View Full Version : Styrketrening og lavkarbo
Flere her som lurer på dette, så jeg skriver litt om det.
Selv om karbohydrater utgjør størstedelen av energien ved høyintensitetsarbeid som styrketrening så er ikke karbohydrater fra kosten en nødvendighet, selv ved styrketrening. Selv har jeg litt erfaring både i fra rein styrketerning og turntrening i ketose. Denne erfaringen gjorde at jeg valgte å gjennomføre en studie på styrketrening og ketose ved NIH. Resultatene er ikke publisert ennå, så jeg kan ikke si noe om dem her. Men i prosessen har jeg vært nødt til å sette meg inn i den eksisterende kunnskapen på emnet.
Jeff Volek viste tidligere på 2000 tallet at en ketogen diett økte muskelmassen hos menn som samtidig gikk ned i vekt, helt uten styrketrening. Han har også gjort forsøk med styrketrening og ketogene dietter og vist at man kan bygge muskler i stor grad samtidig som man går ned i fettvekt.
Ketogene dietter har faktisk i lang tid blitt brukt av bodybuildere som en del av ”deffing” (få mer definerte muskler før konkurranse). Og selv om bodybuilderne kanskje ikke visste hvordan, så hadde de snublet over den beste måten å øke muskelmasse og samtidig går ned i fettprosent på.
De siste års studier på ketogene dietter og styrketreningsforsøk tyder på at den mest effektive måten å bytte ut fett med muskler på nettopp er å trene styrketrening i kombinasjon med lavkarbohydrat kosthold. Volek har blant annet ko-utviklet en kommersiell versjon av det overnevnte i Men's Health TNT Diet: The Explosive New Plan to Blast Fat, Build Muscle and Get Healthy in 12 Weeks.
I Voleks forsvar mot den noe tullete tittelen over så er Volek er en dyktig og anerkjent forsker og er Associate Professor ved University of Connecticut. Her et lite intervju med Volek:
http://community.atkins.com/ugc/blog/viewBlogPost/p/blogPostId/2585014/An_Interview_with_Jeff_Volek_Ph_D_R_D_.htm?webPage Id=1000360 (http://community.atkins.com/ugc/blog/viewBlogPost/p/blogPostId/2585014/An_Interview_with_Jeff_Volek_Ph_D_R_D_.htm?webPage Id=1000360)
Kan anbefale en kort liten artikkel av Anssi Manninen her:
http://www.jissn.com/content/1/2/7 (http://www.jissn.com/content/1/2/7)
Styrketrening er fullt mulig å gjennomføre selv i kronisk ketose. Jeg kjenner ikke til negative effekter av å trene styrke i ketose. I en effektiv styrkeøkt må man ha en viss lengde på pauser, og så lenge disse pausene ikke blir for korte, så er det lite som tyder på at treningen blir tyngre uten karbohydrater. Musklene våre kan bruke fett som energi selv ved svært høye intensiteter. Kun ved helkroppsarbeid faller andel fett i forhold til karbohydrat som drivstoff allerede ved lavere intensiteter. Når kroppen jobber med mindre muskelgrupper om gangen, kan den benytte seg av fett selv ved høye intensiteter. Melkesyre gir også viktig energi under ketose.
Vil bare avlive et par myter:
Jeg kan nevne at melkesyre ikke er noe man skal tenke for hardt på å unngå. Melkesyre brukes også som energi, og spesielt i ketose. For noen år siden oppdaget man at melkesyre ikke var det biproduktet man tidligere antok, men heller faktisk det som gjør at vi ikke blir stive. Teorien nå er at melkesyre skilles ut som en buffer mot opphopning av kaliumioner i musklene. Kalium får musklene til å stivne og miste muligheten til å bevege seg, og melkesyre skilles ut for å hindre denne inhiberingen av muskelsammentrekning. Vet at jeg utfordrer gamle paradigmer her, men jeg kan love at dette er allment godtatt innen idrettsfysiologien. Laktat (melkesyre) er altså slettest ikke synderen vi tidligere trodde det var.
Det er vanlig å innta lettfordøyelige karbohydrater etter styrketrening for å få en insulinutskillelse, som igjen (siden det er et anabolt hormon) øker muskelproteinsyntesen. Samtidig inntar man ofte en eller annen form for aminosyrer (proteiner) fordi dette stimulerer proteinsyntesen ytterligere. Dette stemmer og virker, men om man vil stimulere insulinutskillelse gjennom kun å innta aminosyrer så oppnår man lite. At noen aminosyrer stimulerer til insulinutskillelse er best vist in vitro (i cellekulturer i glass) og gjennom at aminosyrer sammen med karbohydrater kan gi en noe større insulinutskillelse enn bare karbohydrater alene. Altså å innta proteiner etter trening med mål om å øke insulinnivåer er nok et feilspor.
Håper dette kan være interessant.
MVH
pål
energibunten
04-02-09, 01:07
så den gode gamle idrettslæren om anaerob forbrenning og dannelse av melkesyre er ikke helt rett da ? :-)
Dersom mine karbolagre er helt tomme, vil jeg da danne melkesyre ?
Dette var veldig interessant. Har en samboer som trener mye og sliter med å gå opp i muskelvekst. Men har har statens ernæringslære brent fast i huet og da... :rolleyes:
Dette var veldig interessant. Har en samboer som trener mye og sliter med å gå opp i muskelvekst. Men har har statens ernæringslære brent fast i huet og da... :rolleyes:
Printe pål sitt innlegg og gi han kanskje? :D
så den gode gamle idrettslæren om anaerob forbrenning og dannelse av melkesyre er ikke helt rett da ? :-)
Dersom mine karbolagre er helt tomme, vil jeg da danne melkesyre ?
Ah... Den gode gamle idrettslæren stemmer med hensyn til at anaerob forbrenning av glukose fører til opphopning av lactat. Men i motsetning til den gamle læren regner man nå laktat for å være en buffer mot de egentlige hemmende kreftene på musklene. Lakat er altså det som gjør at vi kan trene så lenge som vi kan, under anaerobe forhold. Uten laktat hadde det stoppet opp mye tidligere.
Man kan danne melkesyre selv om karbohydratlagrene er tomme, men jeg er usikker på hvor mye. Skal finne ut av det. Vi må huske at kroppen også danner en del glukose fra glyserol, aminosyrer og også laktat i glukoneogenesen ved mangel på karbohydrater i mat. Noen celler i kroppen er helt avhengige av glukose, men den trenger ikke komme fra mat.
hilsen pål
Dette var veldig interessant. Har en samboer som trener mye og sliter med å gå opp i muskelvekst. Men har har statens ernæringslære brent fast i huet og da... :rolleyes:
Jeg har også trent masse over flere år med grunnlag i Statens ernæringslære og hatt minimal fremgang.
Etter å ha begynt med trening på lavkarbokost har jeg merket utrolig fremgang. Så verdt for ham å prøve kanskje?
Homer Simpson
04-02-09, 10:35
Jeg har holdt på med styrketrening i 3 mnd nå på lavkarbo, og hatt større framgang enn noen gang tidligere på "vanlig" kost.
Kan absolutt anbefales...
Jeg har også trent masse over flere år med grunnlag i Statens ernæringslære og hatt minimal fremgang.
Etter å ha begynt med trening på lavkarbokost har jeg merket utrolig fremgang. Så verdt for ham å prøve kanskje?
Han har prøvd.. Men han gir det bare 1-2 dager så gir han opp å sier det ikke går, fordi man ikke får noe energi til å trene uten karbo.. Har prøvd å forklare at kroppen trenger litt tid til omstilling. Og selv om han SER med egne øyne at det finker for meg, så VIL han ikke tro det... :rolleyes:
Jeg ville foreslått å ventet med hardtreningen til kroppen hadde vent seg til lavkarbo. Når jeg kom i ketose første gangen fikk jeg sånn energi og overskudd at jeg kunne kline til på treningen, og lesse på vekter...
Kaster meg på ...
Jeg sleit skikkelig de 2-3 første ukene i ketose med å trene styrke, og vurderte å bare gå kjedelige turer.. Gikk faktisk en del turer og.. Men etter 1 måned startet jeg for fullt med styrke igjen (addicted som jeg er) og har det kjempebra.. Spiser riktignok mer på treningsdager da, men det gjør ikke noe utslag på vekttap så det er greit :-)
Blir kjempeglad for slike innlegg og, tror mange har godt av å se dette :)
Dette var veldig interessant. Har en samboer som trener mye og sliter med å gå opp i muskelvekst. Men har har statens ernæringslære brent fast i huet og da... :rolleyes:
Kan være at han ikke trener særlig effektivt også... Benk, mark bøy :) Alt annet er discoøvelser :lol:
Og be ham sjekke ut The Anabolic Diet.
Drar denne tråden opp igjen litt jeg. Har en liten diskusjon på diskusjon.no angående dette temaet. De sier at det bare er tull at lavkarbo og styrke kan fungere, og at det er veldig vanskelig å gå ned i fettprosent samtidig som man øker muskelmengde.
En annen ting jeg reagerer på er at de sier at det er det samme om du spiser så og så mange kalorier av karbohydrater som av fett. At man faktisk hadde gått ned det samme om man hadde spist 3000 kalorier hvetebrød, enn om man hadde spist den samme mengden i kylling. At det er kaloriunderskuddet som gjør at man går ned i vekt, ikke 0 karbo i seg selv. Og så sier de at grunnen til at man går ned i vekt på lavkarbo er fordi det er så lite lavkarbo mat der ute at man ikke får i seg nok kalorier. Hva skal man si til sånt? Har jo selv hatt fremgang med vektløfting og fettnedgang på lavkarbo.
http://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=1102184&st=20&start=20
Arguing on the internet osv.
Dytter litt på denne jeg:)
Og foreslår at den blir "klistrert" - viktig informasjon for alle lavkarbo'ere
Homer Simpson
31-07-09, 13:31
Og så sier de at grunnen til at man går ned i vekt på lavkarbo er fordi det er så lite lavkarbo mat der ute at man ikke får i seg nok kalorier.
:D:D:D Det må være noe av det dummeste jeg noen sinne har hørt... Er det mulig???
SunnhetMedSirrup
23-10-09, 15:50
Nydelig Pål. Respekt for din kunskap. :)
SunnhetMedSirrup
23-10-09, 22:55
[FONT=Calibri][SIZE=3][COLOR=#000000]Jeff Volek viste tidligere på 2000 tallet at en ketogen diett økte muskelmassen hos menn som samtidig gikk ned i vekt, helt uten styrketrening. Han har også gjort forsøk med styrketrening og ketogene dietter og vist at man kan bygge muskler i stor grad samtidig som man går ned i fettvekt.
