:36
Disse står i ovnen nå=)

mio87
19-02-11, 02:17
ser at det er en gammel tråd, men jeg svarer likevel:) laget disse nå, hadde ikke muffinsformene så jeg smurte dem hallveis ut i en langpanne, slik at den fortsatt var litt tjukk. steikte i vel 35 minutter og dette ble jammen godT:) har vært på leit etter en sånn oppskrift uten masse frø og sånt, jeg skjærte dem i passelige stykker med pizzahjul og kunne stykkene i 2:) nå har jeg frøset 1 og 1, lett og lage seg noe kjapt og godt da ja:) takk for oppskriften!:)