View Full Version : Melkefri/nesten karbofri cafè au lait m/ eggemelk (lavkarbo melkeerstatning)
Lag først eggemelk. Smelt 35-50 gram smør og kok opp 2-3 dl vann. Bland og kjør med stavmikser. Tilsett 1-2 eggeplommer, evt. 1 egg. mens du bruker stavmikseren. Det vil skumme masse. En bør muligens blande i litt søtningsmiddel, da "melken" er mindre søt enn vanlig melk.
Tøm skumrik eggemelken på et høyt glass. Tilsett et shot espresso/sterk kaffe. Strø med kanel. Voilà. Du har en nydelig cafè au lait, uten rare smaker eller soya. Den er dessuten billig og næringsrik. Smaker som Irish Coffee hvis du tilsetter whiskey, og er minst like koselig å drikke. Anslått karbohydratinnhold er totalt <1 gram karbohydrat.
Du kan også blande eggemelk med vanilje-essens, bakekakao o. l. Den er en favoritt som fløteerstatning blant svenske lavkarbere.
Skautrollet
28-02-09, 20:04
Jeg har sett denne på svenske sider, i kveld skal jeg jammen prøve den.
Takk, danish!
Jeg har sett denne på svenske sider, i kveld skal jeg jammen prøve den.
Takk, danish!
Takk. Den er nøyaktig som cafè au lait. Du tenker at smør blir jævlig og salt, men det skummer som bare det, og smaker deilig. Post gjerne her når du har prøvd oppskriften.
:liste:
Rusler ut på kjøkkenet for å prøve nå.....
Skautrollet
28-02-09, 20:28
Jeg kastet meg sporenstreks over kokkeleringen.
Tilsatte 1 ts splenda og 1 ts bakekakao.....
.....og en solid skvett fløte.
Helt grei, faktisk ganske godt, men tom for whiskey dessverre:o
Kjenner at det metter skikkelig, planlagt sen middag blir nå ingen middag:)
JTilsatte 1 ts splenda og 1 ts bakekakao.....
.....og en solid skvett fløte.
Helt grei, faktisk ganske godt, men tom for whiskey dessverre:o
Kjenner at det metter skikkelig, planlagt sen middag blir nå ingen middag:)
Hi hi, jeg glorde nesten likedan, men min kakaotilsetning var revet sjokolade. God og mektig. Ble kveldsmaten dette.... :)
Skautrollet
28-02-09, 21:00
Ja porsjonen var stor nok for to, klarte ikke drikke hele, og veltet stinn overende på sofaen...;)
Samme her... sitter og glipper med øynene.....
Skulle kanskje ta kveld snart uansett siden jeg skal jobbe i morra.
http://www.home.no/sirip/snoore.gif
Funker dette med Ghee?
For melkefri (alt melk) er det jeg er ute etter? Smør er jo melk...
Jeg har ikke kaffetraker, er det mulig å kjøpe "pulverkaffi" eller noe slikt? Sånn typisk rett i koppen kaffi? :D Hehe. Jeg drikker ikke kaffi, men liker kaffe latte! Men gidder liksom ikke kjøpe meg en kaffetraker (selv om jeg får det for en 100-lapp) bare for latte.. Liten studentleilighet, har ikke plass til så masse apparater :p
energibunten
01-03-09, 00:44
jepp det funker med både klarnet smør og kokosolje. Har prøvd.
godt som bare det. Passer som fløteerstatning også om man dropper kaffen, iallefall på frosne bær.
brukte stevia på det.
Thanks, jeg som ny med laktoseintoleranse ble happy nå.
Den var knallgod! Men jeg klarte ikke å drikke opp hele, det var i meste laget. Grei frokost!
Passer som fløteerstatning også om man dropper kaffen, iallefall på frosne bær. brukte stevia på det
Sweet!:D:D
energibunten
01-03-09, 20:45
hehe ble det smoothie-kveldsmat på hele gjengen. Lagde en god ladning og så litt stevia og frosne skogsbær som jeg bare kjørte med stavmikse. Det var bra det :-)
Nå er 2 av 3 hjemme melkeintolerante så dette var bra.
Jeg skal få fram instant coffee også så blir det kos flere ganger.
Jeg har ikke kaffetraker, er det mulig å kjøpe "pulverkaffi" eller noe slikt?
Du får ikke sterk nok kaffe på vanlig trakter. Du får derimot kjøpt espresso-porsjonsposer (og pulver på glass) på velassorterte dagligvareforretninger. Brukte de mye før jeg fikk espresso-maskin.
Sånne: http://www.nescafe.no/espresso.html
Å, dette må jeg prøve! Det høres kjempegodt ut! Fabelaktig måte å få seg fett på da!
Å, mama mia, dette var knallgodt! Etter å ha lest på det svenske forumet kolhydrater i fokus, så viser det seg at man også bare kan blande ingrediensene uten å vispe opp skum, også kjøle ned dette og oppbevare i kjøleskap og bruke en skvett i kaffen. Jeg laget en svær porsjon med 2 eggeplommer, 50g smør, 2 dl vann og kruttsterk esperesso, og drakk alt sammen... Jeg har forspist meg nesten.... Godt tips til den som ikke er så glad i frokost..
Denne ble ganske god ja.:)..hadde oppi bake-kakao og sukrin/stevia og min datter på 4 synes også den ble god. Jeg tok ca 50 g smør i, det ble litt for mye smørsmak så jeg holder det til rundt 20-30 g nå..
Den er for øvrig blitt prøvd i flere varianter nå. Bruker eggeplomme og smeltet smør som base. Denne basen har jeg brukt til dessert-krem(med vaniljepulver eller kakao. + litt søtstoff.blir tykk saus). nydelig på bær!
Jeg lager varm kakao på denne måten, saus til middag og når jeg må noe fort og søtt(god med kokos og hakket mandler også)...
I morgen tenkte jeg lage "fløte"-melk til min datter:
2 eggeplommer, ca 20 g smeltet smør. litt vanlijepulver. Og vispes med kokende rismelk/vann. det tror jeg blir balanserende, næringsrik og god for henne... mulig litt mye karber til meg..men jeg kan jo lage egen med vann:)
Denne ble ganske god ja.:)..hadde oppi bake-kakao og sukrin/stevia og min datter på 4 synes også den ble god. Jeg tok ca 50 g smør i, det ble litt for mye smørsmak så jeg holder det til rundt 20-30 g nå..
Den er for øvrig blitt prøvd i flere varianter nå. Bruker eggeplomme og smeltet smør som base. Denne basen har jeg brukt til dessert-krem(med vaniljepulver eller kakao. + litt søtstoff.blir tykk saus). nydelig på bær!
Jeg lager varm kakao på denne måten, saus til middag og når jeg må noe fort og søtt(god med kokos og hakket mandler også)...
I morgen tenkte jeg lage "fløte"-melk til min datter:
2 eggeplommer, ca 20 g smeltet smør. litt vanlijepulver. Og vispes med kokende rismelk/vann. det tror jeg blir balanserende, næringsrik og god for henne... mulig litt mye karber til meg..men jeg kan jo lage egen med vann:)
Har du litt mindre vann i da for å få den tykkere? Bruker du to eggeplommer da?
Jeg tenkte å prøve den som kakao, innbiler meg at den er god som base til det.
Denne var god :D
Jeg brukte 25g smør, 1,5dl vann, 1 eggeplomme. Kaffe og 1 ts splenda.
Har ikke smakt kaffelatte siden januar 07....
