View Full Version : Kornsorter/pasta


Nille
11-12-04, 00:23
KORNSORTER OG PASTA

Det finnes ingen kornsorter eller pasta som kan klassifiseres som medisinske for Type O.

De fleste pastaer lages av semuljehvete, så tenk deg vel og lenge om hvis du skulle få lyst på en pastarett. Type O tolererer bedre pasta laget av bokhvete eller rismel. Men dette er mat som ikke er nødvendig for deg, så prøv å begrense det til fordel for mer effektive matvarer som kjøtt og fisk.

Nøytral: Basmatiris, bokhvetemel, bokhvete nudler, bokhvete/kasha, byggmel, quinoa (mel, korn), ris-hvit/brun, rismel, rugmel, speltmel, villris

Unngå: Couscous, durumhvetemel, familia, glutenmel, grahammel, sammalthvetemel, siktet hvetemel, semulegrynspasta, spinatpasta, spiret hvetemel



Kilde: Blodtypedietten (P. D`Adamo & C. Whitney 1999