View Full Version : Stekt flesk og duppe


Nannah
16-04-09, 23:16
kjøp ferskt sideflesk hos din lokale slakter.
Få han til å skjære tynne skiver.
Stek flesket i middels varm panne i smør.
Salte og peppre.Ta flesket ut av panna og hold det varmt.

Fettet i panna koker du ut med fløte ...
Smak til sausen med mer krydder om du vill.
Er den tynn tilsett litt JBK

Serveres med blomkål og rårørt tyttebær m litt splenda.
God gammel Rommeriks-husmannskost dette:)

Grovsnus
18-04-09, 09:40
Var i danmark på ovnsmurerkurs for etpar år siden. Og da begynnte vi å snakke om "gamle" retter. En av favorittene som kom opp blandt Danskene var Stekt flesk m/persillesaus-og nypoteter.
Så en dag vi var på tur fant vi ei kro som hadde det som dagens.
Og milde himmel, det var fantastisk. Godt kryddra flesk m/salt-peppper og persillesaus. (Rekner med at den var laga med utkok av fleskefett-fløte og et lass persille) Vi må nok kutte ut poteten, men blomkålris bør gjøre susen.

Mvh Grovsnus
ha en god duppe

lokkebiff
18-04-09, 10:05
Mvh Grovsnus
ha en god duppe

http://www.rettkost.com/forum/images/smilies/mysmilie_12.gif

Nderas
16-08-10, 15:28
Er litt ny her inne - så spørsmålet er: Hva er JBK forkortelsen til??

Photobscura
16-08-10, 16:08
Er litt ny her inne - så spørsmålet er: Hva er JBK forkortelsen til??
Johannesbrødkjernemel. Karbofritt fortykningsmiddel som du får kjøpt på helsekost :).

Øystein
16-08-10, 16:08
Hei!

Det er johannesbrødkjernemel (http://forum.lavkarbo.no/johannesbrødkjernemelhttp://www.helseogkost.no/nettbutikk/matvarer/mel_flak_gryn_glutenfritt/johannesbroedkjernemel_glutenfritt).

Øystein
16-08-10, 16:08
Du vant :o

Photobscura
16-08-10, 16:18
Du vant :o
Haha, yay me :p.

TrillTrall
16-08-10, 16:21
kjøp ferskt sideflesk hos din lokale slakter.
Få han til å skjære tynne skiver.
Stek flesket i middels varm panne i smør.
Salte og peppre.Ta flesket ut av panna og hold det varmt.

Fettet i panna koker du ut med fløte ...
Smak til sausen med mer krydder om du vill.
Er den tynn tilsett litt JBK

Serveres med blomkål og rårørt tyttebær m litt splenda.
God gammel Rommeriks-husmannskost dette:)

Det er jo ikke ordentlig duppe uten at den er laget på brunost da, masse brunost! Ikke helt forenlig med lavkarbo med andre ord... :(

Kitt
16-08-10, 16:24
Det er jo ikke ordentlig duppe uten at den er laget på brunost da, masse brunost! Ikke helt forenlig med lavkarbo med andre ord... :(
:eek:Min mormor laget verdens beste duppe og det var slett ikke brunost i den!*jækk*

Tydeligvis forskjellige tradisjoner ute og går!:)

Photobscura
16-08-10, 16:28
... og der jeg kommer fra er det snakk om klubb og duppe. Klubben er laget av hvete, vann og litt salt, og duppen er laget av ... prim :geip:. Kankje verdens minst næringsnyttige matrett, hehe.

TrillTrall
16-08-10, 16:31
... og der jeg kommer fra er det snakk om klubb og duppe. Klubben er laget av hvete, vann og litt salt, og duppen er laget av ... prim :geip:. Kankje verdens minst næringsnyttige matrett, hehe.

Neida du - du glemte den viktigste ingrediensen i klubb - nemlig poteter! Og det er både hvetemel og byggmel i klubb, i alle fall her i trøndelag. Klubb med flesk, sirup og duppe er vanvittig godt skal jeg si deg! :sikle: Men definitivt ikke lavkarbomat... :nei::hylgrine:

Photobscura
16-08-10, 16:38
Neida du - du glemte den viktigste ingrediensen i klubb - nemlig poteter! Og det er både hvetemel og byggmel i klubb, i alle fall her i trøndelag. Klubb med flesk, sirup og duppe er vanvittig godt skal jeg si deg! :sikle: Men definitivt ikke lavkarbomat... :nei::hylgrine:
Nope, ingen potet! Kun hvete og vann ;). Hvitt hvetemel til alt overmål.

TrillTrall
16-08-10, 16:47
Nope, ingen potet! Kun hvete og vann ;). Hvitt hvetemel til alt overmål.

Høh. Har aldri hørt om duppe uten brunost eller klubb uten poteter - det heter jo potetball! :confused: Dere må ha noen eksrta rare vaner der nede... ;)

LilleMill
16-08-10, 17:24
Duppe skal være uten brunost. Med brunost er bare kvalmt. Til ball brukes baconfett og sirup :D Duppe til flesk må være hvit saus med MASSE fleskefett oppi. Nam.

Merkelig at denne tråden lå øverst, for jeg tenkte akkurat på at vi må steke flesket vi har i kjøleskapet :)

Photobscura
16-08-10, 18:05
Skal og må og bør :p. Pfff! Det er jo helt klart forskjellige tradisjoner fra sted til sted. Jeg er fra Drevsjø, og man skal ikke lenger enn til Engerdal før klubb og duppen er litt annerledes. En oppskrift er vel ikke mer riktig enn den andre? Være det seg prim eller fløte eller brunost eller hvete eller potet eller what ever. Så det så!

Kitt
16-08-10, 18:21
Beviser jo en gang for alle hvor sterke mattradisjoner er!:);):)

Lullen
17-08-10, 10:19
Kjøpte flesk i Sverige i helga, så idag skal jeg lage flesk og duppe.

Pleier å få det servert av oldemor til ungene med poteter og ertestuing. Hun steker flesk først og lager så saus av stekesmøret/hvetemel og melk. Ikke noe brunost her igården nei ;) Hun er fra Odalen.

Jeg kutter seff hvetemelet og småkoker fløten til den tykner, blomkål som tilbehør. Ungene får litt poteter til.

Gleder meg til middag alt :sikle:

Kitt
17-08-10, 10:48
Pleier å få det servert av oldemor til ungene med poteter og ertestuing. Hun steker flesk først og lager så saus av stekesmøret/hvetemel og melk. Ikke noe brunost her igården nei ;) Hun er fra Odalen.

Tradisjoner, ja! Min mormor var også fra Odalen!:)

Nannah
17-08-10, 11:32
Flesk og duppe er uten brunost....klubb og duppe er den MED brunost...
Det er to vidt forskjellige retter...

legg ut oppskrift da vel:ja:

Grovsnus
17-08-10, 20:30
"Klubb" av hvetemel er noe som finnes i Kleppmelk-melkesuppe med melboller, sukker og kanel. Ble brukt i Trønderlag tiligre som for-rett eller dessert. Ufattelig kvalmt.(Mulig noen bruker det enda)
Dupp med brunost, i allefall hos oss :-)
Mvh Grovsnus
Det finnes tre måter å lage en matrett på:
min måte-din måte-og den riktige:)

Nannah
23-08-10, 07:48
Hos oss blir den suppa kaldt Klotvelling og melbollene kalles kløtter:p
Og jeg elsker det :love: