View Full Version : Knallgode knekkebrød!
Nemiiknekkebrød:D
Supergode, sprø knekkebrød - noe å putte under brødskiva som ikke smaker omelett. Dessuten utrolig raske å lage:D
Ingredienser
4 egg
3 ss rømme
1/2 dl hakkede/malte nøtter (ex. valnøtter)
1/2 dl olje (evt smør)
1 dl linfrø
1 ts bakepulver
1/2 salt
1 ss fiberhusk
1 ts jbk
Evt. krydder
- tacoknekkebrød: 2-3 ss tacokrydder (hjemmesnekret selvfølgelig)
- pizzaknekkebrød: Pizzakrydder + hvitløk
Alt puttes i en bolle og røres godt sammen.
Hell røra over på en papirkledd stekeplate.
Stekes på 200 grader, midt i ovnen i 15-20 minutter.
Knekkebrødet er nå mykt, og om man vil kan man bruke de som lapper.
Hvis du skjærer de opp i passe biter, legger de over på ei rist og tørker de i ovnen (75-100 grader med døra på gløtt) noen timer blir de sprø og utrolig gode! Og smaker faktisk knekkebrød!
Går som sagt an å lage lapper også, og med krydder i (tacokrydder, pizzakrydder) blir de mer som smørbrødkjeks (geniale ost-og-kjeks kjeks).
uuh :) mange karber i disse da? :)
Nope, 3,7 karbo i hele røra, når jeg bruker olje og valnøtter:D
(Uten å regne med fiberhusk og jbk - men der er det vel ikke noe karbo??)
:heia: stilig! Må prøves i påsken :ja:
Hvor får man kjøpt fiberhusk?
Stiller samme spørsmål, og hva er det for noe? Kan det erstattes med kruskakli?
Hvor får man kjøpt fiberhusk?
Du får kjøpt fiberhusk på helsekost :)
Googla fiberhusk, det kan IKKE erstattes kruskakli. Det er et bindemiddel...
Aldriellernå
08-04-09, 14:57
FiberHusk er malte psylliumfrøskall (også kalt loppefrø). Kjøpes på helsekost og også velassorterte dagligvarebutikker, som f.eks Meny. FiberHusk har 0 karber, men 85g fiber!!!
FiberHusk er malte psylliumfrøskall (også kalt loppefrø). Kjøpes på helsekost og også velassorterte dagligvarebutikker, som f.eks Meny. FiberHusk har 0 karber, men 85g fiber!!!
Stemmer det:)
Burde ikke være noe problem å få tak i det:)
Kan forresten også steikes i panne som lapper/tortillas, blir utrolig godt. Eller brukes som pizzabunn om man steiker i ovnen uten å tørke.
Aldriellernå
11-04-09, 19:55
Takk for oppskrift (glemte å skrive det sist :o), skal se om jeg ikke får prøvd disse i morgen. Høres veldig gode ut :)
knekkebrødene står i ovnen nå...kan nesten ikke vente:D lukter fantastisk godt!!
Disse knekkebrøda var kjempegode! Putta i litt ekstra bakemiks, sesamfrø og kruskakli. Første ladninga var borte på et blunk. Bakte dobbel deig i går:D
Aldriellernå
14-04-09, 18:33
Jeg har også lagd dem. De ble skikkelig gode og tipp-topp knekkebrød! :D
Ojjj, det hørtes utrolig godt ut!
Jeg ser for meg å strø litt grovkornet havsalt og litt hvitløk på dem, å bruke de til ost og kjeks:sikle:
Hvor lang tid tørker du dem i ovnen? Lurte på å bake noen idag:ja:
Aldriellernå
16-04-09, 08:29
Jeg skal lage en ny runde med disse i dag :p. Jeg gjorde som Nemii sa og "tørket" dem 2 timer i ovnen på 75 grader med døra på gløtt. Ble veldig bra. Fant ut at det er lurt å oppbevare dem pakket inn i matpapir - ikke plast, da blir de myke.
Mmmm sikkert veldig godt med hvitløk og litt havsalt.:hungry:
Nam nam! Mine er nystekte, og jeg har nettopp satt dem til å tørke, men de var supergode før de tørket i hvertfall. Skal helt klart lages igjen. Jeg laget dem med mandler og sesamfrø i steden for valnøtter fordi det var det jeg hadde hjemme, og det ble veldig godt. Gleder meg til å teste de tørkede variantene!
Så moro at andre også liker oppskrifta mi:)
Jeg pleier bare å tørke det litt ettersom det passer, og sjekker at de er sprø nok. Om jeg baker dem på kvelden lar jeg dem stå over natten, ellers tror jeg de står ca. 2-3 timer.
Sikkert flere gode varianter med havsalt og slikt på, må jeg prøve:)
Prøve å også å steke dem som lapper, funka supert å putte pølse i. Klar for sommer og grillsesong:D
Hva er jbk?
Johannesbrødkjernemel (kjøpes på helsekost)
Brukes oftest som fortykningsmiddel
Aldriellernå
22-04-09, 21:14
Da jeg lagde en ny porsjon i forgårs (snart tomt :rolleyes:), så rev jeg parmesan (mye) over hele knekkebrødrøra. Det ble helt utrolig godt, og kan anbefales.:sikle:
Jeg laget disse med macademianøtter (rå og usaltede) i går, det ble snadder!
Krøllerellerei
30-08-09, 21:49
Tusen takk for oppskrift, disse skal prøves!
Har akkurat prøvesmakt lappeversjonen av disse (resten står nå og tørker i ovnen,) og de var gode:D Skal prøve meg fram med ost og krydder senere:)
Hei - disse ser så knallgode ut, men jeg lurer på hva jbk er. Er helt ny her, jeg:o. Hilsen Jongfrid
JBKM er et fortykningsmiddel og fås kjøpt i helsekost- butikker.
Husker ikke akkurat pris, 68kr eller noe, for et lite glass, men man bruker sjelden mer en 1-2 ts av gangen, så den er drøy.
Du kan lese litt her
http://kinsarvik.no/VarevisningDetalj.aspx?varekode=4006040174288&hkat=2&kat=62&grp=6
Det er denne du får kjøpt på helsekosten.
Lønner seg å lese hele tråden! Du finner svaret der også!;)
Prøvde desse. Dei smakte utrolig godt, men min vart ikkje sprø men nesten litt mjuke.
E tørka dei som e skulle i 2 timer på 75 grader.
Brukte smør istaden for olje, men det skulle vel ikkje ha noko å si?
Nokon som veit kva e gjorde gale?
Prøvde desse. Dei smakte utrolig godt, men min vart ikkje sprø men nesten litt mjuke.
E tørka dei som e skulle i 2 timer på 75 grader.
Brukte smør istaden for olje, men det skulle vel ikkje ha noko å si?
Nokon som veit kva e gjorde gale?
Tørk de litt til, de blir sprø etterhvert.
Jeg liker ikke sure/syrlige melkeprodukter(f.eks. rømme):o og lurer derfor på om smaken på knekkebrødene blir syrlig? I tilfelle de blir det, kan man da erstatte rømmen med noe?
Nei, smaken blir ikke syrlig, de smaker som knekkebrød:)
Hellokitty0210
14-09-11, 17:44
jeg kom aldri så langt som å tørke den, datteren min på nesten 2 år har snart spist opp et halvt brett :O hehe! og hun er heeeelt i ekstase her, får aldri nok. Har aldri sett henne spise så mye bakeverk før.
Jeg står her og spiser også:D
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.