View Full Version : Trenger hjelp til skalldyr- og kyllingmarinade


pingu-72
14-07-09, 20:42
Noen som kan hjelpe?

Har kjøpt inn kalkunfilet og kokte scampi til wok og salat, men aner ikke hvordan de kan/skal/bør marineres... Før pleide jeg å marinere kylling i søt chilisaus, men det går ikke lengre :(

I dag prøvde jeg med en egenkomponert marinade til kalkunfileten, men det smakte skikkelig æsj...

Noen tips til meg?

Photobscura
14-07-09, 21:12
Dette er ikke direkte marinade, men åh så godt både til kylling (sikkert kalkun også) og scampi/reker!
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7100&highlight=tikka

Kosebamsen
14-07-09, 21:14
Hei! Marinade som kan sette litt smak til deg:

Kalkunfilet i Hvitløksmarinade

2-3 ss sitron/limesaft
6 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
2 hvitløkbåter i skiver
frisk (eller tørket) basilikum,
estragon og kjørvel


1. Bland alle ingredienser.
2. Ha i en plastpose med ønskede råvarer og vend av og til i noen timer. Råvarene kan også marineres i et fat eller en skål, men da må du lage mye større porsjon.

Her har du nam nam til Scampi:


2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts hakket rød chili
1 finhakket fedd hvitløk
1/2 ts tandoorikrydder ( Tikka masala kjøpers i innvandrer butikker 0g karbo)
1/2 ts salt

Helles over scampien

1. Bland alle ingredienser.
2. Ha i en plastpose med ønskede råvarer og vend av og til i noen timer. Råvarene kan også marineres i et fat eller en skål, men da må du lage mye større porsjon.

Ha ett hyggelig måltid!!

pingu-72
14-07-09, 21:17
Dette er ikke direkte marinade, men åh så godt både til kylling (sikkert kalkun også) og scampi/reker!
http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=7100&highlight=tikka

Den har jeg allerede skrevet opp, men tusen takk for tipset :) Gleder meg tiol å prøve den! Skal ikke ha hvitløk eller melk, men tenker at det er greit å kutte hvitløken og bytte melken med kokosmelk

pingu-72
14-07-09, 21:19
Hei! Marinade som kan sette litt smak til deg:

Kalkunfilet i Hvitløksmarinade

2-3 ss sitron/limesaft
6 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
2 hvitløkbåter i skiver
frisk (eller tørket) basilikum,
estragon og kjørvel


1. Bland alle ingredienser.
2. Ha i en plastpose med ønskede råvarer og vend av og til i noen timer. Råvarene kan også marineres i et fat eller en skål, men da må du lage mye større porsjon.

Her har du nam nam til Scampi:


2 ss olivenolje
1 ss sitronsaft
1 ts hakket rød chili
1 finhakket fedd hvitløk
1/2 ts tandoorikrydder ( Tikka masala kjøpers i innvandrer butikker 0g karbo)
1/2 ts salt

Helles over scampien

1. Bland alle ingredienser.
2. Ha i en plastpose med ønskede råvarer og vend av og til i noen timer. Råvarene kan også marineres i et fat eller en skål, men da må du lage mye større porsjon.

Ha ett hyggelig måltid!!

Takk, takk :) Skal ikke ha hvitløk, har du tips til noe den kan byttes ut med i den første marinaden? Den andre blir sikkert god uten hvitløken pga tandorikrydderet :)

Kosebamsen
14-07-09, 21:22
Du skal ikke ha hvitløk? hmm

Ja da kan du bruke tandori krydder i begge istendenfor.

Garam Masala kan du bruke også. Bytt ut olje med kokosmelk da smaker det himmelsk

pingu-72
14-07-09, 21:25
Supert :) Takk for tips!

Hva er forresten forskjellen på tandori-krydder og garam masala? Har alltid trodd at det var omtrent det samme jeg...

Photobscura
14-07-09, 21:34
Masala betyr krydder på indisk. Garam er bare en indiske krydderblanding, som tikka også er :)
Tandoori er en måte å tilbedere maten på, tror det er oppkalt etter ovnen den lages i :)
Men det finnes jo krydder som kalles tandoori-krydder, men det blir litt som grillkrydder -sier ikke så mye om maten generelt ;)