Så dette var himmelsk :heia:
Rett ut på kjøkkenet.....:liste:
MMMMMMMMmmmmmmmmmmmmm!!!!:w00t:
Photobscura
20-04-09, 21:12
Oi! Spennende! Med mitt høyfettkoshold og melkeintoleranse så må dette være midt i blinken. Men jeg er mett for i dag, så tester til frokost i morgen :D
Photobscura
21-04-09, 00:35
Ja, nå sitter jeg med en sånn en, da! Spennende! Og her i huset laget espresso på espressokanne :D
Photobscura
21-04-09, 00:36
Ikke verst! Men, hehe, usalta smør neste gang ;)
Ikke verst! Men, hehe, usalta smør neste gang ;)
Ja, det er best med usalta smør, men om du ikke har noe annet og vil ha eggemjølk, så hjelper det med søtning i, den balanserer saltsmaken litt. Du kan lage den med kokosfett også, da smaker det ikke noe av fettet.
Photobscura
21-04-09, 10:56
Ja, det er best med usalta smør, men om du ikke har noe annet og vil ha eggemjølk, så hjelper det med søtning i, den balanserer saltsmaken litt. Du kan lage den med kokosfett også, da smaker det ikke noe av fettet.
Ja, kokosfett kan funke. Søtning bruker jeg ikke. Men jeg har jo aldri hatt noe i mot smørsmak da ;)
Ja, kokosfett kan funke. Søtning bruker jeg ikke. Men jeg har jo aldri hatt noe i mot smørsmak da ;)
Nei, jeg elsker smør jeg også, men jeg fikk kaffen i halsen da jeg prøvde helt uten søtning og salt smør... Nå har mannen kjøpt usalta smør til meg, for jeg vil liksom ikke bruke søtning hver dag...
Jeg "døyver" saltsmaken med noen dråper vaniljeessens :ja:
Jeg "døyver" saltsmaken med noen dråper vaniljeessens :ja:
Det hjelper kanskje ja, det skal jeg prøve nå, for nå skal jeg ha kaffen min.
Er den skikkelig mettende denne eggemelken? Skal på kjøkkenet og suse i hop en nå. :D
Er den skikkelig mettende denne eggemelken? Skal på kjøkkenet og suse i hop en nå. :D
Ja, jeg synes det, jeg lager av 2 eggeplommer( du kan sikkert ta et egg og en plomme og)og 50g smør, og 2 1/2-3dl kokende vann. Jeg har oppi smak etter humør, nå drikker jeg med kakao, kanel, 2ts espressopulver og vaniljeessens, kjempegodt.
Jeg brukte ei klype med sukrin + 4 dråper vaniljeessens, og jeg har bare en ting og si:
WOW!!! Dette er min nye yndlingsdrikk. At noe så enkelt kan bli så godt! NAM!
Skynda meg og legge oppskrifta i bloggen min. Legger bare inn oppskrifter som jeg virkelig, VIRKELIG liker, og denne blir en sann favoritt kjenner jeg.
takk Danish!! :D
Skynda meg og legge oppskrifta i bloggen min. Legger bare inn oppskrifter som jeg virkelig, VIRKELIG liker, og denne blir en sann favoritt kjenner jeg.
takk Danish!! :D
http://smileys.smileycentral.com/cat/36/36_2_25.gif (http://x.azjmp.com/0SbSW)
Å i helsike! Lagde av 40g cocosa (extra virgin), 2 dl vann, 2 eggeplommer, noen dråper vaniljeessens, 1 ts kakaopulver og bittelitt splenda. Dette er varm bounty, nyyydelig!
Photobscura
26-04-09, 22:02
Ja, nå har jeg prøvd med usalta smør, og jeg lot en vaniljestang ligge i en stund, og hadde i kanel. Veldig godt! Men, hvordan får dere den tykk?
:w00t: Halleluja :lol:
:heia:Fantastisk godt :heia:
Kommer nok til å prøve alle variantene, prøvde orginalen nå. (med en eggeplomme for mye :flau: må lære meg å lese altså)
Nå sitter jeg med en sånn, og det var slett ikke værst :)
Trolljenta
05-05-09, 16:46
Hadde tenkt å prøve med cocosa og kakao i går, men når jeg så alt det smeltede fettet og skulle veie det igjen for å være sikker på at det virkelig var 40 gram streiket vekten... Så da turte jeg ikke å prøve. Prøver kanskje senere. Synes ikke det høres fristende ut i det hele tatt, men utifra tilbakemeldingene kan det jo se ut til at det er godt..
Jeg lager en variant med 1 egg, 50 g usaltet smør, 2 dl vann, noen ruter revet mørk sjokolade (70% kakao), en ts bakekakao og noen dråper vaniljeessens. Kjempegodt, og kjempemettende! :) Smaker som ordentlig, mektig kakao.
Hei
Denne er vel ikke melkefri så lenge den er lager med smør, da regner jeg med at du mener meierismør?;)
Photobscura
08-05-09, 10:57
Hei
Denne er vel ikke melkefri så lenge den er lager med smør, da regner jeg med at du mener meierismør?;)
Du kan også lage den med kokosfett, ghee funker vel også for de fleste!? Jeg tåler ikke meieriprodukter, bortsett fra smør.
Kom frem til min beste i dag:
25gr smør, 1 dl vann, 1 dl vanlig kaffe, ei lita ts splenda. mmmm...
Sitter med ett glass nå, (Gerd's variant) og smakte på eggemelken
før jeg blandet med kaffe, og "røra" var god,
Ble litt "bitter" når jeg blandet med kaffe.. Har bare pulverkaffe, så jeg tok
en del kaffe i bunn av glasset, og hadde i litt vann.
Og eggemelken oppi der igjen. Slikt glass man får på kaffeplasser.
Kunne kanskje hatt mere splenda i, men det blir feil å søte slik.. hmmm
Har prøvd å bruke stavmikseren til det her, men det bare ender at eggemelken spruter veggimellom. Dette selv om jeg er forsiktig og har en høy bolle. Hvordan gjør dere det? Kunne feks ha lagt aluminiumsfolie over og lage et hull til stavmikseren?
Jeg bruker vispen på stavmikseren og det høye begeret som følger med, spruter aldri over.
Ellers kan du legge et kjøkkenhåndkle rundt bollen så det ikke spruter.
Jeg bruker et kjøkkenhåndkle og holder rundt .
For det spruter en del ja :ja:
Jeg bruker vispen på stavmikseren og det høye begeret som følger med, spruter aldri over.
Ellers kan du legge et kjøkkenhåndkle rundt bollen så det ikke spruter.
Det fulgte dessverre ikke med beger til min:mad: KJøpte det billig i sverige.. Men skal teste håndkletrikset!
Tidl. medlem
24-05-09, 21:37
Juksa litt å tok kakao siden jeg ikke liker kaffe, ble veldig god og litt uvant fet http://forum.hobbyboden.com/images/smilies/knegg.gif
Juksa litt å tok kakao siden jeg ikke liker kaffe, ble veldig god og litt uvant fet http://forum.hobbyboden.com/images/smilies/knegg.gif
Jeg bruker ofte litt kakaopulver i, bakekakao, kjempegodt både med og uten kaffe. Med mye kakaopulver i, blir det skikkelig kakao.
Tidl. medlem
24-05-09, 21:49
Jeg bruker ofte litt kakaopulver i, bakekakao, kjempegodt både med og uten kaffe. Med mye kakaopulver i, blir det skikkelig kakao.
Bra det ikke er bare meg, hehe. Fant 100% kakao fra Lindt, den var god og fyldig trengte bare en lite skje
Bra det ikke er bare meg, hehe. Fant 100% kakao fra Lindt, den var god og fyldig trengte bare en lite skje
Wow, finnes det? Det har jeg ikke sett, men kakao fra Lindt må være godt!
Tidl. medlem
24-05-09, 22:03
Wow, finnes det? Det har jeg ikke sett, men kakao fra Lindt må være godt!
