View Full Version : Blomkålmos


Slankerinna
16-04-09, 11:39
Noen som har en god oppskrift på blomkålmos??

Areola
16-04-09, 11:46
Om du søker litt rundt på forumet finner du fort mange forskjellige oppskrifter på det.
Å søke gjennom google er det letteste, skriv inn søkeord og site:lavkarbo.no så slipper du resultater fra journaler.

Slankerinna
16-04-09, 11:49
Takk:)

Areola
16-04-09, 11:57
No problemo :)

Anne
16-04-09, 12:00
Jeg koker blomkålbuketter i 10 min ca. Til de er moseklare:p

Bruker hurtigmiksern i kjelen, blander i så mye fløte jeg vil ha (en dl el ) og kanskje litt ost (hva du liker (feks feta/Jarlsberg/MagerTubeost for proteinene ) for å beholde litt tykk konsistens.
Krydrer med salt, pepper og muskat.:)

Lag gjerne av to hoder med engang...den er god dagen etter også:D

Anne
16-04-09, 12:01
Jeg koker blomkålbuketter i 10 min ca. Til de er moseklare:p

Bruker hurtigmiksern i kjelen, blander i så mye fløte jeg vil ha (en dl el ) og kanskje litt ost (hva du liker (feks feta/Jarlsberg/MagerTubeost for proteinene ) for å beholde litt tykk konsistens.(Selv om det er bannlyst her inne, så hender det jeg tar en teskj. med hvetemel i:cool:)
Krydrer med salt, pepper og muskat.:)

Lag gjerne av to hoder med engang...den er god dagen etter også:D

Imse
16-04-09, 12:03
Jeg laget den slik i går:
Et stort blomkålhode ( 600g), kokes mør, 15-20 minutter og hives i food prosessor sammen med:
1 pakke philadelfia
200g smør
salt og pepper etter smak

Dette ble 5 porsjoner a`200g og 5.4karber pr porsjon. Setter de i gamle rømmebeger el.l i kjøleskap eller fryser-

Om du vil ha suppe en dag, tar du en boks med mos, tilsetter en dl vann og en skvett fløte og koker opp også steker du opp en halv pakke bacon i små biter, og legger baconen oppå suppa.

Minni1
30-04-09, 08:04
Det var kjempe lure tips Imse.

Tusen takk

Bee
30-04-09, 08:24
Synes det er best med bare smør, salt og pepper.

Areola
30-04-09, 08:36
Jeg klarer meg ikke uten hvit pepper, løk-og hvitløkspulver, da synes jeg stappa får den rette stappe-smaken :)

brud09
30-04-09, 19:21
Takk for alle de gode tipsene til blomkålmos! Gleder meg til å prøve!!!

Mellon
30-04-09, 21:53
Jeg har smør, fløte og hvitløk i, samt salt og pepper selvsagt. Har i øst om jeg har det, har ikke prøvd med smøre ost.

a-m
03-06-09, 19:05
Aldri laget det før, men prøvde ut dette i dag:

1 stort blomkålhode
1 dl kremfløte
1/2 boks kremost urter
1/2 boks philadelfia naturel
salt og pepper

Nydelig:D:eek:

Seba-stina
23-09-09, 23:07
Jeg bare koker blomkål, moser den med stavmixeren, blander inn litt timian og litt revet hvitost. Enkelt og greit, og jeg synes det smaker kjempegodt.
Men mannen min, jeg og vår sønn på 1år spiser gjerne opp 2 blomkålhoder som er laget "min" enkle mos av når vi har det som tilbehør. Spiser vi veldig mye da? :flau:

Kitt
23-09-09, 23:22
Vel, jeg klarer nesten et alene, så jeg er vel ikke den rette til å uttale meg!:rodme:

Er jo så innmari godt, da!:sikle:

Seba-stina
23-09-09, 23:41
hihi... Men blomkål er jo sunt :) Så det er ikke det verste man kan "forspise" seg på. Før vi begynte lavkarbo så spiste vi 2 poser potetmos også.... Så det må jo være bedre med et par blomkålhoder hehe.

