View Full Version : Nannahs creolske coleslaw
Finsnitt:
300g kål, gjerne spisskål
2 stilker stangselleri
1 grønn paprika
1/2 rød parika
4-5 vårløk m grønt
Bland i en bolle ...like før servering hell over en
saus laget av:
1dl majones
1 dl oliven olje
2 ss edikk (gjerne rødvins)
1ss dijon senepp
1-2 ts wasabi
1/2 ts tabasco
2ss frisk hakket dill
1 liten ts cayennepepper
salt og pepper
Kanhende vill du ha mer lr mindre av noe...smak!
bare du som kan avgjøre hvordan du liker den:)
Nydelig tilbehør til grillmat!!
Hørtes kjempegodt ut, må prøves! :) Takk for tips!
Med spisskål, mener du da nykål?
Hmm, wasabi var det jeg glemte å kjøpe ja... :( Kan jeg bruke noe chilipaste eller noe?
Nok en spennende oppskrift fra Nannah!!:spent:
Dette så veldig godt ut! Men skal man virkelig ikke ha sausen over før i siste liten? Jeg pleier å lage coleslaw flere timer før den skal spises, gjerne dagen før, sånn at kålen får tid til å bli myk.
Jo, om du vill ha den myk så...det er greit m gammel kål synes jeg.
Men på denne tia av året med flott,sprø ny kål vill jeg
at den skal forbli sånn:)
Hmm, wasabi var det jeg glemte å kjøpe ja... :( Kan jeg bruke noe chilipaste eller noe
Alt er sikkert mulig...kan godt hende det blir godt ...men chilli kan ikke erstatte wasabi.
Norsk pepperrot kan du bruke....
Photobscura
24-06-09, 00:58
Jeg kan bekrefte at denne er VELDIG VELDIG GOD! Mmmm!
Hva er wasabi, og hvor får jeg kjøpt det?
Photobscura
24-06-09, 19:20
Hva er wasabi, og hvor får jeg kjøpt det?
Japansk pepperrot, som bruker til f.eks sushi. Du får kjøpt det i velassorterte butikker, innvandrebutikker etc. Men i følge Nannah så kan du helt fint bruke norsk pepperot.
Men, om jeg ikke husker feil, så får man vel wasabi på tube, mens jeg aldri har sett norsk pepperrot annet enn hel, bør man kanskje raspe den på den fineste raspen da?
trillian78
24-06-09, 19:23
Åh, der var oppskriften! :suss: på deg Nannah! Denne var jo bare fantastisk nydelig. Skal lage masse av den i sommer :D
Men, om jeg ikke husker feil, så får man vel wasabi på tube, mens jeg aldri har sett norsk pepperrot annet enn hel, bør man kanskje raspe den på den fineste raspen da?
Jeg har sett pepperrot på tube. Blå tror jeg.
Nam, denne var nydelig! Mannen min digget den og, og sa at han ikke hadde trengt nypotetene jeg hadde fikset til han :D!
Den skal eg prøve over helga, må handle inn først :)
Takk Nannah og takk til Photo som linka til den :)
Photobscura
15-08-09, 15:40
Jeg skal lage min tredje omgang i kveld! Nam nam! Og den blir nesten bare enda bedre etter en natt i kjøleskapet :D
gamlasnyeliv
26-08-09, 14:25
hvor mange karber sånn ca. inneholder denne retten ?
gamlasnyeliv
26-08-09, 17:26
Laget denne som tilbehør til kjøttkaker i dag, og du milde himmel hvor godt det var :sikle:
Har gitt sambo denne oppskrifta da han lurte på tips til middagen i dag (hans ansvar hver tirsdag :D), så det blir kjempespennende! :ja:
Japansk pepperrot, som bruker til f.eks sushi. Du får kjøpt det i velassorterte butikker, innvandrebutikker etc. Men i følge Nannah så kan du helt fint bruke norsk pepperot.
Men, om jeg ikke husker feil, så får man vel wasabi på tube, mens jeg aldri har sett norsk pepperrot annet enn hel, bør man kanskje raspe den på den fineste raspen da?
Jeg har kjøpt ferdig revet pepperrot på glass.
Husker bare ikke hvor. Sannsynligvis Meny eller en grønnskshandel!
Oj, denne smakte sennep, gitt... :o men sambo syns den var kjempegod :D
(Jeg glemte at jeg ikke tåler dijonsennep, fordi jeg nestenaldri spiser det, og fikk lmagetrøbbel :()
trillian78
02-09-09, 19:12
Oj, denne smakte sennep, gitt... :o men sambo syns den var kjempegod :D
(Jeg glemte at jeg ikke tåler dijonsennep, fordi jeg nestenaldri spiser det, og fikk lmagetrøbbel :()
Det syns jeg også første gangen jeg laget den. Men etter et par timer i kjøleskapet så hadde sennepssmaken forsvunnet/blitt mindre fremtredende.
Jeg har kjøpt spisskål i dag, så nå blir det ny runde. Namnam!
Jeg har kjøpt spisskål i dag, så nå blir det ny runde. Namnam!
