View Full Version : Svinefarse-Hvor finner man det?
Sitter og leser i GI Noll og lurer på å lage Skaldemans slankekjøttkaker. Men jeg lurer på hvor man får tak i svinefarse? Aldri sett det før i butikken. Evt hva kan bruke istedenfor som har nok fett?
Kan man feks kverne nakkekotletter?? Sist gang jeg lagde dette brukte jeg familiedeig og karbonadedeig, men synes det ble veldig rart. Ble liksom bare en klump med kjøtt, var ikke saftig osv. Har dere noe tips??
Skautrollet
27-05-09, 22:16
Ikke er jeg slakter og ikke er jeg kokk så jeg vet ikke hva som er riktig...
Men jeg bruker medisterfarse for å få det fetest mulig, og sper på med egg og fløte;)
Ikke er jeg slakter og ikke er jeg kokk så jeg vet ikke hva som er riktig...
Men jeg bruker medisterfarse for å få det fetest mulig, og sper på med egg og fløte;)
Men er det ikke masse karbohydrater i medisterfarse? Siden det inneholder mel/potetmel ol?
Skautrollet
27-05-09, 22:35
Oppsss... Har gått gjennom fryseren for å se etter, men hadde ikkeno på lager. Finner det kanskje på nett et sted... Bland den ut med fetaost i olje og en pakke kjøttdeig kanskje,- og mere rømme
.....................................joda, ror veldig her nå:)
Farse er det karber i. Potetmelsstivelse.
Deig er ikke spedd :)
Bruk vanlig kjøttdeig...Nordfjord sin er veldig feit. Du kan godt male opp nakkekotletter til medisterdeig, men jeg vill anbefale å male buklist/flesk..da får du feit fin deig.Den ferdig kjøpte medisterdeigen er somregel alt for mager.
Skautrollet
27-05-09, 23:10
Takk damer,- dere øker stadig min viten:)
Var innom og tittet på Gilde sine sider nå....
Medisterdeig (ser ut som kjøttdeig av svin...) den inneholder 15g protein, 23g fett og 0g karb. :)
Jeg har kjøpt medisterdeig i butikker med "stor" ferskvaredisk eller i Sverige. Jeg har aldrig likt medisterkaker av farse og har derfor pleid å lage grove medisterkaker, nydelig.....:):):)
Når Rema- butikken min selger ut svinekoteletter som går ut på dato, kjøper jeg alt de har og maler opp til kjøttdeig!:D
Liker ikke svinekoteletter, men det blir utrolig gode kjøttboller av deigen!:sikle:
Photobscura
27-05-09, 23:24
Jeg har en oppskrift som jeg synes er meget vellykket. Her snakker vi FEITE kjøttkaker. De er nesten ennå bedre dagen etter en natt i kjøleskapet :D
Jeg mener jeg stort sett har brukt kjøttdeig fra Nordfjord.
Ellers har Trillian reklamert veldig for halal lammekjøttdeig til å lage kjøttkaker av :)
Joruns fettfestivalkjøttkaker!
1/2 kg kjøttdeig
To egg
Masse hvitløk
Litt chilli
Salt og pepper
Ca fire fem skiver meierismør (med en god ostehøvel som skjærer store skiver :D),
Mos alt sammen med stavmikser. Stek de i smør først på høy varme, ta av panna, og sett ned varmen to tre hakk når de er brune på hver side. La de ligge til de er gjennomstekte. Har du lokk på, så blir de en smule ekstra saftige. Det er sikkert godt med litt løk i også, og så er de knallgode etter en natt i kjøleskapet :D
Vanlig løk og svinekjøtt var nedtur for meg. Brukte juleribbe (29,99) da det var sesong. Er glad i løk, men den smaken blei for spesiell for meg. Så prøv dere forsiktig fram med løk. Chili høres bra ut, varmer så deilig:)
Mvh Grovsnus
Ha ei god kjøttkake (eller 2)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.