Kitt
23-09-09, 23:44
Blir en del karber, da, for meg som teller dem!:rolleyes:
Men det er jo grønnsaker, så....
Og jeg må ligge høyere enn 15 for å gå ned i vekt! Heldigvis!:p

Seba-stina
24-09-09, 23:12
Er det mye karber i blomkål?

Kitt
24-09-09, 23:18
Er ikke mer enn 2,9, men den spiselige delen av et middels stort hode veier brått 300- 400g.
Ganske stor egenvekt!:p

Cornelia
25-09-09, 09:46
Jeg deler opp i buketter, fosskoker i 2 dl fløte og 25 gram smør først med lokk i 5-10 min og så uten lokk til endel væske har trukket inn og det er ganske mykt/"mosbart med litt motstand":D Så moser jeg det med stavmikser, og rører inn ca. 50 gram philadelphia. Litt salt og pepper.

Denne synes jeg blir supergod! :)

Seba-stina
25-09-09, 20:35
Er ikke mer enn 2,9, men den spiselige delen av et middels stort hode veier brått 300- 400g.
Ganske stor egenvekt!:p


:o Trodde ikke de veide sååå mye, for de er jo så små de vi får kjøpt nå....

Kitt
25-09-09, 20:40
Kan nok være en ide å kontrollveie litt innimellom!
Selv om det er snakk om ting med få karber, kan man bli litt blind på mengder av og til!:rolleyes:

trollmamma
26-09-09, 09:55
Jeg laget den slik i går:
Et stort blomkålhode ( 600g), kokes mør, 15-20 minutter og hives i food prosessor sammen med:
1 pakke philadelfia
200g smør
salt og pepper etter smak

Dette ble 5 porsjoner a`200g og 5.4karber pr porsjon. Setter de i gamle rømmebeger el.l i kjøleskap eller fryser-

Om du vil ha suppe en dag, tar du en boks med mos, tilsetter en dl vann og en skvett fløte og koker opp også steker du opp en halv pakke bacon i små biter, og legger baconen oppå suppa.

Denne hørtes jo knallgod ut da, den tror jeg må prøves idag. Takk for tips!

Sungrazer
03-04-10, 13:19
Jeg koker opp blomkål samtidig som jeg bruner såvidt 2-3 fedd med hvitløk i smør. Kjører så blomkål hvitløk og en generøs kladd med smør sammen i food processor. Til slutt tilsetter jeg 3-4ss med raspet parmesanost. Smaker til med salt og pepper.

Knallgodt.

Forøvrig, den suppevarianten må prøves en dag. :)

crystall
06-04-10, 15:26
Jeg koker 1 blomkålhode i 2-3 dl fløte og ca 50g smør til det er mørt. Tilsetter så kremost (urter, krydder, hvitløk, bacon...alt ettersom hva jeg skal ha den til..) og moser i vei :)
Helt nydelig:love:

4me
06-04-10, 15:38
Jeg kjører blomkålen rå i stavmikser og steker den med enten smør eller olje og litt hvitløk og salt. Digg!

Lullen
06-04-10, 15:55
Synes det er best med bare smør, salt og pepper. Mee too :D

Koker som oftes blomkål/brokkoli mør og kjører sammen med stavmikser smør/salt/pepper.

Kitt
06-04-10, 17:24
Synes det er best med bare smør, salt og pepper.

Mee too :D

Koker som oftes blomkål/brokkoli mør og kjører sammen med stavmikser smør/salt/pepper.
Jeg også!
Gjerne med litt hvitløk, da!

sistegang
07-05-10, 11:07
Koker blomkålen mør, lar det være igjen ca 1 dl vann. Tilsetter 200 g baconsmøreost. Moser alt med stavmikser. Enkelt, godt og greit syns jeg.