View Full Version : Nannahs squashkake


Nannah
30-07-09, 00:15
3 egg
1,5 dl sukrin
6dl skrelt, revet squash (uten frøene i midten)
1ts bakepulver
1ss kanel
1 ss kardemomme
1/2 dl smeltet smør
1/2 dl rapsolje
50g mandler
50g valnøtter
50 g solsikkekjærner
1 stor ss fiberhusk

Krem: 150 g kremost naturell
søtt etter smak...revet skall og saft fra en liten lime.

Skrell og grovriv squashen. Sett stekovnen på 175 g og smør en middels stor springform godt m smør. Pisk eggedosis av egg og sukrin.
Mal nøttene grovt. Bland i eggedosisen sammen m krydder,olje,fiberhusk og bakepulver.hell røra i forma. Stek i 30- 40 min.
Avkjøl. Rør sammen ingrediensene til kremen og smør over kaka.
Pynt m tynne limeskiver og valnøtter.
Kaken er og nydelig uten krem på ,men med en klatt creme fraishe:)

ca 22 karber i hele.(uten krem)

Mosepjusk
30-07-09, 13:22
Spennende! Må prøves!
Takk for oppskrift :smile:

Photobscura
30-07-09, 13:28
Wow! Litt sånn gulerot/krydderkake-inspirert? Kan det være en ide, dersom man bruker natreen/splenda å knuse det så det blir melisaktig, kanskje?

Nannah
30-07-09, 17:49
Det var nettopp lysten på gullerotkake som gjorde at jeg laget denne...
og jeg synes den ble minst like god altså:D
Bruker bare sukrin jeg nå...helt uten karber og funker som sukker:)

Vi spiste kaka med en klatt CF ...det var helt nydelig!

Imse
30-07-09, 18:37
Nanna, du er genial! Dette må prøves ved en anledning!

Nannah
30-07-09, 22:23
I kveld hadde vi krem og friske bringebær til...mmmmmmm :)

kamp
09-08-09, 15:03
Hvilke type squash bruker du?

Nannah
09-08-09, 22:55
Jeg brukte den vanlige, grønne:)

Imse
14-08-09, 11:55
6dl revet sqaush, er det en eller to squash tro?

Tror du denne kan serveres til alle? Som er saftig liksom gulrotkake? Søstra mi har bursdag i morgen sjø.

Nannah
14-08-09, 15:21
Holder med en om de er store, men ikke bruk frøene
Jeg syntes faktisk denne er bedre enn gulrotkake jeg, så du kan trygt servere den:)

luringen
14-08-09, 20:25
nannah jeg digger deg.. River du den "fint" eller "grovt"?
Hvor kjøper du sukrin? Har bare splenda jeg.-

Nannah
15-08-09, 12:41
Jeg grovriver...og du kan sikkert bruke Splenda også.
Bare avpass mengden.

Sukrin fåes kjøpt på Helsekosten :)

Carisma
20-09-09, 15:21
Nå skal jeg prøve meg på denne, og ha med til min bestemor i morra.
Tror det blir veldig bra :ja:

Bør jeg vente med å ta på ostekremen til jeg kommer opp til henne kanskje?

Nannah
21-09-09, 22:21
Gjør sikkert ikke no å ha den på først.
Om du ikke skal reise langt da:)

nellie
02-11-10, 19:18
Må prøves i helgen!

Carisma
02-11-10, 19:37
Jeg lurer seriøst på å teste denne med gresskar i stedet for squash jeg?....

Photobscura
03-11-10, 13:18
Jeg lurer seriøst på å teste denne med gresskar i stedet for squash jeg?....
Vel, de gresskarene som selges rundt omkring nå er ikke spiselige. De er hurtigdyrkede med tanke på Halloween, og anbefales ikke som mat ... :o

kamp
03-11-10, 14:01
Vel, de gresskarene som selges rundt omkring nå er ikke spiselige. De er hurtigdyrkede med tanke på Halloween, og anbefales ikke som mat ... :o

Ikke hokkaido og butternut :)

Carisma
03-11-10, 20:01
butternut :)
Men butternut inneholder nesten 12g karbo pr 100g, så det blir litt mye. Jeg skal ta en tur til tyrker'n på tøyen tenker jeg, der har de alltid masse "matgresskar" av forskjellige slag.

kamp
03-11-10, 20:14
I mitt program sier det 8,6 carb råvekt.

-

lurer på hva jeg gjorde feil..

kaken ble 3 cm høy og rå selv om jeg stekte den i 50 minutter.

Moogie
19-10-12, 22:52
Så spennende at noen andre har også prøvd squash kake!! Jeg har eksprimentert en del med squash i bakverk med god dårlig resultat :) Bakte en lignende kake nå om dagan og oppdaget at kokosmel ga ikke så veldig god resultat, hehe. Men var bedre med mandelmel :) skal prøve ut denne oppskrifta til helga.

iren84
15-01-13, 10:23
jeg bakte denne igår, og den ble god på smak! Men min ble rå inni:( selv om jeg stekte den 50 minutter....
Noen tips?
Jeg likte den veldig godt og kommer til å prøve igjen, men da kanskje ha røren i muffinsformer isteden? Små, søte og saftige kaker med kremtopping :D

iren84
15-01-13, 10:25
kan det forresten ha noe med at jeg ikke rørte egg og sukker godt og luftig nok? sukkeret falt liksom i bunnen av eggene....