MVH
pål
opp i muskelveks, helt uten styrketrening*
_____________________________________
dette er noe jeg har lurt på. har også lest dette litt worldwide på internett, og "bedre uten brød" boka.
men ingen sier hvor mye muskler du vil legge på deg.
jeg sikter mot at en ikke produserer myosatin (det heter det?) som som "Belgisk Blå" (en muskel klomp av et dyr!)
kjønner såklart at du ikke blir Arnold swartzneger.. (skrives?)
men har igjenn begynt på klatring, etter en lang pause. gikk der 1 år for 1,5 år siden. du bruker en del muskler over hele kroppen, så jeg ville tro det er bra! men ville så gjerne høre en som kan det si noe om det. takker! :)
opp i muskelveks, helt uten styrketrening*
_____________________________________
dette er noe jeg har lurt på. har også lest dette litt worldwide på internett, og "bedre uten brød" boka.
men ingen sier hvor mye muskler du vil legge på deg.
jeg sikter mot at en ikke produserer myosatin (det heter det?) som som "Belgisk Blå" (en muskel klomp av et dyr!)
kjønner såklart at du ikke blir Arnold swartzneger.. (skrives?)
men har igjenn begynt på klatring, etter en lang pause. gikk der 1 år for 1,5 år siden. du bruker en del muskler over hele kroppen, så jeg ville tro det er bra! men ville så gjerne høre en som kan det si noe om det. takker! :)
Du slutter ikke å produsere myostatin... Jeg skjønner ikke hvor du har dette fra. Det er ingenting i kostholdet som kan hindre utskillelsen av myostatin. Selv ikke anabole steroider og veksthormoner gjør det, og de medikamentene som er forsket på for å faktisk hindre utskillelse eller virkning av myostatin har vært relativt lite effektive.
Om man har lav muskelmasse pga lavt inntak av protein og fett, evt for lavt totalinntak av mat, og så endrer kostholdet i riktig retning vil kroppen øke muskelmassen til et normalt nivå. Ikke mer.
SunnhetMedSirrup
24-10-09, 13:59
Du slutter ikke å produsere myostatin... Jeg skjønner ikke hvor du har dette fra. Det er ingenting i kostholdet som kan hindre utskillelsen av myostatin. Selv ikke anabole steroider og veksthormoner gjør det, og de medikamentene som er forsket på for å faktisk hindre utskillelse eller virkning av myostatin har vært relativt lite effektive.
Om man har lav muskelmasse pga lavt inntak av protein og fett, evt for lavt totalinntak av mat, og så endrer kostholdet i riktig retning vil kroppen øke muskelmassen til et normalt nivå. Ikke mer.
takk.
:)
SunnhetMedSirrup
24-10-09, 14:03
Bulldog: Vil du si klatring er en god aktivitet for og smått øke muskelmasse? Holder godt ut på treningstudio, men går lei samme uke. Og klatre i vegger, fjellvegger, opp ned, og hele pakka er virkelig gøy!
Kommer vel ann på hvor ofte og. det vil vel bli 1-2 ganger i uka, 3+ timer. husker ikke, det kan være mye mere også.
takk!! :)
SunnhetMedSirrup
24-10-09, 18:24
Klatring er bra.
takk. :)
kan jeg spørre hvor mye du trener, mens du spiser reduser karbohydrat kost? :) og hva resultetene ble? :) selvom ingen er like.. ;)
Hei,
Jeg leser mye rart av ernærings"eksperter". Bla.a. står det om muskelbygging og at protein og karbohydrater er viktige. Dette er hentet fra http://www.kostogtrening.no/page10.php .
Årsaken til at karbohydrater er viktig, er at kroppen skiller ut insulin som svar på karbohydratmåltidet, og insulin virker muskelbyggende.
Nå viste ikke jeg at insulin var muskelbyggende. Er det sant?
Nå viste ikke jeg at insulin var muskelbyggende. Er det sant?
Ja.
Ja.
Har du noen linker til dette? Dette betyr jo at det er bra med insulin mens alt jeg har lest hittil av LCHF linker er at insulin er sykdomsfremkallende.
Har du noen linker til dette? Dette betyr jo at det er bra med insulin mens alt jeg har lest hittil av LCHF linker er at insulin er sykdomsfremkallende.
Det betyr ikke at det er "bra" med insulin, det betyr heller ikke at insulin er sykdomsfremkallende (noe det ikke er). Insulin er bare et dumt lite hormon, som regulerer blodsukkeret ved å "flytte" glukose fra blodbanen over i muskel- og fettvev hvor det lagres til senere. Hvordan man påvirker denne prosessen avgjør om man blir stor og sterk, slank og sunn, eller sjuk og feit.
Jeg har ikke tid til å rote fram kilder nå, så du får bare ta meg på ordet :)
Ifølge alt jeg har lest av nyere forskning så er høy insulinproduksjon sykdomsfremkallende. Diabetikere har f.eks. 50% større sjanse for å få kreft pga. de hyppige insulininjeksjonene. Insulin er et protein som produseres i bukspyttkjertelen og frakter blodsukkeret inn i cellene og omdanner overskuddsukker til fett. Høyt insulinnivå i kroppen er betennelsesfremmende. Da skulle jeg gjerne sett noe som dokumentere at insulin bygger muskler!
Godt å høre at det ikke er noe problem med lavkarbo og styrketrening.
Jeg har søkt politihøgskolen og skal starte styrketreningen for fullt! :)
Ifølge alt jeg har lest av nyere forskning så er høy insulinproduksjon sykdomsfremkallende.
Høy insulinproduksjon er et symptom, ikke en årsak. Faktorene som fører til høy insulinutsondring fører til sykdom, ikke insulinet i seg selv.
Da skulle jeg gjerne sett noe som dokumentere at insulin bygger muskler!
http://www.inshapetraining.com/wp-content/uploads/jay-olympia-2009-195x300.jpg
:lol: :lol: Kanonbra dokumentasjon
Til Mojo: Insulin har svært mye til felles med IGF-I (insulin-like growth factor I). Det som er helt sikkert, er at insulin øker veksten i alle vevstyper, også muskler og skjelett. Det som er mer usikkert, er om insulindrevet vekst fungerer via sine egne reseptorer eller via hybride IGF-I-reseptorer. Insulin, IGF-I og veksthormon har mange biologiske fellesfunksjoner og kryssveier, så det er noen ganger usikkert hvem som gjør hva og hvordan. Men det finnes mye forskning på dette, så det er bare å starte å google etter: Insulin, IGF-I og HGH.
Hjelp ...........
Leser
The Paleo Diet for Athletes (http://www.amazon.com/Paleo-Diet-Athletes-Nutritional-Performance/dp/1594860890): A Nutritional Formula for Peak Athletic Performance av Loren Cordain og blir lite klok.
De hevder også man må ha insulin i blodet under trening for ikke å ødelegge muskler....referer også til det at man ellers ikke produserer growth hormon.....
Jeg er jente og ikke mest opptatt av å bli så stor, men jeg vil ikke spise opp musklene jeg har.
Blir så lite klok av alle infoen
De hevder også man må ha insulin i blodet under trening for ikke å ødelegge muskler....referer også til det at man ellers ikke produserer growth hormon.....
Jeg er veldig usikker på om du trenger insulin for å produsere veksthormon. Det har jeg ikke sett noen steder. Det som imidlertid bråbremser utskillelsen av veksthormon, er høye blodsukkernivåer og høyt nivå av frie fettsyrer i blodet. Det blir ofte anbefalt å spise karbohydrater før, under og etter trening for å få "eksplosiv høykarbo-styrke". Det du egentlig får er null veksthormon. Treningsprogrammer med utgangspunkt i lavkarbo, anbefaler å trene på tom mage, kun drikke vann i løpet av treningen, og vente minst en time etterpå før du spiser karbohydrater igjen. Insulin øker muskelproteinsyntesen (som Pål sier), slik at det kan være gunstig etter trening, og etter at du har fått fart på veksthormonene.
Men nå er jeg inne på Bulldogs fagområde, så da sniker jeg meg sakte ut før jeg roter det til :)
Vel, jeg synes ikke Bulldog sitt ideal er noe å trakte etter. Det bildet ser ikke mye sunnt ut. Jeg har lest om "Slow Burn" der kostholdet også spille en viktig rolle med lav karbo og styrketrening er så viktig for all idrett. (sammendrag her: http://ezinearticles.com/?The-Slow-Burn-Fitness-Revolution---Whats-it-All-About?&id=1436101).
På meg virker det som at det ikke er noe poeng å provosere frem høy insulinproduksjon med de negative konsekvenser som følger. Skal prøve å finne mere ut av dette med hvor gunstig karbohydrater er før, under og etter trening. Selv trener jeg nå 3-4 ganger i uka. 1 eller 2 av disse er 1.5km svømming og de(n) andre 1 times skitur eller 45 min. løping. Merker bedre overskudd etter at jeg gikk over til LCHF kost.
Godt å høre at det ikke er noe problem med lavkarbo og styrketrening.
Jeg har søkt politihøgskolen og skal starte styrketreningen for fullt! :)
Bjørn Ferry tok OL-gull på lavkarbo, skulle være bevis i massevis på at lchf fungerer selv for de som trener hardt og mye :D
Vel, jeg synes ikke Bulldog sitt ideal er noe å trakte etter. Det bildet ser ikke mye sunnt ut. Jeg har lest om "Slow Burn" der kostholdet også spille en viktig rolle med lav karbo og styrketrening er så viktig for all idrett. (sammendrag her: http://ezinearticles.com/?The-Slow-Burn-Fitness-Revolution---Whats-it-All-About?&id=1436101).
På meg virker det som at det ikke er noe poeng å provosere frem høy insulinproduksjon med de negative konsekvenser som følger. Skal prøve å finne mere ut av dette med hvor gunstig karbohydrater er før, under og etter trening. Selv trener jeg nå 3-4 ganger i uka. 1 eller 2 av disse er 1.5km svømming og de(n) andre 1 times skitur eller 45 min. løping. Merker bedre overskudd etter at jeg gikk over til LCHF kost.
Får du vondt i hodet av å stirre så intenst på nesetippen din?
Bjørn Ferry tok OL-gull på lavkarbo, skulle være bevis i massevis på at lchf fungerer selv for de som trener hardt og mye :D
Jeg vil igjen påpeke forskjellen på utholdenhetsidrett og kraftsport når det gjelder krav til ernæring.
Jeg vil igjen påpeke forskjellen på utholdenhetsidrett og kraftsport når det gjelder krav til ernæring.
Det har du naturligvis rett i :)
Jeg er veldig usikker på om du trenger insulin for å produsere veksthormon. Det har jeg ikke sett noen steder. Det som imidlertid bråbremser utskillelsen av veksthormon, er høye blodsukkernivåer og høyt nivå av frie fettsyrer i blodet. Det blir ofte anbefalt å spise karbohydrater før, under og etter trening for å få "eksplosiv høykarbo-styrke". Det du egentlig får er null veksthormon. Treningsprogrammer med utgangspunkt i lavkarbo, anbefaler å trene på tom mage, kun drikke vann i løpet av treningen, og vente minst en time etterpå før du spiser karbohydrater igjen. Insulin øker muskelproteinsyntesen (som Pål sier), slik at det kan være gunstig etter trening, og etter at du har fått fart på veksthormonene.
