View Full Version : Lyst på ordentlig sprøe ostechips?


Bee
01-05-09, 13:16
Legg osten på bakepapir i microen i 3-4 min med ønsket krydder på. da blir de både sprø og luftige. ;)

Bæret
01-05-09, 16:07
Jeg har "vanlig" micro uten grillfunksjon, er det du også har?

Nemii
01-05-09, 16:07
Aj, hørtes godt og ikke minst enkelt ut:D

Bee
01-05-09, 16:08
Bruker uten grillfunksjon ja. :D

Bæret
01-05-09, 17:55
Jeeee...:D

Nemii
06-05-09, 21:37
Skulle aldri lagt ut denne oppskriften - blitt avhengig jo, er jo så enkelt!

nomma
06-05-09, 22:08
Ja, i går "kjørte" jeg microen 4 ganger :lol:

Maimor
06-05-09, 23:03
Jeg er blitt avhengig jeg også. Og med bittelitt salsa på så blir det jo akkurat som tortillachips med salsa!

Bee
07-05-09, 07:12
Jeg spiser de hver eneste natt på jobb. :lol:

Jeg blander rømme og salsa som dipp. farlig godt. :rolleyes:

Kitt
07-05-09, 09:05
:sikle::sikle::sikle:
Dette var bare såååååå smart og kjempegodt!:D
Blir nok en klassiker her i huset!:ja:

saxpia
09-05-09, 12:09
Åh, dette skal prøves :ja:

muskatt
09-05-09, 15:01
Hei

Hvilket krydder bruker dere?

Kitt
09-05-09, 15:49
Hadde litt hvitløkpulver på de første, men osten var ganske salt:eek:, så neste runde hadde jeg ikke noe på!
Brukte dem som "brødskive" og hadde meierismør(skåret med ostehøvel), skinke og ost oppå!:sikle::sikle::sikle:

Bee
09-05-09, 18:49
Hei

Hvilket krydder bruker dere?



Hvitløk, pepper, koriander, dill, grillkrydder osv. Bruk hva du vil.

Maimor
10-05-09, 01:06
Jeg bruker oftest pizzakrydder uten salt.

Susanne87
10-05-09, 20:56
Hvor varmt? Full styrke?

Veggpryd
10-05-09, 21:04
Hæ! Blir de sprøe i micro'n??? I såfall er dette helt genialt. Må ut å prøve nå! :D

edit: eeeh.... 3 - 4 minutter? Da blir de jo skikkelig "nuket" :eek: Jeg har micro fra 80 tallet, og den er litt i kraftigste laget. He he.

Bee
10-05-09, 21:48
Full guffe. De er ferdige når de slutter og boble liksom.

Kitt
10-05-09, 23:12
Holdt lenge med 3 min på full guffe i min 12 år gamle micro!:)

saxpia
11-05-09, 15:54
Dette er jo bare genialt, og jeg gleder meg til å prøve de med salsa.

Bee
11-05-09, 16:20
Dette er jo bare genialt, og jeg gleder meg til å prøve de med salsa.


DET er dritgodt! :sikle:

nomma
11-05-09, 20:56
Jarsberg chips med Brie.. knallgodt.. :sikle:

achillea
11-05-09, 21:58
Ostechips har vært en av høydarene i matveien. Tusen takk for rådet om mikrobølgeovnen. Mye lettere å få de godt sprøe på halve tiden og uten fare for å brenne de. Brent ost er ikke mye godt.

saxpia
11-05-09, 22:27
DET er dritgodt! :sikle:

Nå gleder jeg meg ennå mer og er skikkelig sur for at jeg ikke har salsa i huset :rulleøyne


Hvilken salsa er å anbefale?

Maimor
11-05-09, 23:23
Jeg har blitt helt forelsket i ICA's I love Eco salsa. De har den på Rimi her hvertfall. 5 karber pr 100g.

Bee
14-05-09, 14:50
Tips: Bruk ostechipsene som lasagneplater. ;)

Til taco er de jo også ypperlige selvsagt.

saxpia
14-05-09, 17:12
Tips: Bruk ostechipsene som lasagneplater. ;)




Men er det ikke bare å legge vanlig ost mellom kjøttsausen, da? Eller får de en annen konsistens/smak når de først har vært i microen og blitt hard?

StineK
14-05-09, 18:03
Høres kjekkvindt ut! :suss:

Tester nå...

StineK
14-05-09, 18:33
Skikkelig namnam jo! :suss: :suss: :suss: :suss: :suss: :suss: :suss: til Bee!

Men 3 minutter var nok på min 5 år gamle ovn på 750W. Prøver kanskje enda litt mindre tid neste gang.

Gerd
14-05-09, 18:35
Dette var smart :D

Sitter med et par gode skiver nå :D
3,5 minutt... 750 w.... sprø som bare det, uten å dette fra hverandre :)

Iset
14-05-09, 18:36
Skal kose meg med disse i kveld. :)

Carisma
14-05-09, 19:12
Trenger ikke salsa, bare dyppet de i rømme jeg... er hekta! :D

Iset
14-05-09, 20:32
Jøssenavn!! Dette BLE jo chips! Jeg har bare brukt ovnen før og da har de bare fått smelte og så stivne på rist etterpå, men det har jo ikke blitt slik som dette. Jeg ble litt skeptisk til den lange nuke-tiden, men herregud så chipsaktig. Nå blir mannen glad, tusen takk for fantastisk chipsoppskrift!

Bee
14-05-09, 20:43
Ingen årsak. :D


Prøvde som lasagneplater i dag, men da ble de myke gitt. :lol: Men smaken ble litt annerledes til He-Bee's store glede.

Iset
14-05-09, 20:51
Hehe var redd de ble myke ja. Men som nachos må de jo fungere ypperlig! Altså ikke der de skal i ovnen, men brukes naturell. Namme! Tacomiddagene blir litt kjekkere da ja, hehe.

Jeg måtte legge ut oppskriften på et annet forum, håper det er greit. Skrev selvsagt hvor jeg hadde funnet den. Gosj så snadder!

