View Full Version : Egg i skinke-frakk


Iset
03-06-09, 21:08
Disse er så enkle og veldig gode. Rett og slett bare kle en muffinsform (jeg bruker muffinsbrett) med et par skiver skinke og knekk et egg oppi. Stek på 225 grader i noen minutter, til egget er stivt. 6-7 minutter kanskje?

Fikk tips av en bruker om å ha ost på toppen før man steker dem. Det må jeg prøve neste gang!

Server med en god salat.

Iset
03-06-09, 21:09
Beklager det dårlige mobilbildet.

Bee
03-06-09, 21:13
Så genialt!

Jeg pleier også og lage noe lignende, men da har jeg bacon langs kanten i silikonformer, og så blander jeg sammen egg med diverse krydder og smør+ vann.

Iset
03-06-09, 21:24
Høres godt ut! :D

Kanutten
03-06-09, 21:25
Tartar light??? Litt mere stekt?? Ser snadderdeilig ut! :sikle:

Iset
03-06-09, 21:39
Hehehe litt mer stekt ja. :lol: Tartar well-done.

trillian78
03-06-09, 21:39
Næh, de var søte :snill: Også så festlig navn. I frakk :love:

Iset
03-06-09, 21:59
Ja tenk, det navnet fant jeg på helt selv også. *skryte*

:fnis:

Kanutten
03-06-09, 22:02
Ja tenk, det navnet fant jeg på helt selv også. *skryte*

:fnis:

Egg med svinepels..... egentlig :lol:

Kanutten
03-06-09, 22:03
Egg med svinepels..... egentlig :lol:

Eggende svinepels......:p

Gerd
03-06-09, 22:04
:D :sikle:

Nå står det 12 egg i bacon-frakk i ovnen her ;) Hadde ikke skinke, men skal prøve det også :ja:

Men hvorfor laget jeg 12 på en gang???? Håper de er gode kalde også :D

Kanutten
03-06-09, 22:06
:D :sikle:

Nå står det 12 egg i bacon-frakk i ovnen her ;) Hadde ikke skinke, men skal prøve det også :ja:

Men hvorfor laget jeg 12 på en gang???? Håper de er gode kalde også :D
12 eggende svinepelser i ovnen gir også en goood følelse! Mentalt sett! :o

Gerd
03-06-09, 22:06
12 svinepelser i ovnen gir også en goood følelse! Mentalt sett! :o

:lol:

Kanutten
03-06-09, 22:07
:D :sikle:

Nå står det 12 egg i bacon-frakk i ovnen her ;) Hadde ikke skinke, men skal prøve det også :ja:

Men hvorfor laget jeg 12 på en gang???? Håper de er gode kalde også :D

Fordiatte en stor kartong med egg inneholder 12 egg!

Gerd
03-06-09, 22:08
Fordiatte en stor kartong med egg inneholder 12 egg!

Jeg bruker First Price sine og der er det 18 egg i..... Muffinsforma mi tar "bare" 12 :p

Kanutten
03-06-09, 22:10
Jeg bruker First Price sine og der er det 18 egg i..... Muffinsforma mi tar "bare" 12 :p

Bra du ikke kjøper hele brett med egg da.....

Iset
03-06-09, 22:21
Haha dere er nå søte altså. :D Og ja, de er gode kalde. Jeg synes faktisk de er best kalde.

Håhåhåååå jeg kom over en svæær pakke med spekeskinke i butikken i dag, til halv pris pga. dato. Og i dag reiste svigerfar "hjem" til Italia for å besøke slekten sin, og om 10 dager kommer han tilbake med flere kilo parmaskinke og parmesanost til oss. :hyper:

Gerd
03-06-09, 22:25
Gode var de varme også :D

Gubbelille har spist 4 stk :eek: Jeg er stappmett etter 2 :D

froken
03-06-09, 22:33
Spiser dere de som de er, eller har dere noe til?:confused:

Photobscura
04-06-09, 00:45
Åh, lurt!

Lemen
04-06-09, 01:15
Åh, akkurat en slik oppskrift jeg trengte nå. Noe enkelt og godt å lage for å kunne ta med som lunsj på jobb. :D

Iset
04-06-09, 08:19
Spiser de som de er eller med salat, alt etter hva jeg har lyst på eller gidder å lage til.

Bee
04-06-09, 08:45
Jeg laga 6 stk i går kveld. Hadde litt salt og en dæsj smør på toppen. Det var kjempegodt! :sikle:

He-Bee spiste 4 og ville helst hatt mer, men da var det så sent at jeg gidda ikke lage flere. :lol:

Jabba
04-06-09, 08:53
Hmmm - disse må testet ut! Ser kjempegodt ut!

Gerd
04-06-09, 09:27
De var kjempegode kalde også :D

Mosepjusk
04-06-09, 10:10
Fantastisk! De ser skikkelig fancy og gode ut!
Må testes!
Tusen frakk for oppskrift :smile: :D

Bee
05-06-09, 21:41
Jeg simpelhelten ELSKER disse! :sikle:

Veggpryd
14-06-09, 16:28
Wow! Så smart! Det er rett og slett genialt! :D Skal lage noen med én gang!

annama
15-08-09, 09:38
Har 6 stk i ovnen nå...:D
Gleder meg, men måtte bruke 3 mufffinsformer per egg...
eller rant det bare utover...:rolleyes:
kanskje jeg burde kjøpe et slikt muffinsbrett...:confused:

Carisma
15-08-09, 09:41
kanskje jeg burde kjøpe et slikt muffinsbrett...:confused:
Jeg kastet mitt, for syns ting var umulig å få ut. Men bruker silikonformer, de er kjempefine.

