View Full Version : Saftig og enkel sjokoladekake
karmar-pedersen
02-07-09, 13:07
200g fersk ost (philadelfia, kesam, cottage cheese)
2 egg
1,5 dl utblandet fun light eple og pæresaft
2 ss olje
14 ss natreen
noen dråper vanilje essens
100g bakekakao
2ts bakepulver
50g hasselnøtter(trengs ikke)
180 grader, midt i ovnen, 30 min
Bland ost, egg, saft, olje, søtning og vaniljen til en jevn røre.
Bland så inn kakaoen og bakepulveret (dersom du ikke vil ha hele kjøkkenet dekket av kakao, så ta litt om gangen:eek:)
Også til slutt blandes nøtter inn.
Godt med krem til:D
Hadde med denne på hytta, og alle i familien likte den kjempe godt.. Så Tror nok man kan servere denne til gjester. Og spise den selv med goood samvittighet, hele kaka er 23 karb, så:eek: NYYYT!
Tidl. medlem
02-07-09, 13:58
Oh, det hørtes digg ut. Skal ha gjester i dag, hadde vært greit med noe jeg kan spise uten å komme på sjokkiskjøret igjen.. Hm. Må man ha i søtstoff?
Ååå dette så godt!
Takk for at du deler :smile:
karmar-pedersen
02-07-09, 22:41
Oh, det hørtes digg ut. Skal ha gjester i dag, hadde vært greit med noe jeg kan spise uten å komme på sjokkiskjøret igjen.. Hm. Må man ha i søtstoff?
Fruktose da evt. dersom man ikke vil ha gjester som renner ned doen :p Det vil jo faktisk være lite karb uansett.. Fant den i en lavkarbo kokebok, så trikset og mikset litt. Skal jo egentlig være både mel og fruktose i den...:D
Tidl. medlem
02-07-09, 22:45
Er ikke redd for karbene, er skeptisk til søtstoff
LenaBeatrice
05-07-09, 17:22
Har innmari lyst til å prøve denne!!! :sikle:
Det eneste jeg er skeptisk til er søtningsstoffet....
Men denne kan jo være kjekk å ha ved spesielle anedninger :)
Tusen takk :-)
Jeg lurer litt på hvordan du har regnet karbohydratene her? Har du ikke tatt med søtstoffet?
Jeg laget denne kaka med Cottage Cheese, som er det mest karbovennlige alternativet, og da utgjorde ingrediensene utenom søtstoff til sammen 18,2 g karbohydrater.
14 ss Natreen er 2 dl, i alle fall ble det det på mitt kjøkken :) Det er 20 g, altså 17,4 g karbohydrater i tillegg, så hele kaka inneholder totalt 35,6 g laget med Cottage Cheese. Med kesam eller Philadelphia blir det litt mer. Hvordan regnet du da du kom du frem til 23?
Og så lurer jeg på om målet på kakao er riktig. Kaka smakte så bittert at det egentlig ikke var godt lenger, og jeg liker i utgangspunktet mørk sjokolade. Skal det være så mye som 100 g?
Jeg spør ikke for å være pirkete, men fordi jeg så inderlig ønsker meg en sjokoladekake som faktisk smaker godt samtidig som den er ordentlig lavkarbo. Black Sunday er bra, men jeg har laget den litt for mange ganger, så nå driver jeg og tester andre oppskrifter.
Photobscura
18-07-09, 10:38
Er det noen flere som har prøvd denne? Hadde tenkt å bake black sunday til trettiårsfeiringa mi i dag, men den bør jo stå i kjøleskap over natta.
Photobscura
18-07-09, 17:25
Japp, da står denne i ovnen. Men 8 ss søtning holdt leeenge, og mindre enn halvparten av kakaomengden som er oppført. Så nå håper jeg ikke at røra ble for tynn ...
Og så droppa jeg safta (aspartam er no go for meg), og hadde i kruttsterk kaffe i stedet for. Røra smakte veldig godt, så jeg er spent på resultatet :)
Ble det vellykket?
Hadde vært kjekt om denne oppskriften funker, den er mye billigere enn de som har masse sukkerfri sjokolade i.
Photobscura
19-07-09, 17:13
Tror jeg må ha myyyye mindre væske i den. Den var god på smak, men hadde skikkelig svampete konsistens. Som omelett omtrent. Yuk. Dessuten tror jeg man må doble oppskrifta, for den ble knapt to cm høy i en 18 cm springform.
