View Full Version : Marsipan med splenda?


Imse
06-04-09, 12:17
Noen som har laget det?

Jeg skal lage marsipan i dag og jeg har splenda. Blir det OK eller burde jeg ha et annet søtningsmiddel?

meksiko
06-04-09, 16:00
jeg mener du kan bruke det,men pass på mengden.Kan fort bli veldig søtt.
Masse lykke til.;) god påske.

Imse
06-04-09, 16:41
Jeg fant en oppskrift her inne etter en del leting.. Og brukte mindre splenda enn oppskrifta sa, hadde i litt romessens og laget den beste marsipanen jeg har smakt..
Nå må jeg bare passe på at jeg ikke spiser mere enn jeg kan..

Zhadra
06-04-09, 21:16
Den oppskrifta skal jeg og prøve, så blir ikke savnet etter påskemarsipanen stå stort ;)

Labomba
06-04-09, 22:32
Åh det høres så godt ut.
Hvor møe karber pr. bit tru? :p

Imse
06-04-09, 22:33
Åh det høres så godt ut.
Hvor møe karber pr. bit tru? :p
Jeg laget av 200g mandler, 15 g splenda og en eggehvite. Fikk 24 kuler som jeg dyppet i 86% sjokolade. Fikk da en karbo pr bit.

Mona S
07-04-09, 13:12
Jeg vil også lage påskemarsipan! Lurer på om man kan bytte ut litt av mandlene med paranøtter? Da får man jo litt mindre karbo...og kan spise litt mer:)

sirimor
07-04-09, 13:26
Jeg vil også lage påskemarsipan! Lurer på om man kan bytte ut litt av mandlene med paranøtter? Da får man jo litt mindre karbo...og kan spise litt mer:)
He-he...akkurat det samme tenkte jeg. Det burde vel gå greit. Jeg skal hvertfall prøve;)

Eilan
09-04-09, 19:18
Kan du legge oppskriften ut her? :)

Imse
09-04-09, 20:52
Tror det var ca 500g mandler, 50 g splenda( holder nok med halvparten) og 1-2 eggehviter. Av erfaring tror jeg man må ha minst to hviter...

Marsipanen blir best om man maler mandlene to ganger og blander i maskin, jeg maler en gang, også kjører mandler og søtning i food prosessor med kniv også har i hvitene.