Å, jeg visste jeg hadde glemte noe viktig da jeg var i butikken i sted!:mad:
Denne skal jeg prøve!
Spiser mye "vanlig" coleslaw men denne høres jo super god ut og litt mere fancy:D
Ok, det med sennepen var bra du tipset om ..
Når det gjelder kålen, gir ikke den luft i magen og magesmerter?
Såg veldig godt ut, men jeg er litt forsiktig med hva jeg tør å lage, siden magen min ikke alltid er så samarbeidsvillig :rolleyes:
Når det gjelder kålen, gir ikke den luft i magen og magesmerter?
Kål gir luft i magen sammen med karbohydrater. Aldri hatt det problemet etter jeg kuttet karbene.
Jeg kom tilfeldigvis over denne igjen i går mens jeg lette etter noe helt annet, og siden jeg akkurat hadde fått et spisskålhode med det ukentlige grønnsaksabonnementet passet det aldeles utmerket. Salaten ble virkelig lekker, og jeg lærte at man fint kan lage coleslaw i siste liten med spisskål. :) (Med vanlig hodekål vil jeg nok fortsatt foretrekke å la den stå så lenge at kålen blir mykere.)
Så til spørsmålet: Har noen regnet ut næringsinnholdet i denne? Hvis ikke gjør jeg det selv, men om noen andre allerede har gjort jobben kan jo jeg slippe.
Spisskål er utmerket til Slaw's og har færre karber også:ja:
Lagde denne i dag, og den er nyyyydelig :sikle: Brukte et lite dryss med Splenda over også jeg da, da jeg er en liten søtmoms :p
Photobscura
12-07-11, 20:08
Vil bare dytte på denne! En av de nydeligste grillsalatene ever! :sikle:
Flott, Photo! Jeg hadde tenkt å servere denne til min mor når hun kommer i neste uke, så da slapp jeg å lete :)
Photobscura
12-07-11, 20:44
Flott, Photo! Jeg hadde tenkt å servere denne til min mor når hun kommer i neste uke, så da slapp jeg å lete :)
Jeg har en gedigen batch i kjøleskapet nå. Klarer nesten ikke å vente med å spise den. Men jeg vet at den er enda bedre i morgen! :D
Coleslawen er perfekt tilbehør til dine håtte kjøttkaker som jeg også har tenkt å servere muttra :)
Kunne så inderlig inne i hjerterota ønske at dette ikke var det siste jeg spiste før jeg fikk omgangssyken i vinter:o Den er jo så gooooooood..
Photobscura
12-07-11, 20:46
Coleslawen er perfekt tilbehør til dine håtte kjøttkaker som jeg også har tenkt å servere muttra :)
Haha, lattis. Det er nettopp de jeg skal spise også nå!
Haha, lattis. Det er nettopp de jeg skal spise også nå!
Kewlt :D
mamma lagde coleslave, men jeg vet ikke oppskriften hun brukte. Iallefall så syntes hun den smakte sterkt kål og var ikke god.
Jeg har lyst til å prøve, men er skeptisk til kålsmaken.
Jeg har lyst til å prøve, men er skeptisk til kålsmaken.
Denne smaker ikke kål. Smaker derimot veldig sennep.... :o
Dytter på denne jeg - det er jo grillsesong (i hvert fall noen steder) :D
Takk for dytten, Dietta. Denne så nemlig spennende ut! :)
Takk for dytten, Dietta. Denne så nemlig spennende ut! :)
Veldig god :sikle:
Har min egen variant da, jeg bruker halvparten av sennepen, og putter i ca 1/2 beger cf. Den er temmelig hot, så hvis du ikke ønsker det, smak deg til med cayennepepper. Min ble altfor hot første gangen, og det er derfor jeg endte med å bruke cf. Har fortsatt med det siden ;)
Og så buker jeg spisskål, mye mindre kh enn hodekål :)
Takk for tips! Jeg liker hot mat, men bare til en viss grad. Blir det for sterkt klarer jeg liksom ikke å smake noe. Så kanskje jeg like gjerne skal prøve den litt mildere med en gang? Gleder meg uansett! :smile:
Da hadde jeg gått for en mildere variant - helt klart :)
Har min egen variant da, jeg bruker halvparten av sennepen, og putter i ca 1/2 beger cf. :)
Det var lurt! Jeg kan ikke spise denne fordi jeg ikke tåler sennep i så store mengder, men det går hvis jeg blander det ut.
Det var lurt! Jeg kan ikke spise denne fordi jeg ikke tåler sennep i så store mengder, men det går hvis jeg blander det ut.
Det var ikke spesielt mye sennepsmak med halv mengde, men den ble veldig Hot :D
Vet ikke om det er særlig forskjell i styrken på cayennepepper, men neste gang skal jeg halvere den mengden også.
Hm.... tror jammen jeg må kjøpe mer spisskål i morgen :sikle:
Nok en gang sommer og grillsesong! :) Denne oppskriften må bare prøves. Selv min svært så kresne Gubbe:love: spiste masse og gjestene lot det ikke bli igjen en aldri så liten rest til meg en gang! ;)
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.