Men nå er jeg inne på Bulldogs fagområde, så da sniker jeg meg sakte ut før jeg roter det til :)
:lol:
Du var på godt spor der, så ingen grunn til å snike seg ut ;)
Men:
Egenproduksjonen av veksthormon i voksen alder er så ubetydelig at alt annet egentlig går foran når det gjelder å bygge muskler. Selv om man tilfører veksthormon utenfra, må man normalt opp i høye doser over lang tid - kombinert med steroider - for å se noen effekt i det hele tatt. Effekten er også hovedsaklig i form av tap av kroppsfett og raskere tilheling av skader, ikke muskelvekst.
Altså vil å fokusere på denslags for oss vanlige dødelige være "majoring in the minor shit", sitat Dave Tate :D
Det var akkurat det jeg har lest om. At når man har bikket høyden (som meg), må man ty til alle triks i boken for å skvise ut godsakene uten kunstige tilskudd. Men ok. Går tilbake til et glass juice rett etter trening jeg da, så får vi se om jeg kler speedoen til sommeren. Min suksess på stranda ligger i dine hender, Bulldog :D
Bjørn Ferry tok OL-gull på lavkarbo, skulle være bevis i massevis på at lchf fungerer selv for de som trener hardt og mye :D
Thomas Alsgård har vel skrevet i sin biografi at han ikke ødela treningen med å spise karbohydrater? Og at det var umulig å gå f.eks femmila på annet enn fett og proteiner om du ikke ville bli utbrent i løpet av en time-
Thomas Alsgård har vel skrevet i sin biografi at han ikke ødela treningen med å spise karbohydrater? Og at det var umulig å gå f.eks femmila på annet enn fett og proteiner om du ikke ville bli utbrent i løpet av en time-
Den har jeg ikke lest, men YUHUU :D Stilig at stadig flere lavkarbere kommer "snikende" :D
Min suksess på stranda ligger i dine hender, Bulldog :D
Å, faen :lol:
Den har jeg ikke lest, men YUHUU :D Stilig at stadig flere lavkarbere kommer "snikende" :D
Jeg har heller ikke lest den, bare blitt det fortalt. Kanksje her inne?
Edit: Her har hvertfall Dreamy skrevet om det: http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=736671&postcount=9
Får du vondt i hodet av å stirre så intenst på nesetippen din?
Siden Mojo ga meg en (litt uforståelig) tilbakemelding på dette innlegget gjennom ryktesystemet, føler jeg at jeg bør kommentere litt mer.
Kjære deg. Du ba om dokumentasjon på at insulin er anabolt. Jeg postet et bilde av verdens beste kroppsbygger, en person som bør kunne antas å gjøre noe riktig ifm å bygge muskler. Han har ikke bygd massen sin på noen lavkarbodiett. Snarere tvert imot. Vedkommende spiser mye kh, mye protein, og relativt lite fett. Det er heller ikke uvanlig å bruke insulin som et "kosttilskudd" i de kretser. Så, med mindre noen kan vise til en person med tilsvarende masse som har bygd seg opp ved hjelp av en ketogen diett, vil jeg fortsatt hevde at insulin faktisk er anabolt, og spiller en relativt stor rolle ifm muskelbygging.
Det fins en hel del forskning som støtter dette, men å grave frem kilder føles som mer arbeid enn det er verdt, når beviset er så oppe i dagen som det er. Det er bare å google, for den som er interessert.
Hvorvidt Jay Cutler (idealet mitt, tydeligvis) ser sunn ut eller ikke er en helt annen diskusjon. :)
Sånn. Ferdig :D
Ok. Da har jeg skjønt omgangsformen her. Skal aldri mere stille spørsmål som betviler orakel-allvitende til "ekspertene" her. Det er nok best å la det være. Man har jo Google, ikke sant?
Ok. Da har jeg skjønt omgangsformen her. Skal aldri mere stille spørsmål som betviler orakel-allvitende til "ekspertene" her. Det er nok best å la det være. Man har jo Google, ikke sant?
Men kjære deg, arrester meg så mye du vil! Jeg setter pris på å bli korrigert hvis jeg skriver noe galt, og jeg har da vel ingen steder skrevet at jeg kan alt?
Still spørsmål, men ikke avfei svarene fordi du ikke liker dem...
Er de ikke søte i den alderen?
Er de ikke søte i den alderen?
Jo, takk, jeg er egentlig ganske søt om jeg får si det selv :lol:
Var ikke deg jeg tenkte på da :p
Var ikke deg jeg tenkte på da :p
Kjiping...
Forøvrig, herfra: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=31663
Artikkelen er publisert i det anerkjente tidsskrift Nutrition & Metabolism og viser at man på ketogen diett går ned i vekt ved å miste fett, ikke muskler.
På 10 uker mistet deltakerne i gjennomsnitt 5,6 kilo fett. Det var ingen endring av muskelmassen.
Dette uten negative endringer av blodfetter eller fastende blodsukker.
Gruppen som fikk trening kombinert med normal diett hadde ingen endring av fettmassen men en vektøkning på 1,6 kilo på grunn av økt muskelmasse.
Hva sa jeg... :D
Noen jeg kjenner veeldig godt tok ekstra insulin (sprøyte) da han drev med styrketrening for noen år siden. Han mener selv at det gav en bedre muskellbygging enn uten. Han har ikke testet andre stoffer, så han kan ikke sammenligne effekten.
Iform er vel ikke akkurat vitenskaplig, men men! Masse artikler om LCHF-lignende kosthold og styrketrening.
http://www.iform.no/pub/art.php?id=326
Blogg om lavkarbo og trening. http://lchf-training.blogspot.com/
http://kolhydrater.ifokus.se/Forum/Read.aspx?ThreadId=a29c2536-626d-4917-8b77-bd85bbc70426
Typen min spiser lavkarbo og trener styrketrening. Va interessant dette med å spise karbohydrater etter trening. Har dere noen tips til hva, og hvor mye?
Noen jeg kjenner veeldig godt tok ekstra insulin (sprøyte) da han drev med styrketrening for noen år siden. Han mener selv at det gav en bedre muskellbygging enn uten. Han har ikke testet andre stoffer, så han kan ikke sammenligne effekten.
Vedkommende tok insulin, men brukte ikke steroider? Enten skrøner du, han, eller så er vedkommende komplett idiot. Og trolig feit. Eller død.
Beklager hvis jeg er litt krass nå, men gud forby om noen skulle lese dette og tro at de kan stikke seg sjøl med en insulinpenn for å få større muskler.
Typen min spiser lavkarbo og trener styrketrening. Va interessant dette med å spise karbohydrater etter trening. Har dere noen tips til hva, og hvor mye?
Maltodekstrin i proteinshaken. Selges som "carbo fuel" el i de fleste kosttilskuddsbutikker. Vanlig dosering er ca mager kroppsvekt i gram, men det er ikke så innmari nøye :)
Hei:)
Kan jeg få noen tips om hva jeg bør spise før og etter trening for å yte bedre?
Jeg følger ketolyse..
Jeg trener xykling, kondisjon og vekter..
Kan jeg få noen tips om hva jeg bør spise før og etter trening for å yte bedre?
Mat :)
Vedkommende tok insulin, men brukte ikke steroider? Enten skrøner du, han, eller så er vedkommende komplett idiot. Og trolig feit. Eller død.
Beklager hvis jeg er litt krass nå, men gud forby om noen skulle lese dette og tro at de kan stikke seg sjøl med en insulinpenn for å få større muskler.
Jeg synes selv det var temmelig horibelt ja! Skal vise h*n denne setningen hehe! Gjorde det sammen med en indremedisiner som et lite eksperiment. Og nei, tok ikke steroider. Var vel ungdommelig overmot og idiotskap...
Personen fikk mye muskler, men også en del fett. Men forsøkte aldri "deffing" -for lat.
Idag er personen frisk og slank og gått over til langdistanseløping, noe kroppen var glad for. Den tålte ikke helt vekten av egen kropp, eller de tunge løftene.
Ja, det er jeg enig i Bulldog, men hva slags mat er best.. På treningsenteret minner de oss stadig på hvor viktig det er å spise en banan ol etter trening.. Så da lurer jeg på hva jeg bør spise siden jeg ikke kan spise bananer uten å komme ut av ketose.. Nøtter kanskje?
Ja, det er jeg enig i Bulldog, men hva slags mat er best.. På treningsenteret minner de oss stadig på hvor viktig det er å spise en banan ol etter trening.. Så da lurer jeg på hva jeg bør spise siden jeg ikke kan spise bananer uten å komme ut av ketose.. Nøtter kanskje?
Det er ikke så himla viktig, så lenge du får i deg nok mat ellers på døgnet. Bare spis fornuftig og nok. Det holder i massevis.
Jeg synes selv det var temmelig horibelt ja! Skal vise h*n denne setningen hehe! Gjorde det sammen med en indremedisiner som et lite eksperiment. Og nei, tok ikke steroider. Var vel ungdommelig overmot og idiotskap...
Personen fikk mye muskler, men også en del fett. Men forsøkte aldri "deffing" -for lat.
Idag er personen frisk og slank og gått over til langdistanseløping, noe kroppen var glad for. Den tålte ikke helt vekten av egen kropp, eller de tunge løftene.
Av de tre "store" medikamentene som brukes i kroppsbygging er insulin det eneste som er potensielt dødelig. Det er en nødvendighet for å kunne hevde seg helt i toppen, men mange kvier seg for å bruke det, og med god grunn. Det hadde vært ekstremt mye tryggere, for ikke å snakke om mer effektivt, for vedkommende å bare brukt testosteron. Hva slags tilbakestående indremedisiner gir insulin til en person som et "eksperiment"???
For å være ærlig så håper jeg hele greia er en skrøne...
hva slags mat er best.. På treningsenteret minner de oss stadig på hvor viktig det er å spise en banan ol etter trening.. Så da lurer jeg på hva jeg bør spise siden jeg ikke kan spise bananer uten å komme ut av ketose.. Nøtter kanskje?
Jeg spiser avocado eller lignende før trening, gjerne med rekesalat. Masse fett :ja: Og hvis du vil spise etter trening lønner det seg å gå for proteiner. Kokte egg, skinke, kylling f.eks. Ost og skinkeruller er enkelt.
Fetpåmidten
17-03-10, 14:56
Forskning.no har skrevet om studien på NIH, litt mer forståelig på norsk:)
http://www.forskning.no/artikler/2010/mars/244898
Jeg spiser avocado eller lignende før trening, gjerne med rekesalat. Masse fett :ja: Og hvis du vil spise etter trening lønner det seg å gå for proteiner. Kokte egg, skinke, kylling f.eks. Ost og skinkeruller er enkelt.
Jeg leste ett innlegg av Pål hvor han sa at proteiner etter trening gir lite hensikt uten karbohydrater til. (for å bygge muskler ytterligere).
Sånn jeg forstod det, etter trening:
Karbohydrater - Bra, gir økt muskelbygning
Karbohydrater + proteiner - Enna bedre
Kun proteiner - Gir så og si ingen effekt.
Jeg er over normalt tett i nøtta, så må derfor be noen om å konkretisere for meg...
Jeg trener styrke 3x i uka (kardio 2x i tillegg litt sånn til og fra) og lever strikt lavkarbo på rundt 20g karbo/dag.
Er det slik å forstå at jeg ikke vil oppnå annet enn bedre resultater om jeg tar en proteinshake med la oss si 80g "carbo fuel" rett etter trening?
Kan man trygt gjøre det uten å eksplodere opp i fettprosent?
For jeg føler jeg stanger litt i veggen mtp å legge på meg muskler og bli sterkere, selv med hard trening.
Jeg er over normalt tett i nøtta, så må derfor be noen om å konkretisere for meg...
Jeg trener styrke 3x i uka (kardio 2x i tillegg litt sånn til og fra) og lever strikt lavkarbo på rundt 20g karbo/dag.
Er det slik å forstå at jeg ikke vil oppnå annet enn bedre resultater om jeg tar en proteinshake med la oss si 80g "carbo fuel" rett etter trening?
Kan man trygt gjøre det uten å eksplodere opp i fettprosent?
For jeg føler jeg stanger litt i veggen mtp å legge på meg muskler og bli sterkere, selv med hard trening.
Ikke prøv å gjøre to ting samtidig. Skal du opp i styrke og muskelmasse, så gjør du det. Skal du ned i fettmengde, så gjør du det. Prøver du å gjøre begge deler, så vil du "stange i veggen", som du selv sier.
Om du tar 80g karbohydrat etter trening, så er det 320kcal (kjapp hoderegning, kan være på bærtur). Du kommer ikke til å bli bælfeit av det over natten, og det kan være at det er alt som skal til for at du skal komme over stagnasjonen :)
Jeg har holdt på med styrketrening i 3 mnd nå på lavkarbo, og hatt større framgang enn noen gang tidligere på "vanlig" kost.
Kan absolutt anbefales...
Dette er også min erfaring etter 6 ukers trening 3-4 dager i uken! :)
Har dere erfaring med 4x4? (en kompis mener dette er fantastisk trening, og at begrepet 4x4 er veldig kjent, all though jeg ikke kjenner til dette! :p)
Det skal visst være den beste måten å få opp formen på. Har vært på noen sykkeltimer med 4x4, og det var egentlig helt perfekt. Ble hele tiden sånn passe sliten i hver intervall.
Ellers er det en gammel tråd om det her på forumet: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=10975
Kanskje du finner noe av interesse her?
Strider ikke dette MOT Påls egen studie der han kom fram til at mennesker på ketogen diett gikk ned i fettvekt, men ikke noe vesentlig endring i muskelmasse?
ada-emilie
30-04-10, 16:34
Whey proteinpulver, øker det blodsukkeret?
Angående myostatin-hemmere, et meget spennende stoff som kanskje kunne fått vår alles kjære Stephen Hawking på beina igjen: Er Australsk firma testet for noen år tilbake en myostatin-hemmer beregnet på behandling av ALS og andre muskel-nedbrytende sykdommer. Resultatet i mus var en 40% økning i total muskelmasse på 6 uker. Så ja, dette kommer før eller siden og vil som alt annet medisinsk også brukes/misbrukes (avhengig av dine personlige prefferanser) av folk som ikke akkurat hadde fått det på resept. :P
Insulin er et av kroppens mest anabole hormoner. Insulin gjør at muskler tar opp sukker og proteiner fra blodet, så dersom insulinproduksjonen stoppet helt (type 1 diabetes) ville det vært 100% umulig å bygge noe som helst.
På den andre siden har jeg aldri sett noe seriøs forskning som viser at mer insulin == mer muskler. Faktisk er det flere bodybuildere som kjører lavkarbo hele året og er svære som fy, så selv om man mangler bevis virker det utifra observasjoner som om basal-insulin* og insulinresponsen på inntak av protein** er nok til å tilføre musklene det de trenger.
Insulin er som mojo er inne på et to-egget sverd. Det er faktisk inflammasjonsfremkallende, så folk med leddgikt, psoreasis (indre og ytre), Alzheimer's og annet vil alle nyte meget godt av et lavkarbo-(og dermed lavinsulin-)kosthold.
Andre tilstander der inflammasjon kan tenkes å være medskyldig er: den noe vage diagnosen fibromyalgi (som ofte skyldes muskelinflammasjon), hjerte- og karsykdommer, diabetes, inflammatorisk tarmsykdom og mange flere. Selv aldring får kronisk inflammasjon skylden for, men selv om mye av det man leser om inflammasjon er humbug og overdrivelser fordi det er "på moten" om dagen, så er det faktisk den skyldige i mange sykdomstilstander.
*Basal-insulin er et gjevnt nivå av insulin man har i kroppen døgnet rundt uansett type og mengde matinntak.
**For at kroppen skal kunne nyttegjøre seg av protein må noe insulin skilles ut i tillegg til basal-insulinet. Spiser man ikke karbohydrater vil kroppen også frigjøre glukagon som gjør at leveren frigir sukker og fettet frigir fettsyrer (som blir til ketoner). Dette fordi insulinet som ber musklene om å ta opp proteiner også gjør at de tar opp sukker fra blodet, og tilføres ikke sukker vil man oppleve den livstruende tilstanden hypoglykemi; lavt blodsukker.
Faktisk er det flere bodybuildere som kjører lavkarbo hele året og er svære som fy, så selv om man mangler bevis virker det utifra observasjoner som om basal-insulin* og insulinresponsen på inntak av protein** er nok til å tilføre musklene det de trenger.
Navn, takk.
Navn, takk.
Vel, som du sier.. alle som vil nå toppen bruker insulin og de raskeste karbohydratene kjemien har klart å gi oss. Som jeg sa i posten min er insulin absolutt anabolt, ergo kjører alle som er på "Mr. Olympia"-nivå høy-carb og mest mulig av alt som på noen som helst måte kunne sies å være anabolt.
Hadde du fått publisert en vitenskapelig artikkel som sa at løvetann kunne være anabolt, så hadde det ikke gått mange ukene før du hadde sett de største gutta gresse ute i enga for å potensielt få en liiiiten fordel over de andre. ;)
Alt dette er irrelevant, poenget mitt var at det finnes folk som (i forhold til normalen) er svære som fy og ikke spiser noe særlig karbohydrater og i allefall ikke tar noe ekstra insulin. Det er bevist igjen og igjen at basal-insulin er nok til å bygge muskelmasse effektivt så selv om super-mega-raske carbs og kunstig insulin øker effekten av treninga, så stiller jeg meg tvilende til hvilken verdi dette har for lhcf-slankere eller oss som trener for egen vinning og helse.
Noen som har noe formening om hvordan jeg, som er Lindberger, bør spise før og etter en økt med hard styrketrening som avsluttes med 4 x 4? (trener tidlig på morgenen)
ada-emilie
03-05-10, 18:54
Nellie: Det er ikke nødvendig å spise noe merkverdigere etter trening. Kjøtt/fisk/egg og grønnsaker og olje funker bra som bare det.
Nellie: Det er ikke nødvendig å spise noe merkverdigere etter trening. Kjøtt/fisk/egg og grønnsaker og olje funker bra som bare det.
Altså proteiner og fett;)
Hvorfor? I følge hvem?
Hva med før trening?
Vel, som du sier.. alle som vil nå toppen bruker insulin og de raskeste karbohydratene kjemien har klart å gi oss. Som jeg sa i posten min er insulin absolutt anabolt, ergo kjører alle som er på "Mr. Olympia"-nivå høy-carb og mest mulig av alt som på noen som helst måte kunne sies å være anabolt.
Hadde du fått publisert en vitenskapelig artikkel som sa at løvetann kunne være anabolt, så hadde det ikke gått mange ukene før du hadde sett de største gutta gresse ute i enga for å potensielt få en liiiiten fordel over de andre. ;)
Alt dette er irrelevant, poenget mitt var at det finnes folk som (i forhold til normalen) er svære som fy og ikke spiser noe særlig karbohydrater og i allefall ikke tar noe ekstra insulin. Det er bevist igjen og igjen at basal-insulin er nok til å bygge muskelmasse effektivt så selv om super-mega-raske carbs og kunstig insulin øker effekten av treninga, så stiller jeg meg tvilende til hvilken verdi dette har for lhcf-slankere eller oss som trener for egen vinning og helse.
Navn?
ada-emilie
04-05-10, 01:04
Fordi det er hva kroppen trenger i hvert måltid,vel.
ada-emilie
04-05-10, 01:07
Fordi det er hva kroppen trenger i hvert måltid.Det samme før trening også. Om du spiser tre måltider bør du ha både karbohydrater i form av grønnsaker, fett og proteiner i de. Ifølge ketolyse og atkins m.fl.
Whey proteinpulver, øker det blodsukkeret?
Ja, ihvertfall på meg.
Har testa meg gjennom en boks fra proteinfabrikken.
Værst rett etter trening, da havner jeg i stratosfærisk høye blodsukkerverdier.
Heretter hetter proteintilskuddet egg, fjørfe og ost for min del
ada-emilie
06-05-10, 00:26
Det er det beste også. vet ikke om jeg skal kjøpe noe jeg heller. Mat er best. kasein og eggproteinpulver har ikke samme effekt som whey,tror jeg. Har du testa?
kasein og eggproteinpulver har ikke samme effekt som whey,tror jeg. Har du testa?
Så vidt jeg har skjønt er myseprotein (whey) best å innta rett etter (muskeloppbyggende styrke-)trening fordi denne typen proteiner utskilles raskt i kroppen sammenlignet med melkeproteiner (kasein), og gir derfor musklene et mer umiddelbart påfyll av byggestoffer. Det er også derfor blodsukkernivået øker etter inntak av en typisk treningsproteinshake.
Proteinpulver/shake inneholder dessuten alltid karbohydrater, selv om det er lite; det er umulig å produsere noe som kommer opp i 100 % protein. (Andel fett og karbohydrater varierer sterkt fra produsent til produsent, så det kan lønne seg å undersøke næringsinnholdet og sammenligne produkter. På treningsforum på nettet finnes det masse info om ulike produsenter og produkter.
Det som det ofte er mindre fokus på, men som er minst like viktig, er sammensetningen av aminosyrer som finnes i proteintilskuddet og som avgjør hvor virksomt det er. Kvaliteten på produktet avhenger derfor mye av hvor mange og hvilke aminosyrer det inneholder.
For melkeprotein/kasein er det beste bruksområdet inntak like før sengetid. Fordi kasein utskilles mer langsomt i blodet enn myse, bidrar det i høyere grad til at fettforbrenningen og muskeloppbyggingen opprettholdes natten igjennom når man ikke inntar annen føde.
