View Full Version : Drikker du eggemjølk?


Imse
20-04-09, 09:16
Jeg føler at denne fantastiske drikken som danish tipset om i denne tråden: Melkefri/nesten karbofri cafè au lait (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=24548) er så fantastisk til all slags bruk at den må bli bedre kjent.

Drikker du eggemjølk?
Har du testet choccolatte av den feks? Eller kakao?
Jeg lager choccolatte av den: 2 eggeplommer, 1 liten ts kakao, en halv ts splenda, pisker eggene med stavmisker, smelter 50g smør/kokosfett( usalta smør er bedre enn salta, men med søtning i går det helt fint med salt smør)og heller på 2 dl vann, heller smør og vann i eggene samtidig som jeg pisker eggene så de ikke koagulerer. Lager så sterk espresso av pulver, dobbelt mengde pulver, heller eggeblandingen i et glass og kaffen over, og kaneldryss! Voila, frokost i en fei!

Og, nei det smaker ikke egg! Jeg prøvde uten søtning i med salt smør, det ble ikke godt, så med salt smør synes jeg man må ha litt søtning i. Kokosfett passer fint også!

Gerd
20-04-09, 09:19
Ja, dette drikkes ofte :D

Lager av vanlig normalsaltet meierismør. tilsetter vaniljedråper og kanel. Akkurat som kaffelatte.

Imse
20-04-09, 09:21
Ja, dette drikkes ofte :D

Lager av vanlig normalsaltet meierismør. tilsetter vaniljedråper og kanel. Akkurat som kaffelatte.
Ja, vaniljedråper er godt!

Og tenk, man kan lage så og si karbofri kakao! Enda mindre karber enn med kokosmjølk.

Gerd
20-04-09, 09:23
:ja:

Og sett eggemelka i kjøleskapet, så tykner den litt når den blir kald. Ypperlig på bær.
Og den skiller seg ikke i heletatt...

:heia:

Imse
20-04-09, 09:24
:ja:

Og sett eggemelka i kjøleskapet, så tykner den litt når den blir kald. Ypperlig på bær.
Og den skiller seg ikke i heletatt...

:heia:
hmmm, 4 eggeplommer til 2 dl vann, og man har vaniljesaus? Testet?

Gerd
20-04-09, 09:26
hmmm, 4 eggeplommer til 2 dl vann, og man har vaniljesaus? Testet?

Jeg lagde av 25g smør, 1,5 dl vann, 1 eggeplomme, noen dråper vaniljeessens. Varm så er den tynn, men tykner i kjøleskapet. Sånn ala vaniljesaus-aktig på konsistensen :ja:

Sothøna
20-04-09, 09:33
Høres veldig spennende ut :ja:

Chantelle
20-04-09, 15:07
ja det gjør jeg :)

hver dag:p

helt super oppskrift det der...

Bee
20-04-09, 15:12
Skal teste ut i dag. :D Gleder meg!

danish
20-04-09, 16:19
:ja:

Og sett eggemelka i kjøleskapet, så tykner den litt når den blir kald. Ypperlig på bær.
Og den skiller seg ikke i heletatt...

:heia:

Jeg vet. Eggeplommene har lecithin, som binder vann- og fettdelen sammen.

Jeg lurer på om det går ann å lage iskrem av eggemelk... Mmm, smøriskrem.

Mjauritz
20-04-09, 18:23
Jeg også drikker denne i ulike versjoner flere ganger om dagen - dette er årsaken til min suksess:D Me like!

Liv
20-04-09, 18:58
Skal lage meg en nå!!;) :liste:

Iselilja
20-04-09, 19:00
:w00t: Dette hørtes så godt ut at jeg nesten har problemer med å tro at det er akseptabel hverdagsmat. :) Skal definitivt testes ut!

Liv
20-04-09, 21:26
Eggemelklatten er fortært, nå skal jeg bysselalle....:sove:
nattinatti.....

Imse
20-04-09, 22:40
Eggemelklatten er fortært, nå skal jeg bysselalle....:sove:
nattinatti.....
Nattinatt! Perfekt som både frokost, mellommåltid og kvelds den der;)

supha
22-04-09, 19:55
Skjønner ikke hva jeg gjorde feil 2 gangen jeg lagde denne. Skilte seg i løpet av 1 minutt. Ble sånn gul grumsete gugge øverst. Lurer på om jeg var for treg med å få igang stavmikseren da jeg helte oppi egg?