Fant den på Ultra, tror prisen var grei også om jeg ikke blingsa helt
jeg lurer litt på det samme som photo her, skal den være tjukk? min blir liksom bare flytende med litt skum på toppen. forøvrig spruter det da haller ikke ut av bollen om man tar en svær bakebolle. hehe.
og som alt annet på lavkarbo smaker det egg, egg, egg! :lol: greit nok, men det smaker egg! ;p
Hvordan er denne å lage kvelden før og varme opp igjen? Vil den skille seg? Er i koma på morran, så tar ikke sjansen på å koke vann og greier så tidlig... :D
var noen som sa det gikk helt fint å ha den i kjøleskap slik at det bare kunne brukes som en fløteskvett. sikkert bare å riste litt på den. hehe.
jeg lurer litt på det samme som photo her, skal den være tjukk? min blir liksom bare flytende med litt skum på toppen. forøvrig spruter det da haller ikke ut av bollen om man tar en svær bakebolle. hehe.Min blir ikke spesielt tjukk, men litt tykkere enn vann... Jeg drikker alltid med en gang og lar den aldri stå kaldt ( jeg fikk det ikke til, den skilte seg, men jeg har bare prøvd det en gang og vet andre får til ).
:flau: Kom akkurat på at jeg har kaffemaskin som varmer vannet... Regner med jeg kan bruke den like greit :)
hehe. jeg brukte vannkoker. funka greit det altså! ;p slipper jeg å stresse med å slå av plater..
Dette var en fantastisk idé, fungerer sikkert supert til å få opp fett-mengden min på dager der jeg spiser lite. Foreløpig har jeg bare tatt fire egg, en ts. kakaopulver og en ts. splenda i smoothiemakeren. Det blir nam det også.
Skal prøve dette nå, men er vanlig Tine smør saltet eller usaltet?
Skal prøve dette nå, men er vanlig Tine smør saltet eller usaltet?Vanlig smør heter normalsaltet, den grønne pakka. Du skal velge den lille pakka på 250 g, som det står usalta på. Jeg synes det er stor forskjell på smaken, dvs jeg kan kutte ut kunstig søtning ved usalta smør, men må ha søtning i ved salta smør.
Aha, takk! :)
Har bare den vanlige i hus nå, og må bruke den opp før jeg bytter. Men da skal jeg huske på det.
Prøvde nå, og det var knallgodt. Men neste gang vil jeg ha mer smør og mindre vann. Gadd ikke finne kjøkkevekten, så tok smør bare på slump, og var litt redd for skikkelig smørsmak, så jeg tok ikke så mye.
Smeltet smøret, tømte i vannet og lot det koke opp. Vispet det litt, før jeg hadde i ett egg, litt splenda og to ts. kakao. NAM!
Bruker en melkeskummer, blir masse godt skum av den. En slik bitte liten visp som går på batteri.
Hvordan er denne å lage kvelden før og varme opp igjen? Vil den skille seg? Er i koma på morran, så tar ikke sjansen på å koke vann og greier så tidlig... :D
Jeg lager av 50 gr usalta meierismør, 3 dl vann, to eggeplommer og noen dråper vaniljeessens i en tupperwaremugge. Kjøler ned, setter på lokket og setter den i kjøleskapet.
Bruker en god skvett i kaffen, men rører godt først. :)
Vanlig smør heter normalsaltet, den grønne pakka. Du skal velge den lille pakka på 250 g, som det står usalta på. Jeg synes det er stor forskjell på smaken, dvs jeg kan kutte ut kunstig søtning ved usalta smør, men må ha søtning i ved salta smør.
Der er smaken som baken:D jeg foretrekker salta smør!!
jeg prøvde denne i kveld. 1 egg, 2 dl vann, ca 50gr smør, søtstoff og 1 ss kakao. dem smakte bare egg og var veldi tynn. fikk litt vondt i magen av den og blei ikke så mette. fikk skikkeligt søtsug etter på og ente med å spise to små kjeks etter på:(
Skal den bli tykk?? og hvordan får dere den tykk då??
Den blir jo ikke tykk, men får vanlig kakao-konsistens.
Skjønner inne hvordan du har klart å få eggesmak, men vil kanskje gjette på at du ikke kjørte det lenge nok med visp?
Første post her inne, og første oppskrift prøvd!
Var veldig fornøyd :) Tok ca 35g usaltet meierismør, 2.5dl vann, en liiiten dæsj kremfløte, halv teskje natreen og et helt egg. Vispet til den store gullmedaljen og raspet oppi ørlittegrann 86% sjokolade. Ble nesten to store glass, så holdt fint til frokost, ble mett som fy! ^^
Lag først eggemelk. Smelt 35-50 gram smør og kok opp 2-3 dl vann. Bland og kjør med stavmikser. Tilsett 1-2 eggeplommer, evt. 1 egg. mens du bruker stavmikseren. Det vil skumme masse.
Hm...altså, ha rå egg oppi kokvarmt vann/smør...vil ikke egget begynne å stivne"/koke før det blir utblandet? :confused: Er det kanskje t.o.m poenget, eller?
Mmmmm.....nå har jeg testet, med kaffe og med bakekakao!! Namme!:p
Har lest en LANG tråd på "Kolhydrater i Fokus", og fått mange tips til variasjoner der.
Ser det går igjen, at noen synes drikken blir for tynn (om en vil drikke den som et "måltid"), så imorgen skal jeg teste den med litt johannesbrødkjernemel (for et navn!!:rulleøyne )
Hm...altså, ha rå egg oppi kokvarmt vann/smør...vil ikke egget begynne å stivne"/koke før det blir utblandet? :confused: Er det kanskje t.o.m poenget, eller?
Du skal ha i egget mens stavmikseren går, da rekker det ikke å stivne.
Du skal ha i egget mens stavmikseren går, da rekker det ikke å stivne.
Hm....oki...jeg forsto det slik at SMØR og EGG skulle piskes først, og så ha kaffe/varmt vann i deretter...laget det slik selv, men vet jo ikke om det er rett.
Eller, er det smør og vann først, så egg? Eller betyr det lite?
Det smakte SÅ mye bedre enn forventet! :D
Jeg smeltet ca 35g usalta smør, stavmikset sammen med 2 dl varmt vann, tok i 1 eggeplomme og kanskje 1 ts sukrin mens jeg mikset, helte over i glass og helte deretter oppi en dobbel espressoshot. Strødde kanel over. Ha! Smaker virkelig ikke egg i det hele tatt av denne.
Tør slett ikke å prøve å tilsette kakao (redd for å vekke sjokolademonsteret), men skal teste med litt vaniljestang!
Denne blandingen må det vel gå an å lage en skikkelig chai latte av også - smaker mye bedre enn de forsøkene jeg har gjort med melkeskummer og soyamelk :ja:
Oh my god! Dette var deilig når det var blitt kaldt. Hadde i en del vaniljeessens, så det ble vaniljeeggemelk. Mmm!
Neste gang vil jeg prøve å ta litt JBKM oppi for å få det litt tykkere. Og kokosolje høres godt ut! :ja:
Chamomilla
07-12-09, 15:35
Jeg lagde med 50g smør, 2 eggeplommer og 2 dl vann. Tilsatte noen biter hjemmelagd mørk sjokolade. Det smakte kvalmende salt smør... tok i en bittliten teskje vaniljesukker og litt kanel. Fortsatt ÆSJ!!! Bittelitt fløte hjalp ikke. Tvang i meg mesteparten fordi jeg desperat trengte "mat". Nå sitter jeg her småkvalm.... jaja, har jo ikke prøvd alle varianter..... *positiv* :D
Jeg lagde med 50g smør, 2 eggeplommer og 2 dl vann. Tilsatte noen biter hjemmelagd mørk sjokolade. Det smakte kvalmende salt smør... tok i en bittliten teskje vaniljesukker og litt kanel. Fortsatt ÆSJ!!! Bittelitt fløte hjalp ikke. Tvang i meg mesteparten fordi jeg desperat trengte "mat". Nå sitter jeg her småkvalm.... jaja, har jo ikke prøvd alle varianter..... *positiv* :D
Bruk usalta smør, det er en himmelvid forskjell synes jeg. Sikkert enda bedre med coscosa, men det får ikke jeg tak i..
Har smakt dette et par ganger, og synes det er nydelig. Men, har problemer med å innta egg (får veldig sterke magesmerter, bla) så det frister ikke å lage eggemelk mer. Annet enn hvis jeg trenger å få fart på magen... :p Har noen prøvd å erstatte egg med f.eks proteinpulver? Jeg kunne jo prøvd selv, men man må jo ikke alltid finne opp kruttet på nytt..
Chamomilla
07-12-09, 16:02
Imse, tenkte prøve det ja, om de har på butkkene med det dårlige utvalget her ;). Kokosolje kjøper jeg på nett. Prøv f.eks. www.kinsarvik.no (http://www.kinsarvik.no). De har "alt". Fri frakt på ordrer over 1500,-
Imse, tenkte prøve det ja, om de har på butkkene med det dårlige utvalget her ;). Kokosolje kjøper jeg på nett. Prøv f.eks. www.kinsarvik.no (http://www.kinsarvik.no). De har "alt". Fri frakt på ordrer over 1500,-
Vet det går an å få på nett;)
Lagte kakao jeg nå, med denne eggemelken. Hadde 1 ss kakao og en skvett fløte. Pluss littegrann splenda. Ganske nam :) *sluuuuurp*
Neste gang vil jeg prøve å ta litt JBKM oppi for å få det litt tykkere. Og kokosolje høres godt ut! :ja:
Testet. Hadde i en halv teskje JBKM i ett glass "vaniljeeggemelk" og det ble vaniljekrem. Kanskje litt for mye JBKM, men det funket bra.
Cocosa ble bra, men "smakte" feitere enn med smør. Hadde ikke vaniljeessens oppi den da.
Må si jeg vegret meg for å smake på denne, men det hadde jeg ingen grunn til, det var jo kjempedigg!!
Er det karber i vaniljeessens?
Oh lord! Så mett jeg ble! Brukte bare 1 eggeplomme (litt -hvite) og 35 g. smør, hadde i espresso og strødde med kanel. Ble så mett, på kanten til kvalm:P
å rart, for om jeg steker meg to egg i ca 30 g smør + 100g bacon blir jeg IKKE så mett som dette. Den skummet jo så at dette fikk fylt opp magen!
MoccaMaster
03-02-10, 02:48
Vaniljeessens? Er det sånn vanlig liten flaske du får kjøpt i butikken (som romessens liksom???) For det har jeg i skapet nemmelig... Ellers har jeg masse vaniljestenger i kjøleskapet... (sverger til ekte vanilje kontra vaniljesukker og essens sånn ellers)
Hvor mange karbohydrater er det i kakaoen dere bruker?
Smakte eggemelk med ei skje oboy .....og ehm, det er alt for mye karbohydrater/sukker i den der, jeg måtte bare smake:rolleyes:hadde ikke kakao... det smakte veldig godt, men oboy..ehm, ja.. finnes ikke unnskyldning for det:p
OOOOLLLLAAALLLLLLAAAAAAAAAA!!!!
Kjempedeilig!!
Hvor mye er et shot sterk kaffe?
Hvor mye er et shot sterk kaffe?
regner med det er ca et shot-glass? Ca en enkel espresso med andre ord.
Jeg lagde denne i kveld med 35 gr smør, 2,5 dl vann og to eggeplommer.....
Det smakte mest kokt vann.......... :-(
Hva kan jeg gjøre for å lage den mer fyldig?
Mindre vann ;)
Og mer smør!
Blir den fyldig av det? smør er vel like rennende selvom det blir mer av det?:p
Smaken blir kanskje litt mer fyldig?
Smaken blir mer fyldig med smøret ja.
Bruk mindre vann, eller en eggeplomme til for å få konsistensen fyldigere :)
Jeg lager også kakao basert på eggemelk, og tar gjerne en dæsj fløte i også, da blir den hvertfall fyldig.
Mmm, mandelessens i stedet for vaniljeessens, dette er min favorittfrokost for tiden.
Mmm, mandelessens i stedet for vaniljeessens, dette er min favorittfrokost for tiden.
Bra jeg leste hele tråden, var tom for vanilje-essens, prøvde mandel siden du anbefaler - hadde nok ikke tenkt på det selv, så takk:D
Mmmmm dette var godt :):rulleøyne Laga meg denne kjempegode drikken til frokost i dag. Sitter å nyter den og hører på regnet som plasker mot ruta :)
Er det nokon som har peiling på om eggemelka toler å stå, typ fleire timar, utan å skilje seg og bli ufyseleg? Eg tenkte på å kanskje lage kvelden før og ta med på jobb, og drikke kaldt. Eg laga latte i helga av eggemelk og espresso, og det var jo berre snydens godt! Kald versjon blir jo som ein iskaffi, tenkte eg.
Jeg lager den som regel dagen før, avkjøler den på benken og setter i kjøleskap til dagen etterpå. (har også med på jobb, og har i kaffen) Går helt fint, kan klumpe seg om du den ikke er helt avkjølt før du setter den i kjøleskapet, da..
Jeg lager den som regel dagen før, avkjøler den på benken og setter i kjøleskap til dagen etterpå. (har også med på jobb, og har i kaffen) Går helt fint, kan klumpe seg om du den ikke er helt avkjølt før du setter den i kjøleskapet, da..
Ah, glimrande! Takk for info! Då skal eg teste det i kveld.
energibunten
22-03-10, 19:01
siste jeg gjorde var å lage kakao til meg selv og ungene av eggemelk. Jeg bare tilsetter kakaopulver og litt søtt og vips er det en deilig og fyldig kakao. På termos holder den seg lenge...
En frokostfavoritt hos meg er usøtet, men med litt kakao og litt kaffe. Det blir en spennende smak... Har ikke prøvd med kanel, men burde det også.
Kor lenge held eggemelka seg i kjøleskapet, i lukka boks/flaske? Har nokon testa det? Tok med meg på jobb i dag, og lurer på om det held seg til i morgon om eg ikkje drikk opp alt i dag.
Jeg lagde min siste på søndag - holdt kald hele tiden. Og drakk opp siste rest i dag.
Om det gikk bra får vi se om noen timer, men det verken lukte eller smakte merkelig :)
(men jeg ville ikke latt det gå noe lengre enn de, tror jeg....)
OK, takk Areola! Då kan det hende eg lar siste skvetten stå igjen til i morgon. Det er jo mettande, dette! ;)
Nam! detta var kjempegodt :D jeg var sååå skeptisk, men jeg angrer ikke på at jeg prøvde...
mmm...
Var skikkelig skeptisk.
Jeg er i grunnen ikke så veldig glad cafè au lait o.l. Har bare drukket det en sjelden gang, for jeg synes det er altfor mektig.
Men dette her, det var jo kjempegodt!
Jeg har kjøpt en stor miksebolle, så jeg lager store posjoner. Drikker den lunken eller kald et par dager etterpå.
De siste gangene har jeg mikset eggene til de skummer lett. Siden har jeg tømt smøret sakte inn mens jeg mikser. Og så vannet til slutt da. Er den måten jeg har klart å fått den mest fyldig på.
Gosh... fikk lyst på en kopp i skrivende stund:)
Tomsverden
30-07-10, 12:05
Fy søren så godt det var med eggemelks latte! Mye bedre enn med melk og føler meg ikke oppblåst etterpå!
