nomma
31-05-09, 22:33
Bunn:
200g havregryn
2 ss fruktose
100 gr mandler
70 gr valnøtter
100 gr smør.
Fyll:
500g friske jordbær
3 dl fløte
3 dl rømme
1 pk Heistad Jordbærgele.
Noen vil sikkert synes det er for mye karber i bunnen min.. det går sikkert godt med en annen variant.
Rist havregryn med fruktose på middels varme i steikepannen. Avkjøl. Kjør mandler, mandler og havregryn til mel i blender/foodprosessor. Smelt smør og bland sammen med "melet". Trykk massen ned i en 26 cm springform.
Lag Heistad gele med bare 4 dl vann. Avkjøl.
Del friske jordbær i to og dekk bunnen.
Pisk krem og bland i rømmen. Når geleen har begynt å stivne, hell den i en tynn stråle i kremen samtidig som du pisker det sammen. Hell kremen over bunn og jordbær. Pynt eventuellt med jordbær.
Orginalt blir den laget med kjekksbunn og sitrongele, den var friskere enn denne. Neste gang skal jeg prøve med bringebær og bringebærgele. Da vil den nok bli mer syrlig.
200g havregryn
2 ss fruktose
100 gr mandler
70 gr valnøtter
100 gr smør.
Fyll:
500g friske jordbær
3 dl fløte
3 dl rømme
1 pk Heistad Jordbærgele.
Noen vil sikkert synes det er for mye karber i bunnen min.. det går sikkert godt med en annen variant.
Rist havregryn med fruktose på middels varme i steikepannen. Avkjøl. Kjør mandler, mandler og havregryn til mel i blender/foodprosessor. Smelt smør og bland sammen med "melet". Trykk massen ned i en 26 cm springform.
Lag Heistad gele med bare 4 dl vann. Avkjøl.
Del friske jordbær i to og dekk bunnen.
Pisk krem og bland i rømmen. Når geleen har begynt å stivne, hell den i en tynn stråle i kremen samtidig som du pisker det sammen. Hell kremen over bunn og jordbær. Pynt eventuellt med jordbær.
Orginalt blir den laget med kjekksbunn og sitrongele, den var friskere enn denne. Neste gang skal jeg prøve med bringebær og bringebærgele. Da vil den nok bli mer syrlig.