Imse
22-04-09, 20:00
Skjønner ikke hva jeg gjorde feil 2 gangen jeg lagde denne. Skilte seg i løpet av 1 minutt. Ble sånn gul grumsete gugge øverst. Lurer på om jeg var for treg med å få igang stavmikseren da jeg helte oppi egg?
Jeg begynner med eggene først og heller oppi vannet saaaakte og pisker med vispen på stavmikseren( men det går med kniv og), du må IKKE stoppe å piske før alt vannet er i. Dersom eggene ikke blir pisket godt nok når man heller i vannet, så koagulerer eggene og det er æsj! Men da kan man sile drikken og da er den like god.

supha
22-04-09, 20:04
Jeg begynner med eggene først og heller oppi vannet saaaakte og pisker med vispen på stavmikseren( men det går med kniv og), du må IKKE stoppe å piske før alt vannet er i. Dersom eggene ikke blir pisket godt nok når man heller i vannet, så koagulerer eggene og det er æsj! Men da kan man sile drikken og da er den like god.

Jeg har sånn Magic Bullet. Kokte opp vann + smør. Helte det oppi i Magic og kjørte det sammen. Åpner opp og kaster oppi egget og kjører det igjen. Men jeg brukte nok litt tid fra jeg helte oppi egget til jeg startet Magicen.

supha
22-04-09, 20:05
Men jeg har lest at noen lager alla vaniljekrem av denne. Hva har dere oppi da?

Perdita
22-04-09, 21:38
Jeg får vel være den første til å si at jeg syns denne var ganske ekkel, jeg syns ikke den smakte noe godt og jeg ble skikkelig kvalm av den. Jaja, hver sin lyst...

Millsi
22-04-09, 22:23
det høøres ekkelt ut,men skal teste d i morgen :)

lolwut
23-04-09, 09:41
I det siste har denne cafè au lait'en vært frokosten hver dag. Veldig enkelt og greit. Jeg merker ikke saltet i meierismøret i det hele tatt, men jeg bruker mye espressopulver, så de blir ganske sterke. Det hender også jeg koser meg på kveldingen med Irish Coffee varianten, men ikke for sent for da får jeg ikke sove :p

Bee
23-04-09, 09:59
Jeg har kun laget med salta smør. Lager av 6 eggeplommer i slengen, 8 dl vann, 150 gram smør, 1 ss sukrin og 12 dråper vaniljeessens.

Beste drikken ever. Smaker som vaniljesaus i H-melkkonsistens. :D Nydelig!!

nalana
23-04-09, 10:07
Lurer på om jeg også må prøve? Eer den virkelig så god at det også er vits i å prøve for oss som tåler melk og fløte?
Lager nemlig deilig kaffedrikk av fløte, vann, egg og kaffepulver av og til. Dette rister jeg bare i en shaker. Mye lettere enn eggemelk, så hvis det er ca like godt, så gidder jeg ikke prøve.:p

Bee
23-04-09, 10:11
Jeg ville absolutt prøvd Nalana. Med vaniljeessens om du liker vaniljesaus. :p

supha
23-04-09, 20:16
Samboeren min elsker denne. Nå må jeg stå opp tidlig for å lage det til ham også. Blir så glad når han sier "du lager den vel med masse meierismør??"

Anitra
25-08-09, 12:34
Denne har jeg ikke sett, jeg som elsker slike drikker må jo absolutt prøve denne!

Anitra
25-08-09, 19:04
Åååå,dette var godt!

Borealis
27-08-09, 06:22
Jeg har sånn Magic Bullet. Kokte opp vann + smør. Helte det oppi i Magic og kjørte det sammen. Åpner opp og kaster oppi egget og kjører det igjen. Men jeg brukte nok litt tid fra jeg helte oppi egget til jeg startet Magicen.
Tåler Magic Bullet`n det kokvarme vannet da? Har en slik selv, men ikke våget teste eggemelk i den....:o

Borealis
27-08-09, 06:23
I det siste har denne cafè au lait'en vært frokosten hver dag. Veldig enkelt og greit. Jeg merker ikke saltet i meierismøret i det hele tatt, men jeg bruker mye espressopulver, så de blir ganske sterke. Det hender også jeg koser meg på kveldingen med Irish Coffee varianten, men ikke for sent for da får jeg ikke sove :p
Hvordan er Irish Coffee varianten da?? *namme*

Anitra
27-08-09, 10:32
Men den var ikke god for magen min på morgenen. Kvelden går fint, har ikke prøvd den på dagtid enda ;)

Licota
21-02-10, 11:41
Nomnomnom - skal lage en porsjon til meg og samboer nå etterpå, når han er ferdig i dusjen.

blåbær
22-02-10, 14:36
Dette har jeg lenge tenkt at virker litt ekkelt, men siden så mange bruker det, så kan det vel ikke være så ille ... :) Tenker jeg prøver snart. Lurer på om noen har forsøkt å lage vaniljekrem av dette og ha i ovn, siden noen har fått det til å bli vaniljesaus?
Jeg drømmer om skogsbærpai, og tenker at kan jeg lage noe som ligner en vaniljekrem er jeg langt på vei!

Jabba
22-02-10, 18:16
Hva er den beste oppskriften dersom du vil ha noe som likner på vaniljesaus?
Er det karber i vaniljeessens?