ketojunkie
19-04-09, 23:02
Hei,
kjæresten min og jeg skal begynne på ketolyse imorgen. Jeg har fått inspirasjonen, kunnskap og boka av min far og har lest den ferdig.
Vi har valgt dette fordi
1) vi har en 5-10 kilo å bli kvitt
2) har blitt fascinert av historiene om økt energi, trivsel etc som følge av kuren. Spesielt jeg har spist mye dårlig mat og mye karbohydrater det siste halvår, og er generelt slapp, trøtt, har lite energi og er ufokusert.
I denne forbindelse har jeg en del spørsmål.
1) Konsentrasjonsevne og energinivå
Vi er studenter. Noen sier en får økt konsentrasjon og energi i ketose, andre det motsatte. Fastlegen til kjæresten min sa det siste og ga oss en liten "bump" i motivasjonen. Eksamensperioden er jo bare 4 uker unna. Vi trenger kanskje ikke være 110%, men hvis vi er merkbart sløve et par uker ut i kuren er det kanskje ikke like lurt. Noen som vet noe om dette ? Er det ikke mer å si enn at det er individuelt?
2) Karbohydratinnhold og varedeklarasjoner
Er det noe annet jeg må være obs på når jeg velger matvarer? Jeg skal sjekke alle varedek. nøye og veie maten for å holde inntaket <20g karb/dag. Jeg har lest at kostfiber "nuller ut" karbs, dvs er karbinnholdet 20g og kostfiberinnholdet 10g er netto karbs jeg må regne med i dagsinntaket lik 20g-10g = 10g. Har jeg forstått dette rett?
3) Sauser til kjøtt og fisk
Jeg ser Fjordlands sauser har relativt lavt karbinnhold per 100g, og man trenger jo ikke bruke så mye saus, altså tenker jeg at Fjordlands burde gå bra. Er dette ok? Optimalt sett bør vi lage egen saus fra bunn av - setter stor pris på oppskrifter på type bearnaise / rødvinssaus / soppsaus.
4) Forhandlere i Trondheim
Noen forumbrukere her som residerer i Trondheim og har noen tips til hvor en får kjøpt ketolyseprodukter? Har sett Ultra Tiller på listen til Torkil, men har ikke bil og bor på Singsaker.
Takk for alle svar og all annen informasjon som finnes her på forumet. Har brukt en del timer her inne før dette innlegget postes og har lært mye.
Ang brukernavnet mitt: bare tok noe etter et par mislykkede forsøk på å finne et unikt et.
kjæresten min og jeg skal begynne på ketolyse imorgen. Jeg har fått inspirasjonen, kunnskap og boka av min far og har lest den ferdig.
Vi har valgt dette fordi
1) vi har en 5-10 kilo å bli kvitt
2) har blitt fascinert av historiene om økt energi, trivsel etc som følge av kuren. Spesielt jeg har spist mye dårlig mat og mye karbohydrater det siste halvår, og er generelt slapp, trøtt, har lite energi og er ufokusert.
I denne forbindelse har jeg en del spørsmål.
1) Konsentrasjonsevne og energinivå
Vi er studenter. Noen sier en får økt konsentrasjon og energi i ketose, andre det motsatte. Fastlegen til kjæresten min sa det siste og ga oss en liten "bump" i motivasjonen. Eksamensperioden er jo bare 4 uker unna. Vi trenger kanskje ikke være 110%, men hvis vi er merkbart sløve et par uker ut i kuren er det kanskje ikke like lurt. Noen som vet noe om dette ? Er det ikke mer å si enn at det er individuelt?
2) Karbohydratinnhold og varedeklarasjoner
Er det noe annet jeg må være obs på når jeg velger matvarer? Jeg skal sjekke alle varedek. nøye og veie maten for å holde inntaket <20g karb/dag. Jeg har lest at kostfiber "nuller ut" karbs, dvs er karbinnholdet 20g og kostfiberinnholdet 10g er netto karbs jeg må regne med i dagsinntaket lik 20g-10g = 10g. Har jeg forstått dette rett?
3) Sauser til kjøtt og fisk
Jeg ser Fjordlands sauser har relativt lavt karbinnhold per 100g, og man trenger jo ikke bruke så mye saus, altså tenker jeg at Fjordlands burde gå bra. Er dette ok? Optimalt sett bør vi lage egen saus fra bunn av - setter stor pris på oppskrifter på type bearnaise / rødvinssaus / soppsaus.
4) Forhandlere i Trondheim
Noen forumbrukere her som residerer i Trondheim og har noen tips til hvor en får kjøpt ketolyseprodukter? Har sett Ultra Tiller på listen til Torkil, men har ikke bil og bor på Singsaker.
Takk for alle svar og all annen informasjon som finnes her på forumet. Har brukt en del timer her inne før dette innlegget postes og har lært mye.
Ang brukernavnet mitt: bare tok noe etter et par mislykkede forsøk på å finne et unikt et.