Eggeproteiner vet jeg ikke så mye om. Og soya har svært varierende kvalitet og det er vel stort sett anbefalt å holde seg unna soyabaserte proteintilskudd.
Please correct me if I'm wrong.
aliasdictus
19-05-10, 22:27
Av og til passer det ikke for meg å spise "normal" mat etter trening. Jeg tar da litt proteiner i form av myseprotein rett etter trening. Dette skal visstnok gi litt insulin, nok til å få gunstig effekt. Dette gjør jeg gjerne etter både styrke og kondisjonstrening. Jeg mener selv å ha god effekt av dette. I hvert fall da jeg var høykarber. Nå, på lchf, kan det være at det er mer unødvendig? Ikke sikker, men noen mener det. I tillegg har jeg brukt noen halve poser med måltidserstattere rett etter trening. Dvs 20g protein og 10g karbo, samt litt fett.
Noen studier viser jo at det er gunstig å ta proteiner rett etter trening, sammenlignet med å ta bare karbohydrater. Noe som også gjaldt utholdenhetstrening. Mens muligen er en godt balansert blanding inkl fett før trening viktig, og proteiner samt karber i kombinasjon etter trening. Andre sier, som sagt, dette er uansett helt unødvendig når man kjører lchf eller lignende. Mens andre igjen sier at karber er ok, så lenge man timer det. Ikke noen helt klare svar å få her heller altså. Og svarene jeg finner avhenger av hvilken ytelse aktiviteten skal ha/ har hatt, og hva som er målet med treningen; om det er høy ytelse eller å brenne vekk fett.
Dette var jo et skikkelig uklart innlegg :confused: Men kanskje det representerer noe av "uenighetene" innen feltet...? En ting som uansett er ganske klart er ordtaket shit in - shit out :D
Marius_Messiah
12-06-10, 13:08
hei ja!
Interessant det her - men en ting er udiskutabelt: musklene blir flatere av keto kost under trening, grunnet mindre vann, og styrken synker også noe ett hvert. Dette av egen erfaring, samt erfaring fra mennesker med mye kunnskap på dette området. F.eks Børge Fagerli og hans Advanced Concept diett.
Å trene for å øke muskelmassen, null karbo-inntak hverken for eller etter trening VIL stagge muskelvekst, såfremt man er på et visst nivå, vel og merke.
Marius_Messiah
12-06-10, 13:14
jeg lurer i grunnen på HVOR mye protein jeg trenger, før eller etter, eller begge, når man går på atkins.
Forholdet mellom fett og proteiner blir jo annerledes, og selv en halv shake (20gr protein) med vann, gir vel for mye proteiner og for lite fett i forhold til Atkins?
Samtidig trenger jeg mer proteiner for å*bygge, eller holde massen under keto deff
noen som noe erfaring på*dette området? Har gjort en del research, men det er en del forskjellige teorier
Jeg trener om morgene før jobb - så å spise masse mat før, eller rett etter trening er vanskelig. Shake er gul - men snakker vi da en skje - 10 gr protein - i en dl fløte? Eller skal man holde igjen litt på fettet for å la kroppen jobbe litt mer med "det den har"…
I følge norsk helsevesen trenger du ikke mer enn 1g protein per kg kroppsvekt, og avhengig av hvem du snakker med sies ofte alt over 1.2-1.5g/kg (sånn ca) å være drepen for nyrene.
Dette er selvfølgelig bare tull, selv Olympiatoppen (som vel regnes som ypperstepunktet av den etablerte, statlige kostekspertisen) anbefaler 2g/kg for alle som trener mye, spesielt om man trener høyintensitetstrening som styrke, sprint, ol. De sier også at 3g/kg ikke er skadelig og kan være fordelaktig for å endre kroppssammensetningen da protein ikke fører til insulinproduksjon, samt at utav 100kcal proteiner får kroppen bare ~75kcal energi fordi protein er tungt å bryte ned og nyttegjøre seg av.
Et alternativ til en vanlig ketogen diett jeg ikke ser stort til her er TKD, Targeted Ketogenic Diet. Husker ikke de nøyaktige tallene, men grunnprinsippet er å ha en pause på minst 2-3 timer etter siste fettmåltid før trening (fordi fett hemmer opptak av sukker, og dermed proteinsyntesen), og spise proteiner sammen med en bestemt mengde raske karbohydrater før og etter trening. Idéen er at man bruker opp karbohydratene i løpet av treninga og den påfølgende timen og kommer tilbake i ketose.
aliasdictus
20-06-10, 22:40
Jeg har noen års erfaring med styrketrening, hovedsaklig som supplement til ballsporter. Jeg har spist mindre og mindre karbo siden jul, og har spist lchf noen måneder. Jeg merker at det nok er litt mindre makspunch i musklene, men jeg trener litt mer crossfit for tiden, og da er utholdenheten bedre enn tidligere. Jeg synes også restitusjonen er bedre enn tidligere, og jeg har bedre fremgang. Vil tro at dette kan ha noe med hormoner å gjøre?
Skulle jeg trent fokusert styrketrening, med spesifike mål, ville jeg nok kjørt på the metabolic diet, og tilpasset inntak av karbo til aktivitetsnivået...
Jeg tror det der med at kroppen ikke har like mye spenst på lavkarbo som på høykarbo er en overgangsfase. Jeg merket også at jeg ble betydelig svakere i starten, men nå er det omvendt. Jeg klarer ikke så mye på høykarbo. Ergo er jeg tilbøyelig basert på min egen lille forskning å avskrive alle myter om at man trenger karbo for å yte maks!! :D
Jeg ligger i ketose og må si at jeg har aldri prestert bedre på fotballtrening.
Kompisene har begynt å kalle meg duracellkaninen. Er ikke noe god til å spille fotball men kan jo springe rundt som en tulling i halvannen time i strekk likevel!
aliasdictus
22-06-10, 09:16
Jeg tror det der med at kroppen ikke har like mye spenst på lavkarbo som på høykarbo er en overgangsfase. Jeg merket også at jeg ble betydelig svakere i starten, men nå er det omvendt. Jeg klarer ikke så mye på høykarbo. Ergo er jeg tilbøyelig basert på min egen lille forskning å avskrive alle myter om at man trenger karbo for å yte maks!! :D
Jeg er tildels enig med deg, men bare tildels. Det er forskjell på å yte og å yte på toppidrettsnivå. Det er nok en grunn til at det ikke er noen toppstyrkeløftere som spiser bare lavkarbo. Det samme gjelder kroppsbygging, og er det noen som eksperimenterer og kan mye praktisk om kosthold, så er det kroppsbyggere. The metabolic diet fokuserer jo på et karboinntak som er tilpasset den enkelte person, og det enkelte aktivitetsnivå.
Jeg vil tippe at de gutta/ og jentene som spiser slikt, greier å balansere inntaket slik at kroppen er tilpasset til å kjøre på fett, med de fordelen det gir, samtidig som de kan hente ut de fordelene som finnes med karbo.
Det er faktisk gjort noen forsøk på syklister, hvor det viste seg at det var fordelaktig å trene på lavkarbo, men samtidig viste det seg at det var en fordel med noe karbo under løp, hvis ikke tapte de noe (!) ytelse på feks sprinter...
Hei.
Vet dere om det er noen bøker om lavkarbo og trening, og da helst styrketrening?
Vet om:
Istället för doping : bygg en stark och lätt kropp med rätt kost och hormonellt intelligent träning
Men vet dere om flere? Gjerne norske eller engelske.
mvh Fredrik
Jepp! Denne (http://www.capris.no/product.aspx?isbn=1594866597) boka kan jeg anbefale :)
Takker! Kan du beskrive boken litt? Stod ikke så mye.
Andre forslag?
aliasdictus
26-06-10, 19:49
Jeg gjorde litt research ang den boken, altså the tnt diet. Flere sier at den har store likheter med the anabolic diet/ the metabolic diet. Jeg har the metabolic diet på pdf, og har tenkt å lese den først i hvert fall. Men hvis noen kan fortelle litt mer om the tnt diet, så ville det vært kjekt om dere delte det her :D
Ok.
Har du Pål publisert den studien om styrketrening og ketose?
Navn, takk.
Jeg har ikke peiling på dette greiene her, men ihvertfall en kompis av meg går på lavkarbo og har fått flere "priser" i fitness konkurranser. Men som sagt jeg har ikke peiling. Mener han kombinerer atkins og fedon. Og ja, han er stor!
Jeg har prøvd styrketrening med og uten carbs. På en hemningsløs diett med masse carbs hadde jeg utrolig rask utvikling av styrke. Trente 3 gaqnger i uka og klarte nesten alltid løfte mer kg en forrige økt. På strikt lavkarbo står man for det meste på stedet hvil eller blir litt svakere, mens man går ned i vekt. 2 helt forskjellige verdner. Min filosofi akkurat nå er å kjøre 1 uke med medium karbs ca. annenhver måned. Ser ut som det skal bli 6-pack ut av det, men kjedelig å ikke bli sterkere!
Jeg har prøvd styrketrening med og uten carbs. På en hemningsløs diett med masse carbs hadde jeg utrolig rask utvikling av styrke. Trente 3 gaqnger i uka og klarte nesten alltid løfte mer kg en forrige økt. På strikt lavkarbo står man for det meste på stedet hvil eller blir litt svakere, mens man går ned i vekt. 2 helt forskjellige verdner. Min filosofi akkurat nå er å kjøre 1 uke med medium karbs ca. annenhver måned. Ser ut som det skal bli 6-pack ut av det, men kjedelig å ikke bli sterkere!
Må bare spørre.. Hvor lenge og hvor strickt var du på lavkarbo da du prøvde dette? Er ingen tvil om at insulin er et av kroppens mest anabole stoffer, men dette er et to-egget sverd for alle som ikke tar steroider. Homeostase er nøkkelordet, og når et anabolt hormon (som insulin, som primært styrer fettlagring) går opp må andre anabole hormoner (testosteron, veksthormon, osv som styrer vekst og vevregenerering) gå ned mens katabole hormoner går opp.
Alt-i-alt vet nok styrkeløfterene og kroppsbyggerene best hva som gir mest styrke og vekst, og de stapper i seg karbohydrater designet for å ha høyest mulig GI til alle døgnets tider. Forskjellen er at disse gjerne holder et aktivitetsnivå som for oss vanlige dødelige ville vært.. vel.. bortimot dødelig, og ikke minst tilførsel av disse anabole hormonene (insulin inkludert, hvor enn idiotisk farlig det måtte være).
En ting jeg vet sikkert er at en må ha i seg nok protein når en driver med styrketrening. Anbefalingene varierer, men 2-3g per kg kroppsvekt er normalt for styrkeatleter (mens minimum 1g er anbefalt for alle). Denne mengden protein skal det ganske mye til å få i seg, og det skjer i allefall ikke dersom en ikke har et svært bevisst forhold til kosthold! Dette, samt mettet fett øker faktisk nivåene av vekst- og kjønnshormoner.
