Iset
29-04-09, 17:56
Jeg laget en ostekake med sjokolade i helgen og tenkte at denne måtte det jo være uhyre enkelt å lage lavkarbo, i grunnen.
SJOKOLADE-OSTEKAKE
Bunn:
Lag en nøttebunn feks etter Gerds oppskrift. Eller bruk en sukkerfri kjeks om du ikke har en for lav karbogrense å holde deg til. I originaloppskriften er bunnen laget av 10 Digestivekjeks, et par ss brunt sukker og 50 gram mykt/smeltet smør.
Fyll:
2 dl creme fraiche
200 gram Philadelphia
4 plater gelatin
Finrevet skall og noen spiseskjeer av saften av 1 appelsin (kan sløyfes)
200 gram sukkerfri sjokolade (kan sikkert bruke litt mindre om ønskelig)
Sukrin eller annet søtstoff etter smak (ha det i til slutt og smak på røren)
Lag bunnen og ha den i en papirkledd rund kakeform. Sett formen i kjøleskapet til den er hard, ca. et kvarter.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i noen minutter. Pisk CF og ost sammen. Smelt sjokoladen og ha den i ostemassen. Tilsett appelsinskall.
Smelt gelatinen i kokvarm appelsinsaft og la det avkjøles litt. Bland det i sjokolade-ostemassen og rør godt. Smak til med søtstoff og hell røren over i kakeformen. La kaken stivne i minst et par timer.
Jeg har bare smakt den ordentlige varianten altså, men tipper denne blir ganske så god, det er nesten de samme ingrediensene.
SJOKOLADE-OSTEKAKE
Bunn:
Lag en nøttebunn feks etter Gerds oppskrift. Eller bruk en sukkerfri kjeks om du ikke har en for lav karbogrense å holde deg til. I originaloppskriften er bunnen laget av 10 Digestivekjeks, et par ss brunt sukker og 50 gram mykt/smeltet smør.
Fyll:
2 dl creme fraiche
200 gram Philadelphia
4 plater gelatin
Finrevet skall og noen spiseskjeer av saften av 1 appelsin (kan sløyfes)
200 gram sukkerfri sjokolade (kan sikkert bruke litt mindre om ønskelig)
Sukrin eller annet søtstoff etter smak (ha det i til slutt og smak på røren)
Lag bunnen og ha den i en papirkledd rund kakeform. Sett formen i kjøleskapet til den er hard, ca. et kvarter.
Bløtlegg gelatinen i kaldt vann i noen minutter. Pisk CF og ost sammen. Smelt sjokoladen og ha den i ostemassen. Tilsett appelsinskall.
Smelt gelatinen i kokvarm appelsinsaft og la det avkjøles litt. Bland det i sjokolade-ostemassen og rør godt. Smak til med søtstoff og hell røren over i kakeformen. La kaken stivne i minst et par timer.
Jeg har bare smakt den ordentlige varianten altså, men tipper denne blir ganske så god, det er nesten de samme ingrediensene.