Kan jo brukes som knekkebrød også dette her. Jeg laget en av chipsene dobbelt så tykke og det ble faktisk et suverent knekkebrød!

Kanutten
14-05-09, 21:00
Hehe var redd de ble myke ja. Men som nachos må de jo fungere ypperlig! Altså ikke der de skal i ovnen, men brukes naturell. Namme! Tacomiddagene blir litt kjekkere da ja, hehe.

Jeg måtte legge ut oppskriften på et annet forum, håper det er greit. Skrev selvsagt hvor jeg hadde funnet den. Gosj så snadder!

Kan jo brukes som knekkebrød også dette her. Jeg laget en av chipsene dobbelt så tykke og det ble faktisk et suverent knekkebrød!

Og hvis du småkutter osten og blander i stivpiska eggehvite blir de luftige og sprø og tykke!

Iset
14-05-09, 21:11
Takk for supert tips, Kanutten! :hyper:

Bee
14-05-09, 21:42
Hehe var redd de ble myke ja. Men som nachos må de jo fungere ypperlig! Altså ikke der de skal i ovnen, men brukes naturell. Namme! Tacomiddagene blir litt kjekkere da ja, hehe.

Jeg måtte legge ut oppskriften på et annet forum, håper det er greit. Skrev selvsagt hvor jeg hadde funnet den. Gosj så snadder!

Kan jo brukes som knekkebrød også dette her. Jeg laget en av chipsene dobbelt så tykke og det ble faktisk et suverent knekkebrød!


Det er selvsagt helt greit. Alt som finnes på internett er vel allemannseie, ikke sant? :D

Kitt
14-05-09, 22:18
Kan jo brukes som knekkebrød også dette her. Jeg laget en av chipsene dobbelt så tykke og det ble faktisk et suverent knekkebrød!
Jeg spiser mine med meierismør, skinke og ost!:sikle:

nomma
15-05-09, 02:25
Hadde disse med til en venninne-"fest" i kveld, Grand Prix kveld :) De gjorde stor suksess, de andre spiste like mye av ostechipsene som det andre potetgullet som sto på bordet. Det beste av alt at popcornet og Potetgullet ikke fristet meg i det hele tatt..

Linn H
20-05-09, 10:41
Kjempegode:heia:

Gundrosen
21-05-09, 17:49
Dette er genialt. PERFEKT erstatning for chips. Har også laget det et par ganger på jobb som knekkebrød med pålegg og det fungerer rimelig bra det også.

Men hvor mye kalorier og slikt blir det egentlig om man lager en ganske grei skål med dette?

Carisma
21-05-09, 19:17
Men hvor mye kalorier og slikt blir det egentlig om man lager en ganske grei skål med dette?
Det må man nestenveie mengden ost for å finne ut. FOrøvrig er det uinteressant siden vi på lavkarbo ikke teller kalorier :D

Gundrosen
21-05-09, 20:19
Sant nok, men jeg føler bare jeg har litt bedre fremgang i de periodene jeg har noenlunde orden på både carbs og kalorier :)

Maimor
21-05-09, 21:16
FOrøvrig er det uinteressant siden vi på lavkarbo ikke teller kalorier
Ja, jeg hører man sier det. Men det er nå en gang slik at om kroppen forbrenner 2000 kcal pr dag og man spiser 3000 kcal, så vil man gå i pluss over tid!

En skive ost (Jeg bruker ferdig skivet First Price-ost) tilsvarer ca 15-16g og utgjør ca 55 kcal.

ned
21-05-09, 21:18
Dette var en genial snacks variant, leste om den her for et par dager siden, og har laget en del i mellomtiden :D

Iset
21-05-09, 21:42
Det eneste jeg synes er litt pes er at jeg ikke kan lage syndige mengder om gangen. Må lage det i flere omganger om vi er mange som skal spise, litt frustrerende når man må vente. :knegg: Men men.

Hvordan oppbevarer man forresten slik chips om den skal oppbevares i en dag eller to?

Carisma
21-05-09, 21:45
om kroppen forbrenner 2000 kcal pr dag og man spiser 3000 kcal, så vil man gå i pluss over tid!
Det kommer an på hvor kaloriene kommer fra, siden en kalori ikke er en kalori.. :)

Gerd
21-05-09, 21:47
Pssst: dette er en tråd om ostechips.
Ikke "kupp" den med "utenomprat", vær så snill :)

Iset: Ostechips oppbevarer jeg i tett boks. Holder seg sprø i dagesvis :ja:

Iset
21-05-09, 21:59
Flott, tusen takk. :D

Iset
21-05-09, 22:02
Jeg har ikke turt å salte dem før, siden ost kan være litt salt. Men nå tok jeg sjansen og tok litt havsalt på. HERREGLÆG så mye bedre det ble! Håhåhå! Mannen sitter her og spiser seg ihjel. Laget noen med salt og pepper og noen med paprika.

Gerd
21-05-09, 22:03
Ja det er nammis :sikle:

I kveld spiste jeg de som knekkebrød... med røkelaks på :D

Mmmmmmm.....

Iset
21-05-09, 22:06
Ja som knekkebrød er de jo ypperlige også! Dette er bare så genialt at ... Ja!!

Gerd
21-05-09, 22:11
Helt enig :D

nomma
22-05-09, 00:48
da vet jeg hva jeg skal spise til frokost i morra :ja:

Bee
22-05-09, 15:13
Iset: Jeg oppbevareer i ziplock-pose. Funker kjempebra.

snilje
11-06-09, 22:13
Hva gjør jeg feil?? Di sitter fast i papiret jo!!

Michelin
11-06-09, 23:24
Oh joy.... :love:

Du tok rett papirrull? må være bakepapir..... :)
mmmmm :sikle: namnam

StineK
12-06-09, 00:10
Hva gjør jeg feil?? Di sitter fast i papiret jo!!

Ta papiret ut av ovnen og la det stå litt på benken så løsner de lettere.

