View Full Version : Kokt torsk med hvitløksdampa scampi og dill-grønnsaker


Gerd
15-06-09, 21:59
-Torskefileer (etter ønske/behov)
-Rå eller ferdigkokt scampi (jeg brukte ferdigkokte)

Gjør klar scampi: Ta en god bit aluminiumsfolie, legg på en god klatt smør. Legg i ønsket mengde scampi. Dryss på most hvitløk eller hvitløkspulver Pakk folien godt.

Kok opp vann i en stor kjele, ca 2 liter, tilsett salt etter ønske
Legg i torskefileene, og når vannet begynner å lee på seg, skru ned til svak varme. Torsken skal ikke koke, bare trekke.
Legg posen med scampien oppå fisken og legg på lokk.

Del opp ønskede grønnsaker. Jeg brukte
-Blomkålbuketter
-Løk
-Grønn og rød paprika
-Skivet sjampinjong.

Stek grønnsakene i smør, og hell over 0,5-1dl vann. Strø over tørka dill. La koke opp, skru ned varmen og legg på lokk. La stå 10-15 minutter. (Jeg syns det er best med litt ”bitefasthet”)

Smelt smør i en liten kjele, tilsett dill eller gressløk.

Voila, anrett maten pent på en tallerken, ha på smelta smør og spis :D Selv kjedelig torsk kan bli smakfull!

http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1482&albumid=130&dl=1245095878&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=1482)

LenaBeatrice
16-06-09, 19:40
Takk for tipset om å dampe scampi!!
Høres utrolig godt ut :-)

Sophie
24-08-09, 15:34
Hvor lenge skal scampi dampes?

Jeg har frossne ferdigkokte. Skal man ta av "haletuppen"?

...har aldri tilveredt scampi før, men liker det godt :o

Gerd
24-08-09, 15:38
La ferdikokt scampie ligge på 2-3- minutter. Viss den er tint. Ellers tar det vel litt lenger tid.
Den skal bare bli varm, ikke kokes. (Da blir den seig)
Jeg lar haletuppen være på :ja:

Sophie
24-08-09, 15:56
tusen takk :) Kan de tines i micro eller tiner du i kjøleskap/benk, hvor lang tid bruker de i såfall på tining der?

Hvor lenge trekker du torsken ca? Jeg har fersk torsk som buttikken har skjært opp i normalstr og tykkelse

Gerd
24-08-09, 16:03
Best å tine i kjøleskapet eller på benken. De kan bli seige i microen.

Jeg er ikke sikker på hvor lenge fisken trekker.... 15 minutter ++ Det er lett å kjenne etter med en kniv etterhvert om fisken er gjennomtrekt :)

Sophie
24-08-09, 16:30
Best å tine i kjøleskapet eller på benken. De kan bli seige i microen.

da har jeg lagt de på benken og håper de er passe tint om en times tid :)

Sophie
24-08-09, 18:41
Fantastisk deilig rett!

Jeg var så lei av fløte og cf, så dette var gull!

Mann og barn på snart 3 og 5år likte dette også :p

Jeg hadde mye smør i pakken med scampi + 2 ts med sweet chilli (sikkert ikke mest riktig, men alternativt kan man sikkert bruke fersk chili). Jeg brukte "sausen" i pakken som saus over fisken og klippet litt gressløk over.

Av gr.saker i pannen brukte jeg gul,rød og grønn paprika + blomkål.

Supernydelig, dette kommer jeg til å servere gjester også!

Gerd
24-08-09, 18:49
Så bra at du likte det :D

Ja det er godt å variere maten litt, ellers så går man så fort lei :)