Oopsie bunn
3 egg stivpisk eggehvittene for seg selv
100 g smørost piskes sammen med eggeplommene
3-4 dråper vaniljeessens (kan sløyfes)
2 ss natreen
Bland sammen eggehvittene forsiktig med resten av røra..
Stekes i en rund kakeform i ca 25 min.. 170 grader
Ostemasse
200 g smørost
1 pk heistad gele (husk å ta halv mengde med vann)
3 dl pisket kremfløte
Bland sammen smørost og gele
Bland forsiktig i pisket krem..
Hell over Oopsiebunnen å sett til kjøling :sikle:
Det er 20 karber i hele kaka :heia: Du kan ha i rømme om du vil, men reduser da på osten...Jeg syns den smakte best uten rømme..
Velbekomme :)
nammmmmmm :)
kan tenke meg at smøreosten med ananas/mandarin må være knallgoe her :)
Ja, det er den sikkert:ja: Men da ville jeg tatt noe annet enn bringebærgele isåfall :lol:
Ostemassen kan selvfølgelig lages slik man liker den..
Oopsiebunnen passer perfekt til ostekaken syns jeg.. Derfor måtte jeg poste oppskriften..
Oopsie passer til bløtkakebunn også :ja: Veldig anvendelig :ja: :heia:
Jeg elsker den som fant på Oopsier :love:
min dessert ikvell var også ostekake- iallefall noe i den duren
Lager bare ostefyllet og har i dessertskåler med rørte jordbær over :D herlig!
jeg liker best ostekake med sitronsmak og siden jeg ikke har funnet sitrongele uten sukker brukte jeg "jada light" saft pulver og gelantin istedet:
3dl fløte
1/2 ts økologisk vaniljepulver (funker like bra med vaniljestang)
200 g naturell ost
3 dl rømme
6 plater gelantin
1 1/2-2 dl varmt vann
2 ts sitronsaft pulver
ev. litt søtnigsmiddel
pisk fløten, varm vannet og ha i saftpulver og gelantin. avkjøles. bland rømme og ost og ha i fløten. ha så i saften. ha i porsjonsskåler og server med rørte jordbær :rolleyes: yummy
tusen takk begge to! skal hjem og prøve en av dem i morra!!
min dessert ikvell var også ostekake- iallefall noe i den duren
Lager bare ostefyllet og har i dessertskåler med rørte jordbær over :D herlig!
jeg liker best ostekake med sitronsmak og siden jeg ikke har funnet sitrongele uten sukker brukte jeg "jada light" saft pulver og gelantin istedet:
3dl fløte
1/2 ts økologisk vaniljepulver (funker like bra med vaniljestang)
200 g naturell ost
3 dl rømme
6 plater gelantin
1 1/2-2 dl varmt vann
2 ts sitronsaft pulver
ev. litt søtnigsmiddel
pisk fløten, varm vannet og ha i saftpulver og gelantin. avkjøles. bland rømme og ost og ha i fløten. ha så i saften. ha i porsjonsskåler og server med rørte jordbær :rolleyes: yummy
Det hørtes fantastisk godt ut:sikle:
Denne skal jeg belønne meg selv med når jeg kommer fra jobb :sikle:
Tenker jeg lager denne idag! :ja:
Kan man bruke sukrin eller sukrinmelis i stedet for natreen her? Eller flytende natreen? Er myyyye karber i natren.
Kan man bruke sukrin eller sukrinmelis i stedet for natreen her? Eller flytende natreen? Er myyyye karber i natren.
Jaaa, det kan man:) Jeg har gått over til sukrin selv;) og så bruker jeg vaniljepulver fra helsekostbutikken :)