Og hvis bakepapiret gjenbrukes mye sitter de lettere fast.

StineK
12-06-09, 00:13
Men 3 minutter var nok på min 5 år gamle ovn på 750W. Prøver kanskje enda litt mindre tid neste gang.

Dette varierer med ostetypen. Synnøves ferdige oppskjærte trenger 3,5 mins hos meg. Antar coop sin ost hadde tynnere skiver eller no?

Antar jeg kan dandere ost opp langs kantene nedi et beger av noe slag for å lage tacoshell av osten. Men hva slags beger?

saxpia
12-06-09, 09:20
Jeg bruker de bare flatt til tacoen. Lager en god tacosalat på tallerkenen. Legger den oppå ostechipsen. Ikke noe problem. Og egentlig enklere å spise enn skjella.

Maimor
12-06-09, 09:43
Jeg har en tacoholder i plast, altså en slik man kan sette de vanlige sjellene oppi for å fylle dem. Med en gang jeg tar de ut av microen, mens de enda er bittelitt myke så bøyer jeg dem og setter dem pent oppi der. Da stivner de i rett fasong. OBS, ingen vits å prøve å sette dem oppi der før du har dem i mikroen. Da smelter alt til en jurpe som legger seg nederst og flyter utover i ovnen. :flau:

Ivory
12-06-09, 11:57
Kjempegode ostechips!!!:D Mine sto i 3,5-4 minutter på full effekt, til de hadde boblet ferdig. Ble jo som å spise potetgull:spisesnak:sikle:

Karbomor
12-06-09, 12:23
Å guri.. *sulten* Dette hørtes helt fantastisk ut! Det skal jeg spise til tacoen i morgen i alle fall! Takk for tipset!

Bee
12-06-09, 17:43
Legg de over en skål og forme de med en gang de taes ut, så blir det også bra til taco. :D

Skautrollet
12-06-09, 18:05
Disse var jo fantastiske!
Nå har jeg forsøkt med vanlig gulost og krydret med masse forskjellig, men høydaren var taffelost med tomat. Funker gull som knekkebrød.
Takk og takk igjen Bee!

Kanutten
12-06-09, 18:24
Disse var jo fantastiske!
Nå har jeg forsøkt med vanlig gulost og krydret med masse forskjellig, men høydaren var taffelost med tomat. Funker gull som knekkebrød.
Takk og takk igjen Bee!

Jepp Taffelosten får man i ørten varianter!!! NYYYDELIG er den! Pleier bruke den med Jalapeno i og denne med Pepper. Den blir herrlige som dyppesnacks! Den blir luftigere og sprøere enn vanlig ost.

nomma
13-06-09, 20:18
taffelost med vårløk var knall, og for en konsistens nesten som småkaker :)

ostechipsknekkebrød med kviteseidsmør med kvitløk er ikke å forrakte heller, det får opp fettinntaket ;)

saxpia
14-06-09, 14:17
taffelost med vårløk var knall, og for en konsistens nesten som småkaker :)



Den ligger i kjøleskapet og venter på meg til i kveld.

saxpia
14-06-09, 20:17
taffelost med vårløk var knall, og for en konsistens nesten som småkaker :)


Den ligger i kjøleskapet og venter på meg til i kveld.


Skuffa:(

StineK
17-06-09, 18:52
Når jeg skal lage osteknekkis så tar jeg doble skiver med ferdig oppskjært ost. Syns det blir litt sterkere og litt mer å legge pålegg på.

Ps! Syns det ble :sikle: med smør. fårepølse og majones på.

Mt2t
18-06-09, 00:07
Øøøø, hva er det jeg ikke har fått med meg? Osten sitter jo fast i tallerkenen:o. Jeg må spikke godisen ut jo:confused:

StineK
18-06-09, 00:34
Øøøø, hva er det jeg ikke har fått med meg? Osten sitter jo fast i tallerkenen:o. Jeg må spikke godisen ut jo:confused:

Bakepapir? :)

Mt2t
18-06-09, 00:38
Bakepapir? :)

:w00t::rodme: Ha ha, jeg ler meg ihjel!!! Godt var det lell. Nå har jeg slikka tallerkenen *fnis*

Veggpryd
18-06-09, 22:36
Nå har jeg endelig prøvd disse ostechipsene - og gurimalla! :stortsmil Det var saker det! Knekkebrød og potetgull og småsnacks og altmulig det der!

Så lettvint! Og så godt! :w00t: *hopper opp og ned*

Carisma
18-06-09, 23:09
Jeg har prøvd taffelost med tomat og med vårløk i kveld. Morro! :D De ble som kaker ja :ja: Og man kan jo fylle ting inni!

Gerd
18-06-09, 23:12
Jeg har laget av kavli sine ferdigskiver: Jalapeno, skinke, skinke og purre.
Og tine sin med vårløk

:sikle:

Carisma
18-06-09, 23:14
Jeg har laget av kavli sine ferdigskiver: Jalapeno, skinke, skinke og purre.
Og tine sin med vårløk

:sikle:
Blåser kavli sine seg opp også slik som tine sin gjør?

Gerd
18-06-09, 23:17
Blåser kavli sine seg opp også slik som tine sin gjør?

Ja litt. :)

nalana
18-06-09, 23:19
Blåser kavli sine seg opp også slik som tine sin gjør?

Disse har jeg også prøvd. De trenger litt kortere tid, og blåser seg mer opp enn vanlig hvit ost. Og så blir de litt gyldne og er mye tykkere. Perfekte knekkebrød.:D

Veggpryd
18-06-09, 23:33
Tips: Bruk ostechipsene som lasagneplater. ;)

Til taco er de jo også ypperlige selvsagt.

