View Full Version : Tips om sjokolade
Sjokolade
Sjokolade av god kvalitet skal inneholde i rekkefølge: Kakomasse, sukker, kakaosmør, emulgator og ekte vanilje.
Minst 70% kakomasse – det begrenser sukkermengden også. Kakaosmør er verdens dyreste fett og byttes ofte ut med noe simplere. Vanilin brukes ofte i stedet for ekte vanilje.
Smelting til glasur: Hakk sjokoladen og ha den i ildfast bolle. Tilsett eventuelt litt kokosfett. Kok opp litt vann i en kjele, ta av varmen og sett bollen oppi. La stå i 10 minutter før du rører sjokoladen jevn. Damp eller vann må ikke komme i sjokoladen
Sjokolade av god kvalitet skal inneholde i rekkefølge: Kakomasse, sukker, kakaosmør, emulgator og ekte vanilje.
Du mener i mengde? :)
mmm, sjokolade... *sitter å prøver å jobbe med oppgave*
Kakaosmør, hva er det? er det smør fra kakaoen? og kan vi få tak i det noe sted? eller er det bare kakao tilsatt smør,- eller omvendt:p ?
Du mener i mengde? :)
Det er rekkefølgen på listen av ingredienser (merkingen på selve varen), og da er det mest av det første. Skjønner?
Kakosmør må være fettet fra kakobønnen. - Har lurt litt på hvordan det blir med fettet i kakaobønner og kaffebønner, fordi de ristes også begge før bruk - og hva gjør det med fettet?
Godt spørsmål Guro... Jeg antar fettet i sjokoladen ikke er av det beste... Derfor liker jeg å bruke 86% sjokolade siden den er avfettet og smelte og tilsette cocosa. :) nammenam:)
Det er rekkefølgen på listen av ingredienser (merkingen på selve varen), og da er det mest av det første. Skjønner?
Ja :)
donjuanwannabe
10-12-04, 17:27
Godt spørsmål Guro... Jeg antar fettet i sjokoladen ikke er av det beste... Derfor liker jeg å bruke 86% sjokolade siden den er avfettet og smelte og tilsette cocosa. :) nammenam:)
Fettet kommer jo fra kakaobønnene så det er ikke noe usunt i det, det er av høy kvalitet og meget gunstig for kroppen. ;)
Fettet kommer jo fra kakaobønnene så det er ikke noe usunt i det, det er av høy kvalitet og meget gunstig for kroppen. ;)
I kvalitets sjokolade kommer fettet fra kakobønnen og er vel i utganspunket bra - sammenlignet med billigere sjokolade. Men disse bønnene er ristet de også, dvs varmebehandlet - lurer på om noen vet noe om dette?
vet vi at de er ristet?
Ja, det er viktig for smaken har jeg lest ett eller annet sted.
donjuanwannabe
11-12-04, 09:34
I kvalitets sjokolade kommer fettet fra kakobønnen og er vel i utganspunket bra - sammenlignet med billigere sjokolade. Men disse bønnene er ristet de også, dvs varmebehandlet - lurer på om noen vet noe om dette?
Er ikke sikker, men jeg vil tro at økologiske mørke sjokolader er de beste. Som f. eks. Green & Black's.
Green&Black`s 70 % kom best ut i Mat&Helse sin sjokolade test.
De mener også at 70 % sjokolade er sunnere enn 86% - nettopp fordi den har beholdt mer av det sunne fettet.
Green&Black`s 70 % kom best ut i Mat&Helse sin sjokolade test.
Var Lindt Excellence sine med der ?? Madagaskar eller Ghana 70% - eller 85% ??
85%en var med, men nådde ikke opp blant de beste fordi den ikke var økologisk, samt inneholdt hvitt sukker...
85%en var med, men nådde ikke opp blant de beste fordi den ikke var økologisk, samt inneholdt hvitt sukker...
:eek: :eek: Da må jeg jammen klage til Lindts,- for på 85% står det IKKE sukker på pakka !!
(Det står på 70%)
:eek: :eek: Da må jeg jammen klage til Lindts,- for på 85% står det IKKE sukker på pakka !!
(Det står på 70%)
Hmmm... det kan jo være feil i testen også, da! (Opplysningene i testen er hentet fra "Hvitt sukker en snikende fare" som nylig er skrevet av D V Poleszynski og Iver Mysterud, står det. men det kan jo være feil der også...)
Nille: http://www.pratekompaniet.com/forum/showthread.php?t=3484&highlight=kakao
:)
Noen som vet hvem som selger Green&Black's i Norge?
Er det å få på noen dagligvarekjeder eller helsekostkjeder?
Bor på Sunnmøre og kunne tenkt meg å få fatt i en del av denne til jul :p
Green&Black`s 70 % kom best ut i Mat&Helse sin sjokolade test.
De mener også at 70 % sjokolade er sunnere enn 86% - nettopp fordi den har beholdt mer av det sunne fettet.
Hvilket nr. av Mat&Helse var det?
Jeg fant Green & Black på Foodstory i Stavanger. Noen og 70% inneholdt 42 karber pr 100 gram. Det er dobbelt så mye som Lindt Excellence 85%. Ville bare nevne det i farta :D
vBulletin® v3.7.2, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.