Etter å ha lest på det svenske forumet kolhydrater i fokus, så viser det seg at man også bare kan blande ingrediensene uten å vispe opp skum, også kjøle ned dette og oppbevare i kjøleskap og bruke en skvett i kaffen. .
Det er jo ypperlig - da antar jeg at jeg som ikke har stavmikser godt kan bruke vanlig mixmaster eller blender til å blande sammen ingrediensene og så bare bruke melkeskummeren :D
Noe SÅ godt :shock:
Smelta 50g smør, og hadde i 2 dl kokende vann. Heiv dette i kjøkkenmaskinen, siden jeg ikke har stavmikser. Oppi med de to eggeplommene og en stor teskje bakekakao. 2 dråper vaniljeessens, opp i koppen, og en liten dæsj tynn kaffe med et par suketter oppi.
Tidenes mocca-kakao!!! *slafs*
Dette var nyyyydelig!! *Lykke* :love:
"Gjenoppdager" denne her nå, da jeg prøver å øke fettprosenten i kosten så mye som mulig. :p Med én eggeplomme og 30g smør blir dette en frokost med 96% fett - og den inkorporerer den doble espressoen min. Heeelt fantastisk!
"Gjenoppdager" denne her nå, da jeg prøver å øke fettprosenten i kosten så mye som mulig. :p Med én eggeplomme og 30g smør blir dette en frokost med 96% fett - og den inkorporerer den doble espressoen min. Heeelt fantastisk!
Men du spiser noe mere protein til da vel? For en eggeplommer for LITE protein til et helt måltid alene uansett hvordan man vrir og vender på det.. Jeg bruker 2 hele egg om jeg skal ha det som frokost og selv da er det egentlig for lite protein.
Det er jo ypperlig - da antar jeg at jeg som ikke har stavmikser godt kan bruke vanlig mixmaster eller blender til å blande sammen ingrediensene og så bare bruke melkeskummeren :D
Vispen på stavmiksen min har takket for seg, så bruker jeg selve miksedelen(staven) og det fungerer like bra.
Ellers funker det også å helle på termos og ha med på tur! Prøvd det flere ganger nå og det har aldri skilt seg. Lager dette som min kakao på tur, kanskje jeg tar mindre fett i om det det mye fett i den andre maten. Også bruker jeg cocosa om jeg har det, ellers usalta smør.
Men du spiser noe mere protein til da vel? For en eggeplommer for LITE protein til et helt måltid alene uansett hvordan man vrir og vender på det.. Jeg bruker 2 hele egg om jeg skal ha det som frokost og selv da er det egentlig for lite protein.
Som "frokost" ser jeg meg fornøyd om jeg får i meg noe som helst, og da helst fett - så dekker jeg proteininntaket utover dagen. Ingen fare for at jeg får i meg for lite, jeg er glad i kjøtt. :p
Nam! detta var kjempegodt :D jeg var sååå skeptisk, men jeg angrer ikke på at jeg prøvde...
Den kan jeg signere, når jeg tenkte på den råe eggeplommen og det smelta smøret. Men dette var nydelig. Fikk ikke melka veldig steamet da, men nydelig.
Noen som har prøvd å putte vann (varmt eller kaldt), smelta smør og en eggeplomme i en melkesteamer fra nespresso? Hadde vært veldig praktisk.
Fruitdrops
04-09-10, 12:20
Har blitt forkjøla, og haar så lyst på noe varmt å drikke! Og jeg er så lei te!
Kjipt å være forkjøla siden jeg er vandt til å drikke varm melk med honning i eller solbærtoddy når jeg har vært dårlig, og jeg er en skikkelig cappucino-holiker ( gah xD )
Så NÅ er det ut på kjøkkenet for å prøve!!
Fruitdrops
04-09-10, 12:47
Oh, namm!!!! Dette skal lages flere ganger. Og med denne kan man variere i det uendelige!
Jeg smelta 40 g usalta smør. Tok smøret, 1 ts splenda og 2 dl kokende vann i en bolle. Skummet dette litt med stavmikser før tok oppi 1 eggeplomme, og mikset enda mer.
Helte oppi en shaker(for morro skyld) og tilsatte espresso (2 ts pulver og en dæsj vann) og enda en ts splenda.
Det ble over 2,5 dl med "latte" og nesten en dl med herlig skum xD
Kan tenke meg og ha i enda mer espresso senere.
Halleluja, dette var VIRKELIG godt! Hadde litt for mye stevia i denne gangen, men det blir ikke siste gangen jeg lager eggemelk, så det justerer jeg til neste gang. (brukte forøvrig stevia med sjoko-smak, så det ble *litt* som kaffe mocca. :D
Men du spiser noe mere protein til da vel? For en eggeplommer for LITE protein til et helt måltid alene uansett hvordan man vrir og vender på det.. Jeg bruker 2 hele egg om jeg skal ha det som frokost og selv da er det egentlig for lite protein.
Jeg bare lurer, hvordan smaker denne drikken med hele egg da? Kunne godt tenk meg dette til frokost, klarer ikke spise mye tidlig om morgenen. Men ikke turd å prove med hele egg.
Syns den er kjempe god med egge plommer og litt kaffe. Mmm, en av mine favoritter:)
Jeg bare lurer, hvordan smaker denne drikken med hele egg da?
Smaker greit, det. Liker den nok aller best med bare plommer, men iblant er eg for lat til å dele egga, og veit ikkje heilt kva eg skal bruke kvitene til seinere, så da deiser eg heile egget oppi. Er ikkje så stor skilnad på smaken, da.
Syns no eg ;)
Eggehvite skal helst varmebehandles før den spises :)
Eggehvite skal helst varmebehandles før den spises :)
Hvis man bruker utenlandske egg. Norske egg skal være trygge.
Hvis man bruker utenlandske egg. Norske egg skal være trygge.
Det var ikke pga salmonella jeg nevnte det - jeg googlet litt nå, og det er visst ikke så dumt som jeg hadde fått for meg - men jeg har ihvertfall hørt det at eggehvite skal helst varmebehandles, og gulen helst skal spise rå.
Jeg har prøvd for første gang! Det var godt, jo!
Brukte et helt egg, og slumpet med smøret. Litt stevia som søtning. Og vanlig pulverkaffe med bare bittelitt vann.Eggehvite skal helst varmebehandles før den spises :)Grunnen er vel at hvite er tungt fordøyelig rå :ja: Men jeg leste på et eller annet amerikansk forum at når man spiser hvite og plomme sammen, så gjør det ikke noe om hviten er rå. Tror det var noe med at enzymene kompletterer hverandre, men jeg er ikke sikker. Det er jo logisk i alle fall.
Jeg er lei av å ha hviter som går til spille fra de dyre økologiske eggene mine, så nå bruker jeg stort sett hele egg. I eggemelk blir det jo en viss grad av varmebehandling også.
Hø hø, hekta? :D
Denne gangen hadde jeg i mandelmelk også (hjemmelagd). Ble bedre da, mer fyldig og balansert smak :)
Jeg bruker ikke 50 gram smør tror jeg, mer 20-30-ish kanskje ...
Jeg gidder for øvrig heller ikke skitne til en kjele med å smelte smøret. Pisker bare egget først, har i en klump med smør og litt kokende vann fra vannkoker. Gjentar. Funker som bare det!
Lillebjørn
19-10-10, 22:13
Nå gleder jeg meg til frokost i mårra :D
Og nå har jeg bestemt meg for å tusle ut i butikken før frokost imorgen og kjøpe bake kakao.... =D
.... min smakte grusomt, måtte helle den ut... Gjorde jeg noe feil kanskje?
Jeg brukte blender da, siden jeg ikke har stavmikser..