Ah! Hvor tar du det fra! :) Det har åpnet seg en helt ny verden for meg nå med disse ostechipsene. Frokost i morgen blir osteknekkis med pålegg, og jeg tror nesten jeg må ha med noen ostechips med salt & pepper på jobb. Når jeg kommer hjem skal jeg lage lasagne med kjøttdeig, spinat og philadelfia. Med ostechips som lasagneplater! :spisesnak

Borealis
19-06-09, 02:05
Hvordan ble disse når man blandet osten og eggehviter? (Så noen nevnte det, tidlig i tråden). Noen som har testet det? :rolleyes:

Mt2t
20-06-09, 20:04
Ooops, bakepapiret tok fyr i microen:eek:

Karin
20-06-09, 20:40
Vanvittig godt. Taffelost var best! Men Kavli sine tilsvarende ble ikke vellykket.

Kristine78
20-06-09, 21:42
Jeg har også prøvd disse chipsene og har blitt skikkelig hekta :D De smaker bedre enn vanlig potetchips jo...

Jeg har testet litt forskjellige typer ost som dansk gräddost, norvegia og jarlsberg. Gräddosten var veldig god men litt vanskelig å få sprø da det er mye fett i den, samtidig var den litt salt slik at jeg fant ut at denne var best uten noe krydder da det er mye smak i selve osten. Jarlsberg likte jeg ikke da det ble litt for sær smak når den ble stekt slik i ovnen. Norvegia er bare himmelsk !!! Litt Chili explosion og maldonsalt på dyppe den i rømme.... Mmmmm er så glad jeg så dette tipset her inne siden jeg er en skikkelig chipsoman !

Kristine78
20-06-09, 21:44
...

tulla
20-06-09, 23:38
Ooops, bakepapiret tok fyr i microen:eek:

Hjelp, hva gjorde du da?:confused: Tror ikke jeg tør å bruke bakepapir i microen heretter....

Mt2t
21-06-09, 00:24
Hjelp, hva gjorde du da?:confused: Tror ikke jeg tør å bruke bakepapir i microen heretter....

Ikke farlig. Når jeg la det på en tallerken, gikk det greit. Jeg har et brett i microen som jeg la bakepapiret rett på. Da fikk det jo strålinger fra alle kanter.:o

nomma
21-06-09, 04:05
favoritten for tiden, oste-chips-knekkis med majones, egg og røykalaks.. :sikle:

Veggpryd
21-06-09, 08:40
Ja, nå vet jeg hva jeg skal ha til frokost! :ja: Osteknekkis av tomatost med meierismør og spekepølse!

Zuma
21-06-09, 21:36
Ah, jeg simpelthen eeelsker smeltet/grillet/krispy ost så dette skal testes. :) Har dessverre ikke micro men jeg regner med grillfunksjonen i vanlig stekovn gjør samme nytte.

Takk for tipset, Bee!

Carisma
22-06-09, 09:54
Ah, jeg simpelthen eeelsker smeltet/grillet/krispy ost så dette skal testes. :) Har dessverre ikke micro men jeg regner med grillfunksjonen i vanlig stekovn gjør samme nytte.

Takk for tipset, Bee!
Her er originaloppskriften, for stekeovn: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9936&highlight=oste-chips

Makronelle
24-06-09, 19:07
Heisann
Dette er første gang jeg prøver meg på å skrive noe her inne. Håper ikke jeg gjør noe galt nå. :) Jeg prøvde å lage ostechips i mikroen min, la to osteskiver der, og før de hadde ligget et minutt så sprakk tallerkenen de lå på. Hvordan ser jeg at de er ferdige? Og har jeg brukt for sterk varme på de da tror du?

Carisma
24-06-09, 21:34
Høres ut som et servise som ikke tåler å være i microen. Jeg legger de barerett på bakepapir på den tallerkenen som er i ovnen, og full guffe i 3 min ca.

Maimor
24-06-09, 21:34
Heisann
Dette er første gang jeg prøver meg på å skrive noe her inne. Håper ikke jeg gjør noe galt nå. :) Jeg prøvde å lage ostechips i mikroen min, la to osteskiver der, og før de hadde ligget et minutt så sprakk tallerkenen de lå på. Hvordan ser jeg at de er ferdige? Og har jeg brukt for sterk varme på de da tror du?
Ikke bruk tallerken, bruk BAKEPAPIR! P.S. Du er ikke den første her som har gjort den feilen. ;)

Mt2t
24-06-09, 22:09
Ikke bruk tallerken, bruk BAKEPAPIR! P.S. Du er ikke den første her som har gjort den feilen. ;)

Jeg må bruke begge deler! Har bare en rist i microen min, dermed tok bakepapiret fyr:eek: Men bakepapir PÅ tallerken gikk bra. Og forresten; nam nam!

Ivory
21-07-09, 00:06
Dette er blitt en slager her i huset på lørdag (og noen ganger ellers...hehe), med pommes frites-krydder på (grill). Ungene synes også det er veldig godt. Også kjempegodt med dip. Savner ikke vanlig potetgull! :D

SunnhetMedSirrup
24-07-09, 09:28
jeg prøvde og lage ostchips :) tusen takk! supert resultat! :)

men jeg snakk biter av de over kjøttdeig og ost lavkarbo-pizza.. det ble en digg taco pizza :) med masse krydder :)

alvepiken
07-08-09, 00:12
Er det bare jeg som er totalt dust siden det bare blir "grøt"/"gugge"? Tok den ut etter 1,5 min, da boblet det og kokte av guggen i microen. Hva gjør jeg feil??

Viclin
07-08-09, 00:21
Du må vel ha den inne lenger, så boblinga rekker å bli stivt?

StoreLilleMeg
07-08-09, 00:55
Disse var jo fantastiske!
Nå har jeg forsøkt med vanlig gulost og krydret med masse forskjellig, men høydaren var taffelost med tomat. Funker gull som knekkebrød.
Takk og takk igjen Bee!

Jeg har også prøvd taffelost med tomat. Namminammi....
Dette redder lørdagene mine :)

Kitt
07-08-09, 09:18
Er det bare jeg som er totalt dust siden det bare blir "grøt"/"gugge"? Tok den ut etter 1,5 min, da boblet det og kokte av guggen i microen. Hva gjør jeg feil??
Du må nok ha dem inne litt lengre, ja.

