View Full Version : Ostemuffins, trenger hjelp med oppskrift


Celine
02-08-09, 21:25
Jeg har denne oppskriften:
Ostemuffins
3 ts. bakepulver
200 gr. revet ost
4 egg
1 beger (3 dl) rømme
salt, paprikapulver, oregano etc.

Små pølsebiter, paprika, løk etc. blandes i deigen.
------------------------------------------------------------
MEN, jeg orker ikke rømme, det er pjuk. Jeg har bakt disse før men huske rikke hva jeg brukte istedet for rømme... kesam ? CC ? arg. Jeg bruker forøvrig ikke bakepulver i de. (og skinke istedet for pølse)

HJELP, tenkte å bake i morgen, har nemlig en 3 åring som nesten ikke spiser noe for tiden samt to store barn som spiser alt for mye karbo (= brød)

Iset
02-08-09, 22:02
Men kjenner du rømmesmaken i disse da? Jeg takler ikke kesam, det er noe av det verste jeg vet, men jeg baker noen matmuffins med kesam (ikke lavkarbo) som er knallgode, kjenner jo ikke kesamen.

Imse
02-08-09, 23:03
Rømme er jo bare surna fløte, og rømme blir jo like fl*tende som fløte ved oppvarming, så du kan garantert bruke fløte. Kesam er ost og et helt annet produkt. Ellers smaker det ikke rømme av ostemuffins i det hele tatt.

Dante
02-08-09, 23:07
Kan du sette på steketid? og grader

Tutte
03-08-09, 01:21
Denne oppskriften kommer jeg over en annen plass for lenge siden, men har jo helt glemt den ut ! Hørres veldig godt ut, så disse må prøves snarest :)

Tone-G
03-08-09, 07:23
Bruk creme fresh:ja:

Celine
04-08-09, 11:49
Bruk creme fresh:ja:
kanskje det var det jeg brukte sist ja, rømme er det iallefall ikke for det har vi aldri brukt å kjøpe.

Da skal jeg skrive handleliste :)

Celine
11-08-09, 22:36
Da bakte jeg slike natt til lørdag for å ha med på ferie.
Slo godt ann også til 10 åringen som er super kresen !! Blir nok en slager i nistepakka på skolen til høsten.

Brukte følgende i:
egg (tror det ble 8 stk)
creme fresh (ikke veldig mye, men kan sikkert bruke 1/2 boks til 6-8 egg neste gang)
1 boks smårett skinke (lat)
masse revet ost
litt div. krydder

Store muffinsformer og stekte i nesten 30 minutter på 180 grader

tarante
12-08-09, 09:39
Celine: Muffinsene dine står i ovnen hos meg nå (hadde i litt hvitløk også jeg)- gleder meg til å spise :hungry:

Ivory
12-08-09, 11:25
Da bakte jeg slike natt til lørdag for å ha med på ferie.
Slo godt ann også til 10 åringen som er super kresen !! Blir nok en slager i nistepakka på skolen til høsten.

Brukte følgende i:
egg (tror det ble 8 stk)
creme fresh (ikke veldig mye, men kan sikkert bruke 1/2 boks til 6-8 egg neste gang)
1 boks smårett skinke (lat)
masse revet ost
litt div. krydder

Store muffinsformer og stekte i nesten 30 minutter på 180 grader


Ikke bakepulver i disse? Kunne tenkt meg å prøve å lage dem:)

Celine
12-08-09, 22:53
Ikke bakepulver i disse? Kunne tenkt meg å prøve å lage dem:)
Nope, brukte ikke bakepulver.

De holder seg leeeenge i kjøleskap også, genialt. (den siste gikk idag her)

Ivory
12-08-09, 23:11
Lagde ostemuffins i dag og hadde oppi:

8 egg
1/2 boks creme fraiche
1 boks bogskinke i terninger
En del vårløk
3 store håndfuller med revet ost
salt
pepper
oregano

Stekte som anbefalt her. Lagde i store muffinsformer, fylte ca halvfulle. Ble til 12 stk. Hevet seg fint store, men toppen falt ned etter at de kom ut av ovnen.

