Har en oppskrift her på veldig gode rundstykker; hvordan kan jeg gjøre den om til lavkarbo?
7dl lunkent vann
2pk tørrgjær
2 ss rapsolje
1 dl linfrø
1 dl pinjekjerner
2 ts salt
3 dl havregryn
Sammalt grov mix + hvetemel - det er først og fremst her problemene starter! Kan man bytte ut med soyamel/bakemix etc? Noen som vet?
Siden du følger generell lavkarbo kan det hende du spiser rug eller havremel? Disse påvirker blodsukkeret mindre enn hvetemel.
LenaBeatrice
21-07-09, 13:37
Har en oppskrift her på veldig gode rundstykker; hvordan kan jeg gjøre den om til lavkarbo?
7dl lunkent vann
2pk tørrgjær
2 ss rapsolje
1 dl linfrø
1 dl pinjekjerner
2 ts salt
3 dl havregryn
Sammalt grov mix + hvetemel - det er først og fremst her problemene starter! Kan man bytte ut med soyamel/bakemix etc? Noen som vet?
pinjekjerner inneholder 13,1 gram karbo/100 gram.
I følge matvareguiden inneholder Green Valley økologiske solsikkekjerner 7,25 gram karbo/100 gram....hva med å bytte til dette?
Havregryn = 63,1 gram karbo/100 gram
Hvetekli = 18,5 gram karbo/100 gram
Bytte til Hvetekli?
Når det gjelder sammalt grov mix + hvetemel så vet jeg ikke....men kanskje bakemiks eller soyamel vil funke, eller en blanding av dette.
Har liten erfaring med baking på lavkarbo :-)
Photobscura
21-07-09, 16:49
Har hørt at disse er gode http://skinnyshepherd.blogspot.com/2009/03/benedictes-grove-rundstk.html
Takk for tips! Dere er snille :)
Jeg prøver å holde meg til å spise matvarer med under 5 gram karb pr 100 gram. Må bare prøve meg fram litt også,- jeg er ny i bakeverden uansett!