Og det skal boble og koke når du tar dem ut!
Stivner fort og blir namnam!:sikle::sikle::sikle:

Gerd
07-08-09, 09:20
Alvepiken: Du må micre de lenger:

Legg osten på bakepapir i microen i 3-4 min med ønsket krydder på. da blir de både sprø og luftige. ;)

alvepiken
07-08-09, 20:08
Alvepiken: Du må micre de lenger:

Jeg er bare litt redd for å ha ting lenge i microen for tiden, jeg satte nesten fyr på psykiatrisk for noen uker siden vedhjelp av microen der nemlig:D Jeg tenkte at knekkebrød med brunost burde da være godt varmt, men etter 20 sek så var det røyk i hele kjøkkenet og det luktet mindre godt :p Måtte jo lage litt action når man først var innlagt:p

Gerd
07-08-09, 20:10
Jeg er bare litt redd for å ha ting lenge i microen for tiden, jeg satte nesten fyr på psykiatrisk for noen uker siden vedhjelp av microen der nemlig:D Jeg tenkte at knekkebrød med brunost burde da være godt varmt, men etter 20 sek så var det røyk i hele kjøkkenet og det luktet mindre godt :p Måtte jo lage litt action når man først var innlagt:p

Uff da :p
Neida, ingen fare. De må få dampa ut fuktigheta :ja: Du ser det på de at de blir tørre på en måte :ja:
Jeg går ikke fra microen når jeg har de i. Følger med hele tiden :ja:

Viclin
07-08-09, 20:16
Jeg er bare litt redd for å ha ting lenge i microen for tiden, jeg satte nesten fyr på psykiatrisk for noen uker siden vedhjelp av microen der nemlig:D Jeg tenkte at knekkebrød med brunost burde da være godt varmt, men etter 20 sek så var det røyk i hele kjøkkenet og det luktet mindre godt :p Måtte jo lage litt action når man først var innlagt:pHehe, knekkebrød med brunost kan ikke ligge inne lenge. Heller ikke brødskiver med brunost. Brunosten smelter utrolig fort.

Maimor
08-08-09, 21:23
Prøvde brunost til barna her forleden da barna gjerne ville prøve. De ble svartsvidd etter 20 sek! Det er jo nesten bare sukker i den så det er ikke så rart.

Krøllerellerei
08-08-09, 22:01
Argh! Nå har jeg røyklagt hele nabolaget. Brettet stod 2-3 minutter for lenge, hehe, så nå spiser jeg lett brente chips.
For å si det sånn, det knaser jo, så det glir ned. Sammen med masse vann!

Iset
08-08-09, 22:12
Laget du dem i ovnen? Blir absolutt ikke like bra som i mikroen. Been there, done that, hehe.

Krøllerellerei
08-08-09, 22:45
Laget du dem i ovnen? Blir absolutt ikke like bra som i mikroen. Been there, done that, hehe.

Jeg har ikke mikro, så det er ikke noe alternativ. Hehe, men jeg har laget dette flere dager, og det har blitt knallgodt. Jeg var nok litt tøff i trynet i dag, satt og surfet på Lavkarbo.no i stedet for å se etter hva jeg hadde i stekeovnen.

Karin
15-08-09, 03:22
Jeg har funnet ut følgende:

Taffelost - funker aller best! Ferdig skivet er så lettvint atte. 3 min i min mikro, helt utrolig bra. Alle sorter taffelost i skiver er sykt godt.

Norvegia eller jarlsberg i skiver - sprøtt og deilig. Nøytralt i grunnsmak, her kan man legge på en del smak i form av krydder. Blir KJEMPESPRØTT! i min mikro i alle fall. Men jeg må bruke litt mindre tid til dette enn til taffelosten. Ikke mer enn 2,5 min her.

Nøkkelost! For de som liker det, er dette fantastiske chips! Deilig smak! Mindre tid enn til taffelost. 2,5 min her også.

Ridderost, eller Kavli osteskiver - NEI NEI NEI NEI NEI! Funker overhodet ikke.

Dette er HELT klart en av de mer geniale oppskriftene jeg har sett på lavkarbo. Kinobesøkene mine er nå reddet for all framtid - det funker så sykt bra. Dessuten er det nå GREIT å spise chips, liksom. . . I alle fall hvis man er bare sånn LITT sulten!

Dette burde noen fått en medalje for!

Karin
15-08-09, 03:29
Oj, glemte . . . Det jeg EGENTLIG skulle si, var at mikroen er et problem samtidig som den er en velsignelse.

Et problem at jeg bare får plass til fire-fem skiver ost samtidig i mikroen, og det tar mer tid å legge dem opp på bakepapiret enn det tar å nuke dem.

Et problem at det er så utrolig godt og så veldig tillatt . . Så du klarer nesten ikke lage nok mens du spiser. Kan fort spise veldig mye her. Det finnes sikkert en grense for når det er greit og når det er usunt, bortsett fra at jeg ikke ser den for meg akkurat nå. Muligens er den grensen på GR. . .

Carisma
15-08-09, 09:39
Kavli osteskiver
Jeg syns den med vårløk funket, men måtte bruke bare 1,5-2 min. Ble kjeksaktig, godt med rømme på :)

Gräddost funker IKKE :D
Men Tine Edamer er kjempegod! Jarsberg går også, smaker mye, men litt for søt for meg.

Tictac
15-08-09, 14:44
Jeg prøvde akkurat nå, hadde bare gräddost i huset, var litt dum for jeg krydret dem og det ble nok litt vel mye siden de er salte nok i seg selv. Regner med at det hadde hjulpet med litt dipp til. Fikk bare 6 osteskiver nå, må jo ta en evighet å lage til en festkveld! hehe:D

SunnhetMedSirrup
15-08-09, 15:26
ostechipsa var nydlige med dip ass!

