View Full Version : Lavkarbo gulrotkake?


May-Linn
04-03-09, 14:47
Hei hei :):)

Det er jo sååå masse nam nam her inne :D Men nå tror jeg at jeg har sett igjennom alle kakeoppskriftene her inne. Hvertfall nesten :p:p..

Og jeg lurer på om noen har en lavkarbo oppskrift på Gulrotkake. For det har jeg ikke funnet her inne :p. Og det er jo bare så godt :hungry:

Om noen har lyst å dele oppskriften hvis de har? :sikle:

Carisma
04-03-09, 14:48
Nå er vel ikke gulrot lavkarbo, så det er jo en umulighet i seg selv med en sånn kake... :D

danish
04-03-09, 15:06
Nå er vel ikke gulrot lavkarbo, så det er jo en umulighet i seg selv med en sånn kake... :D

Gulrot er lov i de fleste lavkarbo-varianter, men ikke i ketolyse. Jeg ser uansett ikke hvorfor man skal følge ketolyse slavisk, når det ikke finnes noen faktabasert grunn til å ikke spise litt rotgrønnsaker.

Her er oppskrift på krydderkake. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16048) Dropp ingefær og nellik og tilsett gulrot. Du kan muligens lage glasur med Philadelphia, litt vanilje-essens og masse splenda.

May-Linn
04-03-09, 15:15
Åja, Tusen takk for svar. Det skal jeg prøve. :D. Ja nå følger ikke jeg ketolyse dietten. Men det er vel slik at gulrot blir vel søtet når den kokes? Så det er bedre å spise rå en kokt. Stemmer ikke det? Eller tar eg helt feil ?? =P

danish
04-03-09, 16:14
Åja, Tusen takk for svar. Det skal jeg prøve. :D. Ja nå følger ikke jeg ketolyse dietten. Men det er vel slik at gulrot blir vel søtet når den kokes? Så det er bedre å spise rå en kokt. Stemmer ikke det? Eller tar eg helt feil ?? =P

Den blir søtere fordi stivelsen (som ikke er søt) spaltes til glukose (som er søtt). Det er liten forskjell.

May-Linn
04-03-09, 17:05
Okei ;)

isolde
05-03-09, 14:18
Gulrot er lov i de fleste lavkarbo-varianter, men ikke i ketolyse. Jeg ser uansett ikke hvorfor man skal følge ketolyse slavisk, når det ikke finnes noen faktabasert grunn til å ikke spise litt rotgrønnsaker.

Her er oppskrift på krydderkake. (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=16048) Dropp ingefær og nellik og tilsett gulrot. Du kan muligens lage glasur med Philadelphia, litt vanilje-essens og masse splenda.
mmmmm:p:p:p:p:p

Britah
05-03-09, 19:19
Hei kaken var kjempegod, men hadde ikke splenda så jeg brukte sukrin, blir litt smuldrete men det gjorde ikke noe.:p