View Full Version : Jædersylte, godt fettpålegg


nomma
10-06-09, 21:27
Jædersylte:
218 kcal
14 prot
0 karb
18 fett

Carisma
10-06-09, 21:33
Men hva inneholder det?

Kanutten
10-06-09, 21:35
Det er ala skinkerull på boks!
Det er nyyydelig!

Carisma
10-06-09, 21:36
Njaaa, skeptisk! Sambo spiser det, og jeg syns det ser ut som sånn vom bikkjene får :rolleyes:

nomma
10-06-09, 21:36
Jædersylte

Ingredienser:
Svinekjøtt(64%), vann, svor, salt og krydder, konserveringsmiddel(natrumnitritt).

Det er ett salt og godt pålegg, det er litt grovt. Konsistensmessig minner det om hjemmelaget kaviar :eek: men smaker selvfølgelig ikke som kaviar men som kjøtt. Det er en kryddersmak som er veldig fremtredene men jeg finner ikke ut hva det er....kan det være nellik?
Noen som vet?

Kanutten
10-06-09, 21:37
Njaaa, skeptisk! Sambo spiser det, og jeg syns det ser ut som sånn vom bikkjene får :rolleyes:

:lol:

nomma
10-06-09, 21:47
Njaaa, skeptisk! Sambo spiser det, og jeg syns det ser ut som sånn vom bikkjene får :rolleyes:
:lol:

Googlet litt fant denne oppskriften: persesylte er vist det samme som jæder?

Persesylte
1 kg utbenet svinebog
11/2 kg kalvekjøtt av høyrygg eller bog, spekk eller svor
1 ss salt,
2 ts knust allehånde
1/z ts knust hvit pepper
1/4 ts nellik,
1/4 ts ingefær
2 ts gelatin (http://matvareguiden.no/matvare162.asp) pulver

Hadde rett i nellik-smaken, kjenner godt ingefærsmaken også.

Gerd
10-06-09, 21:50
Hmmmm..... kanskje jeg skal prøve å smake jædersylte igjen....
Har bare smakt det en gang for mange år siden.... :cool:

Luna*
10-06-09, 22:11
Ååå det er godt det :sikle:

StineK
17-06-10, 12:16
Jædersylte og fleskepølse var favoritter i barndommen. Men så ble de byttet ut med "sunnere" mat.

Men nå er de tilbake i kjøleskapet! :D

Nannah
17-06-10, 12:51
Jædersylte er nydelig synes jeg...Svenskene har noe som heter Kalvsylta...ligner veldig men er kansje ikke så feit og mer kryddra..Finnes i ¨ganske store forpakkninger/bokser.

Photobscura
17-06-10, 13:25
Mmmmm ... jædersylte!

camryn
17-06-10, 13:27
Haha, klikka meg inn og trudde det stod Jordbærsylte.

Jadda.... jædersylte altså? Kanskje får prøve det ein dag. :]

annex
18-07-10, 17:28
Prøvde Jædersylte, godt - men veeeeldig salt.

Jeg blandet den med litt Creme Fraiche, syns det ble bra. Dempet saltsmaken.