Kitt
15-08-09, 16:05
Fikk bare 6 osteskiver nå, må jo ta en evighet å lage til en festkveld! hehe:D

Vi var 12 lavkarbo- jenter på hyttetur i mai. Ikke bare tok det lang tid å lage nok ostechips, mikroen gikk varm og luktet nesten svidd etter en stund.:eek:
Måtte ta pauser for å få laget alle vi skulle ha!;)

dani
15-08-09, 17:12
Herremin så sabla godt... 5-åringen her sa "har vi mer super-potetgull mamma?" mens 3-åringen bare sa "namm!"

Men jeg har et spørsmål og, når jeg lagde dette så ble bakepapiret fullt av...fett? en væske, så ut som fett. Var det jeg som la for tykt lag av ost på? en skive ble liksom så tynt...

Elinengelen
15-08-09, 17:22
Har testa de. gooode. men liker ikke ettersmaken av ost, så må se om jeg finner noe dip.

Kanutten
15-08-09, 19:11
Har flere enn meg erfart at TINE sine taffeloster "hever" mer en Kavli sine, samt at de blir sprøere??

TINE med tomat blir tykke, lubne og megasprø selv med bare en skive. Når jeg lager til av Kavli sine må jeg ha to skiver oppå hverandre for å få samme resultatet.

Har dessuten hatt osten i en silikonform størrelse stor muffins. Da blir det en sprøøø osteform som kan fylles med ymse saker og ting. :sikle:

Furine
15-08-09, 23:08
Såg om ostechips i omnen tidlegare ein dag, men det var liksom litt meir pes å lage, så har ikkje fått prøvd det enno. Men så fann eg denne tråden no i kveld. I microen var berre knall! Har prøvd berre med vanlig gouda så langt, men det var nammmm!
Takk for denne! :) Dette kjem til å bli mykje brukt!

Furine
16-08-09, 09:40
Har fått blod på tann, så i dag har eg testa med Babybel. Delte den i to sidan osten er ganske tjukk, og nuka den i 2 minutt i mikroen. Goudaen eg prøvde i går trengde 3, men denne byrja å vise litt brent på ein plass etter 2, så neste gong skal eg prøve i underkant av 2 minutt. Men resultatet vart elles bra! Laga dei utan noko krydder, og det smakte NAM! :)

Veggpryd
16-08-09, 09:47
Har dessuten hatt osten i en silikonform størrelse stor muffins. Da blir det en sprøøø osteform som kan fylles med ymse saker og ting. :sikle:

Så smart! Det må jeg prøve i dag! :)

alvepiken
16-08-09, 23:36
Dette hadde jeg egneltig gitt opp, men jeg måtte bare prøve og det gikk bra:D Nam:D

Kitt
28-08-09, 14:45
Med fare for å gjenta meg selv,

DETTE ER BARE HELT GENIALT!:D

lilja74
10-01-10, 00:50
Dette var en bra oppskrift..nam!

buzy bee
24-01-10, 09:17
Herlighet, noe av det beste jeg har smakt! Brukte Jarlsberg og dyppet i rømme... Mmm!:) Det skal jeg lage mere av, ja.

Mentha
28-01-10, 23:57
Åh, noe så utrolig godt og sprøtt! Jeg har grudd meg til å gi opp min elskede synd - potetgull - men nå har jeg fått en ny favoritt :) og den er LOV å spise! Nam og NAM :) Tuuusen takk!

Midnattsola
16-02-10, 20:34
Denne oste-snacksen va helt utrolig god. Jeg leste første innlegg og laget en porsjon, me ,som va den eneste osten vi hadde i huset. Spiste alle, og lagde en porsjon til. Nydelig, etterpå gikk jeg tilbake og leste resten av innleggene og nå skal jeg på butikken og kjøpe mere ost. Tusen , tusen takk til den som fant på dette og for alle de gode tipsene om ost man kan bruke. Dette blir en ny favoritt:-)

65kgmamma=perfekt
02-03-10, 13:19
Nammenam!! Dette var kjempe godt:) Min lunsj i dag:D:D Lagde av kavli sin nye ost, med sprøsteikt bacon :sikle:
Gleder meg til å prøve ut flere varianter:spent:
Må lage noen så gubben får smake også;)

navifan
08-03-10, 18:36
Har ikke micro, varmluftsovn er alt jeg har, sukk......

Kitt
08-03-10, 18:57
Går an å lage dem i stekeovn også. Det tar bare mye lengre tid og krever at du sitter og passer nøye på dem, for de blir brent på et blunk om du ikke er forsiktig!:eek:

Ferskenbeinet
09-03-10, 08:58
MMM dette var jo fantastisk! Hovedproblemet er at jeg får i mek nok protein som det er, må finne en ost med mindre protein!

jeanette:)
26-03-10, 15:07
wow, kjempe godt :-)

Imp
26-03-10, 22:08
Har osteskiver i mikroen nuh! :D

Iset
26-03-10, 22:19
Vi har kost oss med dette i dag. Nam. Jeg brukte ferdig skivet hvitost og skar dem i trekanter så det ble "tortillachips". Krydret med grillkrydder, det er alles favoritt her.

lijo
27-03-10, 17:14
Åå så flott å finne disse på lørdagskvelden. Reddet meg fra å hoppe oppi potetgullposen sammen med resten av familien :eek:Da blir det disse ostechipsene som jeg har krydret med grillkrydder og pepper. Så blir det rømme som dip. Har laget meg en stor posjon for dette var jo så enkelt og greit, nam.:spisesnak

Kanutten
30-03-10, 15:41
Kjøpte en stor Taffel tomatost, den røde pakken fra Tine på 400 gram :o.

