Jeg er veldig glad i ostekake... :p Og savner å lage det! Har prøvd med ristet havre som bunn, og det er supergodt! Men det kan ikke brukes på ketolyse... :( Så jeg lurer på om noen av dere har noen forslag til bunn??? :confused: Og jeg har nøtteallergi, så mandler og sånt er ikke aktuelt...
Leste i en tråd at det går an å lage uten bunn :p
Har ikke testet denne, heller ikke regnet karber - og vet ikke om du tåler kokos :D
Men tok vare på den fordi den så spennende ut - og kanskje den fungerer for deg ?
Har hentet den på et australsk lavkarboforum - men vet ikke hvem jeg skal gi "æren" :o
1/4 cup = 0,6 dl kokosolje, smør eller klarnet smør
2 cups = 4,8 dl kokosmasse (aner ikke hvor mye det veier... 100g gir 6,4g kh)
blandes og presses ned i smurt form
(325F) burde bli ca 163C - stekes i 25-30min til lys brun :)
Avkjøles i formen.
Hehe... men hvis jeg lager den uten bunn blir det jo bare mousse! Og det er greit nok det... men jeg vil ha bunnen også! :D
Genialt! Den skal jeg prøve! Tåler kokos ja! :D TUSEN TAKK!!
Eller denne: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=24733
har du lyst å skrive ned oppskriften der du bruker ristet havre som bunn?? Hadde vært kjekt å prøve :)
Trenger du hele ostekaka? Eller bare bunnen?!:D
jeg har laget med oopsirolls oppskriften med STORT HELL :)
Mener jeg har lest et sted her om noen som brukte mandler i bunnen. Men finner det ikke akkurat nå!
Det var kjære Gerd det veit du!! Hunn er så go på oppskrifter!
Bunn:
250g. grovhakka mandler
100-150g. romtemperert smør
- Blandes godt og legges i en papirkledd rund form
Fyll:
1 boks seterrømme
1 pk kremfløte (1/3 l)
1 pakke Heistad bringebærgele (1/2 mengde vann)
1 pk Tine kremost, naturell
- Lag geleen og la den stå og avkjøle
- Rør sammen kremost og rømme til den blir klump-fri
- Visp kremen.
Bland så alt sammen, rør forsiktig. Tømmes over bunn. La stå kaldt natta over.
Kaka totalt inneholder ca 35 karber. Og den er mektig!!!
Hva hvis du bruker sånne soyaproteinflak??? De ligner på havregryn! Og smaker omtrent som det! Men jeg har ikke prøvd dem under stekings....
Det var kjære Gerd det veit du!! Hunn er så go på oppskrifter!
Bunn:
250g. grovhakka mandler
100-150g. romtemperert smør
- Blandes godt og legges i en papirkledd rund form
Jeg har brukt denne bunnen men har blandet inn litt andre nøtter. Sist brukte jeg 150 g mandler, 100 g hasselnøtter og 50 g valnøtter. Kjempegodt!
Jammen, hun kunne jo ikke ha mandler eller nøtter av noe slag. Uansett, jeg venter på variasjonen med havre- hele opskriften for den sags skyld. Har en med melis i som er eneste "problemet", men kanskje byte det ut med sukrine, men bunn må jeg jo ha, ellers blir det jo bare formasje, og det er jo godt, men vil ha den harde bunnen med.
Sjekk to innlegg opp da! Jeg tipsa om proteinflak som ligna på havregryn... :o