View Full Version : Sjokolademoussekake


Bee
09-05-09, 11:26
300 gram sukkerfri eller mørk sjokolade
4 dl kremfløte
2 dl creme fraiche
1 dl salte peanøtter
1 dl grovhakkede valnøtter


Varm opp 2 dl av fløten i en kaserolle og tilsett oppknekt sjokolade og la den smelte i fløten.

Visp resten av fløten til krem, og ha i creme fraice. Bland godt.
Rør inn sjokoladeblandingen, og fordel røra i to boller.
I den ene tilsetter du nøttene og heller det i ei smurt, bakepapirkledd springform, før du forsiktig heller over resten av røra.

Sett i kjøleskap og la stå i minst 5 timer før servering, eller over natten.

Sesti
12-05-09, 21:41
Åh, det hørtes godt ut!!!!:D

Legger den til her jeg, så får jeg lagd den om en stund kanskje:)

Kanutten
12-05-09, 21:48
:sikle:

Gerd
12-05-09, 21:50
Åhh... fy fader, dette såg heeelt :sikle: ut..... :sikle:

muskatt
12-05-09, 22:20
Dette blir mitt bidrag til 17. mai !! Takk

bambi87
18-05-09, 23:07
Hei:) den kaken er så utrolig god, den har blitt yndlingskaken min:p så 1000 takk for at du la ut den oppskriften:lol:

Rattata
18-05-09, 23:53
*paste-copy* :D
Tusen takk, gleeeeeeder meg til å prøve den!

Bee
19-05-09, 08:32
Hei:) den kaken er så utrolig god, den har blitt yndlingskaken min:p så 1000 takk for at du la ut den oppskriften:lol:


Ingen årsak. Helt enig i at den er god ja. :sikle:

Gerd
19-05-09, 08:35
Ja, denne var megagod :sikle:

Takk Bee :klem:

Luna*
03-06-09, 21:34
Åååå den ser skikkelig nam ut! Takk takk, den blir lagret :)

Tutte
16-06-09, 18:41
Høres jo helt nydelig ut denne, må prøves :)

Indianeren
11-09-09, 17:26
300 gram sukkerfri eller mørk sjokolade
4 dl kremfløte
2 dl creme fraiche
1 dl salte peanøtter
1 dl grovhakkede valnøtter


Varm opp 2 dl av fløten i en kaserolle og tilsett oppknekt sjokolade og la den smelte i fløten.

Visp resten av fløten til krem, og ha i creme fraice. Bland godt.
Rør inn sjokoladeblandingen, og fordel røra i to boller.
I den ene tilsetter du nøttene og heller det i ei smurt, bakepapirkledd springform, før du forsiktig heller over resten av røra.

Sett i kjøleskap og la stå i minst 5 timer før servering, eller over natten.


HJelp!! lurer på om noen kan hjelpe meg å regne ut ant karber i denne..... Kanskje jeg lærer meg det selv en vakker dag....

sumabless
02-05-10, 20:31
Hei..
Nyyyydelig kake.Men veldig mektig,tok et stykke og det holdt.
Hva skal gjøre med resten..Kan jeg fryse den?Hvor lenge holder den i kjøleskapet?
Eller skal jeg bare spisen den opp?:)

tina therese
03-05-10, 06:58
Dette høres nydelig ut!
Men holder den seg virkelig sammen som en kake uten noe gelantin?

StegforSteg
03-05-10, 07:16
Oi....enda en 17 mai fristelse :D

Kitt
03-05-10, 09:14
Dette høres nydelig ut!
Men holder den seg virkelig sammen som en kake uten noe gelantin?
Jada, ikke noen problem, det!:sikle:

tina therese
03-05-10, 23:50
Så herlig!
Denne skal jeg virkelig teste...i morgen kansje...:p

Gracella
01-08-10, 12:32
Denne var kjempegoooood :D

Jeg brukte rømme fordi det var slutt på Cf'en og så hadde jeg 2- 2 1/2 dl med Jaguar-nøttemiksen i stedet for peanøtter og valnøtter....

Denne skal jeg lage flere ganger!!!

pityriasis
06-08-10, 14:22
Regna ut denne jeg:
Basert på 86% freia dark som sjokolade: 973 g kake = 4423 kcal, 82.1 g karb, 54.8 g prot og 429,3 g fett.

Om du deler kaka i 12 stykker (har ikke laget den ennå så vet egentlig ikke hvor stor den blir men...) blir det da 6.8 karber i ett stykke og 368 kcal.

Basert på mørk sjokolade fra Sukkerfritt: 973 g kake= 3970 kcal, 31.1 g karb, 46.9 g prot og 368.1 g fett

Ett stykke ( 81 g) gir 2.6 karber per stykke og 330 kcal.

Noen som har laget kaka med sukkerfri sjokolade? Går det greit med SÅ mye mallitol eller blir dette da "diarékake"?

Zillah
06-08-10, 14:57
Peanøttene skal ikkje hakkes opp?

CathrineR93
08-08-10, 19:31
Ååå den skal jeg så prøve ! :stortsmil: er det noe jeg savner er det sjokoladekake ! ^^

Sushi
20-08-10, 17:10
Noen som har laget kaka med sukkerfri sjokolade? Går det greit med SÅ mye mallitol eller blir dette da "diarékake"?

Dette lurer jeg også på...

Kanutten
23-08-10, 19:18
Sjokolademoussekake!

Mandelbunn
125 g. malte mandler
3/4 -1 dl Splenda kjørt til melis i foodprocessor (Om du liker det søtt ta største mengde Splenda)
4 eggehvitter

Stivpisk eggehvittene, bland det andre forsikt i. Ha i rund kakeform som er kledd med bakepapir i bunnen. Stek ved 175 grader i ca 20 -25 minutter, avkjøles i forma. Når kaka er kald tar du den ut av forma, rengjør forma og har kaka tilbake i den.

Mousse
250 g. sukkerfri (helst 70%) mørk sjokolade feks Cavalier eller Valor
4 Eggeplommer
½ dl. Cognac eller Whisky
7 dl. Kremfløte

Smelt sjokoladen i vannbad, pass på at det ikke kommer vanndamp på den, da blir den kornete. Bland whiskeyen i sjokoladen, kjøl ned til ca 25 grader, pisk inn 1 og 1 eggeplomme, bland godt mellom hver. Pisk fløten stiv, tilsett 1/3 av den i sjokoladekremen, bland godt men med LETT hånd, tilsett resten av kremen og vend den lett inn med slikkepott. Hell moussen over kaka som ligger i den rengjorte forma. Sett kaldt, 6 t i kjøleskap eller 1 t i fryseren. Pynt med smeltet, mørk sukkerfri sjokolade du ringler over - eller kremdotter og hele kaffebønner. Sett kaldt igjen til du serverer.

Jeg lager den på denne måten.... :sikle:

TrillTrall
23-08-10, 20:30
Sjokolademoussekake!

Jeg lager den på denne måten.... :sikle:

Du store alpakka! :sikle: Både lagrer og skriver ut. :)