Tilstrekkelig inntak av sink er også viktig, da kroppen ikke kan produsere testosteron uten.
Tilstrekkelig inntak av sink er også viktig, da kroppen ikke kan produsere testosteron uten.
Der ga du meg MYE å tenke på... under stoffskiftesykdom er generell hormonbrist(reduserte nivåer) nokså vanlig, testosteron inkludert... Og sink er også sentralt for stoffskiftet. (Og vistnok et sporstoff som mange har i minste laget av... ) *funderer videre*
Rart det. Har ikke noe problem å komme i 200g protein (uten at jeg tar ekstra proteiner). Betyr det at jeg bare bygger muskler hele tiden?
Rart det. Har ikke noe problem å komme i 200g protein (uten at jeg tar ekstra proteiner). Betyr det at jeg bare bygger muskler hele tiden?
Hvordan i alle dager klarer du det? :confused: Skulle så gjerne, jeg elsker jo kjøtt, men 200g om dagen fra ekte mat er drøyt mye mat! Storfékjøtt er en av de mest proteinrike råvarene der ute, og for å få 200g proteiner fra det må en spise ca 0.8kg kjøtt. Eller 1.6kg egg (ca 30 stk).
Bare en liten apropo.. Disse tåpelige kampanjene til Tine for tida sier jo at melk er naturlig rikt på protein. Ahem, 3.3g per 100g. Jommen sa jeg smør! Det vil si at en må drikke 6L melk om dagen for å nå 200g proteiner, og da får man med seg 285g sukker (laktose og glukose, begge svært enkle sukkerformer). Hurra for melk, helst skummet! :rolleyes:
Drikker ikke melk, bruker alprosoya usøtet til kakao og i dessert. Ellers spiser jeg f.eks. 4 egg med bacon til frokost, pluss en stor kopp kakao som sagt med alpro og stevia og cocosa eller fløte. Til lunsj ofte salat med kylling eller skinke eller syekt kjøttdeig. Søm mellommåltid gjerne stekt cambert eller noe sånt (ca 200g) eller ferdigstekt kyllinglår (stort sett 2) før treningen og en god porsjon kokt fisk eller kjøtt igjen. I tillegg masse grønnsaker. Om kvelden enten enda en kopp kakao eller CC med bringebær eller bringebær med fløte. Ikke noe problem med rundt 200 og da er jeg stort sett på 30 kh og 2600 kcal. Trener mye og hardt. Og har normalvekt.
Må bare spørre.. Hvor lenge og hvor strickt var du på lavkarbo da du prøvde dette?
..
..
En ting jeg vet sikkert er at en må ha i seg nok protein når en driver med styrketrening. Anbefalingene varierer, men 2-3g per kg kroppsvekt er normalt for styrkeatleter (mens minimum 1g er anbefalt for alle).
...
Høy-karbo: 1 år. Lchf: mer enn 3 år, med og uten carb-dager, med og uten carb etter trening.
Min erfaring er at høyt proteininntak alene har null effekt ved styrketrening.
Høyt karb inntak har stor effekt, enten man eter protein eller ikke, basert på min erfaring.
Høy-karbo: 1 år. Lchf: mer enn 3 år, med og uten carb-dager, med og uten carb etter trening.
Min erfaring er at høyt proteininntak alene har null effekt ved styrketrening.
Høyt karb inntak har stor effekt, enten man eter protein eller ikke, basert på min erfaring.
Nå skal jeg være pedantisk igjen som jeg så ofte er, og påpeke at "din erfaring" har fint lite å si i den virkelige verden. Vitenskap til side, en trenger bare sette "din erfaring" opp mot hver eneste proffesjonelle styrkeatlet eller kroppsbygger gjennom hele historien for å skjønne at utsagnet ditt er feil. Et høyt proteininntak (2-3g per kg kroppsvekt) er alfa-omega når man trener på høyt nivå.
Høyt inntak av karbo har ingen effekt utover å pøse på med insulin så man kan "loade" musklene etter trening. Glucose er "høyoktandrivstoff" og kroppen er en gammel familiebil. Du kan yte litt mer på maks-styrketrening, men det er ikke bra for "motoren". I tillegg er insulin et svært anabolt hormon (men mest for fettet), og dette medfører at det blir mindre plass til viktigere anabole hormoner som testosteron og veksthormon, eller at kroppen må øke på med de katabole hormonene som kortisol for å bevare balansen mellom oppbygging og nedbryting.
Høyt proteininntak er helt nødvendig om man skal bli sterk. Om 2-3g pr kg kroppsvekt er nødvendig vet jeg ærlig talt ikke, men mye kjøtt, fisk, fugl og egg må man hvertfall ha :)
Shrinking Line
09-01-12, 08:31
Jeg trener en del styrketrening og har merket utrolig fremgang de siste 2.5 mnd. Jeg tar nå 100kg i beinpress, 4 sett på 12 rep. Begynte vel på 50-60kg. Jeg har ikke vært så flink med å få i meg mat etter trening, trener stort sett fra 18 til 20 og liker ikke å spise så sent. Spiser middag kl 17 stort sett. Men jeg lurer på om jeg bør få i meg litt proteiner etter trening. Trener 2-3 styrke økter i uka.
ketoseprinsen
13-01-12, 14:11
Jeg trener en del styrketrening og har merket utrolig fremgang de siste 2.5 mnd. Jeg tar nå 100kg i beinpress, 4 sett på 12 rep. Begynte vel på 50-60kg. Jeg har ikke vært så flink med å få i meg mat etter trening, trener stort sett fra 18 til 20 og liker ikke å spise så sent. Spiser middag kl 17 stort sett. Men jeg lurer på om jeg bør få i meg litt proteiner etter trening. Trener 2-3 styrke økter i uka.
Hvis du ikke går rundt sliten og daff hele tiden og samtidig går ned i vekt behøver du ikke tenke på mer proteiner enda.
Du får nok energi ut fra det du spiser(tyder det meste på da), ketonene bidrar sterkt her.
Shrinking Line
14-01-12, 11:32
Da venter jeg med det. Takker for svar.
Jeg hadde tenkt litt på proteiner likevel.:) Om enn bare en liten dose BCAA rett etter trening.
Shrinking Line
14-01-12, 22:17
Jeg tenkte egentlig mer i form av å spise et egg eller noe.
Jeg tenkte egentlig mer i form av å spise et egg eller noe.
Så lenge du spiser nok og bra nok resten av døgnet så trenger du ikke ta spesielle hensyn etter trening.
Shrinking Line
15-01-12, 15:27
Jeg har en følelse av at jeg spiser litt lite, men jeg driver med å rette på saken. Har økt lunsj mengden, da middagen alltid er liten siden den er ca en time før trening.
denne artikkelen synes jeg var informativ og enkel med linker til beskrivelse av hver øvelse (ikke alle navn på øvelser som er lett å huske eller vite hvordan man skal utføre korrekt)http://www.iform.no/pub/art.php?id=532
Nordmørsloppa
14-04-12, 21:45
Hvordan i alle dager klarer du det? :confused: Skulle så gjerne, jeg elsker jo kjøtt, men 200g om dagen fra ekte mat er drøyt mye mat! Storfékjøtt er en av de mest proteinrike råvarene der ute, og for å få 200g proteiner fra det må en spise ca 0.8kg kjøtt. Eller 1.6kg egg (ca 30 stk).
Bare en liten apropo.. Disse tåpelige kampanjene til Tine for tida sier jo at melk er naturlig rikt på protein. Ahem, 3.3g per 100g. Jommen sa jeg smør! Det vil si at en må drikke 6L melk om dagen for å nå 200g proteiner, og da får man med seg 285g sukker (laktose og glukose, begge svært enkle sukkerformer). Hurra for melk, helst skummet! :rolleyes:
jeg kommer også lett oppimot 200gram proteiner om dagen..og det uten at det ( volum) utgjør størsteparten av makronæringsstoffene i ett måltid..
jeg lager mine egne beef jerky..og det er en massiv energibombe med masse proteiner i lite format.. 500gram rått kjøtt tilsvarer omtrendt 125 gram tørka kjøtt:p
samt at jeg bruker en del eggehvitter i smoothies, panne-retter, desserter etc..
jeg kommer også lett oppimot 200gram proteiner om dagen..og det uten at det ( volum) utgjør størsteparten av makronæringsstoffene i ett måltid..
jeg lager mine egne beef jerky..og det er en massiv energibombe med masse proteiner i lite format.. 500gram tørka kjøtt tilsvarer omtrendt 125 gram tørka kjøtt:p
samt at jeg bruker en del eggehvitter i smoothies, panne-retter, desserter etc..
Og jeg spiser masse tørrfisk:)
Nå skal jeg være pedantisk
Lol. Takk for forsøket, selv om du kanskje feilet :)
fant en side idag som er delvis enig med deg:
http://www.second-opinions.co.uk/moderate-protein-for-muscle.html
30 gram pr måltid er det kroppen klarer å utnytte til økt proteinsyntese. Hvis vi ganger med 3 får vi sånn ca 1g pr kg kroppsvekt for en normal voksen mann. Hvis man er en enorm bodybuilder som trener i timesvis hver dag, kan vi se for oss ett noe høyere tall.
(Dette betyr ikke at jeg mener denne effekten kan sammenlignes med karb>insulin>IGF1 effekten.)
Dette var veldig interessant. Har en samboer som trener mye og sliter med å gå opp i muskelvekst. Men har har statens ernæringslære brent fast i huet og da... :rolleyes:
Hahaha...:lol: Ja, det er det vel noen og enhver som har, særlig dersom en stoler på staten. Det er trist, trist, trist at staten villeder så mange. :nei:
Nordmørsloppa
07-05-12, 18:18
Noen som har noe formening om hvor ofte man bør trene styrke for å oppretholde muskelvolum og styrke?
Har vert sengeliggende forrige uke, og er enda ikke helt frisk(influensa) og er redd for å miste muskelmasse. Kanskje tullete å bekymre seg for det...men jeg gjør nå det likevel:rolleyes:
jeg forstår jo at jeg ikke bør trene når jeg er syk, og hører etter kroppens signaler. Kommer ikke til å trene med syk kropp.
og ellers også, når jeg har kommet opp i den størrelsen jeg vil, muskelmessig, hvor ofte kan jeg minimum trene for å opprettholde størrelsen?
Nå trener jeg fullkroppsprogram 3xuka. Løfter tugt, og ofte til fail. 10reps med 3 sett pr øvelse.
Har fått tydelig forbedret muskel deff på bare 15 styrkeøkter( 5uker styrketrening)
Om du trener styrke 1 gang i uka opprettholder du styrken din, for å bli sterkere må du trene mer enn 1 gang i uka.
Om du trener styrke 1 gang i uka opprettholder du styrken din, for å bli sterkere må du trene mer enn 1 gang i uka.