SunnhetMedSirrup
25-08-09, 06:32
har du en mening om dette smaker godt med Bacon-Smøreost isteden for naturell? har nemlig utrolig mye baconost.. :o:rolleyes:
fikk gangske lyst og lage kake , se :D
btw glemte og skjekke om denne tråden var gammel.. dro jeg den opp uten mening håper jeg ikke at dere syntes jeg er dum :)
Photobscura
25-08-09, 11:41
Baconost i sjokoladekake??? :lol:
Jeg vet at jeg prøvde denne kaka, og at den smakte svamp :p
Tror jeg må ha myyyye mindre væske i den. Den var god på smak, men hadde skikkelig svampete konsistens. Som omelett omtrent. Yuk. Dessuten tror jeg man må doble oppskrifta, for den ble knapt to cm høy i en 18 cm springform.
Du hadde jo mye mindre kakaopulver i så det er nok derfor den ble så svampete
Photobscura
25-08-09, 11:51
Du hadde jo mye mindre kakaopulver i så det er nok derfor den ble så svampete
Det er mulig, ja. Er jo en stund siden, forsåvidt :o
Men uansett så tror jeg ikke baconost har noe å gjøre i en sjokoladekake, unnskyld SunnhetMedSirrup, men det der gjorde min morgen. hahahaha! :p
Da har jeg lagd en variant av denne som jeg skal kose meg med i kveld.
Byttet ut oljen med et par spiseskeier melange, hadde i litt salt, brukte 50gram kakao, og 10spiseskjeer søtning. Jeg er litt mer glad i den salte smaken fremfor den supersøte, røren smakte i alle fall DIGG :)
Har fordelt røren i muffinsformer og venter spent på at ovnen skal bli klar nå
Da har jeg lagd en variant av denne som jeg skal kose meg med i kveld.
Byttet ut oljen med et par spiseskeier melange, hadde i litt salt, brukte 50gram kakao, og 10spiseskjeer søtning. Jeg er litt mer glad i den salte smaken fremfor den supersøte, røren smakte i alle fall DIGG :)
Har fordelt røren i muffinsformer og venter spent på at ovnen skal bli klar nå
Melange???:eek::eek::eek:
Har du ikke sett denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=31365)?;)
Melange???:eek::eek::eek:
Har du ikke sett denne (http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=31365)?;)
Melange og Margarin er det det samme da?
Anyway.. I dont care.. Melange smaker MYE bedre en div oljer
Melange og Margarin er det det samme da?
Anyway.. I dont care.. Melange smaker MYE bedre en div oljer
Og meierismør smaker myyyye bedre (og sunnere/mer naturlig) en Melange/margarin (som smaker plastikk :o )
Og meierismør smaker myyyye bedre (og sunnere/mer naturlig) en Melange/margarin (som smaker plastikk :o )
Mulig det.. men nå hadde jeg bare Melange i kjøleskapet. Får tste med meierismør neste gang :)
Melange og Margarin er det det samme da?
Anyway.. I dont care.. Melange smaker MYE bedre en div oljer
Alt som ikke heter SMØR er margarin og ikke akkurat det beste du kan bruke! Som du kanskje skjønte av plansjen?:p;)
Men klart, ditt valg! Ville bare fortelle deg at det du putter i maten din er et lite molekyl unna plastikk, lissom!:p
Høres godt ut med kake....
Muligens jeg tar opp en gammel tråd nå, men hvor stor form skal kaken være i? Langpanne eller rundform?
Tror jeg må ha myyyye mindre væske i den. Den var god på smak, men hadde skikkelig svampete konsistens. Som omelett omtrent. Yuk. Dessuten tror jeg man må doble oppskrifta, for den ble knapt to cm høy i en 18 cm springform.
Muligens jeg tar opp en gammel tråd nå, men hvor stor form skal kaken være i? Langpanne eller rundform?
Som du ser har Photo prøvd i en rund form! Ikke helt vellykket, kanskje! :p
Sisteinnsats
07-05-10, 18:11
Jeg skal prøve denne i dag. Men jeg er litt forvirret etter å ha lest hele tråden.. http://www.blokksberg.com/images/smilies/knegg.gif
Men jeg prøver med litt mindre søtning og kakao jeg også, og så følger jeg resten av oppskriften. Jeg har kjøpt vanlig Philadelphia ost.
Mine springformer er elendige, så jeg bruker brødformen tenker jeg.
Skal gi rapport når jeg har smakt! http://www.blokksberg.com/images/smilies/jupp2.gif
Sisteinnsats
07-05-10, 20:34
Hmm.. Not my cup of tea.. http://www.blokksberg.com/images/smilies/fnis.gif
Den ble altfor mørk for min smak, og den måtte steke lenger enn 30 min, så den ble litt svidd i tillegg. Men men, helt grei altså.
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.