Jeg har nettop lest GI-NOLL boken, og der funet følgende:
Kokospannekaker:
5 eggehviter
1dl kokosflinger
smør
En halv pannekake gir:
500 kcal
2,6g karbo
Og et ration på 3-4(???)
Men jeg trodde at egge-hvite inneholder masse karbo?
Jeg får ikke dette til å stemme.
Kan noen hjelpe meg med å regne?
Eggehvite har veldig lite karbo, men jeg vet ikke hvordan det er med "kokosflinger".
Kokosmasse har per 100g - 6,4 g karbohydrater og 65,7 g fett
Men vet ikke hva en dl veier jeg, selv om det ikke er veldig tungt :)
Legger bare ved en annen oppskrift på kokospannekaker (http://forum.lavkarbo.no/showpost.php?p=669225&postcount=1) også, med både fløte, smør og hele egg. Ser godt ut :p
ett egg inneholder jo nesten ikke karber, så hvordan skulle eggehviter gjøre det?
Har veiet 6 eggehviter, og de veier 200g.
I følge "Matvaretabellen", inneholder de da:
20g protein, 2,4 karbohydrater og ikkenoe fett!
1dl kokosflingor veier 40g, og inneholder:
2,4 g protein, 4,4g karbo og 26,4g fett.
Marengene inneholder totalt:
26,4g fett : (22,4 g protein+ 6,8 g karbo)= 0.9 ratio
Eller: 26,4g fett: 6,8g karbo=3,6 ratio.
Jeg lager de i 12 muffinsformer, og hver inneholder da:
2,2g fett
0,6g karbo
Ratioet er da 3,6.
Er dette riktig regnestykke?
Eller skal jeg regne fett: (protein+karbohydrater)?
Jeg er forvirret...