View Full Version : Supergod limekake


vilnedfort
23-02-09, 17:42
Fant en oppskrift i fedon-boka, som jeg har tilpasset litt.

250g malte mandler
2 toppede ss fibol
2 toppede ss splenda
2 ss bakepulver
4 egg
3 dråper vanlijeessens
1 ts kanel
revet skall fra 2 lime

Mal mandlene, bland i limeskall og halvparten av søtningstoffene
Pisk stiv eggedosis av resten av søtstoffet og eggene, tilsett vaniljeessens og kanel, rør så inn mandelblandingen og bakepulver.
hell blandingen i godt smurt, 22 cm springform, dekt med bakepapir i bunnen.

Stekes på nederste rille i ovenen 35-40 min på 160 grader.
Avkjøles på rist.

Søtstoff smaker så foskjellig for forskjellige folk, så det kan være lurt å smake litt på blandinga, og man kan prøve med andre søtstoffer. Fordelen med fibrol er at det ikke inneholder karbohydrater og ikke påvirker blodsukkeret. For folk som går på lavkarbo med fokus på lav GI kan man bytte ut søtstoffet med 1,5 dl fruktose

Serveres med pisket krem eller rømme på toppen og litt søtnings-strøssel

trudern
23-02-09, 21:15
Ser du skriver 2ss fibol, hva er dette?

trudern
23-02-09, 21:34
:pSkjønte nå at det var FRIBOL du mente..... :)

trollfjord
23-02-09, 21:40
Ja, men hva ER fribol??

trudern
23-02-09, 22:01
Fra Wikipedia:
Fribol er et kunstig søtningsstoff (http://no.wikipedia.org/wiki/Kunstig_s%C3%B8tningsstoff). Det består av 98 prosent polydextrose (http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Polydextrose&action=edit&redlink=1) (kostfiber (http://no.wikipedia.org/wiki/Kostfiber)) og én kalori (http://no.wikipedia.org/wiki/Kalori) (kcal) per gram (http://no.wikipedia.org/wiki/Gram). Det inneholder verken fett (http://no.wikipedia.org/wiki/Fett) eller karbohydrater (http://no.wikipedia.org/wiki/Karbohydrat) og påvirker ikke blodsukkeret (http://no.wikipedia.org/wiki/Blodsukker). Det er derfor velegnet for diabetikere (http://no.wikipedia.org/wiki/Diabetiker) og er ikke skadelig for tennene (http://no.wikipedia.org/wiki/Tann).
Søtningsmiddelet sukralose (http://no.wikipedia.org/wiki/Sukralose) er 600 ganger søtere enn sukker (http://no.wikipedia.org/wiki/Sukker). Fribol-produktene inneholder kun én promille (http://no.wikipedia.org/wiki/Promille) av dette stoffet. Det innholder heller ikke maltitol (http://no.wikipedia.org/wiki/Maltitol), isomalt (http://no.wikipedia.org/wiki/Isomalt), sorbitol (http://no.wikipedia.org/wiki/Sorbitol) eller andre sukkeralkoholer (http://no.wikipedia.org/wiki/Alkoholer).
Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Fribol»

quebec
24-02-09, 12:55
hvem selger fribol?

vilnedfort
28-02-09, 21:11
hvem selger fribol?

på apoteket:)

LineJM
28-02-09, 21:27
Fra Wikipedia:
Fribol er et kunstig søtningsstoff (http://no.wikipedia.org/wiki/Kunstig_s%C3%B8tningsstoff). Det består av 98 prosent polydextrose (http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Polydextrose&action=edit&redlink=1) (kostfiber (http://no.wikipedia.org/wiki/Kostfiber)) og én kalori (http://no.wikipedia.org/wiki/Kalori) (kcal) per gram (http://no.wikipedia.org/wiki/Gram). Det inneholder verken fett (http://no.wikipedia.org/wiki/Fett) eller karbohydrater (http://no.wikipedia.org/wiki/Karbohydrat) og påvirker ikke blodsukkeret (http://no.wikipedia.org/wiki/Blodsukker). Det er derfor velegnet for diabetikere (http://no.wikipedia.org/wiki/Diabetiker) og er ikke skadelig for tennene (http://no.wikipedia.org/wiki/Tann).
Søtningsmiddelet sukralose (http://no.wikipedia.org/wiki/Sukralose) er 600 ganger søtere enn sukker (http://no.wikipedia.org/wiki/Sukker). Fribol-produktene inneholder kun én promille (http://no.wikipedia.org/wiki/Promille) av dette stoffet. Det innholder heller ikke maltitol (http://no.wikipedia.org/wiki/Maltitol), isomalt (http://no.wikipedia.org/wiki/Isomalt), sorbitol (http://no.wikipedia.org/wiki/Sorbitol) eller andre sukkeralkoholer (http://no.wikipedia.org/wiki/Alkoholer).
Hentet fra «http://no.wikipedia.org/wiki/Fribol»

Polydextrose

From Wikipedia, the free encyclopedia

Jump to: navigation (http://en.wikipedia.org/wiki/Polydextrose#column-one), search (http://en.wikipedia.org/wiki/Polydextrose#searchInput)
Polydextrose is a food ingredient classified as soluble fiber (http://en.wikipedia.org/wiki/Dietary_fiber) and is frequently used to increase the fiber content of food, replace sugar, reduce calories and reduce fat content. It is a multi-purpose food ingredient synthesized from dextrose (http://en.wikipedia.org/wiki/Dextrose), plus about 10 percent sorbitol (http://en.wikipedia.org/wiki/Sorbitol) and 1 percent citric acid (http://en.wikipedia.org/wiki/Citric_acid). Its E number (http://en.wikipedia.org/wiki/E_number) is E1200. The US FDA (http://en.wikipedia.org/wiki/Food_and_Drug_Administration) approved it in 1981.


Hmmm, den engelske versjonen av wikipedia sier at polydextrose inneholder 10% sorbitol, mens den norske sier at Fribol produktene, som i all hovedsak består av polydextrose ikke inneholder sorbitol ? Noen som vet hva som er riktig?

vilnedfort
04-03-09, 01:02
boksen min inneholder:polydextrose E1200, antiklumpemiddel(siliciumdioxid), sucralose og acesulfamkalium