Nei ikkje sikkert at du har gjort noko feil berre fordi du syns den smakte grusomt. Alle liker ikkje same ting. Ungane mine syns ikkje kakao laga av eggemjølk er noko godt. Eg syns det er nam. Vi er jo forskjellige.
Kva gjorde du da du lagde han, da? Det du blandar han med trur eg ikkje skal spele så stor rolle for smaken.
jeg kokte vann i vannkoker og smelta smør i kjele. Så hadde jeg beggedeler i blenderen og blanda litt, så helte jeg oppi 2 eggeplommer og miksa en stund. Helte så oppi 2 ts bakekakao og blanda litt til...
Den var også rukkt å bli helt lunken.. hah. Ikke så godt :p Hadde forsåvidt oppi litt vaniljeessens også.
Prøvde i dag. Måtte ha i mye kakaopulver. Blanda en liten klatt usaltet smør, 2-3 dl vann, flytende natreen, noen dråper vanilje og ett helt egg, men smakte ikke mye. hvertfall ikke egg... skal jeg prøve den igjen må jeg ha i fløte for å få den til å mette mer.. metta nesten ingenting.
Da bør du sikkert ha i mer smør, Idarull :)
Jeg har prøvd eggemelkkakao noen ganger nå, med blandet resultat. Jeg har fått den perfekt to ganger, og da smakte det skikkelig kakao :)
Den er ikke god hvis det er for lite smør, da blir det nesten bare eggeskum. Og den må være passe søt, og den bør være varm nok. Det kan være litt vanskelig siden man som regel tar egget fra kjøleskapet, og det kan jo ikke varmes opp med egget i (det prøvde jeg i går. Vet ikke hva jeg tenkte på ... :flau:).
Og kakaopulvermengde etter smak, så klart. Jeg liker ikke at den blir for sterk, for min del. Én ts bakekakao holder.
Prøve seg frem :ja:
Ja jeg må mikse og trikse litt. Blanda alt i magic bullet. Plutselig rant det over gitt. Vet ikke helt hva som skjedde jeg men... Satser på at den fortsatt funker!
Og du hellige måne for en drikk. Og denne prøvde jeg først i dag??? Haha. Denne var jeg veldig skeptisk til, men dæven den var god. Lagde den med nescafe espresso. mmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Lindaplinda
07-11-10, 18:45
Denne skal jeg også prøve!!
Hvis dere vil prøve en annen variant av lavkarbo-kakao så hadde jeg også prøvd soyamelk u/sukker + bakekakao + søtning + cocosa:)
Jeg lager min mocca med det over + dobbel espresso.. namm namm
Jeg lagde dette til mora mi som mååå ha søte kaffedrikker og kjøper porsjonspakker på butikken med halvparten sukker. Jeg fortalte henne at jeg skulle lage noe av det samme nesten uten karbohydrater. Hun trodde ikke helt på meg, men da hun fikk smakt det så syntes hun at det smakte like godt som pakkene hun kjøpte. Så takk! Ett steg nærmere å få den dama til å klare å holde seg til lavkarbo. :geip:
mmmmm..dette var godt:D
Tok en liten skvett whisky oppi også,hadde også en skvett fløte og litt splenda og bakekako.Syns den ble litt lite søt jeg da,hvis ikke jeg husker helt feil så er pittelitt suketter lov?
Prøvde denne i dag sitter her med ett glass....mmmm den var deilig:D
Var veldig skeptisk her jeg og men denne var kjempegod:)
O my god -dette var fantastisk :) Lagde den med ca 40 gram cocosa extra virgin, 2,5 dl vann, 2 små eggeplommer, 1 ts sukrin, en sterk espresso og kanel på toppen :)
Jeg blander i en teskje med lavkarbo peanøttsmør, litt Eco bakekakao, egg, vann, vaniljepulver og usaltet smør.
Skikkelig god frokost. :D
Jeg prøvde denne for et års tid siden og spydde rett og slett av den.. men rett før helgen prøvde jeg den med espresso,og jeg er HEKTA!!!! herlighet sååå godt!!!
meen..det blir litt eggehvitter til overs :p
meen..det blir litt eggehvitter til overs :p
Funker fint å ta ett helt egg i stedet for to eggeplommer hvis du ikke har planer for eggehviten. ;)
Funker fint å ta ett helt egg i stedet for to eggeplommer hvis du ikke har planer for eggehviten. ;)
Blir det like godt da?
Blir det like godt da?
Merker ikke noe forskjell.
Blir det like godt da?
Jeg syns det blir mer "vassen" smak på ved bruk av hele egg :ja:
Blir det like godt da?
Nesten...
jeg også synes den absolutt er best med bare eggeplommene. blir litt slimete og vassen om man bruker hele egget synes jeg.
Jeg ha virkelig DILLA!! Sååå lyst på en NÅ! men jeg er stappmett etter middag..hehe. men gleeder meg til frokost i morgen!
drikki meg lei på den her jeg nå, så nå er det smooothier i stede til frokost. NAM NAM, DET er deilig det. hihi
Prøvde denne her om dagen, helt super! Brukte dog bare sterk kaffe, har ikke sånn fancy espressomaskin jeg.. :o Men fant rett i koppen-espresso på Mega, kjøpte den like godt. Tenker jeg prøver til frokost i morgen, spent :D
Prøvde denne her om dagen, helt super! Brukte dog bare sterk kaffe, har ikke sånn fancy espressomaskin jeg.. :o Men fant rett i koppen-espresso på Mega, kjøpte den like godt. Tenker jeg prøver til frokost i morgen, spent :D
nescafe sin espresso pulver rett i koppen er knallgod. veldig god med denne eggemelken:D
Hihi, måtte løpe rett på kjøkkenet og sjekke - er den jeg har fått med meg hjem, ja.
Siden du åpenbart har prøvd dette før; har du noe forslag ift. blandingsforhold? Jeg så at det sto noe om det på boksen, men ofte er det jo sånn at man kommer frem til bedre ideer, så å si, når man har brukt et produkt noen ganger ;)
Jeg har i utgangspunktet minimal erfaring med pulverkaffe i alle varianter, så tar gjerne imot litt hjelp på det området, nemlig :o
Hihi, måtte løpe rett på kjøkkenet og sjekke - er den jeg har fått med meg hjem, ja.
Siden du åpenbart har prøvd dette før; har du noe forslag ift. blandingsforhold? Jeg så at det sto noe om det på boksen, men ofte er det jo sånn at man kommer frem til bedre ideer, så å si, når man har brukt et produkt noen ganger ;)
Jeg har i utgangspunktet minimal erfaring med pulverkaffe i alle varianter, så tar gjerne imot litt hjelp på det området, nemlig :o
Slik lager jeg den nøyaktig: *(Jeg bruker måleskjeer)
2 eggeplommer
1 ts splenda
50 gram smør uten salt
skvett fløte
2 ts nescafe espresso
2,5 dl kokene vann
5-6 dråper vanilje essens
Tar 2 ts med espresso og blander med 0,5 dl kokene vann i en kopp før jeg heller den oppi glasset med eggemelken:)
Slik lager jeg den nøyaktig: *(Jeg bruker måleskjeer)
2 eggeplommer
1 ts splenda
50 gram smør uten salt
skvett fløte
2 ts nescafe espresso
2,5 dl kokene vann
5-6 dråper vanilje essens
Tar 2 ts med espresso og blander med 0,5 dl kokene vann i en kopp før jeg heller den oppi glasset med eggemelken:)
Supert - you're a lifesaver :klem: Hihi, eller i alle fall en frokost-saver ;) Tusen takk! :D
Lunsjen gikk litt skeis i dag. Typen man tager hva man haver. Ingen suksess, så den havnet i bosset..
