lokkebiff
14-04-09, 18:55
Du trenger:
8-10 kålblader av kinakål eller hodekål
1/2 kilo kjøttdeig
1 egg
1 dl fløte
1-2 ts johannesbrødkjernemel
Salt og krydder etter ønske (jeg bruker mye løkpulver)
Så her gjør du:
* Kok kålbladene myke i lettsaltet vann (1 minutt for kinakålblader, 4-5 min. for hodekål)
* Skyll de i kaldt vann og la de renne av.
* Lag farse ved å blande kjøttdeig, fløte, egg, jbkm og krydder.
* Legg en skje farse i kålbladet, rull sammen (evt. knyt en tråd rundt)
* Legg kålrulettene på rist i kasserollen og damp i ca. 20 min.
* Nyyyt (med en hvit saus, smeltet smør eller bare plain!!!) :sikle:
http://interaktiv.vg.no/matogdrikke/bilder/468.jpg
(lånt bilde fra nettet...)
8-10 kålblader av kinakål eller hodekål
1/2 kilo kjøttdeig
1 egg
1 dl fløte
1-2 ts johannesbrødkjernemel
Salt og krydder etter ønske (jeg bruker mye løkpulver)
Så her gjør du:
* Kok kålbladene myke i lettsaltet vann (1 minutt for kinakålblader, 4-5 min. for hodekål)
* Skyll de i kaldt vann og la de renne av.
* Lag farse ved å blande kjøttdeig, fløte, egg, jbkm og krydder.
* Legg en skje farse i kålbladet, rull sammen (evt. knyt en tråd rundt)
* Legg kålrulettene på rist i kasserollen og damp i ca. 20 min.
* Nyyyt (med en hvit saus, smeltet smør eller bare plain!!!) :sikle:
http://interaktiv.vg.no/matogdrikke/bilder/468.jpg
(lånt bilde fra nettet...)