View Full Version : Saftige kyllingkjøttboller i karrisaus


Gerd
12-08-09, 21:36
Saftige kyllingboller i karrisaus

400g kyllingkjøttdeig
1 ts salt
½ ts pepper
1 egg
1-2 ss mykt/bløtt smør (ikke smelta)
1ts karripulver(eller mer)
½ - 1 ts sitronsaft

- Bland kjøttdeigen og salt godt i kjøkkenmaskin
Tilsett resten av ingrediensene, og rør kraftig

Stek små kjøttboller på middels varme 3-4 minutter på hver side
Hell på ønsket mengde fløte, og dryss over karripulver etter smak.
La det småkoke i ca 5 minutter med lokk delvis over

Serveres med wokede grønnsaker
Jeg woket et pakke frosne wokgrønnsaker kjøpt på Rema 1000 (3,5 karber pr 100g)

http://forum.lavkarbo.no/picture.php?pictureid=1633&albumid=130&dl=1250105669&thumb=1 (http://forum.lavkarbo.no/album.php?albumid=130&pictureid=1633)

Lava
12-08-09, 21:41
Der var oppskriften ja, takker og bukker!

Imse
12-08-09, 21:55
Å, det der hørtes godt ut!

Må visst sjekke wokgrønnsaker på rema skjønner jeg, 3.5pr 100g er jo ikke så ille da.

Jeg er forkjøla nå og trengte desperat en god oppskrift før jeg ender opp med bringebæris til frokost, lunsj og kvelds:lol: Nå har jeg spist ostelasagne i 4 dager og må ha en n* smak...( jeg har spist andre ting og;) )

Orkide
12-08-09, 22:05
Dette hørtes godt ut.
Det blir notert for neste ukes meny og handleliste:D

Nemii
12-08-09, 22:10
Oj, så godt ut. Du har karri i bollene også?

Gerd
12-08-09, 22:12
Jepp, skikkelig godt var det :D

Ja har karri i bollene også :) (står i oppskrifta ;))

Anitra
26-08-09, 15:46
Skrivd ut! Dette blir middag i morgen, eller fredag ;)

Sophie
26-08-09, 16:00
Kan man bruke annen kjøttdeig/karbonadedeig eller bør det være kyllingkjøttdeig for smakens del?

Gerd
26-08-09, 16:03
Jeg tror at pga. karrien så er det best med kyllingkjøttdeig :ja:

Sophie
26-08-09, 16:09
Jeg tror at pga. karrien så er det best med kyllingkjøttdeig :ja:

Ok. Takk :)

Sophie
30-08-09, 19:01
Da har vi hatt denne i dag :sikle:. Jeg og mannen likte den supergodt, barna på 2.5 og 5 var ikke helt happy, det har nok noe med uvant karry smak.

Vi voksne likte den iallefall veldig bra og kommer helt klart til å lage dise igjen :D Disse må vel egne seg for frysing? Mulig jeg kan lage disse kyllingbollene uten karry for barna?

Rangelet
14-09-09, 19:15
Prøvde denne i dag. Spennende smak på kyllingkjøttdeigen. Gjorde litt feil, laget for store baller av kjøttdeigen, så fikk ikke stekt de godt nok igjennom. hehe :)

Ellers hadde jeg samme wok, kjøpt på rema1000. Med kålrotstappe ved siden av.

Uansett, kjøttet kan anbefales med dette krydderet.

Chi25
30-12-09, 20:24
Denne var bare sinnsyk god! namnamnam.. Jeg klarte ikke å stoppe meg selv ete og ete - forstappet her:cool:

Trolljenta
31-12-09, 01:52
Prøvde denne i dag. Spennende smak på kyllingkjøttdeigen. Gjorde litt feil, laget for store baller av kjøttdeigen, så fikk ikke stekt de godt nok igjennom. hehe :)

Ellers hadde jeg samme wok, kjøpt på rema1000. Med kålrotstappe ved siden av.

Uansett, kjøttet kan anbefales med dette krydderet.

Da kan du legge på et lokk så de får kokt seg gjennom. Kanskje med en liten skvett vann eller fløten oppi (jeg har en tendens til å ende opp med å koke fløten for lenge så den skiller seg..)

tina therese
09-03-10, 15:50
Jeg har laget klart disse til middagen i dag
og tjuvsmakt på en bolle...:D
De var utrooolig gode må jeg si!!!
Gleder meg til middagen nå med jukseris og dampet brokkoli :w00t:

(jeg glemte å doble oppskriften siden jeg har to pakker med kylling kjøttdeig men smaken var absolutt fantastisk alikevel!)

tina therese
14-04-10, 20:03
Jeg har laget disse mange ganger men de siste gangene jeg har laget dem har de blitt litt annerledes i konsistensen..de første gangene ble de nesten litt alla medisterdeig konsistens,sprettene og saftige og gode
men nå har de blitt mere tørre og harde og får mere kornete konsistens som kjøttkaker..
Noen som har noen ide om hva som kan være årsaken til dette?
Synes de var sååå gode men med endret konsistens mister de likosm litt av sjarmen for meg...

mill@
23-09-10, 16:27
Ellers hadde jeg samme wok, kjøpt på rema1000. Med kålrotstappe ved siden av.



Bare jeg som reagerte på kålrotstappen? :eek::confused:

Nero
24-09-10, 22:27
Laget dette til meg selv i kveld, smakte aldeles nyyyydelig!

Hadde salat med fetaost ved siden av - storkoste meg :)

Avsluttet med gele laget av funlight-saft og krem.

God & mett nå :geip:

Kitt
24-09-10, 23:07
Bare jeg som reagerte på kålrotstappen? :eek::confused:
Vedkommende er på noe h*n kaller "lavkarbo funker". Med 6.7 karber er jo ikke litt kålrotstappe så skrekkelig mange karber når lavkarbo er under 150karber pr dag!:)

mill@
24-09-10, 23:53
Vedkommende er på noe h*n kaller "lavkarbo funker". Med 6.7 karber er jo ikke litt kålrotstappe så skrekkelig mange karber når lavkarbo er under 150karber pr dag!:)


Sant nok, sant nok. Trodde kålrotstappe var NONO, men, uh, sålenge det virker, så er det jo bra :D