Samt at du spiser nok, og riktig, trener riktig og hviler nok.
Noen som har noe formening om hvor ofte man bør trene styrke for å oppretholde muskelvolum og styrke?
Har vert sengeliggende forrige uke, og er enda ikke helt frisk(influensa) og er redd for å miste muskelmasse. Kanskje tullete å bekymre seg for det...men jeg gjør nå det likevel:rolleyes:
jeg forstår jo at jeg ikke bør trene når jeg er syk, og hører etter kroppens signaler. Kommer ikke til å trene med syk kropp.
og ellers også, når jeg har kommet opp i den størrelsen jeg vil, muskelmessig, hvor ofte kan jeg minimum trene for å opprettholde størrelsen?
Nå trener jeg fullkroppsprogram 3xuka. Løfter tugt, og ofte til fail. 10reps med 3 sett pr øvelse.
Har fått tydelig forbedret muskel deff på bare 15 styrkeøkter( 5uker styrketrening)
En ting er ihvertfall klinkende klart: Ikke tung trening på syk kropp. Det gjør bare at sykdommen henger lengre i.
OG: en muskelgruppe er ikke fuldt restituert før den har fått minst en ukes trening, så bare ta det rolig, du krymper ikke av msukeltap på ei uke.
Ok, da er resultatene for treningen her etter 3 1/2 måned. Dette har skjedd samtidig som jeg har gått ned 26,9kg.
1RM for benpress har gått opp fra 173,3 til 200
1RM for rygg har gått opp fra 54,5 til 56,2 - her må det jobbes mer
1RM for pectorals har gått opp fra 40,0 til 53,3 - dette tallet må jeg sjekke, syns det høres mye ut
Vo2 max har gått opp fra 16 til 25,4 - vet at dette er fortsatt lavt, men det er jo en forbedring
Jeg er jo ikke en ekspert, men syns det høres bra ut:D. Tar gjerne imot kommentarer og forslag. Treningsprogrammet blir selvfølgelig lagt opp i forhold til de nye resultatene.
Ok, da er resultatene for treningen her etter 3 1/2 måned. Dette har skjedd samtidig som jeg har gått ned 26,9kg.
1RM for benpress har gått opp fra 173,3 til 200
1RM for rygg har gått opp fra 43,6 til 45 - her må det jobbes mer
1RM for pectorals har gått opp fra 41,9 til 55,9 - dette tallet må jeg sjekke, syns det høres mye ut
Vo2 max har gått opp fra 16 til 25,4 - vet at dette er fortsatt lavt, men det er jo en forbedring
Jeg er jo ikke en ekspert, men syns det høres bra ut:D. Tar gjerne imot kommentarer og forslag. Treningsprogrammet blir selvfølgelig lagt opp i forhold til de nye resultatene.
Ja, pointet mitt var ikke å skryte ;), selv om jeg er veldig stolt. Jeg bare ville gi ett eksempel på at lchf fungerer utmerket med styrketrening! Og jeg tror at treningen har reddet meg fra å tape muskelmasse, noe som jeg var redd for.
Styrketrening og johannesurt anbefales ikke:) Huff den legger demper på all virksomhet,i sinn og kropp.
Noen betraktninger bare.
Styrketrening på lavkarbo er fullstendig uforandret ift høykarbo for meg. Skjønner faktisk ikke hva som er greia fordi det er absolutt ikke noen forskjell for meg om jeg går lavkarbo eller høykarbo når jeg trener styrke. Null, nuks nada forskjell. Har hverken mer eller mindre energi og yteevne de to sammenliknet.
Har dere som har trent styrke (og vært veltrent aka ikke overvektig) merket noen revolusjonerende forskjeller på lavkarbo vs høykarbo?
Må bare innrømme at nope, for å trene styrke så vil du ikke oppleve noen revolusjonerende fremgang rent energimessig på lavkarbo kontra å ete som før hvis jeg blir bedt om å kommentere min egen erfaring.
Men at en som er overvektig og spiser lavkarbo, går ned i vekt, får motivasjon, inspirasjon til å trene styrke og har mer fremgang nå enn før kan jeg forstå. Men at det er lavkarboen sin ære? Tvilsomt synes jeg, det er nok noe mer enn bare det, mye mer. Men det er heller ikke de jeg spør tror jeg. SÅ i en blogg på fitnessforum om ei som gikk fra "fat to fit". Ut fra hva jeg tolker så spiser hun temmelig lavkarbo, iallefall karbohydratredusert og minst mulig prosessert mat. Så at akkurat den veien er optimal, det er jeg overbevist om. Men dessverre lite om de som er fit på "vanlig norsk kost" og som legger om til lavkarbo for å få økte prestasjoner.
Er det noen her inne som er godt trent, slank og har vært i "begge leire" ift styrketrening som opplever det samme?
Dette er ikke ment som å være uhøflig overfor de som nå er gått fra 30kg+ til akkurat passe samtidig som de er blitt sterkere, langt i fra. Ønsker like mye erfaringer om det er noen som går på lavkarbo og som har klarer bygge muskelmasse fra slank/veltrent-kategorien til fitness/bodypump-kategorien?
Kanskje er spørsmålet irrelevant også, men selv føler jeg at konsekvensene av lavkarbo er som før på styrketrening, mens på sykkel utgjør det himmel og helvete ift energi og yteevne (for meg i negativ forstand)
Jeg har levd sunn/lavkarb i veldig mange år og trente opp til 13 timer pr uke. Kcal innholdet pr dag har ligget på ca 1200 kcal i alle disse årene. Jeg begynner nå å lure på om jeg har levd på for lite kcal faktisk.. Det siste året har vekten vært relativt den samme ¨men muskelmassen har nok økt litt.. Jeg har da trent hardt! Jeg begynner å lure på om jeg faktisk trenger å få i meg mer mat for øke forbrenningen igjen?
Jeg har også levd etter "deffe" prinsipper da jeg har jobbet i studio men selv dette har kun minimaleffekt på meg og i disse periodene har jeg IKKE økt i vekt men heller ikke gått noe ned. Mulig jeg bør sjekke fett%? Det kan jo hende jeg har bygget muskelr?
Hva tror dere?
Jeg har levd sunn/lavkarb i veldig mange år og trente opp til 13 timer pr uke. Kcal innholdet pr dag har ligget på ca 1200 kcal i alle disse årene. Jeg begynner nå å lure på om jeg har levd på for lite kcal faktisk.. Det siste året har vekten vært relativt den samme ¨men muskelmassen har nok økt litt.. Jeg har da trent hardt! Jeg begynner å lure på om jeg faktisk trenger å få i meg mer mat for øke forbrenningen igjen?
Jeg har også levd etter "deffe" prinsipper da jeg har jobbet i studio men selv dette har kun minimaleffekt på meg og i disse periodene har jeg IKKE økt i vekt men heller ikke gått noe ned. Mulig jeg bør sjekke fett%? Det kan jo hende jeg har bygget muskelr?
Hva tror dere?
Det er ikke en vurderingssak engang. Flere år på 1200 kalorier? Huff.. Spis mer..
Det er ikke en vurderingssak engang. Flere år på 1200 kalorier? Huff.. Spis mer..
Signerer Nellie! Du spiser alt for lite:)
engeljenta30
15-10-13, 16:25
jeg ligger lengre under, men formen er på topp så jeg klager ikke
jeg ligger lengre under, men formen er på topp så jeg klager ikke
Det får gå på din egen regning. Her er det snakk om flere år, på opptil 13 timer trening i uka og det har ingenting for seg.:)
engeljenta30
15-10-13, 16:44
nei det er sant:)
aliasdictus
18-10-13, 21:57
http://tv.nrk.no/serie/schrodingers-katt/dmpv73002112/30-08-2012
Å spise lite kan ha mange gunstige virkninger, også derfor mange har god effekt av periodevis faste.
Nå skal ikke jeg si at 1200kcal pr dag med mye trening sikrer god fremgang og god helse. Noen vil jo helt klart si at du må ta feil, at det ikke går an å innta så lite energi og samtidig være så aktiv, med mindre man er rundt 15kg og ferdig utvokst kanskje :p Hvilestoffskiftet er vel høyere enn 1200 skulle jeg tro... Er det termodynamikkens første lov?
Kanskje du omformer solenergi :p Eller kanskje du genererer positiv energi? Eller vent, det bryter jo med en av lovene, energi kan ikke oppstå. Kanskje du er en biologisk og fysiologisk anomali? Kanskje lærebøkene ikke vet alt?
Jeg ser at denne tråden er veldig gammel, men velger likevel å se om jeg kan få noen svar ved å poste her :)
Jeg har gått ned mye ved ketose, men nå ser jeg behovet for å stramme opp kroppen adskillig. Jeg har ikke som utgangspunkt å ville bygge muskler, men å ville få vekk magebumpen som formet seg etter to graviditeter samt å få strammet opp de fleste andre områder på kroppen. 40-årskrisa i full utfoldelse :D
Jeg forstår av denne tråden at jeg ikke behøver å bekymre meg for ketose og styrketrening. Men jeg lurer likevel på om det kanskje er lurt å legge til litt mer karber i kostholdet hvis jeg skal trene jevnlig? Jeg vil nok trene mest styrke ettersom jeg går mye turer, og ikke kan løpe fordi jeg har skranglete ankler. En dag i uka vil brukes til litt mer kardio i form av en times saltrening (hvis jeg får det til). Noen sier at man bør legge til mer karber og proteiner rett etter trening, mens andre sier at så lenge man fettforbrenner, er det fett og proteiner man må legge til rett etter trening. Jeg kjenner at jeg er litt forvirra inni hodet mitt nå :)
aliasdictus
19-05-14, 19:34
Jeg fungerer bedre effektmessig når jeg trener styrke med litt mer karbo i systemet. Samtidig har jeg hatt desidert best effekt på vektnedgang, fettmessig, når jeg har trent på tom mage tidlig på morgenen. Ikke like mye futt i treningen sånn opplevelsesmessig, men jeg opplever at dette bidrar til at kroppen brenner fett bedre.
Jeg fokuserer også på å få trent intensivt nok, slik at den hormonelle påvirkningen optimaliseres. Sjekk vedlagte link for artikkel fra Mercola, hvor det gjennomgås en del om trening, magefett, kosthold etc. Det er også en del linker i artikkelen til andre artikler om bl.a trening.
http://fitness.mercola.com/sites/fitness/archive/2014/05/16/lose-belly-fat.aspx
I tillegg tror jeg at en individuell tilpasning uansett er viktig for å nå målene sine mest mulig effektivt. Vi er jo alle forskjellige, samtidig er det nok noen generelle råd som kan passe flere. :)
Tusen takk for svar. Artikkelen skal leses nøye :) Jeg kommer uansett ikke til å trene voldsomt hardt, men som mange andre har jeg ikke tålmodighet hva resultater angår, så en teknikk og kostholdssammensetning som gjør at jeg kan se resultater fortere enn før (hvilket vil si faktisk se resultater), er nok en motivator av de store :)
Tren til operasangeren har sluknet!
