Ivory
25-05-09, 19:18
Nå i disse grilltider...:)
Ivorys "potetsalat" ca. 4 porsjoner:
300 g squash (ca 1 stor eller 2 små - vekta er når den er ferdig oppskjært)
55 g purreløk
75 g majones
200 g rømme
2 ss eplenektar
1 ss sitronsaft
Gressløk
Hvitløk
Salt
Pepper
Skrell squash, ta ut kjernen og del i terninger. Kokes i ca 3 min i lettsaltet vann. Ha squashen over i dørslag for avrenning og avkjøling. Legg den så over på godt med tørkepapir for å trekke ut mer fuktighet.
Skjer purreløk i ringer og finhakk gressløk. Gni innsiden av en bolle med hvitløk. Bland rømme og majones i bollen. Bland inn litt salt og pepper, sitronsaft og eplenektar. Tilsett purreløk, gressløk og squash. Bland godt. La salaten trekke en stund så smakene får "satt" seg.
Har laget denne i dag, og spist det til grillskiver av svin og stekegrønnsaker. Kjempegodt synes vi:D Tror det også smaker veldig godt til spekemat.
La inn alt på "mat på data" og kom fram til 2,5 karbohydrater pr. 100 g.
Velbekomme! :)
EDIT: Har nå prøvd å lage den med rå squash (fremdeles skrelt), uten å ta ut frøkjernen, og jeg hadde oppi litt sukrin. Ble nesten enda bedre da. Og raskere å lage. Ble etter hvert litt bløt, men man kan sikkert sløyfe eplejuicen så vil det hjelpe litt.
Ivorys "potetsalat" ca. 4 porsjoner:
300 g squash (ca 1 stor eller 2 små - vekta er når den er ferdig oppskjært)
55 g purreløk
75 g majones
200 g rømme
2 ss eplenektar
1 ss sitronsaft
Gressløk
Hvitløk
Salt
Pepper
Skrell squash, ta ut kjernen og del i terninger. Kokes i ca 3 min i lettsaltet vann. Ha squashen over i dørslag for avrenning og avkjøling. Legg den så over på godt med tørkepapir for å trekke ut mer fuktighet.
Skjer purreløk i ringer og finhakk gressløk. Gni innsiden av en bolle med hvitløk. Bland rømme og majones i bollen. Bland inn litt salt og pepper, sitronsaft og eplenektar. Tilsett purreløk, gressløk og squash. Bland godt. La salaten trekke en stund så smakene får "satt" seg.
Har laget denne i dag, og spist det til grillskiver av svin og stekegrønnsaker. Kjempegodt synes vi:D Tror det også smaker veldig godt til spekemat.
La inn alt på "mat på data" og kom fram til 2,5 karbohydrater pr. 100 g.
Velbekomme! :)
EDIT: Har nå prøvd å lage den med rå squash (fremdeles skrelt), uten å ta ut frøkjernen, og jeg hadde oppi litt sukrin. Ble nesten enda bedre da. Og raskere å lage. Ble etter hvert litt bløt, men man kan sikkert sløyfe eplejuicen så vil det hjelpe litt.