View Full Version : Nannahs Hellman-kylling


Nannah
15-07-09, 23:04
Dette er litt ombygd versjon av den som står på boksen.

4 kyllingbryst
1,5 dl Hellmans majo
0,5 dl reven parmesan
Bacongull

Bland sammen majo og parmesan. Kjør en slump bacongull i foodprocessoren til det er bare smuler.
Smør inn kyllingene i majoblandingen og rull dem i baconsmuler.
Legg dem på bakepapir og stek på varmluft 200g i 20 min.

Den ble alldeles nydelig:love:

scartz
16-07-09, 00:46
yum, hørtes snadder ut :sikle: Rå kylling vi snakker om nå, sant?
Har du tilbehørs tips også i samme slengen? :D

Photobscura
16-07-09, 07:28
Kopiert! Hurra for feite meierifrie oppskrifter :heia:

Photobscura
16-07-09, 07:32
Nå skal jeg stille et skikkelig teit spørsmål, men varmluft er den funksjonen som gjør at det durer og står i i ovnen? Jeg har faktisk aldri hatt stekeovn, det jeg vet, med varmluft før, men innbilder meg at jeg har det nå. Men det står jo ikke noe om det på ovnen, bare symboler -sånne bølgete streker som indikerer varme :p

Oooog, det er vel greit å bruke kyllingfileter, antar jeg?

Areola
16-07-09, 09:39
Varm-luft symbolet pleier å være en vifte av et slag, og bråker en del mer enn vanlig over og undervarme. Man kjenner det vel også om man åpner døra når den står på - at lufta slår ut.

Oppskriften skal definitivt prøves ut, har panert/gratinert kylling med parmasan før og det var DIGG!

Nannah
16-07-09, 22:53
Nå skal jeg stille et skikkelig teit spørsmål, men varmluft er den funksjonen som gjør at det durer og står i i ovnen? Jeg har faktisk aldri hatt stekeovn, det jeg vet, med varmluft før, men innbilder meg at jeg har det nå. Men det står jo ikke noe om det på ovnen, bare symboler -sånne bølgete streker som indikerer varme :p

Oooog, det er vel greit å bruke kyllingfileter, antar jeg?

Bølgene er enten tining lr grill..bruker å være et viftesymbol. Som en regel skal varmen reduseres ca 20-25g ned når du steker på varmluft. Så uten varmluft skal denne stekes ved 220g.

Kyllingbryst og kyllingfilet er det samme :)

Areola
16-07-09, 23:37
Og dette smakte godt!
minte meg litt om kylling-nuggets, faktisk, bare at det smakte sunt - godt - og ikke ihjelfritert :D

scartz
16-07-09, 23:40
Er det viktig å bruke majonesen som er nevnt pga smak? Eller er det bare pga karbsene?

Areola
16-07-09, 23:55
Jeg brukte mills. Tror hellmans tåler varme litt bedre, også er den vel sunnere/bedre.

Iset
17-07-09, 00:00
Man kan vel også bruke en blanding av smør og olje eller bare en av delene; jeg har hvertfall laget noe lignende og brukt en blanding av smør og olje og dyppet kyllingen i parmesanen. Men majones høres godt ut.

Areola
17-07-09, 00:05
Ja, jeg har prøvd din versjon også Iset, veldig god :)

Photobscura
17-07-09, 00:22
Ah, det visste jeg faktisk ikke, at filet og bryst var det samme.
Jeg huska feil forresten. Men jeg har to varmluftssymboler som dere beskriver, en med bare en vifte, og en med en vifte med ramme rundt ... Hmmm ...

Ivory
17-07-09, 01:08
Når jeg steker på varmluft, bruker jeg symbolet vifte med ramme rundt. Den andre er jeg usikker på hva er faktisk...aldri tenkt over det.

Nannah
17-07-09, 11:13
Går sikkert bra med mills og...men personlig er jeg ikke så glad i konsistensen på den
så tung og feit liksom.

Carisma
20-07-09, 09:48
en med en vifte med ramme rundt ... Hmmm ...
Er ikke det med ramme rundt pizza-funksjon? Tror det er det på mamma sin hvertfall. Jeg har ikke så avansert... :rolleyes:

Nannah
21-07-09, 23:52
Vifte m ramme rundt er varmluftsymbolet på min ovn også

Photobscura
22-07-09, 00:11
Vifte m ramme rundt er varmluftsymbolet på min ovn også
Hmm, men hva er den uten ramme, da?

Carisma
22-07-09, 00:45
Hmm, men hva er den uten ramme, da?
Er det bølger/tagger over? Eller bare vifte?

Photobscura
22-07-09, 01:47
Er det bølger/tagger over? Eller bare vifte?
Det siste. De er helt like, med unntak av ramma.

Carisma
22-07-09, 08:49
Det siste. De er helt like, med unntak av ramma.
Hmm, kanskje du må google merke og type, og se om det er en bruksanvisning noe sted? Ble skikkelig nysgjerrig sjøl jeg nå :D

Photobscura
22-07-09, 15:53
Jeg har lett og lett, men fant ikke noe. Dette er en halvgammal komfyr med vanlige kokeplater, så det eneste jeg i grunn fant var nye elementer :p. Så jeg sendte en meldign til Electrolux Norge.

Carisma
22-07-09, 15:55
Har du tilbehørs tips også i samme slengen? :D
Lurer jeg også på :ja:

Photobscura
22-07-09, 18:17
Da har jeg fåt svar fra Electrolux, kjappe var dem!
Hei og takk for din henvendelse på mail.

Jag kan tyvärr ikke finna bruksanvisningen till just din komfyr, men
jag har tittat på en annan med samma symboler.

Viften MED en ramm runt är varmluft + vanlig värme (fra elementen).
Viften UDEN rammen er vannlig varmluft.

Snedig med blandinga av norsk/dansk/svensk :p

Carisma
22-07-09, 20:09
Så den med ramme er med andre ord ekstra-super-hyper varmen? :lol:

Photobscura
22-07-09, 21:15
Så den med ramme er med andre ord ekstra-super-hyper varmen? :lol:
Hehe, ja noe sånt ... Vet ikke helt hva jeg skal bruke den til, liksom :p

Nannah
22-07-09, 22:31
Den m vifta i ramme som gjør at varmlufta sirkulerer og du kan steke to brett samtidig.
For varmen fordeler seg jevnt i ovnen.
Den uten ramme får du vanlig stekovn

Carisma
23-07-09, 20:29
TAKK! Denne var helt fantastisk god :sikle: Laget den med øffer barbeque baconsvor utenpå, og skar den i lange strimler ala chicken fingers (TGI Fridays, gå hjem og vogg! :D)
Serverte med coleslaw og litt chutney som jeg laget av aprikossyltetøy fra sukkerfritt og chilisaus.

Imse
23-07-09, 20:55
ÅÅÅÅ, det bare må vi prøve. Dette må jo bli noe ungene vil like også, tror dere ikke?

Carisma
31-07-09, 10:49
Ble så inspirert av denne at i går laget jeg den med torsk i stedet for kylling. Ble fantastiske fiskepinner! Faktisk så god at sambo, som ikke liker hvit fisk, spiste opp de i stedet for sin egen kjøttmiddag :lol:

Tok litt svart pepper og sitron i majones-røra, ellers likt.

timich
31-07-09, 11:51
Mmmm, så godt ut! Men ungene mine er ikke noe glade i majones - smaker det mye majones av denne? Og hvordan er smaken på Hellmanns kontra Mills, hvilken er mildest?

Sparer denne til oppskrifter som må prøves ut når jeg er ferdig med fase 1 i Eurodiet:o

Carisma
31-07-09, 12:00
smaker det mye majones av denne? Og hvordan er smaken på Hellmanns kontra Mills, hvilken er mildest?
Det smaker ikke majones i det hele tatt. Hvis ungene klarer å spore majonesen i den så er de gode! Den "smelter" ved oppvarming, men egget og oljen binder det andre veldig fint. Det drar hvertfall kraftig opp fettinntaket :D

Jeg brukte first price sin jeg, for det var den jeg hadde. Den er mildere og lysere enn mills sin. Hellmanns er også mildere og lysere, men syns den har en bismak.

timich
31-07-09, 12:01
Det smaker ikke majones i det hele tatt. Hvis ungene klarer å spore majonesen i den så er de gode! Den "smelter" ved oppvarming, men egget og oljen binder det andre veldig fint. Det drar hvertfall kraftig opp fettinntaket :D

Jeg brukte first price sin jeg, for det var den jeg hadde. Den er mildere og lysere enn mills sin. Hellmanns er også mildere og lysere, men syns den har en bismak.

Åh, høres knallbra ut!:D Jeg sikler på oppskrifter her inne imens jeg dytter i meg pulvermat...:p

Nannah
01-08-09, 00:41
Hellmanns er en bedre majo enn mills...0 karber og lett og fluffy konsistens.
Millsen er tung og full av dårlig olje synes jeg og den er litt søt.

Rin
08-08-09, 16:27
Dette var skikkelig godt! Jeg lagde med vanlig gulost siden jeg ikke hadde parmesan i skapet - fortsatt veldig snadder. :) Spiste med litt sterkt krydret blomkål-"ris" som tilbehør.

Ivory
09-08-09, 15:47
Har laget dette som nuggets, med frisk salat og litt BBQ-saus - og helt nydelige ble det! :) Alle i familien syntes det var godt;) Spiste det som lunsj dagen etter også jeg...;)

Carisma
19-08-09, 11:18
Dette har virkelig blitt en av mine store favoritter! Prøvde med skinkebiff i stedet for kylling i går, for å få scnitzel. Det funket veldig bra :ja: Kunne nok delt skinkebiffene i 2 for de ble litt tykke, men så utrolig saftige!
Med sitron, remoulade og aspargesbønner til.

Jabba
25-08-09, 18:52
Så vanlig Norvegia funker det også? Det var dette budsjettet vet dere....

Jabba
25-08-09, 18:54
"En slump bacongull" - er det sånn ca en håndfull?

Jabba
25-08-09, 18:56
Hvor lenge stekes kyllingen dersom dere har laget "kyllingfingrer" av dem? altså delt dem opp...

Ivory
25-08-09, 19:58
Jeg delte opp i biter, og stekte som det står i oppskrifta. Mener det ble ca 20 min. Tror jeg måtte ha stekt lengre om jeg hadde stekt hele fileter. Det kan være stor variasjon på stekeovner, dessverre.. Må nok bare prøve seg fram;)

Carisma
25-08-09, 20:16
Så vanlig Norvegia funker det også? Det var dette budsjettet vet dere....
På rema har de sånne småposer med ferdig revet parmesan til hmmm, tror jeg betalte 6kr. Det er omtrent så mye du trenger i oppskrifta.

Jabba
26-08-09, 08:11
På rema har de sånne småposer med ferdig revet parmesan til hmmm, tror jeg betalte 6kr. Det er omtrent så mye du trenger i oppskrifta.

Genialt! Takk for tipset!

Sophie
03-09-09, 18:11
Nydelig!
Fant ikke bacongull, så brukte baconkrisp (de har 0 karber så det er vel ok)
Laget de i fingerpinnestr. Barna liker baconkrisp, men ikke på dette, så neste gang hiver jeg med noen kyllingfingre uten røra på, som barna kan få (de liker ren kylling). Vi voksne syntes det var deilig, vi tok en liten runde med salt og pepper dryss over disse kyllingfingrene, ble enda bedre da :)

Vi laget Carisma sin oppskrift på coleslaw og den var perfekt. Spisskål, blande rømme og majones (brukte hellman majones), litt sitronsaft og salt/pepper + vårløk. Fantastisk god til denne retten! I tillegg hadde vi dampet broccoli og blomkål til.

Dette skal lages igjen!

Nannah
03-09-09, 23:45
Unn dere ordentlig Parmesan da dere! Smaker 1000 ganger bedre enn småposene
med parmesan pulver!

Carisma
17-09-09, 19:23
I dag har jeg vært vill og brukt chilimajones :sikle: Gleder meg villt til de er ferdige, står i oven nå! :spent:

scartz
20-11-09, 14:37
Idag er det min tur til å prøve kyllingoppskriften! :D
Står i ovnen nå, og salaten er ferdig mekka !

Hadde ikke ost da :( Smaker sikkert myyye bedre med litt parmesan. Men hev i litt aioli og, så dette blir spennende :)

scartz
20-11-09, 15:19
Da var måltider over! Og her er dommen:

Godt, men jeg tror jeg har brukt for lite majones og bacongull..
Og jeg tror parmesanen/ost er en viktig del å ha med.
Følte jeg spiste ett veldig magert måltid. Så neste gang: Tykt lag med majones og masse parmesan :D

Men genialt med bacongullet da! Ble skikkelig crispy og godt :p

Thea86
25-11-09, 19:24
Detta skal jeg sørren meg prøve i morra eller helga!! Trur dette er noe sambo vil like også!! Trur jeg skal prøve å spicy dette opp litt:-)

Nannah
25-11-09, 23:16
Kyllingen skal være helt dekket med majones i et tjukt lag:)

scartz
26-11-09, 02:10
Kyllingen skal være helt dekket med majones i et tjukt lag:)

Vel, der har vi feilen min! :D
Stressa litt med å smøre på, endte med at jeg brukte hendene, som en annen 5-åring i en gjørmete søleputt.

Men samboeren min, som er anti-majones ol. syntes også at hellman-kyllingen var knallgod! :D

Imse
01-01-10, 18:58
Går det an å banke en kyllingfileet flat med en kjøtthammer og få skikkelig snitzel ut av den? Da må den bli enda bedre enn om man lager den hel, eller hur?
Jeg dytter opp denne 0ppskriften fordi jeg fant faktisk hele 3 åpne poser med baconchips:D 0g den må jo brukes til noe.

Imse
01-01-10, 19:49
Jeg gjorde disse som nuggets nå, 0g de smakte utrolig mye bedre enn McDonalds sine:D

Nå må jeg jaggu se omjeg til senere klare å finne på noen gode dipper til disse. Dette var skikkelig kosemat til lørdagskvelden!

Furine
01-01-10, 22:03
Testa denne med kyllingvengjer i dag. Hadde ikkje parmesan, men hadde "tørr" mozzarella, som er ferdigraspa. Eg køyrde den ei runde i stavmiksarmølla for å gjere den enda finare raspa, og blanda så med majones. Fekk hamstra ein del baconcrisp heime i Norge i jula, så no skal mykje kjekt testast. Dette var berre kjempedigg!! Skal definitivt testast fleire gongar. NAM!

scartz
01-01-10, 23:43
Jeg gj0rde disse s0m nuggets nå, 0g de smakte utr0lig mye bedre enn McD0nalds sine:D

Haha, nuggets ja! Det var en god ide! :D

Supera
02-01-10, 04:48
Jeg kan ikke fordra majones, men siden dere sier at det ikke har majonessmak, så skal jeg gi det en sjanse. Det høres jo veldig godt ut!

Tone-G
02-01-10, 09:48
wow, det her hørtes godt ut :sikle:

Imse
02-01-10, 10:48
Jeg kan ikke fordra majones, men siden dere sier at det ikke har majonessmak, så skal jeg gi det en sjanse. Det høres jo veldig godt ut!
Det smaker absolutt ikke majones av denne, bare sprø og crispy!

Imse
02-01-10, 10:58
Oj, nå tenker jeg her, om man tar en seiblokk og småtiner den såpass at man klarer å skjære skiver, og dypper i denne blandingen, da får man fiskepinner. Ah, fiskepinner og remulade eller hollandaise, masse fett og protein! Hjelp,nå blir jeg skikkelig sulten altså!

nellie
02-01-10, 11:51
Hmm, hva skjer med oss stakarer som ikke har varmluft? Blir det helt håpløst? :nedfor:

scartz
02-01-10, 11:52
Hmm, hva skjer med oss stakarer som ikke har varmluft? Blir det helt håpløst? :nedfor:

Går fint uten varmluft, tar bare lengre tid :)

Imse
02-01-10, 11:52
Hmm, hva skjer med oss stakarer som ikke har varmluft? Blir det helt håpløst? :nedfor:
Det funker nok helt fint. Jeg har aldri før brukt varmluft på fiskepinner, og de blir jo vellykket..

nellie
02-01-10, 12:04
Det var godt å høre.
Hmm. lenger tid, men samme temperatur, sant?

scartz
02-01-10, 18:40
Jeg hadde uten varmluft første gang (jeg glemte det :p ), da hadde jeg den på like lenge som angitt, + 5 min varmluft for å sikre meg. Ikke sikkert at det trengtes da :)

Pondus31
11-01-10, 19:20
Jeg lagde denne i dag - to kyllingfileter som ble til 8 omtrent like store biter. Tok mozzarella og majo sammen - og hadde på bacongull på toppen. Stekte det i varmluft ca 15 minutter. Servert attmed en enkel salat og litt chilisaus.
Meget godt, enkelt og lite karbo.

Takk!

Supera
14-01-10, 20:12
Det smaker abs0lutt ikke maj0nes av denne, bare sprø 0g crispy!
Den smakte virkelig ikke majones! Brukte Hellmann's majones. Men synes at det ble litt rart med bacongullet på... Alt i alt: Alene ble det litt rart, men når tilbehøret (stekte grønnsaker og rømme-karri-saus) kom, så ble det ålreit.

Nannah
31-01-10, 19:28
fiskepinner lr winersnitsel kan du lage ved å dyppe kjøttet i pisket egg før du vender det i baconsmuler...veldig godt:)
Som en regel om du ikke har varmluft så øk tempraturen 25g ...

Daurama
29-07-10, 14:32
Åååh, dette må lages :) Nannah : du burde vurdere å lage en oppskriftsbok ;) Tusen takk for mange gode og inspirerende oppskrifter :) Du gjør jobben SÅ mye enklere og ikke minst gir du tips om DIGG mat som gjør det fantastisk å spise lavkarbo :D

Carisma
29-07-10, 19:32
Nannah : du burde vurdere å lage en oppskriftsbok ;)
Det har hun gjort her: http://forum.lavkarbo.no/showthread.php?t=32614 :ja:

Tunrida
29-07-10, 20:37
Det her skal definitivt prøves! :D

kennygirl
02-08-10, 19:53
Dette så godt ut! Jeg har laget kylling nuggets med egg og bacongull og syns det ble kjempegodt, men med majones og ost hørtes enda bedre ut!!!

Bruker forresten kyllingkjøttdeig - da kan jeg salte/krydre selve kjøttdeigen og det blir ENDA mer smak!! nam nam :)

Benzo
02-08-10, 20:04
Dette er virkelig snadder, har laget kyllingen 2 ganger siste mnd. :glis:

Carisma
02-08-10, 21:46
Siden Mega har gourmet-torsk til 30 kr pakka denne uka blir det nok fiskepinner på denne oppskrifta :sikle:

Tunrida
06-08-10, 21:34
Det står å puttrer i ovnen nå. Gleder meg til å smake :)

Sanney
06-08-10, 21:46
den var veldig god, selv med mills majones. (rema sin hellmans var gått ut på dato)
men er det meningen at oljen skal flyte rundt på brettet? det ser jo helt riktig ut når den er ferdigstekt, bare lurer :)

Kitt
06-08-10, 22:59
Jeg har brukt Salatmesteren, også fra Rema! Blir skikkelig digg!
Har dem i form, jeg, og har aldri sett noe olje svømme rundt!:p

Tunrida
07-08-10, 10:12
Det rant litt olje rundt om kring når jeg lagde det også..
Hadde også MYE parmesan i majonesen.. :sikle: (Får kjøpt deilig parmesan i ostedisken hos de som har ferskvare. Ikke ille pris heller)

Det var utrolig godt!! Samboern (som er skeptisk til lavkarbo) mente at dette kunne vi fint ha mye oftere ;) Tror jaggu han har rett i det..

swimzy
06-09-10, 15:18
Høres nydelig ut, men kan jeg spise dette som g¨år på lindberg??

Kitt
06-09-10, 16:22
Det er jo bare kylling, ost og majones med bacongull!
Om du vil gjøre det litt mer Fedon og ha mindre fett, kan du bytte ut majonesen med pisket egg!:)

hansola
06-09-10, 17:20
Advarsel..... Denne oppskriften er farlig god.

MarensLille...
07-09-10, 15:15
Dette skal vi ha til middag i dag, og jeg gleeeeeder meg! :D Kom hjem fra jobb nå da gubbenoa, så jeg kan begynne å kokkelere!!! ;)

Edit: Maren elsker nannah for alltid!!!
Nå har vi spist, og dette var noe av det bedre jeg har spist på leeeenge! :D Jeg brukte innerfilet av kylling, og den er mye mindre enn kyllingbryst, så det ser litt voldsomt ut på tallerkenen, men det er like mange gram som en normal filet ;)
Anbefaler fløtegratinert avocado ved siden av, det var syyyykt godt! :D
(Lager den i amerikanske muffinsformer: 50 g avocado, 1/2 dl fløte, salt, pepper, ost... Kun 1,7 kh i en porsjon!!! :D)

http://bloggfiler.no/marensslankeblogg.blogg.no/images/796123-7-1283874471152.jpg

Ravna
10-01-11, 13:50
I dag skal vi prøve denne kyllingen :D Gleder meg masse til middag i dag :D

Babycherry
17-01-11, 18:46
Denne står i ovnen her nå, og jeg gleeeder meg til å smake! :D

Tunrida
04-02-11, 18:05
Hvordan blir det å bruke kyllingkjøttdeig om man skal lage nuggets?
Mener jeg fant en oppskrift på det for en stund siden, men finner den ikke igjen..
Alt for kronglete søkemetode her inne.. :rolleyes:

Kitt
04-02-11, 18:53
Hvordan blir det å bruke kyllingkjøttdeig om man skal lage nuggets?
Mener jeg fant en oppskrift på det for en stund siden, men finner den ikke igjen..
Alt for kronglete søkemetode her inne.. :rolleyes:
Den andre oppskriften finner du hos LenaBeatrice. (http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/kylling/chicken-nuggets/)

Tunrida
04-02-11, 19:15
Den andre oppskriften finner du hos LenaBeatrice. (http://lenabeatrice.net/lavkarbomat/kylling/chicken-nuggets/)

Tusen takk :D Får se hvem av de jeg lager.. Har jo lyst på mayo/parmesan også :sikle: Redd alt bare blir ødelagt når man gjør om hellman kyllingen, og bruker kyllingkjøttdeig..

Carisma
04-02-11, 23:29
Redd alt bare blir ødelagt når man gjør om hellman kyllingen, og bruker kyllingkjøttdeig..
Sikreste måten å mislykkes på er å ikke tørre å prøve.. ;)

Tunrida
04-02-11, 23:36
Sikreste måten å mislykkes på er å ikke tørre å prøve.. ;)

Hahaha ikke sant ;) Var godt, men syns det er enda bedre med kyllingfile :)

Imse
14-03-19, 16:10
Gode oppskrifter fortjener en dytt. Vi skal riktig nok ha panert torsk i dag, men det fikk meg til å tenke på denne oppskrifta.