TrillTrall
11-01-15, 14:04
Her er Norges sterkeste dame og med unntak av 2-3 poteter til middagen er da hennes dagsmeny ren og skjær lavkarbo:
http://www.tv2.no/2015/01/10/nyheter/lordagsmagasinet/trening/strongwoman/6433770
:ja:
Og banan. Og ris eller nudler. Og rosiner.:) Hun spiser etter biorytmiske prinsipper. Veldig fint spisemønster i forhold til styrketrening :) Proteiner og fett på dagen, karbohydrater på kveldstid og etter trening.
Cell max, som hun inntar etter trening, inneholder 65 gram karbohydrat per dose.
Og banan. Og ris eller nudler. Og rosiner.:) Hun spiser etter biorytmiske prinsipper. Veldig fint spisemønster i forhold til styrketrening :) Proteiner og fett på dagen, karbohydrater på kveldstid og etter trening.
Cell max, som hun inntar etter trening, inneholder 65 gram karbohydrat per dose.
Lavkarbo går jo opp til ca 150 karber så da er det vel opp til hver enkelt hva man fyller disse karbene med. Noen spiser brokkoli, andre spiser nudler og bananer.
Lavkarbo går jo opp til ca 150 karber så da er det vel opp til hver enkelt hva man fyller disse karbene med. Noen spiser brokkoli, andre spiser nudler og bananer.
Oi, spist lavkarbo hele tiden jeg da jo.
Hun spiser forøvrig også frukt utover dagen. Hmm
1 banan: ca 20
Cell max: ca 65
2 normale poteter: ca 30
Diverse lavkarbogrønnsaker: 10
Masse blåbær og bringebær: minimum 10
+ nudler/ris og frukt utover dagen?
Kan vel si hun kommer greit over den grensa på 150 gram per dag.
Lavkarbo går jo opp til ca 150 karber så da er det vel opp til hver enkelt hva man fyller disse karbene med. Noen spiser brokkoli, andre spiser nudler og bananer. Greit nok det, men når de to dosene Cell Max som hun tar gir totalt 130 gram karbohydrater, og hun i tillegg spiser ris, nudler, poteter og frukt så overstiger dette 150 gram og vel så det. Hun spiser ikke Lavkarbo.
Hun tar bare en dose cell max. 2 scoops = 65 gram karbohydrat. Det er rent "sukker". Men uansett er det et ganske typisk "karbohydrater må til for å bli sterk" kosthold. Og ikke lavkarbo.:)
Greit nok det, men når de to dosene Cell Max som hun tar gir totalt 130 gram karbohydrater, og hun i tillegg spiser ris, nudler, poteter og frukt så overstiger dette 150 gram og vel så det. Hun spiser ikke Lavkarbo.
Jeg har ikke lest eller sett hva hun sier. Jeg bare reagerte på at banan og nudler o.l. blir ansett som fy selv om man holder seg under grensen. Poden min har gått en tid og trent styrke. Da primært for å holde kroppen i sjakk grunnet ms. Treneren hans (som er bodybuilder) gav ham en prosentliste over proteiner/fett/karber. Jeg så jo med en gang at dette var lavkarbo (under 150 karber), men fikk hakeslepp da jeg så at karbene kunne han bruke som han ville så lenge han ikke overskred det tillatte. Jeg diskuterte heftig om det da siden jeg mente han burde spise mest mulig grønt. Men nei da, så lenge han ikke har problemer med blodsukkeret så spiller det ikke så stor rolle hvor karbene kommer fra. Han som sa dette har vært verdensmester i handbak et par ganger. Så styrke kan han selv om jeg er uenig med ham om karbene.
Ah, ok, Nellie. Men, uansett ikke lavkarbo :)
Jeg har ikke lest eller sett hva hun sier. Jeg bare reagerte på at banan og nudler o.l. blir ansett som fy selv om man holder seg under grensen. Poden min har gått en tid og trent styrke. Da primært for å holde kroppen i sjakk grunnet ms. Treneren hans (som er bodybuilder) gav ham en prosentliste over proteiner/fett/karber. Jeg så jo med en gang at dette var lavkarbo (under 150 karber), men fikk hakeslepp da jeg så at karbene kunne han bruke som han ville så lenge han ikke overskred det tillatte. Jeg diskuterte heftig om det da siden jeg mente han burde spise mest mulig grønt. Men nei da, så lenge han ikke har problemer med blodsukkeret så spiller det ikke så stor rolle hvor karbene kommer fra. Han som sa dette har vært verdensmester i handbak et par ganger. Så styrke kan han selv om jeg er uenig med ham om karbene. Det der blir en helt annen diskusjon. Hadde du lest artikkelen og menyen hadde du sett rimelig kjapt at det ikke var lavkarbo :)
Ah, ok. Men, uansett ikke lavkarbo :)
Lavkarbo har ikke bare med antall karber å gjøre, men fordelingen av kcal med tanke på fett, proteiner og karber. Kanskje denne damen kommer laaangt under karbgrensa prosentmessig sett? Og det er jo prosentene som egentlig avgjør. Hvis noen spiser 50 gram fett/proteiner/fett hver dag vil jeg ikke kalle det direkte for lavkarbo selv om karbgrensa er omtrent ketose.
Jeg tror ikke jeg sa noe som helst om at karbohydratene kom fra feil kilder.:) Sa at hun i tillegg til et par poteter til middag (som var den karbohydratkilden som ble nevnt), får hun i seg et betydelig antall flere karbohydrater, igjennom andre kilder.
Om det å helle innpå 65 gram karbohydrat i form av dextrose (Cell max) er bedre enn å f.eks spise 65 karbohydrater verdt trege karbohydrater fra masse grønnsaker osv, tror jeg kan diskuteres. Men det er veldig flott for rask restitusjon da. Sier de som mener man må ty til karbohydrater for å restituere. For restitusjonens del er det bedre med dette som er lett tilgjengelig, men for andre kan det være helt katastrofe.
Men kjære deg da, Kanutten, jeg kan lavkarbo. Det var du som kom med disse 150 grammene, og da påpeker vi bare at hun spiser mer enn 150 gram. Som Nellie sier, så spiser hun biorytmisk, altså spiser hun karbohydratene på kvelden, protein og fett på morgen og formiddag. Biorytmisk spisemønster kan være både Lavkarbo og ikke, i dette tilfelle ikke.
Nå fins det jo forsåvidt ingen offisiell definisjon på Lavkarbo, så man står i prinsippet fri til å lage sine egne definisjoner. Men jeg personlig syns at denne er fin, som sier mindre enn 130 gram og/eller mindre 26 energiprosent karbohydrater.
http://www.fedon.no/Hva+er+egentlig+lavkarbo%3F.b7C_wlbY32.ips
TrillTrall
11-01-15, 15:43
Hun spiser forøvrig også frukt utover dagen. Hmm
1 banan: ca 20
Cell max: ca 65
2 normale poteter: ca 30
Diverse lavkarbogrønnsaker: 10
Masse blåbær og bringebær: minimum 10
+ nudler/ris og frukt utover dagen?
Kan vel si hun kommer greit over den grensa på 150 gram per dag.
Ok - jeg leste litt fort! *hendene i været* ;) Men dama har nok et godt gjennomtenkt kosthold i forhold til all treningen sin. :)
Men kjære deg da, Kanutten, jeg kan lavkarbo. Det var du som kom med disse 150 grammene, og da påpeker vi bare at hun spiser mer enn 150 gram. Som Nellie sier, så spiser hun biorytmisk, altså spiser hun karbohydratene på kvelden, protein og fett på morgen og formiddag. Biorytmisk spisemønster kan være både Lavkarbo og ikke, i dette tilfelle ikke.
Nå fins det jo forsåvidt ingen offisiell definisjon på Lavkarbo, så man står i prinsippet fri til å lage sine egne definisjoner. Men jeg personlig syns at denne er fin, som sier mindre enn 130 gram og/eller mindre 26 energiprosent karbohydrater.
http://www.fedon.no/Hva+er+egentlig+lavkarbo%3F.b7C_wlbY32.ips
Kjære deg Cyan, jeg vet du kan lavkarbo. Og Fedon sin definisjon er kjempefin, faktisk mye bedre enn de 150 jeg har klamret meg til hele tiden. Dama sier jo ikke HVOR mye banan, nudler eller annen frukt hun spiser (frukt kan være så mangt). Derfor synes jeg det blir litt for bastant å si at hun IKKE spiser lavkarbo.
Kjære deg Cyan, jeg vet du kan lavkarbo. Og Fedon sin definisjon er kjempefin, faktisk mye bedre enn de 150 jeg har klamret meg til hele tiden. Dama sier jo ikke HVOR mye banan, nudler eller annen frukt hun spiser (frukt kan være så mangt). Derfor synes jeg det blir litt for bastant å si at hun IKKE spiser lavkarbo. Les regnestykket til Nellie, så ser du det, og se på kostholdet hennes som helhet med tilskuddet :) Jeg syns ikke det er en bastant påstand i det hele tatt. Jeg tror vi trygt kan anta at hun spiser hele bananen når hun spiser det, og at hun sannsynligvis bruker litt mer enn én spiseskje med ris som tilbehør, gitt at hun spiser over 3000 kcal daglig. Men, dette kunne vi vel diskutere i evigheter, når vi tolker forskjellig. Peace out :)
:blomster:Les regnestykket til Nellie, så ser du det, og se på kostholdet hennes som helhet med tilskuddet :) Jeg syns ikke det er en bastant påstand i det hele tatt. Jeg tror vi trygt kan anta at hun spiser hele bananen når hun spiser det, og at hun sannsynligvis bruker litt mer enn én spiseskje med ris som tilbehør, gitt at hun spiser over 3000 kcal daglig. Men, dette kunne vi vel diskutere i evigheter, når vi tolker forskjellig. Peace out :)
Den dama hadde mye bukfett :p
Tallene jeg skrev var minimumstall. En normal banan, 2 normale poteter (hun sier hun spiser 2-3), litt blåbær og bringebær (det står at hun spiser masse av det), 15 gram karbohydrater verdt grønnsaker tilsvarer et stort brokkolihode og det ser da ut til at hun spiser mer enn det?
Vi kan også legge til ei lita gulrot, selv om hun spiser "gulrøtter" og 20 gram ukokt ris x 2, som er bittesmå mengder. Da kan du legge på 35 gram til. Da begynner vi å nærme oss 150 gram karbohydrater og vel så det. Da har jeg lagt godvilja til på alle tallene og ikke tatt med med rosiner, frukten hun oppgir at hun spiser i løpet av dagen osv.
Det er ingenting bastant med å si at hun ikke spiser lavkarbo. Det er ikke kjempe mye karbohydrater. Men lavkarbo er det ikke. Det er supert for et såpass aktivt menneske og ypperlig i forhold til de målene hun har.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.