View Full Version : Lavkarbobrød


Ivory
13-06-09, 12:31
I et tankeløst øyeblikk la jeg inn denne oppskrifta i tråden til Karin, så jeg fant ut at jeg fikk lage en ny tråd så det blir riktig.

Her er i alle fall ei god brødoppskrift (jeg har justert litt på ei oppskrift jeg tidligere har funnet, enten her inne eller på nettet ellers. Husker ikke helt jeg:o):


4 egg
1/2 boks cottage cheese
3 ss olje
1.5 ts bakepulver
4 ss linfrø
60 g kruskakli (Regal har minst karber)
45 g solsikkekjerner
1 ts salt

Pisk eggene lett og bland inn cottage cheese og olje, tilsett det tørre. Deigen skal ha en kladdete konsistens. (Jeg pleier å bruke stavmikser på egg og cottage cheese, og jeg maler solsikkekjernene med stavmikser før jeg har dem i røra, men de kan også brukes hele. Bruker hele linfrø).

Ha deigen i en bakepapirkledd brødform og la brødet steke på 180 g i 55 min, nederste rille.

Oppevares i kjøleskap. Holder seg i mange dager. Kan også fryses. Jeg har opptint et halvt brød om gangen.

Dette er et brød med få ingredienser og veldig raskt å lage. Veldig saftig og godt. Kan sikkert også lage et slags hamburgerbrød av denne oppskrifta, men da må man nok male alle frøene. Og det er veldig godt å lage ostesmørbrød i panna av det. Kan sikkert lage dobbel porsjon i ei brødform for å få det høyere (ei skive blir som ei halv vanlig skive på denne oppskrifta), men dette har jeg ikke prøvd. Steketiden må nok også justeres litt da.
Brødet har veldig lite antall karbohydrater. Har jeg regnet riktig så er det rundt 16,5 karber i hele brødet.

Velbekomme! :)

Ivory
15-06-09, 12:50
Prøvde noe nytt i dag. Skjærte brødet i tynne skiver, drysset på litt kanel, og tørket skivene. Ble nesten akkurat som knekkebrød:D og med en kjempegod smak;) Tror jeg skal prøve 1-2 ts kanel i oppskrifta når jeg lager brødet. Passet godt med kanel:)


EDIT: Har nå prøvd å bake brødet med kanel i, og det ble godt! Brukte ca. 3/4 - 1 ts kanel. Ble en smak med en "touch" av kanel. Brødet hevet seg også mer denne gangen, men kan det være kanelen som er årsaken til det da?