Levita
04-08-09, 20:03
Etter oppfordring fra Lillemor (takk skal du ha ;)), legger jeg ut oppskriften min på tapaskjøttboller med tomatsaus:
Til krydrede kjøttboller gjør jeg slik:
400-500 gram kjøttdeig
1 egg
litt vann til å spe med
Halv finhakket løk
Noen fedd revet hvitløk (spørs hvor mye du liker)
Salt og pepper
En neve revet parmesan
Litt chilipulver/finhakket fersk chili
En halv teskje karri
Litt tørket koriander
Blandes og stekes til kjøttboller som dampes ferdig under lokk.
Til pleier jeg å lage en tomatsaus:
1 boks hakkede tomater
Noen fedd revet hvitløk
1 rød chili finhakket
Salt, pepper og oregano etter smak
Hvis jeg vil ha mer "mat" ut av sausen pleier jeg tilsette paprika, champignon, løk e.l (man tager hvad man haver)
Kokes på lav varme i minst 20 minutter, gjerne mye lenger! :-)
Til krydrede kjøttboller gjør jeg slik:
400-500 gram kjøttdeig
1 egg
litt vann til å spe med
Halv finhakket løk
Noen fedd revet hvitløk (spørs hvor mye du liker)
Salt og pepper
En neve revet parmesan
Litt chilipulver/finhakket fersk chili
En halv teskje karri
Litt tørket koriander
Blandes og stekes til kjøttboller som dampes ferdig under lokk.
Til pleier jeg å lage en tomatsaus:
1 boks hakkede tomater
Noen fedd revet hvitløk
1 rød chili finhakket
Salt, pepper og oregano etter smak
Hvis jeg vil ha mer "mat" ut av sausen pleier jeg tilsette paprika, champignon, løk e.l (man tager hvad man haver)
Kokes på lav varme i minst 20 minutter, gjerne mye lenger! :-)