View Full Version : Ukemenyer


Rooogern
24-04-09, 01:33
Hei, jeg er ny her og har bestemt meg for å prøve meg på ketolysekuren. Har vært hos lege til kontroll i dag og oppstart blir 4 mai. Har virkelig blitt motivert av dere her inne og lurer på hva dere spiser på en uke? Har lyst til å ha et variert kosthold så man ikke blir fort ¨lei¨ maten og det vil kanskje være lettere å holde ut. Så har tenkt å sette opp menyer for flere uker. Så vil gjerne ha innspill til ukemenyer. ;)

Bellabo
24-04-09, 10:55
I boka er det meny for 2 uker.

Men hvis du setter opp eks. 3 middager med fisk og 3 med kjøtt og en med kjøttdeig, en uke.. åsså varierer du bare litt fram og tilbake, ettersom du får lyst. Rømmegrøt kan du jo også putte inn..

Man endrer matvanene og lysten på mat etterhvert under kuren.. så du vil helt sikkert oppleve at du må bare ta ting sånn etterhvert.

Jeg fulgte boka til å begynne med, slik at jeg forsto prinsippet.. så tar jeg et par dager i slengen med planlegging.

Det jeg er flinkest til er å lage mye middag, slik at det blir såpass mye rester som jeg har til lunsj dagen etterpå. ( salat med rester i)

Lykke til :)

Rooogern
25-04-09, 01:23
Takk for det. :) skal fjerne 40kg så dette blir spennende. :) får bare prøve å holde meg til menyene i boka til jeg kommer skikkelig i gang. ;)

Millsi
26-04-09, 20:40
Dette skal du klare!! Middager er enkelt når man bare kommer inn i det med å telle karber :) Lykke til!

jhelenh
27-04-09, 00:42
dette klarer du:)

kan man spise rømmegrøt?:) har noen oppskrift på det?:)

Kitt
27-04-09, 10:23
Gerds rømmegrøt:

1 boks seterrømme
1,5dl fløte
1 dl vann
2 ts johannesbrødkjernemel (JBK)
½-1 ts salt
Eventuelt litt splenda, viss den blir for syrlig…

La rømmen småkoke på svak/middels varme i et par minutter. Hell i vann og fløte og la koke opp.
Bland JBK med litt vann i et rysteglass og hell det i grøten. Rør godt.
La det stå å koke på svak varme i ca 5 min, rør jevnlig.
Smak til med salt.

Liv
27-04-09, 10:48
Gerds rømmegrøt:

1 boks seterrømme
1,5dl fløte
1 dl vann
2 ts johannesbrødkjernemel (JBK)
½-1 ts salt
Eventuelt litt splenda, viss den blir for syrlig…

La rømmen småkoke på svak/middels varme i et par minutter. Hell i vann og fløte og la koke opp.
Bland JBK med litt vann i et rysteglass og hell det i grøten. Rør godt.
La det stå å koke på svak varme i ca 5 min, rør jevnlig.
Smak til med salt.

Og den er goooood!:D

storemor
27-04-09, 20:52
Kan man bruke fiberhusk i stedet for jbkm?