Men de ble kjempegode!!! :D Skal i alle fall lage mer av disse!

sykavsukker
12-08-09, 23:14
Jeg laget eggemuffins med egg, fløte, litt grønnsaker og picnic kalkunskinke.
Har aldri laget med rømme.

sykavsukker
12-08-09, 23:15
og krydder selvfølgelig ;)

Celine
12-08-09, 23:46
Lagde ostemuffins i dag og hadde oppi:

8 egg
1/2 boks creme fraiche
1 boks bogskinke i terninger
En del vårløk
3 store håndfuller med revet ost
salt
pepper
oregano

Stekte som anbefalt her. Lagde i store muffinsformer, fylte ca halvfulle. Ble til 12 stk. Hevet seg fint store, men toppen falt ned etter at de kom ut av ovnen.

Men de ble kjempegode!!! :D Skal i alle fall lage mer av disse!
Ja de faller sammen litt men det gjør liksom ikke noe.
mmmm gleder meg til å ha unnskyldninger for å lage flere slike :)

mokki
17-08-09, 20:40
Hadde ikke store former så jeg prøver med små nå.. Problemet var jo bare at røren var så flytende at det rant ut av formene (kantene la seg flat...). Spent på å smake de.

viktoria
18-08-09, 19:54
Jeg lagde de i stad, men ble kjempe skuffet. Hadde håpet på ordentlig muffins konistens, men det ble jo bare omelett i muffins form:(

Eller har jeg gjort noe skrekkelig galt?

Carisma
19-08-09, 09:45
Hadde håpet på ordentlig muffins konistens, men det ble jo bare omelett i muffins form:(

Det er nok fordi det er omeltt i muffinsform... ;)
Muffinskonsistens får du nok ikke så lenge man ikke bruker hvetemel.
Forøvrig er nok Oppsie-rolls mer lik muffins enn disse.

Celine
19-08-09, 10:40
Jeg lagde de i stad, men ble kjempe skuffet. Hadde håpet på ordentlig muffins konistens, men det ble jo bare omelett i muffins form:(

Eller har jeg gjort noe skrekkelig galt?
Det er omelett i muffinsform ja, sier jo seg selv når du ser røra og hva som er i.
Dette kan også lages i stekepanne som en tykk omelett du bare steker på en side. Juster mengdene i røra etter hvor stor panne du har.

Jeg bruker forøvrig også noen ganger å ha revet ost oppå de når de er stekt ca 10 minutter. Da blir det deilig stekt ost på toppen :)

Flittige bie
07-12-09, 11:45
Jeg bruker av å til å lage eggemuffins som jeg kaller det i silikonformer.
Jeg tar en strimmel med bacon og legger rundt kanten, klekker et egg oppi, stikker bare hull i plommen, kryddrer litt og steker i ovnen nydelig med en salat til.

Tonje85
09-02-10, 08:30
Jeg prøvde disse, men de satt så inmari fast i formen. Noen tips???

Imse
09-02-10, 13:36
Jeg prøvde disse, men de satt så inmari fast i formen. Noen tips???
Ja, hva slags form brukte du da? Kan være lurt å smøre metall og papirformer.

Tonje85
09-02-10, 14:00
Brukte noen silikonformer fra tupperwere og papirformer. Gikk greit i silikonformene, men de hang skikkelig fast i papirformene...

Imse
09-02-10, 14:16
Brukte noen silikonformer fra tupperwere og papirformer. Gikk greit i silikonformene, men de hang skikkelig fast i papirformene...
Du bør smøre papirformene ja, er det ikke nok fett i røra vil de henge fast.

pepita86
14-10-12, 11:50
Disse ble laget i dag av:
4 egg
1 boks creme fraiche
245 g revet norvegia
55 g spekeskinke
50 g chorizo pålegg
og masse krydder (løkpulver, krydderurter, pepper)

Ble 15 muffins i små former. Har de i sånn muffinsbrett så de ikke skal skli sånn utover.

3 av disse blir rett under 500 kcal, så perfekt til en frokost/lunsj for meg som veier en del. Blir nok servert med litt tomat/salat ved siden av.

De ble nydelige :D Slapp helt reit fra pairformene. Hadde ikke fungert uten muffinsbrettet.