Jeg skar hele osten i staver ca 0.5 cm tykke hver vei og hele ostens lengde. Rulla disse stavene i litt krydder før jeg poppa dem i mikroen. Har ikke før hatt ost som har poppa så mye som det denne gjorde! Kan hende fordi det ble tykkere biter?? I allefall, den ble veldig luftig og god! Trenger egentlig ikke ha krydder på, den er knallgod slik den er. :sikle:

Iset
30-03-10, 16:21
Ja, de Kavli-ostene blir ganske tykke og luftige. Jeg liker det ikke så godt, men det er jo en smakssak. :)

Kanutten
30-03-10, 16:31
Ja, de Kavli-ostene blir ganske tykke og luftige. Jeg liker det ikke så godt, men det er jo en smakssak. :)

Du mener det er Tineostene du ikke liker?? ;)

Kitt
30-03-10, 16:38
Kavli ferdigskivet ost har også en sånn tomat- variant. Den blåser seg opp og blir ikke så god!
Tine har Taffel- tomat- ost i stor pakke!

Full forvirring!:p

Kanutten
30-03-10, 17:02
Kavli ferdigskivet ost har også en sånn tomat- variant. Den blåser seg opp og blir ikke så god!
Tine har Taffel- tomat- ost i stor pakke!

Full forvirring!:p

Mente Tine sin jeg. :ja:

Iset
30-03-10, 17:16
Du mener det er Tineostene du ikke liker?? ;)

Nei, Kavli. De der ferdigskivede ostene:

http://www.matvareguiden.no/bilder/2686.jpg

Iset
30-03-10, 17:17
Taffel-osten er den beste av de alternativene som blåser seg opp, men jeg liker best konsistensen på vanlig mikret ost. :)

Kitt
30-03-10, 18:04
Kavli ferdigskivet med pepper blir super snacks til dip!:spisesnak
Som potetgull med salt og pepper, liksom!:sikle:
Det skal jeg lage i kveld!:D

Vanlig ost med hviløkspulver er også godt, men blir ikke helt det samme!:p

Iset
30-03-10, 18:14
Den med rosépepper? Jeg har smakt rosépepper i sauser, på pepperbiff og sånt og det smaker jo såpe? Så jeg har ikke turt å kjøpe den osten. Smaker den skikkelig pepper og ikke såpe?

Carisma
30-03-10, 18:41
Nei, Kavli. De der ferdigskivede ostene:

http://www.matvareguiden.no/bilder/2686.jpg
De blir brente så fort også! Myke i midten og brent på kantene. Ellers er skinkeosten veldig god som knekkebrød med egg og majones på, hvis man får til å ikke brenne den....

Kitt
30-03-10, 19:00
Den med rosépepper? Jeg har smakt rosépepper i sauser, på pepperbiff og sånt og det smaker jo såpe? Så jeg har ikke turt å kjøpe den osten. Smaker den skikkelig pepper og ikke såpe?
Syns det smaker pepper, jeg! Akkurat passe sterkt til at det er god med en mildende rømmedip til!:D

Iset
30-03-10, 21:13
Hmm kanskje jeg må prøve. Hekkan altså, de hadde supertilbud på den (halv pris tror jeg) sist jeg så den, men gadd ikke kjøpe såpe-ost. :p

RIL
08-05-10, 23:09
Har lest noe om disse ostekjeksene før, men har ikke prøvd de før i kveld! OMG, kan jeg bare si!!!!!!!!!!!!! Dødsgodt. Men micron steker nok litt skjevt, for de ble litt brune på ene kanten og myke i midten, så jeg måtte bytte litt plass på de for å få det mere jevnt. Men OMG igjen, altså! Deilig med greddost og litt grønn paprika på! og japapenjo'en varmet litt i munnen, altså! Jippi, er så glad! :rolleyes::eek::)

Rusalka
09-05-10, 12:52
Hei.
Jeg er ny på lavkarboforumet, og tenkte at dette ikke er stedet for meg - selv om gubben min er ivrig bruker. Men jeg skulle gi stedet en sjanse, og søkte på min store last: potetgull. Da havnet jeg her i denne tråden, og har bare en ting å si: Jippiiiii!!!:spisesnak
Her er jo alt jeg trenger for en vellykket lørdagskveld, jo! Så langt tror jeg gräddost med paprika er favoritten, men gleder meg til å prøve den som ble beskrevet som potetgull med salt og pepper - min største fiende! Takktakktakk!!
Lurer bare på en ting: krydrer dere før eller etter steking?

Runegutt
09-05-10, 13:13
Tuuusen takk :) Er satt i produksjon av min bedre halvdel .

Rusalka
10-05-10, 21:53
Nydelig med et vidt utvalg av krydder, og ikke minst med dip av rømme og tacosaus.
Virkelig snadder!!:love:

Ursula89
01-09-10, 23:10
jeg har tenkt på det når jeg har gomla den stekte osten som ligger utenfor hjemmelaget pizza at det er jo kjempegodt.. Men, jeg har aldri tenkt så langt at man kan jo lage sånn selv :D
Så, jeg har stekt 6 knekkebrød nå.. to av de er borte allerede, og de siste skal spares til snaks i morra.. De stakkars gutta på jobben må begynne å lure med de matvanene mine ;)

ada-emilie
14-09-10, 17:47
Hvor mange grader er det lurt å sette stekovnen på for å få ca samme resultat som i mikroen?

Kitt
14-09-10, 19:48
Hvor mange grader er det lurt å sette stekovnen på for å få ca samme resultat som i mikroen?
Lurt å lese hele tråden!;)

Denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=9936&highlight=oste-chips) linken sto der et sted!

ada-emilie
14-09-10, 22:24
Gjorde det, men la ikke merke til den linken. Takk.

Fofa
19-09-10, 05:34
Jeg kan spise dem hver eneste dag...bruker de som "knekkebrød" med masse godt pålegg på..til og med mer ost på!!:)

La inn på mylog en dag jeg hadde spist 4 sånne i løpet av en dag...ikke lite kalorier jeg fikk i meg den dagen...hahah...jaggu godt vi ikke driver med lavkalori her inne:D

lillemeg88
14-02-11, 14:36
OMG, dette er jo helt genialt!! har laget nå, og det er kjempe godt :) etterpå skal jeg prøve det ene tipset som stod over her et sted - ta osten i muffinsform :) genialt da, så kan man fylle med alt mulig, jippiii :)

Debussy
14-02-11, 21:35
Prøvde for første gang i kveld - som litt snacks fordi jeg var litt sulten.

