View Full Version : Kålruletter


lokkebiff
14-04-09, 18:55
Du trenger:
8-10 kålblader av kinakål eller hodekål
1/2 kilo kjøttdeig
1 egg
1 dl fløte
1-2 ts johannesbrødkjernemel
Salt og krydder etter ønske (jeg bruker mye løkpulver)


Så her gjør du:
* Kok kålbladene myke i lettsaltet vann (1 minutt for kinakålblader, 4-5 min. for hodekål)
* Skyll de i kaldt vann og la de renne av.
* Lag farse ved å blande kjøttdeig, fløte, egg, jbkm og krydder.
* Legg en skje farse i kålbladet, rull sammen (evt. knyt en tråd rundt)
* Legg kålrulettene på rist i kasserollen og damp i ca. 20 min.
* Nyyyt (med en hvit saus, smeltet smør eller bare plain!!!) :sikle:


http://interaktiv.vg.no/matogdrikke/bilder/468.jpg
(lånt bilde fra nettet...)

froken
14-04-09, 21:26
Mmm.. dette hørtes godt ut:sikle:

Imse
14-04-09, 21:51
Hm, høres godt ut! Noen som har testet med kinakål?

lokkebiff
14-04-09, 21:54
Hm, høres godt ut! Noen som har testet med kinakål?

Jeg har prøvd begge variantene :ja:

Kinakålen ble litt dvask, men var lettere å jobbe med enn kålhodet.

Så har du dårlig tid (eller tålmodighet :D) da er kinakålen det beste valget :ja:

ixi
15-04-09, 00:43
Oi, det hørtes godt ut. Legger den til som bokmerke. :stortsmil

LineJM
18-04-09, 01:06
klipper og limer til Word :rolleyes:

luringen
18-04-09, 11:10
åååh...gammel favoritt!

lokkebiff
18-04-09, 11:11
åååh...gammel favoritt!

:ja: men perfekt for oss lavkarbere ;)