Viclin
15-08-09, 10:39
Herreminhatt, dette var jo vanvittig godt! Og så enkelt! Hvorfor har jeg ikke laget sånn før? :D

annama
16-08-09, 00:21
Har 6 stk i ovnen nå...:D
Gleder meg, men måtte bruke 3 mufffinsformer per egg...
eller rant det bare utover...:rolleyes:
kanskje jeg burde kjøpe et slikt muffinsbrett...:confused:

Disse gikk dessverre i søpla...:mad:
Men det var nok min feil, satte ovnen på for høyt og i tillegg glemte jeg dem litt...
Resultatet ble knall-grønn eggeplomme!!!
...blæææ...

Skal prøve igjen neste gang det er min tur til å lage frokost!!
I morgen er det nemlig min tur til å sove...;)

Natta, folkens!:)

Life_Tone
26-10-09, 18:20
Disse MÅ testet til kvelds om ett par timer :D

Kanutten
29-11-09, 18:05
Har noen spørsmål angående skinkefrakken:

-kan det varmes opp etter at det er stekt?
-hva serverer man til?
-får man plass til ett helt egg i en vanlig silikonmuffinsform?
-har noen prøvd å la frakken inneholde eggerøre med fetaost i??

Kanutten
29-11-09, 20:35
Jeg laget ti slike i dag, med to skiver stranda spekeskinke i hver muffinsform. Hadde tre-fire terninger av marinert jarlsbergost oppi før jeg helte ei sila eggerøre oppi. Det ble snaddergodt! Men kanskje vel salt selv om jeg ikke salta noe i tillegg.. Blir servert i morgen til lavkarbosjefen min med salat attåt!
Ikke sjefen med salat attåt da, men disse eggene i frakk...:p

LineJM
29-11-09, 20:45
Sjef med salat...... http://hurog.com/forum/Smileys/hurog/innocent.gif http://hurog.com/forum/Smileys/hurog/evil.gif

Kanutten
29-11-09, 21:06
Likte smådjevern din! :lol:

LineJM
29-11-09, 21:19
En nyttig fyr.... ;)

Minsten
06-12-09, 22:47
Står i ovnen nå. Men ikke med skinke. Med bacon. :)

Tunrida
26-07-10, 22:39
Det høres nammis ut!
Men.. Jeg har angst for egg som ikke er "skikkelig"..Altså, det skal ikke være vått.. Skjønner? :p
Blir eggene helt stive?

Carisma
26-07-10, 22:40
Blir eggene helt stive?
Det velger du selv utfra hvor lenge du steker de

Iset
26-07-10, 22:44
Ja, jo lenger du steker dem jo stivere blir de. Jeg har ofte stekt mine hakket for lenge og da er de nesten litt FOR stive. Føler jeg spiser på gummi, på en måte.

Tunrida
26-07-10, 22:57
Ja, jo lenger du steker dem jo stivere blir de. Jeg har ofte stekt mine hakket for lenge og da er de nesten litt FOR stive. Føler jeg spiser på gummi, på en måte.

Det er det jeg er redd for.. Gummi eller grønne egg er jo ikke godt :eek: Jaja, får vel bare prøve meg fram..

Carisma
26-07-10, 22:59
Du kan stikke i de med en pinne (de trespydene til å grille på funker fint) så ser du når de er ferdig inni, og merker konsistensen.

Tiki
29-07-10, 11:56
Denne skal prøves i dag. Rart jeg ikke har prøvd de for lenge siden, men nå er det dags.

sistegang
29-07-10, 12:01
Disse likte jeg godt.

Mellon
30-11-10, 21:48
Har enda et tips- ha en skje rømme før osten, det er godt det

knh
01-12-10, 13:28
Disse skal prøves :D

Glorfinia
30-06-11, 18:07
Testa disse i dag, og det var godt. Jeg brukte salami, hadde ikke noe annet. Og jeg brukte muffinsbrett med en papirform oppi. Det funka ikke så veldig bra, var en del som satt igjen i formene, både egg og deler av papirforma. Neste gang tester jeg nok med silikonform.

littleme
04-08-11, 00:34
Interessant! Kanskje jeg må prøve dette. Litt redd for bløte egg, though!

mammaia
05-03-13, 20:59
Gammel tråd, men like aktuell fordet :)

Har 6 egg i silikonmuffinsform i ovnen as we speak.

Hadde spekeskinke i bunn, ett egg i hver, purre på noen, champignon på noen, og begge deler på noen.

Toppet det med 1ts CF, krydder (salt, pepper, peppermix eller allroundkrydder) og hadde en skive ost på hver!

Nå venter jeg i spenning på at timeren skal si fra :D

Rottis
18-05-13, 14:45
Jeg hadde med 12 egg i frakk på 17. maiselskap i går. De forsvant på null komma svisj!

Hadde to skiver Strandaskinke i ei form, ett egg og litt pepper og annet krydder på toppen. Kjøpte silikonformer for anledningen, og det tror jeg var veldig bra. Hadde ikke fått de ut av noen annen type form.

Samboern digga det, så det blir mer eksperimentering med egg i frakk framover.

nellie
23-09-13, 20:00
Tester ut nå!:D