Jædersylte:
218 kcal
14 prot
0 karb
18 fett
Det er ala skinkerull på boks!
Det er nyyydelig!
Njaaa, skeptisk! Sambo spiser det, og jeg syns det ser ut som sånn vom bikkjene får :rolleyes:
Jædersylte
Ingredienser:
Svinekjøtt(64%), vann, svor, salt og krydder, konserveringsmiddel(natrumnitritt).
Det er ett salt og godt pålegg, det er litt grovt. Konsistensmessig minner det om hjemmelaget kaviar :eek: men smaker selvfølgelig ikke som kaviar men som kjøtt. Det er en kryddersmak som er veldig fremtredene men jeg finner ikke ut hva det er....kan det være nellik?
Noen som vet?
Njaaa, skeptisk! Sambo spiser det, og jeg syns det ser ut som sånn vom bikkjene får :rolleyes:
:lol:
Njaaa, skeptisk! Sambo spiser det, og jeg syns det ser ut som sånn vom bikkjene får :rolleyes:
:lol:
Googlet litt fant denne oppskriften: persesylte er vist det samme som jæder?
Persesylte
1 kg utbenet svinebog
11/2 kg kalvekjøtt av høyrygg eller bog, spekk eller svor
1 ss salt,
2 ts knust allehånde
1/z ts knust hvit pepper
1/4 ts nellik,
1/4 ts ingefær
2 ts gelatin (http://matvareguiden.no/matvare162.asp) pulver
Hadde rett i nellik-smaken, kjenner godt ingefærsmaken også.
Hmmmm..... kanskje jeg skal prøve å smake jædersylte igjen....
Har bare smakt det en gang for mange år siden.... :cool:
Ååå det er godt det :sikle:
Jædersylte og fleskepølse var favoritter i barndommen. Men så ble de byttet ut med "sunnere" mat.
Men nå er de tilbake i kjøleskapet! :D
Jædersylte er nydelig synes jeg...Svenskene har noe som heter Kalvsylta...ligner veldig men er kansje ikke så feit og mer kryddra..Finnes i ¨ganske store forpakkninger/bokser.
Haha, klikka meg inn og trudde det stod Jordbærsylte.
Jadda.... jædersylte altså? Kanskje får prøve det ein dag. :]
Prøvde Jædersylte, godt - men veeeeldig salt.
Jeg blandet den med litt Creme Fraiche, syns det ble bra. Dempet saltsmaken.