Uansett; denne reddet lunsjen. Nam! Også så mettende, da. Denne oppskriften blir jeg nok god kompis med. :)
Dette er kjempegodt! Prøver ofte i forskjellige varianter, og det blir like godt hver gang:)
Prøvde Majusen sin versjon, men med Natreen i stedenfor Splenda, og ingen vaninjeessens (buuu), og den blei i grunn god. Ble ganske mye, så nå har jeg 2x 0,4 glass til frokost! :p
Så, denne her går altså ann å lage med blender? :)
Har såå lyst å prøve meg på oppskriften, siden alle skryter så av den, hihi :P
Jeg var superskeptisk til denne (eggemelk, hva er DET liksom? :p ) men den ble jo supergod! :D
Så, denne her går altså ann å lage med blender? :)
Har såå lyst å prøve meg på oppskriften, siden alle skryter så av den, hihi :P
Du kan lage den med kva som helst som kan piske... Eg har brukt stavmiksar m/kniv, handmiksar m visp, og heilt vanleg håndholdt spiralvisp. Bra blir det uansett.
Fant ut at blender var mye enklere enn stavmikser ;) Denne oppskriften er virkelig min lavkarbofavoritt! Kjempebra frokost! :D <3
Det er alltid små klumper på bunnen av "blandingen".
Koker opp 2 dl vann med 40g smør, samt 1 ss med cocosa.
Blander så 1 stk eggeplumme med noen dråper vaniljeessens.
Noen som vet hva de klumpene kommer av, det må jo være egget - og hvordan kan de fjernes? Det virker som plommen ikke er gått i oppløsning, og er litt slimete. Bruker håndmikser og det setter seg "tråder" fast i miksestavene.
Nå måtte jeg bare prøve denne, selv om det er midt på natta...brukte 1 ts kakao i stedet for kaffe så jeg får sove etterpå :) Det var jo godt, deilig med noe varmt før sengetid også
Og det mettet ja! Skal kjøpe Cocosa i morgen og prøve med det, sliter nemlig med å få i meg nok fett ifht protein...
Jeg bor i utlandet og kan dermed ikke spise eggene rå. Er det noen som har prøvd å "koke opp" eggemelken etter at den er ferdig, slik at man kan bli kvitt de skumle salmonellabakteriene?
Det bør du for all del ikke gjøre :o - da koagulerer eggene. Jeg var tankeløs nok til å varme opp blandingen (litt) en gang, og det ble bare en eggegrøt :lol:
Ja, det var vel i grunn det jeg var redd for :P Så da har man valget om å risikere slemme salmonellabakterier eller å la være å lage eggemelk til jeg kommer tilbake til Norge til høsten. What to do? :P
Finnes det egg-erstattere som kan fungere da? Eller sånn eggepulver, det er sikkert bestrålt mot salmonella...(?) :confused:
Salmonellabakterien døyr ved oppvarming over 60°C, og eggeplomme koagulerer ved 65-70°C (kvitene koagulerer ved ca 62°, og eggemjølk er best utan kviten, syns no eg) . I teorien vil det late seg gjere å varme opp eggemjølka akkurat nok til å hindre salmonellasmitte - men i praksis vil det nok bli temmeleg utfordrande. Lett oppvarming under omrøring vil tjukne eggeplommene, forøvrig, utan å lage "eggerøre", slik som når vi lager bearnaisesaus, vaniljekrem osv. Eg tenker det går an å lage ein god drikk av dette likevel, men det blir ikkje heilt eggemjølk da.
Lager denne nå :sikle: Gleder meg virkelig til å smake :heia:
Jeg fikk til!! Jeg lagde eggemelken slik som i oppskriften, hadde i litt kakao, splenda og soyaprotein. Så tok jeg alt i en kjele og rørte rundt til det kokte. Og til slutt tilsatte jeg en shot med koffein-fri kaffe! Nam! (og håper at det er trygt siden det faktisk kokte :) )
Jeg får alltid små klumper på bunnen av "blandingen". Så når jeg blander det med kakao blir det ikke alltid så fristende å drikke når det flyter små klumper i hele drikken. Er det bare jeg som opplever det? Hva gjør jeg feil?
Kan man bruke vanlig olje? Jeg har hverken cocosa eller smør i hus, kun soft flora:confused:
Hva med å piske smør forsiktig inn i eggeplommene (sånn som med majones), og så blande inn vann og kakao/espresso?
Vil tro den blir llitt fyldigere da!
Løper ut på kjøkkenet for å teste litt!
Ble helt ok :) Lagde bare en liten porsjon, var litt skeptisk ja!
Smelta 20 g soft flora, kokte opp vann og hadde 1,5 dl i "smøret", manglet bakekakao, så jeg smeltet 18 g 70 % freia sjokolade oppi. Pisket dette opp med vispen på stavmikseren, ble ikke så veldig luftig, men litt skum, ja! Tilsatte en eggeplomme mens jeg vispet. Hadde også i 1 ts splenda underveis.
Ok på smak, litt vannete...
Skal teste denne i flere varianter. Sliter som mange andre her med å få i meg nok fett, ser jeg!
Denne var god :D
Jeg brukte 25g smør, 1,5dl vann, 1 eggeplomme. Kaffe og 1 ts splenda. Laget nesten lik, hadde litt 25g usaltet smør, 1,5 dlvann, espresso pulver (nescafe deilcate crema) og en halv tskje sukrin (sukrin er ok ikke sant?). Fantastisk mektig.... 1g karbo var ikke til å kimse av =)
Jeg må som mange andre si at jeg var veeeeeldig skeptisk til dette her! Hehe.. For en blanding liksom :P Meen, jeg tok mot til meg og prøvde, første gangen hadde jeg oppi litt mye kakao og den ble en smule bitter, men jeg kjente potensiale så jeg våget meg en gang til. Denne gangen brukte jeg dette:
5 eggeplommer
3 dl vann
1 dl fløte (ja, denne kan man jo saktens sløyfe, men jeg liker fløte så godt og er overlykkelig at jeg med god samvittighet kan bruke en dæsj her og en der ;))
175g usalta meierismør
3 ts fruktose
3 ts kakao
1 ts JBK (da ble den litt tykkere, og nesten som sjokolade mousse etter en stund i kjøleskapet)
N Y D E L I G!!!!! ;)
Åh mousse!! Nais!!
Hvor mange kh er det i det?
Åh mousse!! Nais!!
Hvor mange kh er det i det?
I den oppskriften jeg la ut er det totalt i underkant av 11 kh i hele.. For meg ble det ca 2 liter. Piska det i kjøkkenmaskina med ballongvisp i en "evighet" så det ble nesten bare skum og nesten ikke "melk" :)
Gammeltråd, men .. Går det ann å blande oppi vandlig kaffepulver oppi ? Altså så ikke filtermalt da, men kokmalt. Eller burde jeg blande det litt sterkt med vann først ?? JEg orker ikke lese gjennom tråden for å se om noen har skrevet noe om det. Og bakekako, er det ikke mye karbohydrater i det heller, kanskje ikke ?
Gammeltråd, men .. Går det ann å blande oppi vandlig kaffepulver oppi ? Altså så ikke filtermalt da, men kokmalt. Eller burde jeg blande det litt sterkt med vann først ?? JEg orker ikke lese gjennom tråden for å se om noen har skrevet noe om det. Og bakekako, er det ikke mye karbohydrater i det heller, kanskje ikke ?
Jeg liker ikke kaffe, men jeg har laget til andre med sånt kaffepulver. Og jeg bruker som regel kakao i, ja. Bakekakao er det litt karbohydrat i, men ikke så forferdelig mye. Så det bruker jeg som regel i eggemelken min.
Du må naturlegvis koke kaffien først, da. Ikkje putte oppi kokmalt kaffe korn. Om det var det du spurde om.
