dingpot
28-11-04, 13:05
Jeg lagde min egen vaniljesaus til å ha på confectageleen her om dagen, og tenkte jeg kunne dele med dere andre?? Tror ikke jeg har sett oppskrift på dette før, så: here we go:
vanilljesaus 2 porsj:
1 egg
1 dl kremfløte
smak til med vaniljeekstrakt eller essens (brukte rundt 10 dråper selv) og søtning
Pisk eggene sammen med kremfløten (ikke til skum, bare for å få en jevn suppe). Tilsett smaksstoffene og kok opp til det blir tykt.
Skal du ha vaniljekrem, går det sikkert an å doble mengden egg, eller du kan piske krem og vende vaniljesausen inn i (husk da å tilsette nok søtning og vaniljesmak). Alt etter om du vil ha en fastere eggekrem, eller luftig fløtekrem. Dette har jeg ikke prøvd enda!
Om du lager en "mousse" av vanilljesaus + like deler pisket krem kan man jo kanskje tilsette litt gelatin og få vaniljefromage?? Det går nok an å lage vaniljepudding også av dette på et vis (ved å tilsette gelatin i vaniljesausen). Ja nå babler jeg, men kanskje det kommer noen til gode?? :D
vanilljesaus 2 porsj:
1 egg
1 dl kremfløte
smak til med vaniljeekstrakt eller essens (brukte rundt 10 dråper selv) og søtning
Pisk eggene sammen med kremfløten (ikke til skum, bare for å få en jevn suppe). Tilsett smaksstoffene og kok opp til det blir tykt.
Skal du ha vaniljekrem, går det sikkert an å doble mengden egg, eller du kan piske krem og vende vaniljesausen inn i (husk da å tilsette nok søtning og vaniljesmak). Alt etter om du vil ha en fastere eggekrem, eller luftig fløtekrem. Dette har jeg ikke prøvd enda!
Om du lager en "mousse" av vanilljesaus + like deler pisket krem kan man jo kanskje tilsette litt gelatin og få vaniljefromage?? Det går nok an å lage vaniljepudding også av dette på et vis (ved å tilsette gelatin i vaniljesausen). Ja nå babler jeg, men kanskje det kommer noen til gode?? :D