View Full Version : Blomkålmos
Slankerinna
16-04-09, 11:39
Noen som har en god oppskrift på blomkålmos??
Om du søker litt rundt på forumet finner du fort mange forskjellige oppskrifter på det.
Å søke gjennom google er det letteste, skriv inn søkeord og site:lavkarbo.no så slipper du resultater fra journaler.
Slankerinna
16-04-09, 11:49
Takk:)
Jeg koker blomkålbuketter i 10 min ca. Til de er moseklare:p
Bruker hurtigmiksern i kjelen, blander i så mye fløte jeg vil ha (en dl el ) og kanskje litt ost (hva du liker (feks feta/Jarlsberg/MagerTubeost for proteinene ) for å beholde litt tykk konsistens.
Krydrer med salt, pepper og muskat.:)
Lag gjerne av to hoder med engang...den er god dagen etter også:D
Jeg koker blomkålbuketter i 10 min ca. Til de er moseklare:p
Bruker hurtigmiksern i kjelen, blander i så mye fløte jeg vil ha (en dl el ) og kanskje litt ost (hva du liker (feks feta/Jarlsberg/MagerTubeost for proteinene ) for å beholde litt tykk konsistens.(Selv om det er bannlyst her inne, så hender det jeg tar en teskj. med hvetemel i:cool:)
Krydrer med salt, pepper og muskat.:)
Lag gjerne av to hoder med engang...den er god dagen etter også:D
Jeg laget den slik i går:
Et stort blomkålhode ( 600g), kokes mør, 15-20 minutter og hives i food prosessor sammen med:
1 pakke philadelfia
200g smør
salt og pepper etter smak
Dette ble 5 porsjoner a`200g og 5.4karber pr porsjon. Setter de i gamle rømmebeger el.l i kjøleskap eller fryser-
Om du vil ha suppe en dag, tar du en boks med mos, tilsetter en dl vann og en skvett fløte og koker opp også steker du opp en halv pakke bacon i små biter, og legger baconen oppå suppa.
Det var kjempe lure tips Imse.
Tusen takk
Synes det er best med bare smør, salt og pepper.
Jeg klarer meg ikke uten hvit pepper, løk-og hvitløkspulver, da synes jeg stappa får den rette stappe-smaken :)
Takk for alle de gode tipsene til blomkålmos! Gleder meg til å prøve!!!
Jeg har smør, fløte og hvitløk i, samt salt og pepper selvsagt. Har i øst om jeg har det, har ikke prøvd med smøre ost.
Aldri laget det før, men prøvde ut dette i dag:
1 stort blomkålhode
1 dl kremfløte
1/2 boks kremost urter
1/2 boks philadelfia naturel
salt og pepper
Nydelig:D:eek:
Seba-stina
23-09-09, 23:07
Jeg bare koker blomkål, moser den med stavmixeren, blander inn litt timian og litt revet hvitost. Enkelt og greit, og jeg synes det smaker kjempegodt.
Men mannen min, jeg og vår sønn på 1år spiser gjerne opp 2 blomkålhoder som er laget "min" enkle mos av når vi har det som tilbehør. Spiser vi veldig mye da? :flau:
Vel, jeg klarer nesten et alene, så jeg er vel ikke den rette til å uttale meg!:rodme:
Er jo så innmari godt, da!:sikle:
Seba-stina
23-09-09, 23:41
hihi... Men blomkål er jo sunt :) Så det er ikke det verste man kan "forspise" seg på. Før vi begynte lavkarbo så spiste vi 2 poser potetmos også.... Så det må jo være bedre med et par blomkålhoder hehe.
Blir en del karber, da, for meg som teller dem!:rolleyes:
Men det er jo grønnsaker, så....
Og jeg må ligge høyere enn 15 for å gå ned i vekt! Heldigvis!:p
Seba-stina
24-09-09, 23:12
Er det mye karber i blomkål?
Er ikke mer enn 2,9, men den spiselige delen av et middels stort hode veier brått 300- 400g.
Ganske stor egenvekt!:p
Jeg deler opp i buketter, fosskoker i 2 dl fløte og 25 gram smør først med lokk i 5-10 min og så uten lokk til endel væske har trukket inn og det er ganske mykt/"mosbart med litt motstand":D Så moser jeg det med stavmikser, og rører inn ca. 50 gram philadelphia. Litt salt og pepper.
Denne synes jeg blir supergod! :)
Seba-stina
25-09-09, 20:35
Er ikke mer enn 2,9, men den spiselige delen av et middels stort hode veier brått 300- 400g.
Ganske stor egenvekt!:p
:o Trodde ikke de veide sååå mye, for de er jo så små de vi får kjøpt nå....
Kan nok være en ide å kontrollveie litt innimellom!
Selv om det er snakk om ting med få karber, kan man bli litt blind på mengder av og til!:rolleyes:
trollmamma
26-09-09, 09:55
Jeg laget den slik i går:
Et stort blomkålhode ( 600g), kokes mør, 15-20 minutter og hives i food prosessor sammen med:
1 pakke philadelfia
200g smør
salt og pepper etter smak
Dette ble 5 porsjoner a`200g og 5.4karber pr porsjon. Setter de i gamle rømmebeger el.l i kjøleskap eller fryser-
Om du vil ha suppe en dag, tar du en boks med mos, tilsetter en dl vann og en skvett fløte og koker opp også steker du opp en halv pakke bacon i små biter, og legger baconen oppå suppa.
Denne hørtes jo knallgod ut da, den tror jeg må prøves idag. Takk for tips!
Jeg koker opp blomkål samtidig som jeg bruner såvidt 2-3 fedd med hvitløk i smør. Kjører så blomkål hvitløk og en generøs kladd med smør sammen i food processor. Til slutt tilsetter jeg 3-4ss med raspet parmesanost. Smaker til med salt og pepper.
Knallgodt.
Forøvrig, den suppevarianten må prøves en dag. :)
Jeg koker 1 blomkålhode i 2-3 dl fløte og ca 50g smør til det er mørt. Tilsetter så kremost (urter, krydder, hvitløk, bacon...alt ettersom hva jeg skal ha den til..) og moser i vei :)
Helt nydelig:love:
Jeg kjører blomkålen rå i stavmikser og steker den med enten smør eller olje og litt hvitløk og salt. Digg!
Synes det er best med bare smør, salt og pepper. Mee too :D
Koker som oftes blomkål/brokkoli mør og kjører sammen med stavmikser smør/salt/pepper.
Synes det er best med bare smør, salt og pepper.
Mee too :D
Koker som oftes blomkål/brokkoli mør og kjører sammen med stavmikser smør/salt/pepper.
Jeg også!
Gjerne med litt hvitløk, da!
Koker blomkålen mør, lar det være igjen ca 1 dl vann. Tilsetter 200 g baconsmøreost. Moser alt med stavmikser. Enkelt, godt og greit syns jeg.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.