Du må naturlegvis koke kaffien først, da. Ikkje putte oppi kokmalt kaffe korn. Om det var det du spurde om.
Ja, men da lager jeg bare en litt sterk kaffe av det pulveret. :)
Leste på bakekakoen min, at det er 12 gr garbohydrater av 100 gr. Da er det ikke mye krabohydrater for en skje :)
Denne var god, men litt mindre vann nesten gang :)
Tipper denne er farlig god med stevia toffe ja. Nam nam
Du må naturlegvis koke kaffien først, da. Ikkje putte oppi kokmalt kaffe korn. Om det var det du spurde om.
Er ikke kokemalt sånt som man bare rører inn i varmt vann? Eller er jeg helt på jordet? Jeg drikker ikke kaffe... :geip: Jeg puttet bare sånt kaffepulver som man skal ta i varmt vann oppi nylaget eggemelk. Den er jo varm nok til det.
Er ikke kokemalt sånt som man bare rører inn i varmt vann? Eller er jeg helt på jordet? Jeg drikker ikke kaffe... :geip: Jeg puttet bare sånt kaffepulver som man skal ta i varmt vann oppi nylaget eggemelk. Den er jo varm nok til det.
Mjei, instant er sånn man bare rører inn i varmt vann - kokmalt kokes på kjele, presskannemalt brygges i presskanne, etc. :cool: Til eggemelk bruker jeg oftest instant espresso-pulver.
Sitter her klokken halv 2 om natten og skal til å legge meg. Men etter å ha kommet over tråden her klarte jeg ikke å dy meg, jeg MÅTTE prøve! Selv om espresso er en veldig god idé når man skal sove:D
Jeg ble kjempefornøyd! Jeg har alltid elsket kaffedrikker med melk, og det er noe av det jeg virkelig har savnet. Det er noe med den kosen:)
Så jeg synes absolutt denne drikken går an, men neste gang tar jeg heller bare splenda eller sukrin istedet for stevia english toffee.
Takk for oppskrift:)
Steike god etter tur-med-glade-hunder-i-minusgrader-og-solskinn altså! :sikle:
Å kjære vene så godt med eggemelk! Har slitt lenge med at jeg tror fløte er en enorm partystopper for meg. Bruker det mest i kaffe, og klarer virkelig ikke drikke kaffe uten. Men dette var jo bedre å ha i kaffen! Eller prøv Chai latte med eggemelk og kanel! Yyuuuuumm!!! Men pleier ikke snør å også være en partystopper på lik linje med fløte?
Eggehvite skal helst varmebehandles før den spises :)
vi lager jo eggedosis av hele egg , da er jo ikke hviten varmebehandlet
så det kan nok spises som det er
Det var lenge siden jeg hadde laget dette, så da smakte det veldig godt, med cafe latte, med 4 dråper stevia med dark chocolate i. Det ble rett og slett caffe mocca. Anbefales.
Skal man tilsette ferdig kokt kaffe eller kaffepulver? Jeg drikker ikke kaffe, er det greit å bruke en eller annen sort med pulverkaffe, eller må den heter espresso?
Denne er gooood :sikle:
Har blitt en slik ladning daglig her etter at jeg kuttet ut fløten :)
Men jeg får den ikke til å skumme stort da... hva gjør jeg feil?
Jeg har prøvd både stavmikser og visp, men det blir helt flytende...
Jeg bruker den til vanlig kaffe forresten, halvblandet omtrent :)
Denne tråden må frem i lyset!
Jeg lager av 2 hele egg for å få mere protein. 20-30g kokosolje, 1ts bakekakao, 2ts pulverkaffe, 6 dråper steviosa med vanilje og rundt 2dl kokende vann. Deilig mettende kaffe. Den er virkelig verdt å teste!
Dumt spørsmål kanskje, men er det fryktelig mye kalorier i eggemelk? Jeg har hatt en sleeve operasjon, og skal da helst spise mager mat. Men jeg skal ha mye proteiner. Og i eggene er det jo proteiner. Men i smørret masse fett. Kan jeg lage eggemelk med kakao/kaffe som ikke inneholder for mange kalorier? (vet det blir litt rart her på lavkarboforumet hvor man skal ha fettet hehe).
Dumt spørsmål kanskje, men er det fryktelig mye kalorier i eggemelk? Jeg har hatt en sleeve operasjon, og skal da helst spise mager mat. Men jeg skal ha mye proteiner. Og i eggene er det jo proteiner. Men i smørret masse fett. Kan jeg lage eggemelk med kakao/kaffe som ikke inneholder for mange kalorier? (vet det blir litt rart her på lavkarboforumet hvor man skal ha fettet hehe).
Om du lager slik jeg lager av 2 egg, 20g kokosolje, 1ts kakao og 2ts pulverkaffe(+vann da), så blir det i underkant av 400kalorier, men fortsatt er energiprosenten 80%fra fett. Du får bare prøve og se om det funker om du synes dette ikke høres så galt ut. Men det er jo ikke magert da med 20g tilsatt olje i tillegg til fettet i eggene. Det går nok helt fint å kutte oljen eller bruke mindre.
Dumt spørsmål kanskje, men er det fryktelig mye kalorier i eggemelk? Jeg har hatt en sleeve operasjon, og skal da helst spise mager mat. Men jeg skal ha mye proteiner. Og i eggene er det jo proteiner. Men i smørret masse fett. Kan jeg lage eggemelk med kakao/kaffe som ikke inneholder for mange kalorier? (vet det blir litt rart her på lavkarboforumet hvor man skal ha fettet hehe).
Det med mager mat er vel litt utdatert? Det er vel ikke så stor forskjell på det og gbp?
Det med mager mat er vel litt utdatert? Det er vel ikke så stor forskjell på det og gbp?
Det finnes vel noe som heter dumping? Noen får jo ikke det i det hele tatt, mens andre ikke kan spise fet mat eller sukker.
Det finnes vel noe som heter dumping? Noen får jo ikke det i det hele tatt, mens andre ikke kan spise fet mat eller sukker.
Ja, jeg veit, jeg får dumping uten å være operert :( men det er vel ofte junk food og raske karber?
Jeg dumper ikke. Har ikke reagert på noe mat enda. Men får tydeligvis i meg for mye kalorier, og forbrenner for få. Husker eggemelk var jo utrolig godt da jeg spiste lavkarbo. Men kaloribombe er det nok.
Kan eggemelk fryses?
Har du behov for å fryse den? Eller tenkte du å lage større porsjoner, fryse ned for tining til feks frokost?
Jeg lager kun enkle porsjoner, for jeg prøvde å sette i kjøleskap, og det skilte seg hver gang, så jeg gav opp. Eggevann med stivnet fett på toppen er ikke godt eller fristende.
Jeg lager en porsjon,drikker og ferdig med den saken. Vet ikke om andre har annen erfaring.
Ja, tenkte å fryse i isbiter og bruke dem ala dette bare motsatt https://www.facebook.com/permalink.php?id=156441054394452&story_fbid=775190799186138
Jeg har ikke prøvd å fryse, men lager så jeg har 2-3 dager. Setter muggen i kjøleskapet. Skiller seg ikke hos meg. :)
Dette er ypperlig for meg som ikke er glad i frokost,men som elsker kaffe :)
Dette er ypperlig for meg som ikke er glad i frokost,men som elsker kaffe :)
Man trenger ikke like kaffe heller. Jeg hater kaffe, men jeg elsker eggemelk. ;) Lager den med litt kakaopulver og vips så har jeg kakao.
Man trenger ikke like kaffe heller. Jeg hater kaffe, men jeg elsker eggemelk. ;) Lager den med litt kakaopulver og vips så har jeg kakao.
Siterer denne jeg! Eggemelkkakao er kjempegodt :D
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.