Micret vanlig Norvegia - ekstra vellagret og hadde rømme og salsa på - skikkelig godt!!! Og mannen likte det også!

Silje :)
28-03-11, 22:07
Genialt, og utrolig godt :)

g_h_87
29-03-11, 21:09
dette er bare NAM!!!! jeg krydrer før steking..

jeg har prøvd både i stekovn å micro.. microen funka best ja :) nam nam naaam

Lulla84
21-09-11, 23:45
nammis :D

LiseSJ
22-09-11, 15:19
og der ble samboeren min hekta :P

Pøsh
22-09-11, 17:57
Jeg bruker Kavli sine, helst med Jalapeno og tar dem i ovnen. Kjempegodt!

frøken
22-09-11, 18:00
Jeg bruker Kavli sine, helst med Jalapeno og tar dem i ovnen. Kjempegodt!

2 kavli på et bakepapir og 2 min i micro, kjempegode

Lulla84
22-09-11, 19:24
Guttungen skal få med noen på skolen i morgen, han ELSKER ost. :) Var lunsjen min i dag. Med rømme :)

Sweetie73
06-10-11, 21:05
Å himmel så deilig!!! Det er for godt til å være sant, rett og slett! Føler jeg spiser noe skikkelig ulovlig, altså... hehe!
Hadde bare norvegia her, men det blei ordentlig godt. Hakka opp litt jalapenos på de siste og det blei bare himmelsk! Takk og takk for herlig tips!

Camilla82
23-11-11, 19:45
Fikk så lyst på noe godt, så nå har jeg ost i microen :)

Tonjea87
28-09-12, 22:06
gammel tråd men... Prøvde dette nå i mangel på noe annet å spise. klarer ikke de lavkarbo brødene jeg har prøvd (blandt annet et kjøpt på helsekost), litt sent å lage knekkebrød nå :P lagde slik ostesnacks, å dynga på med hjemmelaget løk å skinkesalat:D himmelsk :D

Takk for tips:D

*Camilla*
05-10-12, 17:40
når jeg legge ostebiter på bakepapir i microovnen så smelter de fast i papiret :( , hva gjør jeg galt??

*Camilla*
05-10-12, 17:49
når jeg legger ostebitene på bakepapir så smelter de fast :confused:m hva gjør jeg galt???

Kitt
05-10-12, 17:51
Sikker på at det er bakepapir og ikke matpapir?
Hva slags ost bruker du?

*Camilla*
05-10-12, 17:56
ja er bakepapir, ikke matpapir, og bruker norvegia :)

Kitt
05-10-12, 18:42
ja er bakepapir, ikke matpapir, og bruker norvegia :)
Så rart! Det pleier jo å gå helt fint om man bruker vanlig norvegia på bakepapir! :confused:

*Camilla*
05-10-12, 18:53
hmm, merklig, men kanskje det er noe med microovnen da, for har prøvd 4 min, prøvde 2 osv og gikk ikke noen av gangene :(

Viclin
20-11-12, 00:29
Er det bare meg, eller er Kavli sine ferdigskivede blitt helt ødelagt? Jeg har brukt de skivede med bacon siden jeg har syntes de har fått best konsistens. Siden i sommer, eller enda tidligere, har de ikke blitt luftige og sprø, men derimot bare rent utover mens fettet skiller seg. (Det har hendt jeg finner en pakke i ny og ne som gir den tidligere konsistensen. De siste ukene/månedene derimot er det kun den som ikke virker lenger. :( )
Jeg har laget ostechips i mange år, men en eller annen gang i løpet av dette året (muligens litt etter de fikk ny pakke?), så skjedde det noe med osten. Jeg får den ikke til lenger. Har forsøkt tre forskjellige mikroovner, med samme resultat.

Tidligere har de alltid blitt sånn: http://lavkarbohverdag.com/2011/06/17/ostechips/
Nå blir de sånn som på vedlagt bilde. Skikkelig tynne, fettete og så sprø at de knekker med det samme. Har sendt mail til Kavli for en stund siden, men ikke fått noe svar.

Har noen fler opplevd det samme?

Dietta
20-11-12, 00:40
Kavli har endret oppskriften sin, det er derfor det ikke funker lenger :mad:

Viclin
21-11-12, 10:03
Da var det ikke bare jeg som innbilte meg det, og sannsynligvis derfor de aldri svarer meg på mail heller. Veldig dumt, de hadde vel en stor andel lavkarbokunder vil jeg tro.
Jeg mangler et alternativ. Lavkarbobrød vokser bare i munnen, Ingers lavkarbobrød blir for mye kh sånn i det daglige, så ostechips var perfekt. Duger lettost på samme måte som baconosten gjorde før?

smgj
21-11-12, 10:46
Da var det ikke bare jeg som innbilte meg det, og sannsynligvis derfor de aldri svarer meg på mail heller. Veldig dumt, de hadde vel en stor andel lavkarbokunder vil jeg tro.
Jeg mangler et alternativ. Lavkarbobrød vokser bare i munnen, Ingers lavkarbobrød blir for mye kh sånn i det daglige, så ostechips var perfekt. Duger lettost på samme måte som baconosten gjorde før?

Du kan bruke tines taffelost. Den funker. :)

Lavkarboforlivet
21-11-12, 12:56
Kjent problem dette her.... var visst en del burgerfolk som hadde klaga på at den ikke kunne smeltes på burgeren ordentlig (leste det i en annen tråd her på forumet). Men tine taffelost er gull verdt, elsker den med tomat! Supergod:-)

Dietta
21-11-12, 13:05
Helt enig, taffelosten er en god erstatning. Den finnes både i skiver og en du bruker ostehøvel på :)

wenche@@
19-01-13, 19:59
Nam... Jeg koser meg med ostegull..:)

Dietta
19-01-13, 20:06
Nam... Jeg koser meg med ostegull..:)
:sikle: