View Full Version : Müsli


Bee
14-03-09, 23:49
Denne oppskriften er perfekt for å bruke som müsli i yoghurten, til iskrem eller bare som snacks.

1 dl blandede, hakka nøtter (te de du liker best)
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
10 dråper vaniljeessens
1/2 dl kaldpresset olje
1 dl vann
1 ts salt


Bland sammen og hell på et bakepapir. Stekes på 225 grader i ca 10 min, eller til blandingen blir gylden brun. Hakk opp og oppbevar i lufttett boks.

Kjempegodt!!

luringen
15-03-09, 12:21
*løper på kjøkkenet og prøver*

Fishi2009
16-03-09, 08:59
Denne oppskriften er perfekt for å bruke som müsli i yoghurten, til iskrem eller bare som snacks.

Yoghurt?? Kan vi spise det på ketolyse? FORTELL! Har du funnet noen som har lavt Kh innhold? :_oy:

Denne blandingen så herlig ut :D Må prøves!

Aphrodithe
16-03-09, 10:37
Feks Yoplait Dobbel 0 % kan brukes :) noen snakker om Tyrkisk yoghurt også, men den har jeg ikke prøvd :)

Bee
16-03-09, 15:05
Jeg bruker tyrkisk yoghurt.

msb
17-03-09, 08:30
God morgen:):)
Strålende fornøyd med denne blandingen, brukte den sammen med 100 g tyrkisk youghurt til frokost i dag (youghurten kjøpte jeg på Obs). Jeg smaksatte med en ts Natreen, og det gjorde susen etter min mening.

ADVARSEL: Ikke smak på blandingen før den er avkjølt, det er jæ.... varmt og jeg har brannsår i munnen i dag:o

b-sofieh@online.no
23-03-09, 01:53
Hvordan lager jeg min "side",- med mål-greie mm

Fishi2009
23-03-09, 10:02
Hvordan lager jeg min "side",- med mål-greie mm

Du kan gå inn på www.tickerfactory.com (http://www.tickerfactory.com) og lage en der :D

Polarlyset
23-03-09, 13:14
Denne oppskriften er perfekt for å bruke som müsli i yoghurten, til iskrem eller bare som snacks.

1 dl blandede, hakka nøtter (te de du liker best)
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
10 dråper vaniljeessens
1/2 kaldpresset olje
1 dl vann
1 ts salt


Bland sammen og hell på et bakepapir. Stekes på 225 grader i ca 10 min, eller til blandingen blir gylden brun. Hakk opp og oppbevar i lufttett boks.

Kjempegodt!!

Mmm....dette så godt ut! Noen som har regnet ut karboinnholdet i denne blandingen?

Det står 1/2 kaldpresset olje, er det 1/2 dl det skal være??

Bee
23-03-09, 14:52
Mmm....dette så godt ut! Noen som har regnet ut karboinnholdet i denne blandingen?

Det står 1/2 kaldpresset olje, er det 1/2 dl det skal være??


Ja, guri. Skal selvsagt stå dl der. :rolleyes:

Bee
24-03-09, 14:28
I dag har jeg laga kjeks av denne oppskriften. Brukte bare litt JBK-mel i røra og forma runde kjeks på bakepairet. Stekte til de begynte og bli småsvidd i kantene.

UTROLIG GODT!!

Polarlyset
26-03-09, 08:03
Jippi!!
Endelig har jeg funnet frokosten min ! :spisesnak

Jeg lagde blandingen din igår, kjøpte tyrkisk youghurt, og i morges hadde jeg den beste frokosten jeg har hatt på ketolysekuren :w00t:

Det er nettop frokostene som har vært det værste for meg hittil. Jeg er vant til en lett og god frokost, og synes det er ganske pyton og skulle spise egg, bacon, middagsrester, avocado, rømme, cottage cheese osv kl 6 om morgenen.

Jeg regnet ut karboinnholdet i denne blandingen til å være ca 12 totalt (jeg brukte paranøtter, mandler og pistasjnøtter). Blandingen ble ca 400 g.
Pr 100 g er det da ca 3 karber, og pr spiseskje (ca 10 g) er det 0,3.

Så med 75 g tyrkisk youghurt og 2 ss musli fikk jeg i meg ca 3,2 karber i denne herlige frokosten!

Tusen takk, Bee:klem:

alvepiken
26-03-09, 09:14
Noen som kan prøve forklare hva tyrkisk yoghurt smaker?:p

Nannah
26-03-09, 11:32
Mer rømme en youghurt!
Norsk youghurt smaker gjær...det gjør ikke Tyrkisk og gresk
Nyyydelig! :love:

Bee
26-03-09, 11:55
Så bra at dere liker den. :D

Da må dere bare prøve som kjeks/knekkebrød også. Nam nam!

Bee
26-03-09, 11:56
Det er forøvrig ikke "min" oppskrift.
Har henta den fra Airams og Annika Dahlqvists kokebok. :D Mye snadder i den gitt.
Bortsett fra fleskepannekaka. :p

Emily
03-07-09, 13:27
Hvor får man kjøpt Johannesbrødkjernemel? :confused:

Imse
03-07-09, 23:29
Er det meningen at den skal bli oljete? Min ble det... Veldig godt da! Jeg slengte oppi 1dl gresskarkjerner i tillegg;)

Zhadra
04-07-09, 09:56
Denne skal jeg prøve å lage i dag! Jeg er helt forelsket i tyrkisk yoghurt om dagen, så müsli til å ha i den er genialt :)

Iselilja
04-07-09, 10:14
Er dette en typisk salt müsli, eller er den mer søtaktig? Tror dere den hadde blitt god med hakket mørk sjokolade og kokosmasse i? Og kanskje man kan bruke kremfløte som tilbehør i stedet for yoghurt?

Luna*
04-07-09, 13:12
Tusen takk Bee for at du deler, denne må jeg prøve :ja:

Carisma
05-07-09, 00:49
Er dette en typisk salt müsli, eller er den mer søtaktig? Tror dere den hadde blitt god med hakket mørk sjokolade og kokosmasse i? Og kanskje man kan bruke kremfløte som tilbehør i stedet for yoghurt?
Du kan sikker bruke fløte i. Men hvorfor ikke bruke kokosmelk? Siden du allerede har noe kokos i den :) Og noen bringebær :ja:

Iselilja
05-07-09, 11:55
Du kan sikker bruke fløte i. Men hvorfor ikke bruke kokosmelk? Siden du allerede har noe kokos i den :) Og noen bringebær :ja:

Kokosmelk, ja, hvorfor ikke! :) Det er sikkert kjempegodt! Og det inneholder vel en del fett det også?

( Hihi, man blir jo sulten av bare å lese i dette oppskriftforumet! :hungry: )

Zhadra
05-07-09, 12:10
Namnam, laget denn i går og sden ble skikkelig god! Jeg hadde i gresskarkjerner i tillegg, og spiste den med tyrkisk yoghurt. Tror jeg skal prøve med denne + litt soyaflak med yoghurt eller kefir på til frokost, det tror jeg blir både godt og mettende!

Iselilja
07-07-09, 12:54
Jeg lagde en variant i går av 2 dl nøtter (valnøtter og mandler), 1 dl sesamfrø, 1 dl solsikkefrø, samt vaniljeessens, olje, vann, noen biter 86 % sjokolade, litt Splenda og bakekakao, og en stooor dose kokosmasse. Spises med jordbær, små biter av 85 % sjokolade og kremfløte.

Utsøkt! :)

Janis
19-07-09, 15:32
Tyrkisk youghurt? Hvor finnes det?

Janis
19-07-09, 15:34
Feks Yoplait Dobbel 0 % kan brukes :) noen snakker om Tyrkisk yoghurt også, men den har jeg ikke prøvd :)


Menne...blir ikke det mye kh?

http://www.fjordland.no/fjordland/page?id=13&key=2560

Carisma
19-07-09, 20:59
Yoplait er ok på lindberg, ikke på ketolyse.
Tyrkisk får du i innvandrerbutikker, eller på velassorterte dagligvare butikker. Har sett det på Meny, Ica, ultra og til og med Spar.

Fishi2009
21-07-09, 22:09
Jeg laget dobbel porsjon med denne müslien i kveld, men den blir ikke sprø... Hva gjør jeg feil? :(

Jeg stekte dobbel porsjon med en gang, men det gikk ikke så bra... så jeg delte den opp og stekte to separate "ladninger"... Fremdeles ganske mykt!

Hjelp... Anyone?? Skal den avkjøles på stekeplata eller på rist?? :confused:

Bee
21-07-09, 22:25
Jeg ville prøvd og steke det lenger om det ikke blir sprøtt.

Fishi2009
21-07-09, 22:44
Skal prøve det!

Takk for svar :)

Imse
21-07-09, 23:16
Jeg stekte nesten dobbelt så lenge, og den ble kjempesprø.

Jeg mauler müslien som snacks jeg....

Fishi2009
21-07-09, 23:36
Jeg glemte den ene ladningen ut, og den ble kraftig svidd... Brannalarmen gikk og stekebrettet står ute i hagen :o

Menmen, tror den ene blir bra!

Fishi2009
05-08-09, 16:54
Jeg har forsøkt en ny "vri" på denne müslien:

1 dl hakkede valnøtter
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
1 dl vann
0,5 dl kaldpresset olje
ca 20 dråper vaniljeessens
ca 2 ss sukrin

Jeg synes ikke denne var så god når den var salt, så jeg laget den søt :D

Kjempegod!!

TrineG
14-03-11, 14:55
Denne oppskriften er perfekt for å bruke som müsli i yoghurten, til iskrem eller bare som snacks.

1 dl blandede, hakka nøtter (te de du liker best)
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
1 dl solsikkekjerner
10 dråper vaniljeessens
1/2 dl kaldpresset olje
1 dl vann
1 ts salt


Bland sammen og hell på et bakepapir. Stekes på 225 grader i ca 10 min, eller til blandingen blir gylden brun. Hakk opp og oppbevar i lufttett boks.

Kjempegodt!!

skal lage denne nå :) høres veldig god ut

TrineG
23-03-11, 10:12
er det sukker i vaniljeessens ? kom plutselig til å tenke på det. Jeg googlet,men sto ikke noe om det, så da satser jeg på at det ikke er det. Har helt dilla på denne muslien, bruker den mye til lunsj :D

Livepive
04-05-11, 18:33
tilsett litt kanel og litt kokos så blir det smashing :D