View Full Version : Müsli
Denne oppskriften er perfekt for å bruke som müsli i yoghurten, til iskrem eller bare som snacks.
1 dl blandede, hakka nøtter (te de du liker best)
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
10 dråper vaniljeessens
1/2 dl kaldpresset olje
1 dl vann
1 ts salt
Bland sammen og hell på et bakepapir. Stekes på 225 grader i ca 10 min, eller til blandingen blir gylden brun. Hakk opp og oppbevar i lufttett boks.
Kjempegodt!!
*løper på kjøkkenet og prøver*
Denne oppskriften er perfekt for å bruke som müsli i yoghurten, til iskrem eller bare som snacks.
Yoghurt?? Kan vi spise det på ketolyse? FORTELL! Har du funnet noen som har lavt Kh innhold? :_oy:
Denne blandingen så herlig ut :D Må prøves!
Aphrodithe
16-03-09, 10:37
Feks Yoplait Dobbel 0 % kan brukes :) noen snakker om Tyrkisk yoghurt også, men den har jeg ikke prøvd :)
Jeg bruker tyrkisk yoghurt.
God morgen:):)
Strålende fornøyd med denne blandingen, brukte den sammen med 100 g tyrkisk youghurt til frokost i dag (youghurten kjøpte jeg på Obs). Jeg smaksatte med en ts Natreen, og det gjorde susen etter min mening.
ADVARSEL: Ikke smak på blandingen før den er avkjølt, det er jæ.... varmt og jeg har brannsår i munnen i dag:o
b-sofieh@online.no
23-03-09, 01:53
Hvordan lager jeg min "side",- med mål-greie mm
Hvordan lager jeg min "side",- med mål-greie mm
Du kan gå inn på www.tickerfactory.com (http://www.tickerfactory.com) og lage en der :D
Polarlyset
23-03-09, 13:14
Denne oppskriften er perfekt for å bruke som müsli i yoghurten, til iskrem eller bare som snacks.
1 dl blandede, hakka nøtter (te de du liker best)
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
10 dråper vaniljeessens
1/2 kaldpresset olje
1 dl vann
1 ts salt
Bland sammen og hell på et bakepapir. Stekes på 225 grader i ca 10 min, eller til blandingen blir gylden brun. Hakk opp og oppbevar i lufttett boks.
Kjempegodt!!
Mmm....dette så godt ut! Noen som har regnet ut karboinnholdet i denne blandingen?
Det står 1/2 kaldpresset olje, er det 1/2 dl det skal være??
Mmm....dette så godt ut! Noen som har regnet ut karboinnholdet i denne blandingen?
Det står 1/2 kaldpresset olje, er det 1/2 dl det skal være??
Ja, guri. Skal selvsagt stå dl der. :rolleyes:
I dag har jeg laga kjeks av denne oppskriften. Brukte bare litt JBK-mel i røra og forma runde kjeks på bakepairet. Stekte til de begynte og bli småsvidd i kantene.
UTROLIG GODT!!
Polarlyset
26-03-09, 08:03
Jippi!!
Endelig har jeg funnet frokosten min ! :spisesnak
Jeg lagde blandingen din igår, kjøpte tyrkisk youghurt, og i morges hadde jeg den beste frokosten jeg har hatt på ketolysekuren :w00t:
Det er nettop frokostene som har vært det værste for meg hittil. Jeg er vant til en lett og god frokost, og synes det er ganske pyton og skulle spise egg, bacon, middagsrester, avocado, rømme, cottage cheese osv kl 6 om morgenen.
Jeg regnet ut karboinnholdet i denne blandingen til å være ca 12 totalt (jeg brukte paranøtter, mandler og pistasjnøtter). Blandingen ble ca 400 g.
Pr 100 g er det da ca 3 karber, og pr spiseskje (ca 10 g) er det 0,3.
Så med 75 g tyrkisk youghurt og 2 ss musli fikk jeg i meg ca 3,2 karber i denne herlige frokosten!
Tusen takk, Bee:klem:
Noen som kan prøve forklare hva tyrkisk yoghurt smaker?:p
Mer rømme en youghurt!
Norsk youghurt smaker gjær...det gjør ikke Tyrkisk og gresk
Nyyydelig! :love:
Så bra at dere liker den. :D
Da må dere bare prøve som kjeks/knekkebrød også. Nam nam!
Det er forøvrig ikke "min" oppskrift.
Har henta den fra Airams og Annika Dahlqvists kokebok. :D Mye snadder i den gitt.
Bortsett fra fleskepannekaka. :p
Hvor får man kjøpt Johannesbrødkjernemel? :confused:
Er det meningen at den skal bli oljete? Min ble det... Veldig godt da! Jeg slengte oppi 1dl gresskarkjerner i tillegg;)
Denne skal jeg prøve å lage i dag! Jeg er helt forelsket i tyrkisk yoghurt om dagen, så müsli til å ha i den er genialt :)
Er dette en typisk salt müsli, eller er den mer søtaktig? Tror dere den hadde blitt god med hakket mørk sjokolade og kokosmasse i? Og kanskje man kan bruke kremfløte som tilbehør i stedet for yoghurt?
Tusen takk Bee for at du deler, denne må jeg prøve :ja:
Er dette en typisk salt müsli, eller er den mer søtaktig? Tror dere den hadde blitt god med hakket mørk sjokolade og kokosmasse i? Og kanskje man kan bruke kremfløte som tilbehør i stedet for yoghurt?
Du kan sikker bruke fløte i. Men hvorfor ikke bruke kokosmelk? Siden du allerede har noe kokos i den :) Og noen bringebær :ja:
Du kan sikker bruke fløte i. Men hvorfor ikke bruke kokosmelk? Siden du allerede har noe kokos i den :) Og noen bringebær :ja:
Kokosmelk, ja, hvorfor ikke! :) Det er sikkert kjempegodt! Og det inneholder vel en del fett det også?
( Hihi, man blir jo sulten av bare å lese i dette oppskriftforumet! :hungry: )
Namnam, laget denn i går og sden ble skikkelig god! Jeg hadde i gresskarkjerner i tillegg, og spiste den med tyrkisk yoghurt. Tror jeg skal prøve med denne + litt soyaflak med yoghurt eller kefir på til frokost, det tror jeg blir både godt og mettende!
Jeg lagde en variant i går av 2 dl nøtter (valnøtter og mandler), 1 dl sesamfrø, 1 dl solsikkefrø, samt vaniljeessens, olje, vann, noen biter 86 % sjokolade, litt Splenda og bakekakao, og en stooor dose kokosmasse. Spises med jordbær, små biter av 85 % sjokolade og kremfløte.
Utsøkt! :)
Tyrkisk youghurt? Hvor finnes det?
Feks Yoplait Dobbel 0 % kan brukes :) noen snakker om Tyrkisk yoghurt også, men den har jeg ikke prøvd :)
Menne...blir ikke det mye kh?
http://www.fjordland.no/fjordland/page?id=13&key=2560
Yoplait er ok på lindberg, ikke på ketolyse.
Tyrkisk får du i innvandrerbutikker, eller på velassorterte dagligvare butikker. Har sett det på Meny, Ica, ultra og til og med Spar.
Jeg laget dobbel porsjon med denne müslien i kveld, men den blir ikke sprø... Hva gjør jeg feil? :(
Jeg stekte dobbel porsjon med en gang, men det gikk ikke så bra... så jeg delte den opp og stekte to separate "ladninger"... Fremdeles ganske mykt!
Hjelp... Anyone?? Skal den avkjøles på stekeplata eller på rist?? :confused:
Jeg ville prøvd og steke det lenger om det ikke blir sprøtt.
Skal prøve det!
Takk for svar :)
Jeg stekte nesten dobbelt så lenge, og den ble kjempesprø.
Jeg mauler müslien som snacks jeg....
Jeg glemte den ene ladningen ut, og den ble kraftig svidd... Brannalarmen gikk og stekebrettet står ute i hagen :o
Menmen, tror den ene blir bra!
Jeg har forsøkt en ny "vri" på denne müslien:
1 dl hakkede valnøtter
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl vann
0,5 dl kaldpresset olje
ca 20 dråper vaniljeessens
ca 2 ss sukrin
Jeg synes ikke denne var så god når den var salt, så jeg laget den søt :D
Kjempegod!!
Denne oppskriften er perfekt for å bruke som müsli i yoghurten, til iskrem eller bare som snacks.
1 dl blandede, hakka nøtter (te de du liker best)
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
10 dråper vaniljeessens
1/2 dl kaldpresset olje
1 dl vann
1 ts salt
Bland sammen og hell på et bakepapir. Stekes på 225 grader i ca 10 min, eller til blandingen blir gylden brun. Hakk opp og oppbevar i lufttett boks.
Kjempegodt!!
skal lage denne nå :) høres veldig god ut
er det sukker i vaniljeessens ? kom plutselig til å tenke på det. Jeg googlet,men sto ikke noe om det, så da satser jeg på at det ikke er det. Har helt dilla på denne muslien, bruker den mye til lunsj :D
tilsett litt kanel og litt kokos så blir det smashing :D
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.